icon

Kedy sa začalo pretáčať bábätko z chrbátika na bruško?

26. okt 2021

Ahojte baby... Syn ide mať o dva dni pol roka a ešte sa nepretočí na bruško. Na poradni keď sme boli Dr sa vôbec nepýtal ci sa už pretaca ci nie, na bok sa dá pekne už aj ako keby sa chcel pretočiť ale sa zľakne a dá sa späť na chrbát... Ja viem ze každé babo je iné a chlapci sú zevaj troska lenivsi ako dievčata... Ale tak upokojte ma ze nie sme nejako pozadu. Dávam ho na podložku aj mu hračky dávam na strany ... Ďakujem 😊

Strana
z2
zuz1177
26. okt 2021

Kazde dieta je ine. To ze sa v 6.mesiacoch nepretaca byva uplne bezne. Netreba stresovat, ale samozrejme ak mas z toho blby pocit je kepsie poradit sa z odbornikom. Tam plati, ze ak by cokolvek bolo je urcite lepsie na to prist skor a cvicit. Ak sa ti uz ale prevrati na bok tak je na pol ceste, to je tiez vyznamny stupen vo vyvoji. Inak knizku a videa od Evy Kiedronovej poznas? Velmi mila a sikovna odbornicka na psychomotoricky vyvoj.

jamatkaroka
26. okt 2021

Inak ani moja pediatrička sa nezvykla pýtať na konkrétne míľniky, len sa pýtala či je všetko ok a ja som sa pýtala už na konkrétne veci. Škoda že si sa jej na to neopýtala na poradni. Ja na tvojom mieste by som jej zavolala a opýtala sa na to. Keď ide o moje deti, tak ide ostych preč a kľudne nech ma považuje aj za otravnú, ale radšej si to overím.

nucky
26. okt 2021

Radšej skočte za odborníkom a bude pokoj. Nemusí to byť pravda, že ťažšie deti sú menej pohyblivé, náš má 17 týždňov, skoro 9kg a už sa pretŕča na bruško s raz sa aj na chrbát pretočil naspäť.

andreatytler
27. okt 2021

A ked je na brusku, tak pasie koniky? Zodvihne nohy hore ked lezi na chrbatiku?
Nas syn mal silny hypotonus a myslim ze koli tomu sa zacal pretacat a ked mal 6 mesiacov... Cvicili sme osteopaticke cvicenia a niekedy v 6 mesiacoch sme ostranili ten hypotonus. Potom o mesiac zacal stvornozkovat, sediet a o dalsi mesiac stat a chodit. Takze ja by som zasla za fyzioterapeutom.
Nasa osteopatka nam poradila aby sme mu ukazali ako sa pretacat a trenovala som to s nim niekolkokrat denne.

autor
27. okt 2021

@andreatytler áno pasie koníky na brušku a aj keď je na chrbatiku tak nohy dá do úst

andreatytler
28. okt 2021

Takze mocny je dost... asi to bude tym ze sa citi neisty manipulovat svojim telom v priestore... predsa, je to len dost velky akrobaticky ukon pretocit cele telo a naraz mat cely svet hore nohami. Skus to s nim... natiahni mu rucku do upazenia a nech si on sam otoci tym smerom hlavicku, potom natiahni druhu rucku do boku a nech sa pretoci len hornou polovicou tela a nozky uz pojdu same. Pridrz ho aby sa to pretocenie stalo pomaly aby to nebol nahly sok pre neho a aby vnimal co sa deje s jeho telom. Mozes ho aj pohojdat ako lezi na boku.
Najlepsia je vsak nejaka zaujimava hracka len kusok od jeho dosahu a tvoje povzbudenie, ked sa bude nacahovat.

Strana
z2