Kedy ste dali novorodenca kočíkovať komukoľvek z rodiny?
Asi hlupa tema na diskusiu, mame 6 tyzdnov a nonstop manzelove sesternice, ci svokra, ze chcu kocikovat. Ale ja sa bojim ho este dat z dohladu az je sam bezomna. Mozno som blba ale ako ste to mali Vy?
Asi som len opatrna ale je to vymodlene babatko po 3 neuspesnych tehotenstvach. Nechcem ho drzat len pri mne ale pride mi na to byt sam odo mna este moc malicky.
Správny čas je vtedy, keď to tak ty cítiš. U mňa nebol nikdy. Pri prvom si to svokra vynucovala, pri druhom už nemala záujem. Kočíkovala iba raz. 6 mesačného po najväčšom slnku, lebo ho chudatko chcela zohriať lebo mal iba jednu vrstvu oblečenú. Vrátila mi ho prehriateho a odvtedy jej ho manžel nechcel dať.
Ja po prečítaní všetkých komentárov poviem len jedno - chráň nás bože pred takými nevestami aké ste sa zišli v tejto diskusii ( česť vynimkam, je ich málo) 🙄🙄🙄
@elizabet173 samozrejme že bola okamžite vyhodená....nezjavila sa pri koze....na chodbe ako som mala ísť na sálu že no som tu🤦....na druhý deň prišla zas...zasa som ju poslala kadelahsie....len išlo o to že tam vôbec prišla...ale tak musela ísť prec
@svetlonos vyhodená bola, k tomu že ju má volať mama som sa dozvedela od môjho dieťaťa....tiež som si to s ňou vydiskutovala....ona je trafená jej to neprišlo nenormálne...nechápala čo jej hovorím ...keby ju deti nemali radi tak sa s ňou nestykam vôbec....obmedzila som kontakt na minimum....😉
@svetlonos nechápem či je to ustipacna poznámka alebo čo.....svokru si nevyberies....nežijem s ňou našťastie...k deťom je fajn ide sa rozdať, najradšej by som ju nevidela ako je rok dlhý ... aj deti su malé aby pochopili naše vzťahy....babku im odoprieť sem tam nemozem....myslím že pochopila,snaží sa...ale tak moje správanie k nej je evidentné....stále som k nej slušná....ale tam by to asi skončilo...hold smola,prekročila všetky medze...ale deti za to nemôžu ani nechápu..
Ja som az po roku. Kedze som kojila, chcela som byt stale nablizku. Dcerka bola taky nervak, ze sa budila uplne hocikedy, s vreskotom. Videla som takeho dedka na nasej ulici, ako s bohorovnym kludom tempom slimaka kocikoval revuci kocik. To ma totalne odradilo davat niekomu kocikovat 😄 ale moj muz chodieval sem tam, s dalsimi deckami
Váž si sama seba s svoj materský inštinkt. Je jedno, čo si kto pomyslí. Nemáš povinnosť nikomu dieťa dávať. Ak to vníma niekto ako pomoc, tak vtedy, keď o to požiadaš Ty, nie naopak.
A preco by si musela? Nemusis, proste nechces, a nemusis nikomu nic vysvetlovat. Mne deti nikto nekocikoval, raz Moja mamina. Bola som len strese, ja som kojila, tak som dokola myslela, ze co bude, ked sa zobudi
Ked byvate v dome, tak po dvore nech s nim beha, ked ste v cinziaku, tak len nejaky maly okruh. Popripade aby si ich mala na ociach. Moja mama kocikovala len so mnou kedze sme k nim cestovali a aspon sme sa porozpravali. Svokra zvykla na dvore, alebo len po ulici, ale urcite sa nechodila nikomu chvalit vnucatom. To by som nedovolila.
Zbytocne sa pytas. Sprav tak ako citis. Ja som nedala nikdy. Respektive 1x ked mal 10mesiacov mojej mame. Aj to len preto, ze som musela zubarovi
ja som citila az fyzicku nevolnost, ked som bola od malej povedzme len na dvore a nevedela som, ci v dome neplace. ja neviem ci hormony, pudy, mlieko udrelo na mozog ale proste som to tak citila. mohla prist najblizsia rodina na navstevu pozriet, popestovat, ale pri mne. a to nehovorim o tom, ako dcera prve mesiace v kociku revala. ked si predstavim ze by sa zobudila, pytala by jest a ja nikde. a este ked vidim niektore babky ako sa take dieta snazia este dalej ukocikovat a natriasaju odusu ☹
aj sliepka ta podobe ked jej chces brat mlade... podla mna to je taky materinsky instinkt. u niekoho asi viac, u niekoho menej. je to ok, ale kazdy ako mu to vyhovuje.
Takmer nikdy 🙂 jedine moja mama pár krát bola kočíkovať, ale ja som väčšinou chcela ísť tiež tak som šla, muž bol sám 3x,svokra nemala záujem, a moja 81 ročná babka si ho tiež pýtala na kočíkovanie, tej som ho radšej z ohľadu na ňu nedala, pritom moja sesternica s tým nemá problém, tá jej dáva kočíkovať už druhé dieťa...
Ak nechces, nedavaj, nie je to povinne. A ak s tym maju problem, je to ich problem
Ja nikdy😀
Nikdy som nikomu nedala kočíkovať moje bábätká. Chápem, ak niekto potrebuje pre seba čas alebo si potrebuje niekto niečo vybaviť, ale ja som kočíkovanie brala ako môj čas a relax pre seba. Ak chcel niekto kočíkovať, mohol ísť so mnou… Nemala som s tým problém. Problém s tým mali asi iní, keďže so mnou chodili len moji rodičia (samozrejme, manžela považujem za rovnocenného rodiča, takže ak išiel on sám na prechádzku, nebol problém. Rovnako sme chodili spolu na prechádzky).
pozri je uplne jedno, ci ja som dala/nedala alebo ci ine uzivatelky MK dali/nedali, z jedneho prispevku (komentare som necitala) nevieme aky mate vztah, ci im doverujes a keby aj ak sa na to necitis, tak sa necitis, neexistuje pausalne spravna odpoved 🙂
uprimne ja si ani nepamatam, relativne skoro svokra chodila kocikovat, kym spinkal a chodila okolo domu ale urcite to nebolo, ked mal 6-tyzdnov ALE ja mam uzasnych svokrovcov, svokre plne doverujem a ona plne respektuje ako pristupujeme k vychove, ked sa dohodneme, ze pride o xy hodine dnu, tak je takmer so 100% istotou presne vtedy doma
takze rob ako citis a na co si pripravena
Jezin ako nechápem čo tu z toho robíte....ja som dala vždy svokre a keď bolo aj druhé bola som neskutočne vďačná , aspoň som si mohla upratať alebo len tak vyložiť nohy. Vždy sme sa dohodli kedy príde s nimi domov a bolo.ak náhodou začali plakať alebo niečo, zavolala a išla s nimi domov. Už aj z tlačenia kociara sa tu robí dráma ako zasah do vychovy 🙈
Ja som dala syna ked mal 6 tyzdnov, tlacila na mna svokra dost inenzivne, manzel tiez, ze ved si aspon oddychnem... Zial nevedela som si vtedy dupnut, aj ked som s tym nebola stotoznena. Oddychovat sa mi nedalo ked som nemala dieta pri sebe, zehlila som alebo nieco podobne som robila, a chodila som sa pozerat do postielky kontrolovat maleho.... A on tam nebol... Mala som z toho traumu este niekolko rokov, fakt mi to dlho trvalo to spracovat a pri druhom dietati som uz nedovolila nic na co som ja nebola pripravena.
Zjavne na to nie si pripravena, inac by si sa tu nepytala, ver svojim instinktom a kludne ich odmietni, pri takom malom babatku mas na to plne pravo.
Nikdy nikomu :D
Teda dala by som kludne, ale on v kociku plakal, tako ho nikto nechcel a ostal mne na krku. 😅🤦♀️🤷♀️
Ak to tak necítiš, nedaj sa, ja som dovolila až po 2 mesiacoch a to som nespala kojenie sme ťažko rozbehli, potrebovala som ho pri sebe, oni už svoje deti mali sak nech počkajú ide o teba a keď to budeš cítiť tak napapaneho, prebaleneho na hodinu kolo domu nech ich vidíš, ja som sa tiež starala aby som neurazila okolie a podobne iba co som mala z toho stres a som si povedala, že pokiaľ to tak necítim nedám, hodinka som si oddýchla ale potom som bola nesvoja.... Takže ako ty chceš ty si prvoradá aj pre seba aj dieťa a nech si hovorí kto chce co chce, niekomu je dobre na druhý deň odložiť malé svokre ze si oddýchne, ale predsa šestonedelia by mali byť o kľude a matke a dieťati, dovtedy pomôcť s na varením a dakujem sak sa nakocikuju tak nech si počkajú
Dieta nie je hračka aby si ju posúvala kde kade. Nikto mi nekočíkoval moje ani by som nedala nikomu. Proste je to moje dieťa a tak to cítim. Keby pýtali sesternice tak so smiechom odbijem, že si ešte nakocikujú dosť svoje a bodka. 2 mesačne bábo už dupľom nie. Za mña teda nie.
Nikdy som nedávala dcéru kocikovat 🙂 ked tak išli s nami
@tamtumdo
Ahoj, nie nie je to ustipacna poznamka 🙂 Gratulujem k asertivite a ze si zaujala postoj sama ta seba a nenechala si skakat po hlave. Tak som to myslela. Ved prave, tie deti to nepochopia hlavne ked su male. Aj ked vidia co sa deje, nie su schopne dôkladne vyhodnotit situaciu. Vedia vsak kedy sa ich chovanie babky/mamy ci navzajom nepaci a ze nieco nepasuje. Ja som mala babkucvelmi rada (z maminej str) a bola som oblubene vnuca. Ale len do vtedy, pokial som jej nezacala oponovat a poukazovat na neferovost jej jednania. Jasne, mam na nu pekne spomienky no s odstupom casu ako dospela som vyhodnotila roznevsituacie triezvo, bez ruzovych okuliari. Babka sem alebo tam. Takze ti uplne rozumiem. Svoju mamu mam tiez rada, no vo vychove sa na 85% nezhodneme. A ja si teda poviem svoje ci sa paci, ci nie.
Je fajn ako si to poriesila 🙂
ja som si myslela, ze po narodeni syna ho nedam z ruky, samu ma prekvapilo, ze to tak nebolo.. ze som bola celkom rada ked mi mamka, svokra maleho zobrali pokocikovat.. chodila som zo zaciatku s nimi ale potom som ich nechala aj same.. syn v kociku spal ale len iducom 😅 kocikovat bol aj moj otec a bol tak dlho ze som si uz hovorila, kde tolko je.. sak to dieta uz musi aj hladne byt.. ale vraj spal cely cas, pobehal po celom meste, po rodine kazdemu ho ukazal ale kedze spal tak s nim nic moc nemohli robit len pozerat.. ked bol syn vacsi uz s nim nikto tolko byt nechcel.. v obdobi vzdoru vobec nikto (niekedy ani ja nie 🤣🤣🤣) rob podla svojich pocitov, ak im nedoverujes tak im povedz ze este nie.. ja som chodila kocikov od mojich 11 rokov, a ta mama bola vzdy velmi rada ze som prisla 😂 ked som sa jej nato pytala po rokoch, tak povedala ze mi doverovala a vedela, ze by som malemu nic neurobila a nebala sa.. ale bola aj ina doba 😉
Ja by som dala hneď, kedykoľvek, komukoľvek, ale nemám komu, rodina žiadna 😔

Chodili aj s takym malym, ale bez cumlika (nepouzivala som), takze, ked zacalo plakat, utekali rychlo domov a ani si netrufli ist na velmi velku vzdialenost 😀
Je dobre si nastavit /odkomunikovat nejake pravidla. Napr dieta sa chyta len s umytymi rukami.