Kedy ste nechali dieťa na starosť svojmu manželovi na celý deň?
Mám takú otázku. Moja malá má 1 a pol roka a naskytla sa mi možnosť ísť na taký malý výlet s mojou mamkou. V piatok by sme išli ráno a nazad v sobotu poobede. No a manžel mi vraví že v pohode mám ísť a on to doma sám zvládne. No a ja mám dilemu či ísť,lebo malá bezo mňa ešte takto dlho nikdy nebola. Čo by ste robili na mojom mieste? Poradíte? Ďakujem.
určite by som išla 🙂
pokiaľ je manžel zvyknutý starať sa o dcérku (vie jej nachystať jedlo, zabaviť, uspať, okúpať) tak by som v tom problém nevidela ..
zrejme ju nekojíš, takže tam by problém byť nemal ..
my ako krstní rodičia sme sa s manželom starali tiež na noc o 1,5-2r krstniatko a to ju jej mama ešte v noci kojila, takže malá bola zvyknutá večer na mamu a mlieko, ale zvládli sme 🙂
ak by bolo najhoršie, obidvaja si za tebou večer poplačú a zaspia 😀
Tvoje dieťa aj manžel to zvládne, problém je v tebe, či ty to zvládneš - a radila by som ti,aby si skúsila odstrihnúť trochu z tej pupočnej šnúry a hlavne každých 5 minút nekontrolovala po telefóne, či je všetko v poriadku. A mysľou bola na výlete, nie s dieťaťom.
@amedeofelisa Určite ti to prospeje. A ešte viac to prospeje malej aj manželovi, ver mi 😉
co tu radit? Chod, uzi si, pocuvaj manzela a nestresuj.
Moja sestra bola v nemocnici so starsou tyzden (a v inom meste) a jej manzel zostal doma s rocnym synom - si predstav, aj dieta, aj muz to prezili.... 😀😀😀
a to jej muz nie je zase nejaky extra "otec roka", dovtedy tiez nebol s malym nikdy sam
@mischelin89 Ďakujem za názor,ide o to že to asi ja budem väčší problém ísť bez malej ako ona bezo mňa. Je to moje prvé babulko a asi všetko moc riešim🙂
@amedeofelisa 1.5 roka? Podľa názvu som si myslela, že máš malé bábätko. Neváhaj a chod. Tatino to určite zvladne
@amedeofelisa zvladne to, chlapi nie su taki neschopni za akych ich pokladame.Moj prebaloval od narodenia, nosil, staral sa.....ja som vybehla so starsimi na cely deñ na plaz a o dieta bolo postarane.A potom neskor vo veku 1 roka som zacala robit na plny uvazok a to uz prebral kompletne stafetu pocas mojej nepritomnosti, fungovali sme na turnusy praca-deti
@amedeofelisa išla by som. Manžel je dospelý a je to tiež rodič - otec, čo tak trochu mu veriť? Hlavne keď ťa posiela, že to zvládne.
a presne ako hovorí @bodka70 , hlavne sa ty daj do kľudu, že niekam ideš a uži si to 😉
keď je u nás tá malá, tak si na mamu ani celý deň nespomenie a ak hej len tak že "kde je mama" - "mama išla preč, pôjdeme potom za ňou" a konec debaty 😀 a dieťa celé spokojné, hravé, nič mu nechýba .. deti sú niekedy ako anjelikovia, keď nie je mama nablízku .. a ak sa objaví, tak sú to čertíci a človek nechápe, že to dieťa bolo ešte 5min dozadu úplne iné 😀
Dakujem všetkým za odpovede,asi to bude fakt problem vo mne a to mi bolo smiešne že ja nikdy úzkostliva mama nebudem. Nu a všetko sa zmenilo odkedy mám malú 😀 Manžel je v pohode,on sa nebojí ale ja sa obávam.
Veď ja viem že aj môj muž je rodič a zase zvláda aj okúpať aj prebalit, s obliekanim na prechadzky je to kus horšie,lebo u nás je také menlive počasie,ale tak občas s tým mám problém aj ja🙂
@amedeofelisa aj ja mam prve, ma 9 mes a viem ze manzel sa tak nepostara aj pri nom viac place. A tiez viem ze ak obcas nevypnem som protivna a nervozna a potom je aj maly. Stale si aj zena, nielen mama. Oddychni si.
My uplatnujeme pravidlo 'dolezite je prezit' :D
@mischelin89 No presne to mi povedal môj muž že len chod keď budeš potom viacej usmiata a menej mrzuta🙂 Ja neviem,lebo mne príde že sa chovam stále rovnako.
@amedeofelisa ano moc riesis,....ked som si precitala naxov temy myslela som ze sa jedna o novorodenca...
Muz to urcite zvladne....
A ty si oddychni...
Moj muz bol prvykrat s dcerou uplne sam doma tristvrte dna ked mala tri mesiace...a zvladol to uplne super a byval s nou aj ked som chodila do prace....maju uzasny vztah ...a ja mam obcas klud
Určite choď 🙂
@sense Keď moja malá mala tiež len pár mesiacov,tak som šla do kina na skoro 3 hodinový film a zvládol,lebo to ešte len ležala na gauči. Lenže momentálne je v takom veku,že začína vystrajat a treba na ňu fakt dávať pozor,ale tak hádam keď nebudem doma tak bude v pohotovostnom režime a všetko bude ok🙂
Inak ďakujem naozaj za odpovede, ste zlate 🙂
@amedeofelisa Ty si si vzala muža, čo máš obavu mu nechať vlastné dieťa? Joj.
@amedeofelisa no..ja som.musela nechat 7m.a2,5r.kvoli operacii mojej,4dni. Ale bola tam.moja mama,takze sam.v tom.nebol.:)
@amedeofelisa len bež a uži si výlet... on to zvládne ☺
@saslavka73 No ja by som mala obavu nechať malú na celý deň hoc komu. Je to totiž prvý krát čo niekam mám ísť sama🙂
@amedeofelisa Ale chápeš, že aká je to pochybnosť od veci?
ak uz nie je kojena myslim ze s tatom to zvladnu... muz bol jediny s kym by som ho nechala cely den... kto iny ked nie on
kedy som nechala dieta muzovi na cely den? ked mala pol roka a ja - matka nezodpovedna - som sla s mojou mamou do viedne na nakupy... prezili sme to vsetci bez uhony 🙂
@amedeofelisa, ja som dieta muzovi strcila do ruk aj s flasou odsateho mlieka, ked malo 5 tyzdnov, prezili obaja v plnom zdravi.
@amedeofelisa ked mal 8 mrsiacov tak som na dva tyzdne musela odcestovat do usa to bol s muzom, iste ze medzi tym velmi vela krat na noc slebo vikend ked bola nejaka rozkucka so slobodou slebo babska jazda
neviem presne kolko mal maly ale par mesiacov ked som isla na skolenie na vikend ale ani ma nenapadlo riesit ci zvladne alebo nie....ved je to otec,kto iny by to mal zvladnut... nezapochybovala som vôbec...aj ked sme maly druhého uz ,tak bol s oboma sam viac krat...
@amedeofelisa chlap to zvladne ci len lexi dieta na gauci alebo chodi....inak nieco podobne mame v rodine ale problem nie je ani v dietatu ani v otcovi ale matke...otec je rovnako rodicom ako aj matka...obavy by som videla len keby je orec fetak al alkoholik....ale inak nech si.aj otec uzije povinnosti a starosti nielen radosti...
@amedeofelisa ked mala mala 2mesiace som sla na slizobnu cestu 2noci 🙂 od kedy ma rok chodim pravidelne a stara sa otecko 🙂

Isla. Oddychni si. Muz to zvladne. 🙂,