Kedy vziať dieťa prvýkrát do kina?
V akom veku ?
@stanislavicenka mozno by si bola prekvapená, čo všetko deti chápu a vedia si v makovičke spojiť. Napr. po V hlave 2 sme mali aj s najmenšou veľmi zaujimavé debaty.
cca 4roky mala, na cilinling :D a vedela som ze obsedi a ani sa nepohne, a aj tak bolo :DDD ak doma dieta neobsedi pri rozrpavke, neobsedi ani v kine..
V 4 rokoch
@galganka co dodat 🤦. Ved prave. Ale je to vidiet, decka s telefonom pri jedle, ci cakani u lekara a to sa bavime o 4 rocnych, ci mensich detoch. Ale je aj kopa inych oblasti, kde si mysli rodic, ze je neomylny. Staci ist k mensim detom a pouzivanie pavuka. Roky sa hovori o skodlivosti, nikde ziadne pozitivum, a aj tak zdravy rodicovsky rozum si povie, ze je to to najlepsie, alebo drzanie za ruky pri prvuch krokoch, atd. Oblast stravy je kapitola sama o sebe, tiez kopa informacii, co skodi, co nie, a decka sa tym s pozehnanim rodicov laduju🤷
@stanislavicenka no, triafaš, triafaš, ale všetko vedľa. U nás nefrčí ani jedlo s mobilom, či tabletom, ani chodítka sme nevlastnili, z mekáča im ide iba o hračku... A som si takmer stopercentne istá, že aj ja by som našla v tvojej výchove niečo, pri čom by som mohla pretočiť očami. Ale nechce sa mi, lebo to nie sú moje deti, a pokiaľ sa to tých mojich netýka, tak je mi to jedno. Inak by som časť dňa musela stráviť samonasieranim pri každom dieťati bez autosedačky, pijúcom energeťák, s matkou, čo odfukuje dym smerom ku kočíku... A menovať by sa dalo do aleluja. Takže opakujem, nejaký odporúčaný vek v kine mi naozaj môže byť ukadnutý. Mne. A manželovi. Nám doma. Ak budú starší chcieť, aj Deadpoola si s nimi pozrieme, ak budú chcieť.
V 3-4
Mladšia ešte v kine ani divadle nebola, má tri roky a podľa mňa by neobsedela a rušila ostatných. Aj keď zo skúseností viem, že bohužiaľ by tým v pohode zapadla medzi mnohé deti, ktoré rodičia do kina nosievajú (rodičia, čo chodia do divadla majú podľa môjho pozorovania lepší úsudo). Starší bol 1. tuším niekde pred 5. narodeninami.
Pokiaľ ide o filmy a vekové odporúčanie, je to len prvotná informácia a je dobré si trocha pogoogliť zdôvodnenie a skúsenosti iných rodičov. Často je to o tom, že dieťa nedokáže pochopiť každú narážku a vtip, čo ale nie je nevyhnutne na škodu a v pohode si film môže pozrieť. Ďalším bodom je jazyk. Ak v originálnom jazyku sú sprostejšie slová, znamená to prísnejšie hodnotenie, no ibaže v slovenskom dabingu sa v nadávkach veľmi krotia, takže toto hodnotenie je príliš prísne. Je dobré zvážiť, či dieťa už rozumie, čo sú nadávky a má už nejaký cit a nejakú vedomosť o vhodnosti ich použitia v rôznych situáciách. Potom je tu miera násilia, kde treba zvážiť, či dieťa rozumie rozdielom medzi filmom a realitou a že kým vo filme môže niečo vyzerať smiešne, v realite to môže mať vážne následky (tu nehovorím samozrejme o filmoch, kde ide o explicitné zobrazenie násilia). Všeobecne platí, že vekové odporúčania do 12 rokov sú až príliš prísne.
V 3 ale bolo to 3sre skoro na neho..potom sme boli v 4 na v hlave 2 ale tiež už ku koncu vstaval,že mu je dlho 😅
Podľa mňa záleží od dieťaťa. Dcérka je velmi akčná ale teraz sme boli v cirkuse a vydržala 2h predstavenie, aj hodinu na Smejkovi a Tanculienke. Treba skúsiť. Syn v kľude vydržal od 3r

Skoro 3 a 5. Po 20tich minútach sme išli preč. Vôbec ich to nebavilo a vyrušovali.Takže si myslím, že je aj dôležitý výber rozprávky, ktorú sú deti schopné na ich vek aj pochopiť