icon

Koronavírus a očkovanie MMR.

2. apr 2020

Ahojte mamičky čo máte 14 a 15 mesačné deti tak idete na očkovanie MMR vakcíny?? Počula som, že to bolo zrušené teraz je to zasa povolené neviete ako to je?? Bojím sa dať dieťa očkovať ked je taká situácia...

kbeata
4. apr 2020

@smejko25 aky je rozdiel medzi bakteriou a virusom?preco je stopka neockovat mmr-kou?

krpataaa
21. apr 2020

@rsr dobry vecer mne dnes volala nasa detska lekarka ze uz je povolene mmr a ze ci idem.dat dcerku zaockovat....ale velmi vaham.ci ano alebo nie 🤔🤔

rsr
21. apr 2020

@krpataaa dakujem za informaciu. Nam ho presunuli z aprila na koniec maja, tak uvidime, ci sa nieco este zmeni dovtedy.

davegahan88
21. apr 2020

Ja som bola dva týždne dozadu, prísne hygienické opatrenia, milión otázok... Nakoniec očkovanie povolili a všetko v poriadku, máme to za sebou 🙂

krpataaa
21. apr 2020

@davegahan88 dakujem za odpoved 🙂 a prosim vas chodili ste von pred tym alebo teraz ? Lebo my chodime iba okolo domu s ludmi sa moc nesteetavame deti maju ruska a max ide muz do obchodu .....tak zvazujem ci ist dat ockovat alebo nie

davegahan88
24. apr 2020

@krpataaa Áno, chodili sme von, naviac ja stále chodím do práce kde som v kontakte s ľuďmi, nemám na výber. Nevravím, nebolo mi všetko jedno, ani sa mi nedalo obmedziť kvôli práci styk s jej starými rodičmi, ale, chvalabohu, všetko prebehlo ok. Ja som z Kremnice, nemáme tu evidovaný žiadny prípad, aj to zavážilo.

krpataaa
25. apr 2020

@davegahan88 dakujem za info 🙂 uz som ju dala vcera zaockovat, tak verim ze vsetko bude ok 🙏🙏🙏 nastastie ja nepracujem a muz momentalne tiez nie syn nechodi do skolky a sme iba doma alebo na zahrade tak verim ze to bude v pohode 🙂

davegahan88
25. apr 2020

@krpataaa určite bude, a máte to za sebou 😘

krpataaa
26. apr 2020

@davegahan88 dakujem 😊😘 verim ze bude lebo inak ani nemoze byt 🙂

wendy20
29. apr 2020

Ja sa chcem spýtať tých mamičiek čo majú ísť na 2 povinné očkovanie bábätiek , či pôjdu alebo nie ? Lebo mi máme ísť, ale sa tiež bojím ako vy.

lenulik88
11. máj 2020

@krpataaa ako ste to zvladli? Forazili neziaduce ucinky? My sme boli 2.5. a teda teraz to mame uz treti den hrozne :( bojujeme s horuckami, vobec nechce papat, uplne minimum jedla do neho dokazeme dostat, nespi, je uplakany, hrozne nervozny a dnes uz zacali aj hnacky. Rano volam pediatrovi :(

krpataaa
12. máj 2020

@lenulik88 jeeeezis moj zlaty 😪 snad bude cim skor dobre 🙏🙏🙏.
Mala je 18 dni po a zvladla to uplne v pohode bez akehokolvek neziaduceho ucinku, ani teploty ani horucky ani zvysena teplota, ziadny vysip. Ako keby ani ockovana nebola klop klop klop 🙏🙏🙏
Takto isto mi aj syn zvladol mmr.
Drzim vam palce nech vam to cim skor prejde

autor
13. máj 2020

@lenulik88 ako sa máte je to lepšie ? my sme dnes mali MMR očkovanie uvidím čo bude, bojím sa

autor
13. máj 2020

@krpataaa a pri ostatných očkovaniach ste mali nežiadúce účinky či nie ?

lenulik88
13. máj 2020

zdravim vas, no poviem vam, ze aj pomalicky ale isto lutujem toto ockovanie.. maly je uplne iny, teploty uz niesu, ale nechutenstvo pretrvava, nespavost tiez a extremne nervozny, nervove zachvaty z neznameho dovodu, uplne amoky, vobec nie je taky hravy a zivy ako bol.. dufam a verim, ze je to len docasne 😖

krpataaa
13. máj 2020

Musim zaklopat klop klop, ze ani pri inych ockovaniach jej nic nebolo a nemala neziaduce ucinky 🙏🙏 zatial vsetky ockovania co mala a aj co mal syn zvladli dobre 🙏🙏

krpataaa
13. máj 2020

@lenulik88 nebojte sa podla na je to len docasny stav a telo sa este s tym vyrovnava.
Hlavne sa aj vy musite dat do kludu,ze je vsetko ok a nelutovat, ze ste ho dali zaockovat, moze mat aj z toho stres alebo sa mu mohli aj dalsie zubky akurat zacat tlacit a moze mat aj koli tomu nechutenstvo ?
Ja by som tomu dala este trosku casu a verim, ze bude dobre 🙏🙏😊

krpataaa
13. máj 2020

@wendy20 zevraj tieto druhe ockovania su v pohode,tie neboli ani stopnute. Mmr bolo lebo je to ziva vakcina ( zato tieto prve nie su ).
Pokial je dieta zdrave a nic mu nie je nebala by som sa a ked zvladlo prvu dobre zvladne aj druhu .... 🙂

autor
13. máj 2020

Dievčatá a dostali ste aj taký dotazník alebo papiere kde bolo čo už vedia vaše deti ? napríklad či vedia už 20 slov povedať, alebo či vedia vyjsť na stoličku či gauč?

autor
13. máj 2020

Moja ešte nevie povedať 20 slov, a vie ukazať že niee ale nevie to pri tom povedať že nie nie,

lenulik88
13. máj 2020

Ano, vyplnovali sme dotaznik Dr povedal, ze to je hlavne kvoli autizmu a podobnym chorobam. Kazde dietatko je rozdielne a dokaze ine veci v danom veku. neboj, co chvila zacne hovorit viac a viac a viaaaac 🙂

autor
13. máj 2020

@lenulik88 tak mala ma 15 mesiacov teraz bude mať 16 ale napríklad nechce velmi opakovať slová

lenulik88
13. máj 2020

Tak zalezi aj od toho ake su to dlhe slova, ale napr. mama, tato, babo, čav, papa, sova, čaj, havo, cica, hajať, citoslovce - zvieratká to je oveľa častejšie, že ich napodobňuje.. ale ono príde všetko časom.. Verím.

wendy20
14. máj 2020

@krpataaa a mmr je aké očkovanie? Ktoré v poradí?

autor
14. máj 2020

@wendy20 4 v poradí...

krpataaa
14. máj 2020

@wendy20 4 v poradi a zaroven posledne a potom sa ockuje az v 5 rokoch mam pocit ak to nezmenili

krpataaa
14. máj 2020

Ja som ziadny dotaznik nedostala od dr.🤔🤔🤔
Mala ma 18 mesiacov ( a mele stale 😂 ) a vie teda viecej ako 20 slov a dokonca uz mi spaja aj slova, napr: mami pod sem, aj osovenia celnov rodiny uz povie mama, mami obcas maminka, tato, tati, tata.....

krpataaa
14. máj 2020

@lenulik88 ako sa vam dari ? Uz je malinkemu lepsie ?

veronice
14. máj 2020

Malu ockovani 30.4.cize dnes je 14.dni po tom a všetko ôk, ani len teplota, nic, takže super 🙂

autor
15. máj 2020

dievčatá a kedy po očkovaní ste sli s detmi von? na druhý den či ako to je ?