Kto stráži vaše deti počas voľnočasových akcií?
Ako to riesite u vas ked v jeden den obaja rodicia mozu ist na nejaku akciu? Nie pracovnu, ani lekar a pod proste nic co je podstatne a dolezite, ide cisto o nejaku volno casovu aktivitu. Jedno dieta ma 4 roky a raz ho strazila suseda ked som musela ist na pohotovost (poobedie par hodin) inak nikdy nikto. Babky nemaju zaujem o vnucata, dedo pride ak treba ale tiez ho nechcem zneuzivat aby k nam prisiel vecer strazit na cca 1 hodinu ale s cestou to ma tak 2, pre jedno dieta este na kruzok ist a hlavne ked ani ja ani manzel nemame ziadnu dolezitu akciu. Ja mam svoju pravidelne v dany den a manzel ma teraz moznost niekam ist (nepodstatne kam). Moj nazor je taky ze ten co pride s aktivitou ako druhy ma danu akciu odmietnut a jednoducho ostat s detmi. Moj manzel by zavolal asi hocikoho len aby mohol ist aj on. Tato situacia nie je u nas prvy krat a vzdy to konci tak ze ja svoju zrusim a ostavam doma.
A manželovi si teraz hovorila, že máš s tým problém, že ťa postaví rovno pred hotovú vec? Vie o tom, že dlhodobo ti vadia jeho akcie?
A prečo konkrétne teda nie je bezpečné, aby išla sama?
Takže 2x do roka? Tak to sa ti pán manžel prispôsobuje 102x do roka. Úžasné, myslím, že o tom môže každá matka dvoch malých detí len snívať! Pekne sa mu ospravedlň a zaželaj mu v divadle dobrú zábavu.
Uz čítam, že chodí peši. To druhe dieťa tréning vynechá? Jeho rodicia hoci sami nemôžu, nevedia o niekom kto by odprevadil? Tá cesta pešo je nebezpečná v čom?
Vieš čo nedaj dcéru na tréning aj ty svoj zrus a spravte si náhradný program.Neviem prečo ti to dal vedieť muž dnes, keď divadlo je zajtra.Asi nemôžete mať všetci aktivity naraz a ťahať deda hodinu kvôli tréningu dcéry.Chapem o čo ti ide, ale ustúpila by som mne by bolo blbé ísť cvičiť, keby som otca ťahala hodinu a dala mu ešte ďalšie dieťa.Do budúcna sa s mužom dohodni, že idete hľadať študentku čo bude s deťmi.Ked Ti je blbé dať do bytu cudzieho kúp si kameru študentku s tým oboznam a máte zálohu v ruke.Ked sa neviete dohodnúť ...nepreratávam teraz kto má viac aktivít muž nechce ustúpiť tak tam bude chodiť niekto cudzí.Vidis, že by ich dal aj susedom na ulici, lebo potrebuje ísť do do divadla.
Moje dieťa cvičí 8 rokov, za celú dobu vynechalo tréning lebo fakt nebol nik na odnos 1 alebo 2x. A to môj muž chodil na vopred neohlasene sluzobky.
Ty nemáš kamošky, kolegyne, známych, čo by ti niekoho poradili? Vždy som takto našla.
Krúžok o 15.00 a robili sme do 16.00. Tak sme hľadali riešenie.
Inak a fakt som to len prebehla kedy ste spolu možno som to zle čítala, ale mne pride, že stále je niekto niekde.A víkendy si doobeda tiež sama, lebo cvičí.
@janage na treningy nechodi busom ale pesi a vecer to biw je celkom bezpecne - pisala som vyssie a manzel toto sam zastava
My nepotrebujem strazenie 2x tyzdenne tak zbytocne budem platit a manzel je sam proti aby niekto cudzi k nam chodil.
Ono sa staci obcas tricha obmedzit tak ako to robim ja a bolo by to ok, to ze niekam nepojde 2x do roka si nemyslim ze je tragedia a ani z neho/nas nebudu domasedi.
@janage manzel sam nechce aby chodilo dieta po vecernych trenningoch same domov, on rata s tym ze dedo sa postara o vsetko
@ibrunova ano prsne - vie to dlhodobo ze mi vadi ak si nieco dohodne ked ja ratam s tym ze sa o deti postara
Konečne pochop že manžel má akciu s kolegami a idu na akciu kde je určený presný dátum a čas. Je logické a jasne že v takomto prípade sa buď prispôsobis ty alebo nájdete niekoho kto postráži deti.
Je to asi uuuuplne niečo iné ako bezvýznamné cvičenie. Tak si pre ten jeden krát zacvic sama doma a je po probléme.
Ale teraz budeš určite písať že prečo sa pri sôch deťoch nedá cvičiť doma….
Ahh
Tak keď máte toľko aktivít obaja, je načase zohnať nejakú babu na stráženie a budete spokojní obaja...a k otázke...záleží aká akcia,keď potrebujem ísť na rodičko,muž robí v daný deň do večera a nechcem sa tam trepať s tromi deťmi,tak buď nejdem vobec,alebo sa opýtam svokra/mamy,nato tie ústa sú ...ale keby ich zavolám,lebo chcem ísť cvičiť...možno by ma niekam poslali🤣na takéto ,,nepotrebné stráženia" sme my rodičia,ja ustúpim dnes,ty nabudúce...a ak nie,veď ja ti to zrátam 🤣😄
@janage individua, asocialy atd - vecer sa zacinaju schadzat, proste ani manzel s tym neuhlasi a jedno co je tma alebo este svetlo
@h2 😂😂😂 tak aby som upresnila ja som si cvicenia hladá podla toho aby to vyhovovalo chodi rodiny a aj manzelovi - t.j v nedelu vecer ked deti namoci akurat tak do vame a ma veget a v utorok vecer ked ma jedno dieta polovicu casu na treningu a kazdy druhy tyzden pre neho ani nemusi ist 😂😂😂
Mam ti teraz zacat menovat jeho aktivity? Kedy sa realne o deti staram ja?
@misicka31 ano presne raz ustupim ty raz ja - u nas ustupujem len ja a presne ako pises keby chces ist cvicit tak ta niekam poslu - toto nas dedo nevie a radsej pride. Pristom nejde o moje cvicenie ale mnazelovw divadlo kam idu tento rok uz x-ty krat a este aj pojdu tak nechapem preco raz nemoze vynechat?? Ja som vynechala svoje veci xkrat a nie len cvicenie koli nemu.prepdali mi pernametky co aom chodila inam lebo zase on a nestihla som vycerpat predplatene hodiny
Len toto je otázka na manžela...🤷prečo
Tak načo si písala tú hodinu že nechce aby išla o 19 sama keď nechce aby išla hocikedy sama?
@dm1ked konci trening moze ist skor ale niekto tu pisal ze ved o 19 je uz svetlo, co je sice prvda ale co sa tyka bezpecnoti tak to nie je ok
Same vyhovorky. Najdite si opatrovatelku. To, ze muz nechce - nevravela si, ze nie si z tych, co doma poslusne suchaju nohami? Tak si to presad. Je lepsie minut energiu na to, nez na snahu pokazit muzovi vecer. Tiez si spominala, zeby tomu mozno bol otvoreny, kedze ide o jeho aktivity, len to treba zistit.
Alebo este jednoduchsie "Kludne si do toho divadla chod a uzi si ho. Ale budes musiet nejako zabezpecit pre deti opatrovanie, lebo ja tu nebudem, mam cvicenie. Mojho otca z toho ale vynechaj, nezelam si to." A nech si poradi.
No evidentne ste vy dvaja spolu ani nemali mať deti lebo z tvojho písania sú vám deti obom na obtiaž, lebo každý máte milión aktivít pre seba, každý má problém s aktivitami toho druhého a len vypočitavaš koľko má muž času a pre seba a koľko ty.
Tak nech sa raz 10 ročné decko prispôsobí rodičom a postráži doma hodinu mladšieho súrodenca, keď raz ozelie tréning určite z neho neubudne.
@matullienka ja mam 2 hodiny tyzdenne na seba co si myslim ze nie je vobec vela a este vzhladom na to kedy ich mam - pisala som vyysie, proste v case ked s nimi otec nema ziadne starosti. S vypoctom aktivit som zacala po tom co sa na to zvrtla diskusia, mne staci moje 2 hodiny + par krat za rok nieco, manzel ma toho pravidelne viacej + nepravidlene. Ja sa mu prisposobujem , pomimo aktivity neriesim ked viem ze nieco ma a od neho ocakam to iste kedze mame problem so strazenim - bodka. To je cele
@maxalla presne takto nejako som mu to oznamila a zacal sa vyhovart ze preco deda z toho vynecha? No preto ze sam vie aky je dobrak a odkyve aj to co nechce, manzel to vie a ked sa mu to hodi tak to rad zneuzije, cislo na neho ma tak aby mu zavolal nema ako zabranit
Vy nemáte problém so strážením, to len ty ho vyrabas. 90% z nás by to mala poriesene do 10minut ako sa to dozvedela.
Autorka nebyvas v KE/pri KE? Ja ti tie deti zajtra postrazim 😀. Zadarmo. U nas doma(zmine aj problem z tym ze nechcete cudzich v byte). 4 rocna sa pohra s mojou 4 rocnou a starsia to prezije nejako. Lebo z tejto 10 stranovej debaty uz aj mna boli hlava 😐
@pohodacka03 Ale to autorka nechce. Nechce žiadne rozumné a každému vyhovujúce riešenia. Chce len jedno: aby manžel zrušil divadlo a zostal doma. O nič iné jej nejde.
@h2 jedine riesenie ktore je mozne poriesit takto zo dna na den je dedo a ja nebudem zneuzivat dobrotu mojho otca ktory nevie povedat nie, nikoho ineho na strazenie nemame a cudzieho nechce ani manzel
@janage ale ved toto mu nemusim vysvetlovat, on to vie a sam je za to, preto na trenningy chodi a nechce aby vecer chodilo dieta domov same. Len keby na to doslo, tak by aj toto poprel a zrusil, len aby on mohol ist na svoje
Mna by fakt zaujimalo v akej riti sveta žijete ze nikoho nemate
Nikto nema cas
Jedine dedo ale to ti pride ako vyuzivanie
Ja by som zajednala pestunku a deda ako dozor
Parkrat a potom uz len pestunku na obcasne strazenie
Ale ty nechces riesenie lebo ho nepotrebujes
Ty vlastne ani problém nemas len tvoj muz je idiot lebo nemoze raz ustúpiť

Kľudne si mohla manželovi konkretizovať vecne. Nechcem aby išla sama je to nebezpečné sú tam opilci. Ak ale zoženieš niekoho kto ju odprevadi, malo by to byt OK.
Takto by si hľadala riešenie