Kto stráži vaše deti počas voľnočasových akcií?
Ako to riesite u vas ked v jeden den obaja rodicia mozu ist na nejaku akciu? Nie pracovnu, ani lekar a pod proste nic co je podstatne a dolezite, ide cisto o nejaku volno casovu aktivitu. Jedno dieta ma 4 roky a raz ho strazila suseda ked som musela ist na pohotovost (poobedie par hodin) inak nikdy nikto. Babky nemaju zaujem o vnucata, dedo pride ak treba ale tiez ho nechcem zneuzivat aby k nam prisiel vecer strazit na cca 1 hodinu ale s cestou to ma tak 2, pre jedno dieta este na kruzok ist a hlavne ked ani ja ani manzel nemame ziadnu dolezitu akciu. Ja mam svoju pravidelne v dany den a manzel ma teraz moznost niekam ist (nepodstatne kam). Moj nazor je taky ze ten co pride s aktivitou ako druhy ma danu akciu odmietnut a jednoducho ostat s detmi. Moj manzel by zavolal asi hocikoho len aby mohol ist aj on. Tato situacia nie je u nas prvy krat a vzdy to konci tak ze ja svoju zrusim a ostavam doma.
@3petka poviem ti presnw kolko krat - 0 - citaj nula! Ja na to cvicenie chodim nieco vyse roka a aj pred tym ked aom nemala nic pravidelne mi dokazal narusit moj dorpedu dohodnuty program - aj teambuldingy, babsky vecer ktory sme pri detoch planovali tyzdne to dosiel domov neskoro zo svojej nejakej aktivity aby som ja nestihla a pod
On ma pravidelné aktivity v jednom a tom istom čase, alebo si ten čas stále prispôsobí ako tebe vyhovuje ? Lebo to je dosť rozdiel. On sa prispôsobuje časovo s každou aktivitou. Tebe vyhovie 2x do týždňa celý rok. Ale ty nemu nevyhovies 2-3x v roku keď si to prispôsobiť proste nevie
Navrhujem aby tvoj muž dal v robote na nástenku tvoj program a termíny na najbližší rok aby kolegov nenapadlo v tom čase plánovať nejakú akciu aby si ty náhodou nemusela zrušiť cvičenie
@klip0 preroze manzel tieto laskavosti a kompromisy nerobi, nikdy
Z akej aktivity dosiel neskoro tak veľmi že ty si nestihla banský večer plánovaný týždne ? Ako neskoro prišiel?
@hankab a ostatne aktivity ktore som odmietla lebo som vedela ze v tom case ma manzel nieco svoje si kde zaratala?
Nerobí nikdy ? Podľa mňa ich robí viac ako 100x ročne keď si neplánuje nič počas tvojho cvičenia.
@klip0 bol s kamosmi mimo domu, mal sa vratit do 18, dosiel asi o 21 (nie opity aby si niekto nemyslel) s tym ze zabudol aj ked som mu to este rano pripominala, mal svoje auto mohol ist kedy chcel … kamosky sa uz cyhstali domov takze nemalo vyznam ist za nimi uz
no co autorka, ako ste to vyriesili ? zostavas doma ? :D
Toto by ma nahnevalo samozrejme a myslím že mu to chces teraz nejak z trucu vracať. On ti vtedy ani nedvíhal ani nič ?
@klip0 ako iea ze sa prisposobuje a kazdou aktivitou? Sklamem ta alebo prevapim ale nie, on oznami ze vtedy a vtedy, toto a toto a ide si a ja viem ze v tom case mam deti na starosti a zariadim sa.
Zase sa budem opakovat a zase mi to niekto vytkne ale ze ja mamcviceniw 2x tyzdenne je stale menej oproti jeho casu ktory ma pre seba takze nie on mne 2x tyzdenne sa prisposobuje ale ja jemu x krat tyzdenne
Chápem. A kompromis že on pôjde do divadla, ty cvičenie zrušis a pôjdeš v náhradný čas kedy by inak išiel cvičiť on ? Viem že máš skupinové cvičenie ale po roku by si už vedela raz za polrok odcvicit sama. Upustis niečo ty a upustí aj niečo on
@klip0 teraz? To sa stalo x rokov dozadu a odvtedy podobne situacie iba v “ruzovom”. Vtedy bol dalej od domu takze vedel kedy ma vyrazit aby stihol prist domov na cas, ja som mu v tom case nevolala - na prekvapenie niektorych nie som stihacka. Volala som mu az ked mal by cca doma a vtedy mi povedal ze iba vyrazili…
Dobre a na môj návrh kompromisu hovoríš čo ? Každý v niečom ustupite ale vyhovie sa obom
@klip0 chapem co myslis, viem to odcvict sama ale preco zase ja a iba ja mam nieco rusit, vymeskat, menit? Keby to fungovalo obojstranne nemam problem ale u nas som to len ja a on nikdy, naozaj nikdy nerusil nic co mal dohodnute lebo deti a ja som si vymalela nejaky program
No dieťa je asi po vás,keď ani jeden z dospelých a ani dieťa sa nechce vzdať svojej aktivity/tréningu.
Veď píšem že zruší aj on. On nepôjde cvičiť a miesto neho pôjdeš cvičiť ty.
On dáva na deti pozor 2x v tyzdni celý rok.. to,že mu do toho počas 5 pracovných dní obsadene 2 pravidelne tvojim programom - občas prijde nejaká akcia s kolegami je úplne normálne.. to ako fakt na nástenku- pondelky a stredy žiadne aktivity, školenia,sluzobky, lebo "Petova" manželka má cvičenie...
@klip0 😂😂😂 mozem ti zajtra napisat odpoved? On svoje rusit nebude
Komunikuj vecne. Muž povie dcéra môže ísť sama z tréningu. Ty. No nemôže, dobre vieš, že tam sú asociali. Práve preto po ňu chodíš osobne, spomínaš si?
S otcom sa dopredu dohodni, že mužovi povie, že sám sa na stráženie deti necíti
Nechce cudzieho v byte. Ôk, ale ty o 16.00 dvíhať kotvy a ideš cvičiť. Nech to zariadi teda bez toho cudzieho, ale upozorňuješ ho vopred, že s dedkom si hovorila a on vtedy nemôže, takže jeho nech tým nezaťažuje.
Môj muž tiež nechcel cudzieho v byte. Tak fajn môže strážiť on. Nepopustila som a za 2 mesiace vysmiaty jak lečo sa chválil jaku mame šikovnú operku.
Ja som nebola nervózna, mala som tu svoju aktivitu 2x do týždňa a všetci sme sa ulkudnili.
A mali sme zálohu aj na nečakané situácie ako teraz.
Tvoj hlavný problém je vo vete: Ja sa iobetujem pre rodinu a chcem, aby aj on tak robil.
Tak sa neprisposobuj vždy a za každú cenu. Určí si priority a idete.
Neháj mu tu zodpovednosť nech si to vyrieši.
Nahlas povedz, že súper, že už cudzí na stráženie nevadia, píšeš si.
Ty si mu reálne nikdy nedala šancu takú situáciu riešiť lebo vždy si sa obetovala a ostala doma. Tak s tým prestaň a daj mu priestor.
Otcovi daj kurz asertivita alebo nech mužovi proste nezdvíhne telefón a nechá ho to riešiť sám.
Fakt deti už sú pomerne veľké a 2h ich zvládne postrazit aj 15rocna baba od susedov.
z toho co pises sa tazko da vydedukovat, ze tvoj manzel ma 100x rocne nejaku aktivitu ako ty a neustale tie svoje kvoli nemu musis rusit. Argumentujes tu tym, ze ked on cvici tak ma svoj priestor a o deti sa staras ty. A ked ty cvicis 2x do tyzdna, tak manzel sa zavrie v izbe, detom objedna pizzu a povie im, aby neotravovali? Ved logicky sa im vtedy venuje on.
Podla mna z neho robis nasilu protivaka, co ti nedava ziadny priestor, vkuse ti robi napriek a ty sa musis vzdy kvoli nemu obetovat. Pritom si zaroven pisala, ze takato situacia nastava 2-3x rocne, ze s vam program prekryva. Manzel teda asi nebude debilek, co je 90% casu mimo domu, venuje sa vylucne svojim aktivitam a ty musis trcat doma zavreta s detmi od nevidim do nevidim.
Myslim, ze aj napriek tomu vsetkemu co si napisala, a ako velmi sa ho snazis zhadzovat, je tu stale 95% ludi, ktori skor daju zapravdu tvojmu muzovi, ktori rozmysla triezvo a nejde hlavou proti muru ako ty. Ved ti nepovedal, ze mas zrusit cvicenie a zostat doma, rozvazat deti lebo jeho program je dolezitejsi. Hladal sposoby, aby ste boli spokojni obaja, len ty so ziadnym navrhom stoj co stoj nesuhlasis a naopak mas 1000 vyhovoriek, preco nieco neurobit, len aby si mu ukazala aky je pako.
Uz nech je zajtra: Manžel pôjde do divadla, dieťa na krúžok, autorka ostane odutá doma a ich idylicky rodinny život pôjde ďalej 😂.
@anjelicek26 uz som to tu pisala - strazi deti v nedelu vecer kedy ich realne da do vane a ma pokoj a 1x v pracovny den, kedy sa prejde pre starsie dieta na trenning a niekdy ani to nie lebo ho prinesie suseda. Nic konplikovane proste.
A teraz ja - mal obdobie ( rozumej aj rok) kedy sa rozhodol ze bude chodit cvicit rano takze okrem toho ze ma zobudil o 5 a vascinou aj dieta, som starsiu musela vozit do skoly - co ma inak po ceste. Nejdem pisat o tom ze som mala narocne mladsie dieta ktore neprespalo noc a vychystat sa von bola pre mna naozaj akcia, dieta mi revalo v sedacke tam aj spat … ked som mu hovorila ze teda nech ide cez vikend, poobede po praci, vecer vsak posilka je do 22hod lebo toto je pre mna fakt narocne 2-3x tyzdenne tak nie, lebo on je tak dohodnuty s chalanmi a menit to nebude…
Takze ja ked som teraz dohodnuta s babami lebo to cvienie beriem aj ako socializaciu tak to mam zase menit ja lebo teraz ide o jeho kulturne vyzitie? Ked mne islo rok o spanok, pokazene 2-3 dni v tyzdni tak to bolo ok?
Tak ak on nezruší svoje, nezruš ani ty svoje. Buď kompromis z oboch strán (a to ja vidím teda ten, že on pôjde do divadla a ty ostaneš doma a nepôjdeš cvičiť. Ale následne ďalší deň, keď by išiel cvičiť, tak nepôjde ale pôjdeš ty) podľa mňa to je fajn ústupok z oboch stran
Vy sa akoby neviete všeobecnw dohodnúť. Pochopiť, naladiť na jednu vlnu. Staviate si medzi sebou múr a riešte hlavne to
A s kym su teda deti, kym 2x do tyzdna cvicis? Ked jedina aktivita pre muza je kupanie v nedelu vecer a “ma klud” a raz do tyzdna zanesie 1 na trening? Vtedy su deti same doma?
Popravde si myslim, ze na to ze mas mladsie take male to mas este celkom super, ze mas priestor si 2x do tyzdna odbehnut na skupinove cvicenie. Dopriala by som to kazdej zene, je to psychohygiena. Ale bolo by fajn si aj vazit, ze mas taku moznost, a nie sa stavat na zadne a fucat sa, ze nemozes pbcas vynechat trening.
@h2 pripadne - otazka je ci to robi? A precotak so ako chodil do posliky co som pisala vysssiw - nezmenil to. Tearz ma cas/dni kedy aoce cvici sam ale posuvat to nebude
@hankab vsak v nedelu vecer da deti do vane a ma klud - vtedy som na cviceni. Druhy den je s mladsim hodinu ako ja cvicim a pocas toho ide este pre starsie na trenning a to tiez nie vzdy, lebo obcas ide suseda, takze sa stane ze je hodinu doma s maldsim

A čo ti bráni dohodnúť si vtedy nejakú akciu keď on má ísť cvičiť? Podľa mňa by on kvôli cvičeniu nerobil taký cirkus ako robíš ty. Ak by robil tak ste si nemali vôbec robiť deti. Veď len vypočitavaš koľko sa kto o nej stará. Chudata deti