icon

Kto stráži vaše deti počas voľnočasových akcií?

10. jún 2024

Ako to riesite u vas ked v jeden den obaja rodicia mozu ist na nejaku akciu? Nie pracovnu, ani lekar a pod proste nic co je podstatne a dolezite, ide cisto o nejaku volno casovu aktivitu. Jedno dieta ma 4 roky a raz ho strazila suseda ked som musela ist na pohotovost (poobedie par hodin) inak nikdy nikto. Babky nemaju zaujem o vnucata, dedo pride ak treba ale tiez ho nechcem zneuzivat aby k nam prisiel vecer strazit na cca 1 hodinu ale s cestou to ma tak 2, pre jedno dieta este na kruzok ist a hlavne ked ani ja ani manzel nemame ziadnu dolezitu akciu. Ja mam svoju pravidelne v dany den a manzel ma teraz moznost niekam ist (nepodstatne kam). Moj nazor je taky ze ten co pride s aktivitou ako druhy ma danu akciu odmietnut a jednoducho ostat s detmi. Moj manzel by zavolal asi hocikoho len aby mohol ist aj on. Tato situacia nie je u nas prvy krat a vzdy to konci tak ze ja svoju zrusim a ostavam doma.

reddflowerlife
10. jún 2024

Autorka tu ani nečakaj pochopenie tu su len same dokonale zienky u ktorych je muz vzdy na prvom mieste a vzdy ho cakaju s teplou vecerou ako v inych diskusiach a maju vzdy krasne upratane, s detmi su cely den vonku aj v dazdi a podobne rozprávky 🤣 Čize nic si z toho nerob ze ta nechapu. Tu jedine ostava, aby si razne muzovi vysvetlila, ze nechces aby tvojho stareho otca , ktory ledva vladze tahal na strazenie domov len aby on si mohol vyskočit z kopytka vonku. A nech sa správa ako dospely jedinec ktory dokaze sa o deti postarat a postrazit.

autor
10. jún 2024

@marcellka32 toto niw jw prv krat co si dohodl program ked ja som uz nieco mala, takze nie - ani na buduce program neodmietne aby strazil deti ked ja nebudem moct

luciaaaaa
10. jún 2024

Je to uplne jedno,aky druh programu je tvoj stabilny program. Len ty,ty,ty. Ty si slnko,nech sa vsetci okolo teba tocia. Este raz,ak je pre deda pol hodky cestovania vela, najdite si stabilneho cloveka, ktory k vam pride kedykolvek. Nie len vtedy,ked ty potrebujes vypadnut z domu ale aj vtedy,ked potrebuje muz.

maxalla
10. jún 2024

No mne to pripada sebecke ale od teba. Ak mas tu akciu pravidelne, tak je len samozrejme, ze vzdy budes prva, kto ju ma na dany den zapisanu. To predsa nie ne pismo svate. Muz chce parkrat do roka podniknut nieco okrem cvicenia a nemoze, lebo tebe je zatazko vynechat jeden trening a este z neho urobis sebca? Sebec by bol, ak by si on to svoje cvicenie naplanoval na "tvoj" cas a museli by ste sa striedat pravidelne. Okrem toho este chce aj riesit opatrovanie, aby si ty nemusela svoj program rusit. A teda snazi sa to vyriesit tak, aby ta to co najmenej obtazovalo. Ja teda neviem, ale ak mam niekoho rada, tak sa praveze tesim, ak ma zivot naplneny zazitkami a nesnazim sa mu hadzat polena pod nohy

tamitamitami
10. jún 2024

Robíš problém tam kde nie je. Prečo by manžel nemal ísť? Prečo by si nemala ísť ty?
Tých pár krát za rok ich postrážia starý rodičia, je úplne jedno že babky nechodia pravidelne ak sú ten jeden krát ochotné prísť tak nie je žiadny problém.

Tvoj otec môže deti postrážiť (nie je to zneužívanie ale normálna rodinná pomoc). Však ho choďte zobrať autom, doma deťom pripravte pizzu a novú rozprávku, večer nech prespí a na druhý deň ho odveziete domov. Deti budú mať super zážitok a tvoj otec nenáročné stráženie. Starší syn nemusí ísť na tréning môže ostať ten jeden krát doma.

Ak je manžel schopný vybaviť normálne stráženie ale ty si proti tak je na mieste aby si ostala s deťmi doma ty.

Alebo si dohodnite susedu/známu ktorá vám deti za 30-40€ u vás doma postráži.

autor
10. jún 2024

@luciaaaaa manzel chodi tiez cvicit a deti strazim vtedy ja - toto ti asi uniklo. + ma dalsie nepravidlene aktivity kedy nahlasi a mna ani nenapdne si vtedy nieco dohadovat. Mesacbe travi on svojimiaktivitami viacej casu ako ja

autor
10. jún 2024

@tamitamitami takze takto - otec u nas neprespi lebo byva v jednom meste, cesta sem mu trva pol hodinu, doviest ho este mozem, odviest uz nie lebo tam a spat by deti sedeli v aute hodinu v case kedy by sa uz mali chystat do postele. Starsia je dcera a nie syn a teda na trebnning ona chce ist, koli neprisposobilemu otcovi to urcite nebude rusit. A otazka je co je je normalne strazeni?? Dedko ktory nevie po edat nie a mnzel ai je toho vedomu?

anjelicek26
10. jún 2024

Prečo chceš,aby dedo povedal nie🫣 Lebo pôjde pol hodinu domov? Véd to je chvíľka.

reddflowerlife
10. jún 2024

@anjelicek26 Lebo nechce zneuzivat stareho deda ?

anjelicek26
10. jún 2024

@reddflowerlife raz za čas ísť k vnúčatá je zneužívanie, ook...

marcellka32
10. jún 2024

Otázka: koľko má dedo rokov? Je vitálny? Vládze pol hodina tam a pol hodina späť? Ak áno tak čo riešiš?

pandorra
10. jún 2024

Ved skus opatrovatelku s recenziou, budes mat kontakt aj do buducna, ked budete chciet s muzom niekam vybehnut. Dedka by som netahala, iba ak by velmi chcel.

reddflowerlife
10. jún 2024

@anjelicek26 a preco sa jej muz nemoze premoct a proste ostat s detmi? Ked nebude dedo bude kto? Suseda? Potom suseda sa odstahuje bude kto? Druha suseda ?

elanor
10. jún 2024

robis z komara somara.
Lebo teba ani nenapadne, lebo ty, ty a ty. A kto ti zakazuje si planovat akcie, ked ma aj muz nieco v plane, zozen opatrovanie, a mozes ist kade lahsie.
Tak aj muz teraz, nieco sa mu naskytlo a detom chce zabezpecit opatrovanie, aby ste si kazdy uzili svoju chvilku. O deti postarane, zena ma svoj program, jupi, moze mat on svoj.
Sebec by bol vtedy, kedy on by prisiel s tym, ze niekam ide, cez tvoj cas, a vyzadoval by od teba, ze si mas svoj program zrusit, lebo nema byt kto s detmi, a musis s nimi ostat ty.
Vtedy by som tvoje rozhorcenie chapala.
Ale takto? Robis zbytocne burku v pohary vody.
No a coze pojde dedo 1/2 hodinu busom, ci autom, ci cim? A coze ma 70? Podla toho co pises, je to este vitalny senior, aj jemu dobre padne vypadnut z domu. A ze deti pojdu akurat spat? No a co? Aspon bude mat menej starosti. Len dozrie, aby boli ok.

ku_uk
10. jún 2024

Mne to pride, ze ziarlis, ze ide do divadla s kolegmi a nie s tebou. Tam je cely problem z toho, co citam. Ja tiez chodim civit kazdy piatok od 17:30-18:30 a muz chldi kazdy piatok hrat hoke o 21:30. Ak mam nejaky program napriklad kamoska ma zavola tak muz to proste zrusi, minuly piatok mal on strezavku zo strednej a zrusila som cvicenie. Su to vynimocne situacie, zbytocne robit hadky v manzelstve kvoli nasim egam… ty urcite chodis x krat na manikuru, pedikuru alebo kozmetiku, tak aj vted sa stara tvoj muz. Netreba vsetko tak prezivaat

anjelicek26
10. jún 2024

@reddflowerlife normalne objednajú babysitting, ked sa nenajde nikto z rodiny. Ja neviem vy nechodite von s manželom? My chodíme ak ako pár a aj každý osobitne a pravidelne.. my tu nemáme rodinu, roky sme mali babysitterku,ktorá prišla keď bolo treba...teraz sú už veľký, už netreba.

tamitamitami
10. jún 2024

Strašne z teba cítiť že mužovi nedopraješ. Dcére sa nič nestane keď raz na tréning nepôjde a tak isto prežijú že pôjdu o pol hodinu neskôr spať. Užijú si pekný deň s tvojim otcom/babkou jednou alebo druhou.
Nech muž teda osloví svoju mamu ak ty nechceš aby strážili tvoji rodičia.
Vždy sa dá nájsť normálne stráženie, opatrovateliek s recenziami je milión (stoja pár eur), suseda ktorej zaplatíš. Bavíme sa tu o väčších deťoch tam sa dá už vymyslieť naozaj všeličo. Jedlo zabezpečíš, pustíš im telku a tých pár hodín vydržia naozaj s hocikým zodpovedným.

Manžel ti ponúkol že nájde stráženie (môžte ísť obaja na svoj program), ty nechceš tak teda ostaň doma a jeho si nechaj normálne užiť divadlo.

mirkam3
10. jún 2024

Prepáč, ale strašne tuto svoju “krivdu” hrotíš. Ste snad fungujuca rodina, nie nejakí partneri vo firme, aby ste si robili pomaly dochádzku kto koľko minút trávi s deťmi alebo mimo domu…

Keby u muža slo o chlastacku s kamosmi, chápem, že by ta to naštvalo. Ale ak majú teambuilding a chce ísť, nevidím na tom nic zle. Ved ako píšeš, prekrýva sa vam takto program 2-3x v roku, tak asi casto nikoho tretieho neotravujte.

Ak je to taký problém 1x vynechať cvicenie, zruš tentoraz program dieťaťu: muž nech obe deti odvedie pred divadlom k dedkovi a potom nech ich aj vyzdvihne, alebo tam ostanú všetci traja výnimočne spat, ak by bolo neskoro. Dedko možno bude aj rad, ak žije sám. Všetko sa dá, len treba troska chciet (komunikovat). Nemyslím to nejak v zlom, no potom sa nečuduj, že aj tak pôjde ak uz sa raz rozhodol, a možno mu dobre padne v tom divadle pokecať s nejakou milou kolegynou/cudzinkou (alebo dokonca zájsť aj niekam na drink potom), zvlášť ak vie, že ho doma bude čakať odutá zenská..

h2
10. jún 2024

Autorka, už som sem nechcela písať, ale až teraz čítam, že muž nejde niekam s kamošmi na pivo, ako som si myslela, ale že ide s kolegami do divadla. No tak asi nemôže zavolať do divadla, aby to predstavenie hrali v iný deň, lebo jeho žena má cvičenie a povedala to prvá, ani povedať všetkým kolegom, aby sa ti prispôsobili. Navyše, máš možnosť stráženia. Ale ty nechceš, lebo vo svojej sebeckosti vidíš len to, že manžel má poslať kolegov dočerta, ukázať sa pred nimi, ako totálny podpapučník a zostať pekne doma s deťmi, aby si ty mohla ísť na svoje skupinové cvičenie, na ktoré chodíš každý jeden týždeň a neexistuje pre teba, aby si ho vynechala. Dedko prísť nemôže, lebo by, chudák, musel pol hodiny cestovať a staršia dcéra ktorá chodí na tréningy, ide asi okamžite po príchode z tréningu spať. 🤷‍♀️

autor
10. jún 2024

@maxalla par krat do roka okrem cvicenia? 😂😂😂 ano to ma prvidelne + ma ine neprvaidlene aktivity ktore ai dohaduje podla seba a mesacne trvi viac casu na svojom ako ja, za mna to je 8 hodin mesacne, on ma tak 3 hodiny tyzdenne … ale ja som sebec 😂

sima234
10. jún 2024

Vás najväčši problém je očividne komunikácia.

autor
10. jún 2024

@anjelicek26 raz za cas ked staci aby manzel nebol sebec … keby islo o niwco dolezite a nevieme si zrusit program nemam problem, ked sa neda tak sa nwda ale toto nie jw urcitw ta situacia

nika23t
10. jún 2024

Ou, aká dráma. Jasne, ze zavolaj dedka, ak je ochotný. Ak nie, popros susedu, kamošku, odvez malého k známym, co majú deti, ak ide o hodinu, dve. Nerozumiem logike, ze kto druhý sa dohodne, tak to musí zrušiť.

maxalla
10. jún 2024

Autorka, vyznelo mi to tak, ze tie jeho aktivity su obcasne. V tom pripade beriem spat. Stale ale nevidim problem v tom, preco by deti nemohol niekto postrazit, aby ste obaja tie svoje aktivity nemuseli rusit. Nemusi to byt len dedo. Ani jeden z vas sa predsa nemusi obetovat, ked su aj ine moznosti, pri ktorych budu spokojni vsetci.

autor
10. jún 2024

@elanor zle ciatas - deti nepojdu spat. Pojde sem pol hodinu, potom s mnesim dietatom pre starsie na trening a ked pridem domov tak zase pol hodinu domov, takze nie bezstarostne strazenie to nebude. A doplnim ak ked som uz nikde vyssie pisala - nie strasie diesta si nebude koli tomu rusit svoj teenning na ktory sa tesi. To sme zase pri tom uw sa prisposobujeme manzelovi… lwbo on sa rozhodl

smajliica
10. jún 2024

Byt tvojim muzom tak do toho divadla s kolegami idem tiez 😅 radsej by som dietatu zrusila trening. A keby moj manzel vysiluje tak ako ty ked raz za cas chcem ist niekam s kolegami tak neviem. Zlaty chlap ze ma na toto nervy.

autor
10. jún 2024

@tamitamitami d eta tam chce ist! Tu nwjde ci sa jwj nieco stane alebo nie, ona tam chodi rada a nevidim jeden dovod preco b koli otcoci mala rusit svoje aktivity. Jwho mammje od nas 200km tak tu urcitw nwhrozi deri nidky nestrazila lebo ani nema zaujem.

smajliica
10. jún 2024

A k otazke - ked mame program obidvaja alebo ideme niekam spolu nam malu strazia kamarati. Byvame v zahranici, takze rodicia su daleko. Je to tak 1-2 krat mesacne.

autor
10. jún 2024

@ku_uk v divadle uz boli a nemam s tym problem ak to nikoho z rodiny neobmedzuje v uz dohodnutych aktivitach. Nemusi predsa chodit do divadla vzdy ked je prilezitost

h2
10. jún 2024

Ešte mi napadlo: určite poznáš rodičov aspoň niektorých detí, s ktorými tvoja dcérka chodí na tie tréningy. Tak aby dedko nemusel ísť s mladším po ňu, tak by som poprosila niektorú z tých mamičiek, či by ti dcérku po tréningu nepriviezla k vám domov. (Hoci, mám také tušenie, že napíšeš, že nechceš nikoho s tým otravovať. Ale úplne bežne sa to robí.)