icon

Kto stráži vaše deti počas voľnočasových akcií?

10. jún 2024

Ako to riesite u vas ked v jeden den obaja rodicia mozu ist na nejaku akciu? Nie pracovnu, ani lekar a pod proste nic co je podstatne a dolezite, ide cisto o nejaku volno casovu aktivitu. Jedno dieta ma 4 roky a raz ho strazila suseda ked som musela ist na pohotovost (poobedie par hodin) inak nikdy nikto. Babky nemaju zaujem o vnucata, dedo pride ak treba ale tiez ho nechcem zneuzivat aby k nam prisiel vecer strazit na cca 1 hodinu ale s cestou to ma tak 2, pre jedno dieta este na kruzok ist a hlavne ked ani ja ani manzel nemame ziadnu dolezitu akciu. Ja mam svoju pravidelne v dany den a manzel ma teraz moznost niekam ist (nepodstatne kam). Moj nazor je taky ze ten co pride s aktivitou ako druhy ma danu akciu odmietnut a jednoducho ostat s detmi. Moj manzel by zavolal asi hocikoho len aby mohol ist aj on. Tato situacia nie je u nas prvy krat a vzdy to konci tak ze ja svoju zrusim a ostavam doma.

smajliica
10. jún 2024

10 rocne dieta sa nevie dostat domov z treningu?

h2
10. jún 2024

Tvoje dieťa chodí na tréningy len s jedným iným dieťaťom? Ak by deti strážil dedko, išiel by odviezť cudzie dieťa k nemu domov? Keďže jeho rodičia nemôžu a vy ste na rade.

smajliica
10. jún 2024

A to vy ste 10 rokov neboli spolu nikde samy ked vam nema kto postrazit deti?

autor
10. jún 2024

@lulu0123 ano maju kamosov, aj sa s rodicmi pozname, a aj sme tuto moznost 1x vyuzili ked som bola na pohotovosti … nevidm dovod to vyuzivat (znuzivat) ked to nie je naozaj nutne. Ja to tak beriem ze sme na deti sami tak si starostlivost proste musime podelit. 1-2x rocne sa ale stanw ze manzel ide hlavou prosti muru a mysli iba na seba…inaokedy sa vieme dohodnut, poposuvat, (ja zrusit)

kleopatra114
10. jún 2024

Nesuchoceme nohami a ani sa netvárime , že muž je pán tvorstva . Ak sa niečo takéto vyskytne raz za čas u nás , zruším si svoj pravidelný program ( hlavne , ak sa jedna o cvicenie) , zoberiem decká von , na kolobežky, bike a teším sa z casu, ktorý spolu strávime . Ja som tolerantná manželka, nehonim si na muzovi svoje ego , moj manžel je tiež tolerantny a keby proste poviem , ze v sobotu rano ideme na cely deň na výlet , tak by raňajšie cvicenie zrušil a isiel by . Babky a dedkov mame funkčných , ale ich pomoc využívame raz do roka , keď ideme na ples , svadbu , výročnú večeru - inak sa len navštevujeme a trávime čas spolu ako rodina .

autor
10. jún 2024

@smajliica cestu pozna ale koli bezpecnoti vecer same nechodi, ked konci trenning o 16 tak ide aj same, toto by islo o cca 19 hod

h2
10. jún 2024

Z
A
V
O
L
A
J

D
E
D
K
A
!
!
!

autor
10. jún 2024

@h2 len s jednyminym dietatom - sused, chodi na a z trenningov. Ano ak by nastala situacia ze by dedlo siel na trening tak by priviedol aj to druhe dieta vedla do brany, tak ako to bezne robime aj my.

dm1
10. jún 2024

preboha jedna sa o 2-3 dni v roku ako si pisala. Ake zneuzivanie dedka prosim ta? keby to bolo 1x za tyzden nepoviem. Ty len proste nechces aby tam muz siel a to je cele. Hladas problemy tam kde niesu. Proste 2-3x do roka pride dedko a hotovo a ako pisali baby trening sa da poriesit ze vezme dieta niekto iny z kruzku ved tam asi nepoznas len jednu tu mamicku co robi na smeny :p. Ved neverim ze to ozaj tak vyjde ze z tych 2-3x do roka kedy by sa to riesilo by zrovna vsetky terminy vyslo viest deti vam.....

h2
10. jún 2024

A to druhé dieťa je potom doma samé, keď rodičia pracujú?

autor
10. jún 2024

@dm1 keby som si ja nerusila svoje mozne aktivity kedy manzel uz nieco ma tak je toho viacej. Ja ustupujem, manzel nemoze. Dedko deti este sam nestrazil, travi s nimi cas v nasej pritomnosti.

autor
10. jún 2024

@h2 tych susedov myslis?

sense
10. jún 2024

Ale tak divadlo dane predstavenie tiez nebýva hocikedy. A on riešenie našiel. Keby chodí do divadla každý týždeň ôk, ale nechodí. Mam pocit ze si nahnevaná už len z princípu. Lebo pre teba a jedna jediná možnosť je chlap žiadne divadlo lebo ty máš skupinové cvičenie. Ktoré sa dá jeden krát tiež zrušiť a od cvičiť si niečo doma a vynahradiť si to niekedy inokedy niečím inym

tamitamitami
10. jún 2024

Nie nesedíme doma a nečakáme čo partner ale ani nerobíme doma dusno kvôli HODINE 🙈.
Ja osobne by som v tejto situácii hľadala spôsob ako sa to dá vyriešiť aby sme boli všetci spokojný. Partner má pravdu HODINU deti vydržia aj s tou susedou/starým otcom ktorý je s nimi bežne. Nerobila by som z partnera zlého len preto lebo chce ísť s kolegami do divadla.

Ok, dcéra na tréning musí lebo pre teba je to niečo nepredstaviteľné že by nešla. 10 ročná už zvládne časť cesty aj sama v prípade potreby, starý otec/suseda a mladšie dieťa jej môžu ísť naproti. Alebo ju môžeš zobrať cestou z tréningu, tú chvíľu ťa môže niekde počkať.

janage
10. jún 2024

Tak takto.
1.pises, že takáto situácia sa objavuje 2-3krat ročne.
V tom prípade nevidím problém 2-3 krát ročne zrušiť svoj program ak mi žiadna z mužom navrhovaných možnosti nevyhovuje
2. to, že vždy zrušíš ty svoj program hoci ti na ňom záleží je tvoje a len tvoje rozhodnutie. Veď si urob aj ty program 3x do týždňa po 2 hodiny a v tom čase nech stráži opatrovateľka.
Tým, že bude chodiť pravidelne, nebude cudzia a dokáže prísť aj v prípade ako riešiš teraz.
3.Hlavný problém vidím v tom, že ty chceš a očakávaš, že deti musí sťažiť iba rodič. Buď ty alebo muž.
A predstav si, nemusí.
Možno keby si občas nechala vyriešiť túto situáciu muža, zistila by si, že fakt sa tým deťom nič nestalo.
A teda 10 ročne dieťa ci panky, zavolám niekomu z rodičov ostatných deti čo trénujú či ho nemôže doviesť na tréning a z tréningu s tým svojim. My si bežne takto rodičia pomáhame ak treba.

Chceš povedať, že ak by muž chodil na služobky, ty by si vôbec nechodila cvičiť? Ak by si chcela, našla by si spôsob.

Problém nie je, že obaja máte s mužom program, problém je, že ty vidíš riešenie len jedno a to to tvoje.

h2
10. jún 2024

Áno, susedov, ktorým beriete dieťa z tréningu, lebo nie sú doma. Dieťa ich večer čaká doma samé?

autor
10. jún 2024

@h2 vzdy je doma jeden z rodicov, ale kedze maju male dieta a trenning konci cca o 19 tak chodime my. Ak su doma obaja ze m vyjde tak smena ide o noch kwden z rodicov

simona1306
10. jún 2024

vsak hovorim, lebo si si ho tak naucila ... a zas tiez si myslim, ze kvoli hodine, dvom robit taketo kovbojky je uplne zbytocne ... vravis, ze starsia ma 10rokov, trening jej konci o 19, to je este svetlo, moze prist sama ... bud zavolaj dedka, alebo ostan doma ...

jana_eyre_2
10. jún 2024

No ako by som to spravila ja na tvojom mieste by bolo asi zase kontroverzné, lebo poznám väčšinové názory na MK na samostatnosť deti.. nedala by som staršie dieťa na tréning a ostali by doma spolu súrodenci.. keď už má staršie dieťa 10r, mladšie 4ri, podľa mňa ideálny rozdiel na to aby boli hodinku doma a pozerali za ten čas telku..

My to tak napríklad riešime, keď je rodičko v rovnaký deň.. decka pozerajú telku, muž ide do jednej triedy, ja do druhej triedy atď.. bolo to tak aj keď mal najstarší 10r.. teraz majú moje decka 12r,10r a 7r.. ale opäť - poznám svoje deti a viem čo zvládnu.. ty zas poznás svoje deti a tak vieš čo zvládnu ony.. jednoducho, tak ako v každej možnej téme - nežijeme tvoj život, nepoznáme reálne okolnosti a tak nemôžeme radiť čo je správne..

alenka58
10. jún 2024

využívanie starého rodiča, teda dedka to rozhodne nie je pokiaľ to nie veľmi často, resp. denne, deti sa dedkovi potešia veď starí rodičia sú presne na tieto prípady a pol hod. cestovať tam a naspäť je nič, starí rodičia cestujú oveľa dlhšie trasy aby postrážili, ale problém je zrejme niekde inde

luccija
10. jún 2024

@simona1306 a mladšie nemá s kým byť, ak by išlo staršie samé.A autorka píše, že dedo je vždy s deťmi aj s nimi nie sám.

smajliica
10. jún 2024

To nie je zneuzivanie. Ono raz za cas clovek potrebuje vypnut a najst si cas pre seba. A hlavne potrebuje cas aj par. Inak deti vyrastu a vy zistite ze ste cudzi ludia a uz sa viac nepoznate. Zivot sa netoci len okolo deti. A vas dedko / kamarat / sused naozaj prezije ked vam raz za cas postrazi deti.
Ja si uprimne neviem predstavit takto zit 10 rokov 😅 ale to som ja

janickacrazy
10. jún 2024

No tak zavolaj toho dedka, ved to zvládne, sú to cca 2 hodiny času, či koľko. Moj otec strážil mne a sestre 2 týždne 3 deti 3-ročné, 4-ročné a 6-ročné cez prázdniny celé dni, čo sme boli so sestrou v práci a nemali sme už dovolenku, školka zavretá. Nechápem, prečo je to u vás taký strašný problém.

simona1306
10. jún 2024

@luccija tak myslim si, ze dedo vie pustit tomu mladsiemu aj telku na tu chvilku, a je tak len ako nejaky dozor, aby sa tomu mladsiemu nahodou nieco nestalo .. tato diskusia je ciste len o tom, ze autorka caka kedy uz konecne nejaka zena napise ze jej muz je neprisposobivy sebecky chuj a ona je chudatko, lebo nema cas pre seba ... keby sa takyto koment objavil medzi prvymi, diskusia sa nerozbehne na 6 stran , ale autorka by spokojne doma sedela , lebo by jej dal niekto za pravdu

autor
10. jún 2024

@jana_eyre_2 no chapem ako to myslis ale v tom pridpade by starsie dieta muselo ustupit napriek tomu ze ma trenning rado a to mi pride nefer.

janage
10. jún 2024

Mňa by porazilo, keby muž čo nemôže strážiť mi zubami nechtami bránil nájsť iné riešenie ako to čo navrhuje on.
Hľadaj spôsob ako to vyriešiť a dohodnúť sa.
To keby bolo jedno dieťa chorlave a muž na sluzobke, tak to staršie nebude chodiť na krúžok či tréning lebo ho nemôžeš nosiť vždy osobne?
Moja životná filozofiaa skúsenosť: ak niečo veľmi chcem nájdem riešenie. Na 90% sa dá a nájde. Nie vždy to čo ja považujem za jediné správne riešenie aj tým jediným správnym je.

dm1
10. jún 2024

sak vsetko je raz prvy krat tak nie? kedy ich na zacat strazit? ked budu uz na strednej? Si pisala ze si sa s muzom nepohadala ale evidentne by si sa mala lebo sa len jedujes vo vnutri a kopes tu okolo seba ako sa to neda a pritom je to take jednoduche. Ono by to aj slo ale ty proste inu moznost ako aby tam muz nesiel nepripustas ako moznu

autor
10. jún 2024

@smajliica my ten cas mame pre seba, teraz nejde o spolocnu akciu takze aj tak by sme boli kazdy inde

h2
10. jún 2024

@jana_eyre_2 Ja s tým, čo si napísala, súhlasím a vzhľadom k veku dcérky si myslím, že aj väčšinový názor MK by s tým bol úplne OK. Ale autorka ti zas a znova napíše, že dcérke tréning rušiť nebude, lebo to je alfa a omega všetkého. A hneď za tým, ak nie pred tým, je autorkino nedotknuteľné cvičenie.

autor
10. jún 2024

@janage taka situacia uz bola zrivna mohli susedia s ktorymi sa striedame privyberani z kruzku, teraz zo z ich strany nie je mozne