Kto stráži vaše deti počas voľnočasových akcií?
Ako to riesite u vas ked v jeden den obaja rodicia mozu ist na nejaku akciu? Nie pracovnu, ani lekar a pod proste nic co je podstatne a dolezite, ide cisto o nejaku volno casovu aktivitu. Jedno dieta ma 4 roky a raz ho strazila suseda ked som musela ist na pohotovost (poobedie par hodin) inak nikdy nikto. Babky nemaju zaujem o vnucata, dedo pride ak treba ale tiez ho nechcem zneuzivat aby k nam prisiel vecer strazit na cca 1 hodinu ale s cestou to ma tak 2, pre jedno dieta este na kruzok ist a hlavne ked ani ja ani manzel nemame ziadnu dolezitu akciu. Ja mam svoju pravidelne v dany den a manzel ma teraz moznost niekam ist (nepodstatne kam). Moj nazor je taky ze ten co pride s aktivitou ako druhy ma danu akciu odmietnut a jednoducho ostat s detmi. Moj manzel by zavolal asi hocikoho len aby mohol ist aj on. Tato situacia nie je u nas prvy krat a vzdy to konci tak ze ja svoju zrusim a ostavam doma.
Tebe nie je nič dobré 😅, ty máš len svoju pravdu že muž je zlý a hotovo. Každopádne ak dcéra má tréning 7 hodín týždenne naozaj sa jej nič nestane keď raz nepôjde lebo rodičia majú čas pre seba. Malé dieťa to s troškou motivácie úplne normálne pochopí a ešte sa aj bude tešiť na filmový večer so starým otcom.
Ak nechceš volať otca chápem, povedz mužovi nech zariadi iné stráženie. Ako to zariadi nechaj na ňom, deti tie 3-4 hodiny v tomto veku už naozaj zvládnu s hocikým zodpovedným.
@3petka prepac ale ja si cvicenie nepotrebujem nahradzat sedenim v meste iny den. Chcela som len vediet ako sa dana situacia riesi v inych rodinach, to je vsetko. Evidentne tu zeny suchaju nohami a cakajj s cim dojde manzel a ochotne potom rusia svoje aktivity, pripadne do toho tahaju este deti a rusia este aj ich aktivity aby si manzel prisiel na svoje …
@tamitamitami nerozumies ze nechce rusit trenning? Chodi tam rda a ked nejde to je ako za trest? Manzel do divadla ist nemusi vzdy ked sa v praci organizuje, bol a este aj bude
@tamitamitami a nejde o 3-4 hodiny ale hodinu s tym ze treba ist este na trenning
🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Nie, nesedíme a nešúchame nohami. A to mám napríklad ja konkrétne muža, ktorý je v tom divadle tak 5 večerov do týždňa, lebo tam pracuje. Ale ja zase nemám problém dať syna k mame, alebo poprosiť kamošku. Kto chce, hľadá spôsoby. Ty máš viac možností, ale nič iné, ako že muž bude doma šúchať tými nohami, keď mám použiť tvoj slovník, pre teba nie je dosť dobré.
@jana_eyre_2 s muzom som sa nehadala 😂 viem ze by to tu viacere potesilo … len ňnne uz preteka pohar tolerantnosti, manzel si ide kedy chce ako chce a neberie ohlad, keby nemohol dedko kludne zavola susedu co pozname len z videnia, hlavne ze “niekto “ postrazi, to je jeho pristup…
Koľko rokov má to staršie dieťa?
Nikto ziadnu svoju aktivitu rusit nemusi. Ani ty, ani manzel, ani dieta. Len si staci zabezpecit opatrovanie. Lenze ty chces, aby si manzel tu svoju aktivitu zrusil. A chces to silou mocou, ine riesenia nevidis. Toto je obycajna buzeracia len preto, ze manzel si svoj program neprisposobil tvojim ocakavaniam. On ocividne nema problem s tym, aby sa zabezpecilo opatrovanie, s tym mas problem ty. Tak si ostan doma a nadalej sa hnevaj na muza, ako sa neprisposobuje.
@h2 ja nemam mamu ani svokru co by boli ochotne. Svokra je 200 km a nebudem ti pisat kolkokrat sem pride, za rok ani raz, rataj tak 5 rocne intervaly…. Mama by mala x vyhovoriek a nedosla by aj tak. Opatrovatelku nemame lebo tato situacia nastava tak 2x rocne … suseda straila raz v krizovej situacii ci divaslo ani cvicenie nie je, takze estw ake mam moznosti??
Dedka! Veď už som ti to písala snáď 100x!
Prepáč ale ženy ti dali možnosti ako to riešiť. Ale ty sa len vyhovárať ako to nejde. Tak rieš a nesed pri telefóne a nešúchaj nohami. Očividne si jediná ktorá si to nevie zariadiť. My nemôžeme za to že nemáš vztah so starými rodicimi a zrejme ani s manželom v poriadku. Keby si chcela vyriešiš aj bez našich rad ale očividne ti stačí zo seba robiť úbožiatko.
@maxalla a ake opatrovanie? Prepac ale moj 70 rocny otec ktory stravi hodinu cestovanim aby hodinu strazil a este ist na trening pre starsie beriem ako zneuzivanie, on nevie povedat nie na nic …manzel to velmi dobre vie a preto mu volal.
Prosím kde si vyčítala,ze máš suchat nohami🫣Len by to chcelo viac životnej ľahkosti a flexibility a nie hľadať sto dôvodov, prečo to tak ci hentak nejde, ale hľadať spôsob,ako by to išlo. Ja si neviem predstaviť pýtať si od partnera dovolenie, ked sa odhadujem s kamoškou ci chcem niekam ist alebo sa po praci ideme s kolegami este najest🫣🫣🫣A ani to neočakávam naopak,preberieme termíny na začiatku týždňa kto kam kedy,ktoré deti kedy co kam kedy a kde sa nám to prekrýva, poposuvame alebo poriesime stráženie. Lebo chceme,lebo sme pár, lebo spolu. Nie proti sebe..
Sama píšeš,ze ta situácia je u vás 2x ročne.. chudák dedko zneuzity 2x rocne🫣 A kvôli tomuto doma dusno hej.
ja tu mam len jedno ktomu co povedat ... ako si si naucila, tak mas ... sama pises, ze si x krat v minulosti zrusila plany preto, lebo tvoj manzel si tam nieco dohodol ... tvoj muz je ocividne uz zvyknuty na to, ze aj tak upustis a zostanes doma. Treba sa o tom porozpravat a dohadovat sa medzi sebou ako dvaja dospeli ludia, nie ako deti v skolke ... ked si mu doteraz ustupovala, ustup aj teraz, ale daj mu najavo, ze to je posledny krat a dohodnite si nejake pravidla ...
@3petka babky nemaju vztah v poriadku a podotykam so ziadnym vnucatom .. to uz nie je moja chyba, ze nemaju zaujam a len vyhovorky preco nemozu, aj ked sme na navsteve tak si ich ledva vsimnu …
Autorka, tvoj otec nie je jedina osoba na svete. Kebyze tolko energie, co venujes obvinovaniu manzela venujes hladaniu opatrovatelky, mala by si o problem menej a aj do buducna menej stresov, ked sa opat nieco podobne naskytne. Verim tomu, ze kazdej mamicke padne vhod mat niekoho, kto sa jej o dieta postara, ked treba, a hoci aj cudziu, nou preverenu opatrovatelku.
@anjelicek26 situacia s dohodnutim aktivity manzela ked ja nieco mam je u nas 2x rocne. Dedko s detmi travi casu podstatne viacej
To je ťažko takto hodnotiť. Zálezí aj aká je to akcia co ma tvoj muž. Ak je to chlapska akcia raz za pol roka, tak asi by som sa s ním dohodla, že ja idem na trening, budes s detmi a potom tam príde neskor. Alebo ak by išlo o 1,5 hodiny, tak by som prípadne kľudne poprosila aj susedu. Ak by som bola vo väčšom meste, kde je hoplaland alebo takéto niečo aj so strážením, tak by som dieťa dala tam a super sa zabaví a muž to zacvaká. To sme často aj s mužom využili, ked sme chceli isť na väčšie nákupy a všetci sme boli spokojní aj my aj deti.
Tak ešte lepšie,dedko stráži vnúčatá často, ale v deň,kedy to manžel potrebuje,je to zneužívanie (?).. toto nemá význam.
@simona1306 prvidla v tomto pre neho nie su, on led noeco chce tak hlava proti muru… ako som uz pisala on by ddal deri kludne aj susede ktoru pozname len s videnia, pre neho je to “no a co” .. a ze niektory ludia nevedia povedat nie on nechape
@anjelicek26 nestarzi! Travi s nimi cas a to je rozdiel, nedomyslaj si co nepisem
takže aj teraz nech ich nestráži, nech s nimi strávi čas, ak ti to pomôže.
@anjelicek26 Aby si teda pochopila poriadne - travime s nim cas spolu, sme tam aj my takze starostlivost o ne nie je na nom, vacsinu aj tak sedi a nebeha za nimi
Moja mama má 75 a cestuje k nám hodinu. Pol hodiny jej trvá len cesta medzimestským autobusom, alebo vlakom a ešte sa okrem toho potrebuje k tomu vlaku, či autobusu dostať od seba z domu, čo je ďalšia pol hodina. Tak mi nehovor, že 70 ročný zdravý vitálny senior má problém sedieť pol hodiny v autobuse. Hovorila si, že k vám by si ho mohla doviezť. Dcéru nech privezie iná mamička z tréningu. A keď sa muž vráti, môže dedka zaviezť domov autom, ak by tá cesta bola problémom. Ja fakt neviem, toľko možností sme ti tu už napísali, ale tebe proste nie je nič dobré. Asi máš nejaký problém. Okrem iného ma prekvapilo toto, čo si napísala "s muzom som sa nehadala 😂 viem ze by to tu viacere potesilo...". Akože, prečo by tu niekoho malo tešiť, že sa pohádate s mužom?!
@ibrunova aj pre teba plati vyssie - traveniw casu myslim tym ze sme taˇ aj my, nie je na deti sam
A deti nemaju kamosov, s ktorych rodicmi sa poznate? Ze kazde dieta vezmu rodicia kamosa a potom si po nich pridete po povinnostiach.
a koľko má to staršie dieťa rokov. Stále neviem.
@h2 o privwzwni detata z treningu som u pisala - teraz je rada na sa, striedame sa podla toho ako pracuje deuha rodina na smeny
@ibrunova prepac, prehliadla som - 10 ma
10 ročné nevie prísť z tréningu samé?

No autorka bolo ti to treba? Okrem hádky s mužom sa pohádas aj na MK a musíš vysvetľovať prečo ti prekáža že muž jednoducho nikdy nie je ochotný sa vzdať niečoho čo chce a máš sa vzdávať ty..
Ja by som tiež nevolala dedka ak už je to na neho veľa, ty predsa sama vieš ako deti zvláda a koľko vládze.. (ja mám sama svokru ktorej deti nedávam, lebo viem že uz je toho na ňu moc - ma vnukov od dcery ktori sú u nej stále a ona sa mi potom sťažuje že už nevládze, ale ochotná je, lebo je s vnúčatami rada ale chápem ju že už proste nemá energiu.. je úplne iné riešiť deti občas a iné stále.. je iné riešiť deti v 30-40tke a iné v 70siatke.. tak sa spoliehame len na seba s mužom)