Ktorý krém na zapareniny by ste mi poradili ?
Máme neustále problém so zapareninami. Skúšal sme niekoľko krémov..
Urcite weleda, aj my pouzivame. Je to sice drahsie, ale kazdy si chvali. A na hentu chemiu samu co pouzivaju baby su deti akurat alergicke a robia im problemy.
Ked tak citam mam pocit, ze kazdemu vyhovuje nieco ine 🙂 Mozno to je ako s kremami na plet.
Nam sa napr. nepacil Sudocrem (nehygienicke balenie) a smrdela nam rybacia mast. Osvedcila sa nam Bepanthen Care mast...znacku som objavila uz v tehotenstve pri kreme proti striam.
Idealne je snad vyskusat vzorku - davaju ju v nemocnici do darcekoveho kufrika.
Ja neodporúčam žiaden😊umyť vodou,vysusit, vetrat! Potom je super zádocek! Pri zubkoch a hnackach mal malý strašne zapareniny a tam pomohlo olivovy olej na odlicovaci tampon,premastit pokozku, prípadne nechať tampon na pokožke cez noc pod plienkou a ráno bola pokožka tip top!
Tak za mna Nivea krásne vonia a vytláča sa z tuby veľmi praktické a hygienické
Ziaden krem,ale sprej od klorane z lekarne
presne ako niektore baby pisu: doporucena rybacia mast mi bola celkom fajn, ale mi strasne smrdela - fakt neznesitelne, sudokrem mi prisiel velmi nehygienicky a neprakticky - ten som ani nekupovala, do tretice vsetko dobre - vyskusala som bepanthen extra krem a bola som milo prekvapena, prakticky obal, lahko sa rozotieral, vstrebaval - nebolo potrebne ho natierat po kazdej vymenie plienky, nakolko sa na ritke vytvoril akokeby " ochranny film" skvelo hydratoval a nakolko sme nemali ziadne kozne problemy, zapareniny a pod nemala som potrebu uz experimentovat a menit ho - som s tou znackou maximalne spokojna.
Myslim si ze kazdemu babu nieco ine sadne nam sudocrem vobec nepomohol ba dokonca len zhorsil zapareninu. Nam pomaha bepanthen.. ale ak nepomaha skuste imazol .. pytiol.. cicidermu.. treba toho viac poskusat co sadne aj v lekarni sa informovat
Dobrý večer, my sme našťastie tento problém vyriešili. Malá mala veĺmi citlivú pokožku, veľmi červený zadoček. Postup je jednoduchý, zadoček umyjem čistou vodou, utriem jemne bavlnenou plienkou a natriem bepanthenom extra masťou, ktorá je veľmi jemná a hydratačná.
Caste prebalovanie, umyvanie vodou,nasledne dokladne osusenie. Krem sme pouzivali minimalne,obycajna rybacia pasta (od galvexu ale to je jedno aky vyrobca)-nie rybylka. Zaparene boli minimalne....a to sme mali obyc stvorcove latkovky 99%
imazol, sudocrem, bepanthen 🙂 je to rôzne, každému dieťaťu zaberá niečo iné, treba vyskúšať. ale odporúčam čo najviac chodiť s holým zadočkom (aby pokožka mohla dýchať), umývať pod vodou, následne dôkladne osušiť, časté prebaľovanie, ideálne používať látkové plienky.
nám pomáha na zapareniny a rôzne kožné prejavy bepanthen care. Teraz idú malému zúbky, tak často kaká a riťka je celá červená. Keď ho natriem bepanthenom, tak na druhý deň má riťulu v poriadku.
u nás je stále po ruke pre 9mesačného krpca repíková masť a ľubovníkový olej. neterka čo má už 5rokov tak sa jej zvykne po celodennom výlete začervenať a zapariť spodok a tam tiež po umytí repíkovú masť a na noc lubovníkový olej a do rána je všetko OK. Napíšte mi techtlemechtle@azet.sk rada poradím 🙂
ja používam Rybilku krém, je super jemný
Bepanthen care😉pre mna na bradavky a pre drobca na zadocek😉2v1👍
nepouzivame krem, casto prebalujeme, umyvame vodou a susime, ani naznak zapareniny pri takejto starostlivosti
ale mam doma calendulu od welledy, dcere to vyhovovalo, ale mala to dokopy tak 5x na sebe a syn mozno raz, iba preto, lebo mi to pripominalo babatko :D ta vona :D
a syn predtym myslim, ze vobec :D:D::D
ja rozhodne bepanthen. velmi nam pomohol 🙂
Bepanthen nieje urceny na liecbu ale na predchadzanie zaparenin. Ale Sudokrem je naj. Ten je aj na predchadzanie a aj na liecbu cize odporucam.
Chémiu nie... Repíkový silný odvar do lavóra a sadnúť na aspoň 10min. dieťatku sa to bude páčiť a potom Repíkovú masť a pozor nie vazelínu. U mňa overené http://www.lekarenmaraton.sk/1-12-30-0-0-0-4869... lacné, skvelé a 0% chémia dokonca aj mne to dávala babka 🙂
nie je pravda, ze bepanthen nie je na liecbu - ja som pri detoch nikdy ziadne zapareniny neriesila prave preto, ze som bepanthen pouzivala, avsak stalo sa mi pri starsom, ked hnackoval mal vystipanu ritku a plakal, ze ho to stipe a prave na taketo pripady som pouzivala bepanthen extra - na vecer som mu zadocek natrela a do rana mu cerven zmizla a bolo vsetko v poriadku.
U nas zabera jedine Sudocrem nedame nan dopustit uz iny ani nekupujeme 🙂 za dva dni je po zapareninke😍❤
myslim ze je velmi dobre po kazdom umyti a pri kazdom prebaleni mazat preventivne ritulku. My sme pouzivali pokial boli deti male Bepantrhen care krem a predisli sme zapareninkam a ked boli baby starsie tak pokial nosili plienky sme mazali Bepanthenom Extra a bola som spokojna. zapareninky sme nastastie nemali.
Pamatam si ze po crevnej chripke a riedkej stolici sa mu zadocek vystipal a mal ho cerveny a to uz nemal plienky tak som mu na vecer natierala ritku bepanthen care kremom a do rana uz bola ritka ok.
rybia mast je zazracna,sudocrem ani nic sa nechyta
rybia mast, to je to iste co rybi olej? lebo ryby olej mam no neviem si predstavit ako vyzera rybia mast. vdaka za odpoved.

imazol rybacia mast sudokrem a klasická indulona