icon

Kúpanie sa vonku s dvojmesačným dieťaťom

lilla23
23. júl 2022

Ahojte.Bola niekto z vás vonku pri vode dietatom,? pravdaže dieťa bolo na chladku. Ja mám skoro 2 mesačnú dcéru a išla by som sa kúpať, len neviem ci môže. Ďakujem za odpoveď

Strana
z2
kkovacovak
23. júl 2022

@matkahelka ok...prekrútené 👍

elizabet173
23. júl 2022

@matkahelka splietas piate cez deviate. Ist sa v tejto horucave s dvojmesacnym kupat je hlupy napad, prehriatie je velmi nebezpecne.A pre imunitu je dolezite dieta otuzovat, nie vystavovat vysokym teplotam. Nemavala som chore dieta, ani v skolke, vysokym teplotam som ho nevystavovala a to mal tiez dva mesiace, ked bolo horuco. Pocas pocasia bez horucav a silneho vetra sme boli denne vonku hodiny.

luciaaaaa
23. júl 2022

@lilla23 nevidim rozdiel v tom, ci je babatko vonku na terase, alebo na kupku, v tieni. Mam skoro 7.mesacnu dcerku a vonku travi cele dni, na terase v tieni. Tie, ktore tu pisete, ze s malymi detmi nechodievate vobec vonku, ak bude cely august takyto horuci, tak cely mesiac nepojdete s dietatom vonku? Pre mna nepredstavitelne.

ls56
24. júl 2022

Ahoj, úplne v pohode by som išla, ale samozrejme za dodržiavanie určitých zásad. A rozhodne nie na dlho. Tu vyššie ti radia neísť, lebo sú vysoké teploty. Áno, ale myslím si, že sa nič nestane, pokiaľ budeš bábo chrániť, pravidelne mu podávať tekutiny, možno trošku ovlažovať nozičky,babo zabalené len v plienke, ale kľudne aj holé zabaliť len do látkovej plienky, na kočík sieťku proti hmyzu,striešku ( sú aj s SPF faktorom ), držať bábo len v tieni a nech naň niekto dozerá. Veď ja neviem, ale keby ste si predstavili, že máte ešte jedno staršie dieťa doma a nemá vam ho kto postrážiť,to čo budete zatvorené 3 týždne doma s dvoma deťmi, lebo sú vysoké teploty? Veď choďte na kúpalisko a tam uvidíte aj matky s novorodencami(za to úplne nie som, ale každý si urobí podľa seba).
S tak malými deťmi chodia na dovolenky aj do zahraničia a tu robíte z toho vedu ked chce isť jedna matka na dve hodinky k vode aj s 2mesačným dieťaťom. 🫣

lilla23
autor
26. júl 2022

Chodím s nou von iba na večer, unas v byte je veľmi teplo a nespi tak ako vonku. A áno bola by v tieni a stále by bol s ňou niekto a nešla by som na celý deň iba na 2-3 hodinky

oblecenie99
26. júl 2022

@lilla23 To naozaj závisí od konkrétnej teploty.. lebo keď je vonku tak, že sa ani lístok nepohne a neujdeš pred horúčavou ani v tieni, tak by som si netrúfla, už ani kvôli sebe nie - ale ja som špecifický prípad, ja by som išla rovno bývať niekde na Aljašku, pre mňa "kúpaliskové mega teplé letné počasie" končí pri 28 stupňoch, normálne letné do 25 stupňov, všetko vyššie už netolerujem a skrývam sa ako Dracula :D Tento týždeň sa na východe ako tak dá, tuším teraz v lete boli nejaké 3 dni ešte v júni, keď to bolo naozaj na šľaktrafenie, ale keď sa na noc ochladí, tak to ešte považujem za relatívne vydržateľné počasie. AK by si mala dieťa v tieni, vyslovene že v chládku, tak by to zvládnuť malo, veď keď je vo vnútri okolo 30 stupňov (my sme už tak toho roku mali), tak to tiež nie je ničmoc.. Ale ako som písala vyššie, ja som s mojim chodila a chodím v lete vždy buď skoro ráno, alebo až podvečer.

Strana
z2