icon

Kúpanie sa vonku s dvojmesačným dieťaťom

lilla23
23. júl 2022

Ahojte.Bola niekto z vás vonku pri vode dietatom,? pravdaže dieťa bolo na chladku. Ja mám skoro 2 mesačnú dcéru a išla by som sa kúpať, len neviem ci môže. Ďakujem za odpoveď

Strana
z2
kkovacovak
23. júl 2022

@lilla23 určite nechoď s dvojmesačnou von. Že sa chceš ísť kúpať je pekné ale je fakt teplo. Úpal, úžeh.... Aj keď bude v tieni tak sa telíčko prehrieva. Takéto deti si nevedia regulovať teplotu ako dospelí. Ja mám staršie dieťa ale aj tak sme doma v chládku.

danielahamar
23. júl 2022

Budeš kúpať aj dieťa? Asi nie, tak pekne prdkajte doma😉

nelca0510
23. júl 2022

@lilla23 deti do pol roka nesmú ísť na priame slnko. Ani keď ich natries. Veď ma 2 mesiace...preboha ženy,niekedy sú tu vážne hrozne diskusie.

lilla23
autor
23. júl 2022

@nelca0510 a kto hovorí o priamom slnku

kkovacovak
23. júl 2022

@lilla23 to je jedno priame, nepriame. Úpal môže mať ja z tieňa. Je to prehriatie organizmu. Takto malé bábätko si teplotu nevie regulovať

basska_b
23. júl 2022

Bola by v tieni a ty by si sa kupala? Bude este niekto s vami, zeby strazil? My sme takto boli s 5mesacnou, vzdy ju dakto strazil... ale naozaj, aj v tieni, aj v kociku, to slnko je silne velmi

lienka.7
23. júl 2022

@lilla23 rozhodne nie

guiseppinka
23. júl 2022

Akoze teraz kukam uplne sokovana... 3 mesacne decko do chorvatska uplne v pohode, ved zmeni vzduch, bude dobre spat. Ale niekde k vode nie? Inak vy ste zatvorene cely cas dnu? Nechodite/nechodili ste ani von? Ved je jedno, ci je decko v kociari na prechadzke, odstavene v zahrade pod stromom, chorvatsku pri mori alebo odparkovane pri bazene... Ma az vratilo, ked som to precitala...

Absolutne v pohode by som sla. Moja starsia mala asi 6 tyzdnov, ked sme s nou boli pri jazere. Tiez bolo teplo a nic jej nebolo... Neobliekaj ju velmi, daj clonu na kociar, dodrziavaj pitmy rezim a uzi si to😉

lulu0123
23. júl 2022

Ja mam 3 deti Minule leto mal najmladsi 3 mesiace a boli sme parkrat na kupku.Normalne spal v kociari,alebo sme ho vybrali na deku a hrali sa s nim s hrackami.Samozrejme vzdy v tieni, kojeny bol kazdu chvilu a obcas som mu este ovlazila nozky vodou.Bol uplne v pohode.

luliu
23. júl 2022

@kkovacovak ty celé leto nechodievas s dieťaťom von?

kkovacovak
23. júl 2022

@luliu celé leto je 40 stupňov? V takomto teple skutočne nie.

kkovacovak
23. júl 2022

@guiseppinka je iné teplo pri mori a teplo tu u nás. To že ste vy boli neznamená že je to správne. Bábätko nemá ešte vytvorenú termoreguláciu a môže sa rýchlejšie prehriať. Cíti teplo horšie ako my. Ja nechápem že na čo? Veď par dní do roka byť doma nikoho nezabije

luliu
23. júl 2022

@kkovacovak v tieni nie je 40 stupňov..... A k vode môže ísť ráno alebo k večeru. To znamená, že teraz by tvoje dieťa nebolo už 2 či 3 týždeň vonku. Sila....

mamutka
23. júl 2022

@lilla23 doporučila by som na prdelku latkovú plienocku, nech celé telo dýcha. Je zaujímavé, koľko sprdnuti dostaneš o tom ako deti nemajú takú termoregulaciu, no pritom takmer všetky bábätká v jednorazových plienkach, ktoré proste nedychaju. Kočík v tieni, neviem ci ma vanička vetranie od spodu, stále pod dozorom, kľudne babo hole, zakryť len lahunkou plienockou. Nás malý ma taky detský ventilatorik do ruky, tak ma ešte napadlo, že ovievat babo niecim.
Včera na kupku sme šli cez hmlovu bránu, keď stojíš blízko niečoho takého, je tam iný vzduch napríklad. Ale ako vidím už máš dosť rad, že teda sedí sa len doma a bodka. Mňa by synovia zožral pri takom prístupe

kkovacovak
23. júl 2022

@luliu u nás bolo v tieni 38. Nie naozaj nebolo toľko stupňov 2-3 týždne vkuse. Veď sú aj výstrahy od meteorologického ústavu 🤦‍♀️ to akože podľa teba nič nie je? Aj dospelému sa zle dýcha. Veď toto je malé bábätko, malé telíčko. Potničky, zaparená riťka, horúci vzduch...to je ok? Aj dospelému je to nepríjemné. To je naozaj problém byť doma a netrápiť dieťa? Nechápem to.

matkahelka
23. júl 2022

@kkovacovak pri mori je v tom tieni 40 stupnov, u nas az take teploty nie su. vlastna skusenost, vratili sme sa z HR. a teda, klepkam si na hlavu, lebo mam 7mesacnu a neviem si predstavit, ze by mi bola cele dni zavreta dnu. naopak, cele dni mi od narodenia spava len vonku v zahrade. logicky, teraz v tieni. hola, len v plienke. a spava sa jej tam nadherne, kedze mi prespi pol dna. pytam sa sama seba, ako dokazu zit deti kdesi v juznej europe, tam maju babatka inu termoregulaciu? ked su v spanielsku ci na cypre od konca maja do konca septembra tropy, to 4 ci 5 mesiacov su deti zatvorene v bytoch? asi sotva.

matkahelka
23. júl 2022

@lilla23 uplne v pohode by som sla, ale fakt dieta v tieni, este to poistit clonou s UV filtrom (odporucam tu z DM). detom sa na vzduchu spi lepsie ako v prehriatom byte. moja pediatricka trebars tvrdi, ze deti teploty znasaju omnoho lepsie ako dospelaci. ze to len my funime pri 30 stupnoch a myslime si, ze je to zaberak aj pre deti.

luliu
23. júl 2022

@matkahelka presne tak 👍, deti v trópoch sa rodia s inou termoregulaciou, prípadne sú v prvý rok života zavreté len vo vnútri. Chudence deti, čo tu niektoré vymýšľajú......

mondolina
23. júl 2022

toľko miminiek som videla toto leto 🤦‍♀️
o 12 na priamom slnku 39 stupňov v čiernom kočíku zakryté plienkou🙈
nerozumiem

kkovacovak
23. júl 2022

@mondolina to ani ja. Deti totálne červené, spotené vlásky. Neviem prečo im to robia keď aj nám dospelým je z toho zle. Ale ako čítam komentáre tak to nikomu nepríde zvláštne

kkovacovak
23. júl 2022

@matkahelka my žijeme na slovensku. Telo je prispôsobené nášmu podnebiu. To je. Normálna vec. Robte si čo chcete ale určite to tým deťom nie je príjemné. Matka chce ísť von tak silou mocou musí ísť aj dieťa.

matkahelka
23. júl 2022

@mondolina to je to iste, ako ked bolo vonku 15 stupnov a tu na koni x fotiek - babatka v zimnych fusakoch v kocikoch.

matkahelka
23. júl 2022

@kkovacovak ja viem minimalne, co je prijemne mojmu dietatu. vo vnutri mi spi max polhodinu, vonku prespi na jeden spanok 1.5-2.5 hod. vkuse. a teda, vo svojom okoli mam dost takychto deti, ktore spavaju v zasade len vonku za kazdeho pocasia, lebo vo vnutri spat nevedia.

mondolina
23. júl 2022

@matkahelka
neviem nevidela som tie foto
ja som bola v bazene na kupku, a mamička tam kočíkovala bábo vo vajci na priame poludnie, žiadny tieň, tak, ale plienka cez kočár bola.
ja by som to svojmu decku nespravila.

luliu
23. júl 2022

@kkovacovak telo bábätká je prispôsobené podnebiu? To naozaj myslíš vážne? Dieťa má chodiť na vzduch každý deň, či je teplo, zima, dážď. Ak je veľmi teplo, treba chodiť ráno alebo večer, vtedy je príjemné. Napísala si matka chce ísť silou mocou von tak musí ťahať aj dieta. Ja to otočím. Matka je lemrava ísť von tak dieťa drží medzi 4 stenami a vymýšľa si dôvody. Prší, je veľmi teplo, je veľká zima .....

matkahelka
23. júl 2022

@mondolina ale tu predsa nikto nepise, ze ma autorka kocikovat na priamom slnku na prave poludnie. asi by to chcelo vratit sa do 2 roc. ZS a citat s porozumenim.

mondolina
23. júl 2022

@matkahelka
ja píšem o vlastnej skúsenosti...ty porozumenie.

kkovacovak
23. júl 2022

@luliu to si myslela mňa? Ja som chodievala v zime 2x po 2-3hodiny vonku s kocarom. Takže boli dni kedy som sa v zime prechádzala aj 6 hodín. Sme vonku každý deň ale vystavovať svoje dieťa takým vysokým teplotám nechcem. Je to na každého zodpovednosti. Ani starým ľuďom sa neodporúča chodiť v takých horúčavách von

matkahelka
23. júl 2022

@luliu tak presne. a o 2.5roka tu citame, ake vitaminy na imunitu, lebo decko nastupilo do skolky a je viac doma ako v skolke. lebo je minus 7 tak vonku nemoze, lebo je zima. potom zase fuka, tak nemoze, lebo fuka, potom zase je teplo, nemoze, lebo je teplo.
A vidis, vdaka MK sme sa dozvedeli, ze babatko narodene na cypre moze ist von aj v 40-kach, lebo ono vie, ze je narodene v teplom podnebnom pasme 🤦‍♀️ tu na SR ked bude o 5 - 10 rokov tiez 4 mesiace nonstop 40 stupnov, tak sa o 5-10rokov uz budu rodit ine babatka 🤦‍♀️

oblecenie99
23. júl 2022

Čo ja viem..? 🤷 Ja vyslovene nenávidím toto počasie,čo je aj teraz, resp. teraz ešte fajn, lebo v noci sa ako tak ochladí, ale pred cca troma týždňami nebolo úniku ani cez noc, a ešte ani poobede sa nedalo vydržať ani v tieni pod stromami. Osobne mne ani nenapadne do tej horúčavy ísť, ak nemusím, s dieťaťom duplom nie. Ja to vnimam tak, že párkrát v lete prežije, ak pôjde von až podvečer, ak sa trochu ochladí. Asi je to vysoko individuálne, ale pre mňa byť vonku v tomto počasí je ako za trest. Pri takom malom dieťati by som si dávala extrémny pozor.

Strana
z2