icon

Kvety v izbe pre bábätko

lia503
9. sep 2016

Ahojte kocky.... chcela by som vediet Vas nazor ale popytam sa aj u pediatricky, ze ako to je s kvetmi kde spinka babo. Moj priatel ma v obyvacke asi 12 vysokych kvetin listove zelene nekvitnuce. A nechce sa ich vzdat. No a babo by tam malo mat postielku. Mne to pride dost chore..... ze nie je ochotny kvoli zdraviu malickeho sa kvetov vzdat. Co mam robit? Ako ho presvedcit ze to neni zdrave? A ani vhodne?

Strana
z3
papricka33
10. sep 2016

@dominika6 my sme v spálni kvety nemali. Ja sa nedrzim googlu. Určitých vedeckých poznatkov áno. 🙂 Mimochodom, na nete nájdeš skôr viac odporucani, že je to vhodne, ako nevhodné 😉
život rastlín ma veľmi zaujíma a vďaka veľmi progresívnej prednášajúcej, ktorá nám na VS vždy priniesla nejaké nové výsledky výskumov, ma začali zaujímať viac ako živé organizmy, ako len "ozdoba" do domácnosti a dobrý zvlhčovač 😉 Veď nikto ťa k ničomu nenúti. Urob si ako chceš. Odpovedala som zakladateľke na základe mojich nadobudnutých vedomostí, ale aj pocitu, ako to vidím ja. Túto ale je taká divná situácia, kedy spálňa je vlastne obývačka a to už je trochu iný problém. Hlavne pre malé bábo.
Moja mama je fajciarka.Ked k nim prídeme na návštevu, tak spíme v obývačke. Má tam veľa kvetov. Len zelené nekvitnuce rastliny. Aj keď sa tvári, že doma nefajčí, pred mojím príchodom vyvetra... v noci sa zobudím na pach dechtu, až sa mi ťažko dýcha... Musím normálne vyvetrať aj niekoľko krát za noc. A to mi stačí na potvrdenie teórie"dýchania" rastlín, ktorú okrem googlu najdes v biológii základnej školy. Nemusíš hľadať vo vysokoškolských skriptach 😉 Pre mňa je ale viac určujúci tzv. energoinformacny systém rastlín. Ja v spálni nemám tv, mobil vypinam, a nechcem tam ani iné "rušiče" energie.

lia503
autor
10. sep 2016

@stardust prosim Ta co Ti je na tom smiesne a vtipne? Tak keby som mala este aj dogu alebo psa asi uz fakt nemam kam dat malicke spat. Mas Ty teda zmyslanie moja.... no comment

papricka33
10. sep 2016

Pripájam zaujímavú prednášku jednej americkej vedeckej pracovníčky o stromoch. Trochu o inom, ale nie tak úplne 😉 http://www.tarak.cz/jak-si-povidaji-stromy/

natalka13
10. sep 2016

Nechapem dve veci, 12 velkych kvetov v jednoizbaku a po druhe, preco tam spavate vy ked sa obavas o to ci to nebude skodit dietatu? Dieta je ten isty druh ako vy dvaja.

stardust
10. sep 2016

@lia503 moja, pozri si film Adela este nevecerala 😉 😉 A manzelove kvety za nic nemozu, nechaj ich zit. Alebo si zariad vlastne byvanie, ked ti nevyhovuje.

momoqui
10. sep 2016

Ako si tak citam toto forum asi si zrusim ucet (dufam ze sa to da). Tolko neprijemnych zakernych premudrelych a zakomplexovanych zien po kope...cest vynimkam 🙂

katarinamarkova
10. sep 2016

@stardust oxid uhličitý je bežne súčasťou vzduchu ktorý ty denno denne dýchaš! myslím, že stále úspešne bez otravy. len jeho vysoké koncentrácie sú na prd.

stardust
10. sep 2016

@katarinamarkova to, co vydychujeme je samozrejme jed...ale zavisi od jeho parcialneho tlaku vo vzduchu. Dokonca aj dusik a toho je vo vzduchu az 70 mol. %. Preto si vzdy rozmyslim, kde vylejem na podlahu zvysny tekuty dusik.

sense
10. sep 2016

My sme v detskej kvety nemali ale rodicia v spalni ano...takisto po celom byte...asi maye len 2jizbovy byt ked dieta nema izbu al sa nezmesti do spalne ale viac by som sa obavala elektroniky ako kvetin...popr dkuste dat na nejaku dobu kvety fo inej miestnosti al na schodiste...popr spravte kompromis cast si nechajte cast dajte prec...

katarinamarkova
10. sep 2016

@stardust už som sa raz vyššie pýtala....možno ty mi budeš vedieť odpovedať.
- koľko oxidu uličitého vylúči za noc jedna veľká rastlina, resp. koľko kyslíku spotrebuje
v porovnaní s dospelým človekom v tej istej miestnosti?

stardust
10. sep 2016

@katarinamarkova uff, to je skor otazka pre biochemika. Neviem, akurat zo skusenosti viem, ze manzel v spalni vydychal vzdy ovela viac kyslika ako vsetky rastliny dohromady a este "osviezil" vzduch roznymi plynmi s obsahom zlucenin siry co teda rastliny nerobia 😀

maminecka2
10. sep 2016

@stardust A po nejakej oslavicke s piveckom, to len bola balada 😀

maminecka2
10. sep 2016

@katarinamarkova Inak to by mali skumat americki vedci, nech sa zasa dozvieme nieco dolezite co nam zasadne zmeni zivot 😀 (Napr. ze kto viac nakupuje viac mina, no toto vediet skor!..... 😵 )

maminecka2
10. sep 2016

Ja si kupim masozravky na parapet do spalne a usetrim za sietky na okna. Teda baby, dnes srsim napadmi! 😅 Kto ma nejaky problem?

stardust
10. sep 2016

@maminecka2 ku cti mu sluzilo aspon, ze nepil ziaden alkohol.

stardust
10. sep 2016

@maminecka2 urcite su na tuto temu nejake odborne clanky...keby som nemusela riesit ine, pre mna podstatnejsie veci, kukla by som sa. Ale nie do googlu a zdrojov typu NC 😀

maminecka2
10. sep 2016

@stardust 😀 😀 😀
Ja mam dnes oddychovy vecer, vypla som mozog a len tak sa hupem na konovi 😵 , inak tiez riesim dost vela veci a nic nestiham

lia503
autor
11. sep 2016

@natalka13 nie je to 1 izbak mame obyvacku a spalnu. Spalna je mala zmestil sa nam tu roldor manzelska postel a TV. V obyvacke je velka rohova sedacka kusok obyvacej zostavy a rastliny.

lia503
autor
11. sep 2016

@moni244 my v obyvacke TV nemame ale v spalni. Priatel bez TV nezaspi. V obyvacke okrem kvetin a nabytku nic nieje.

moni244
11. sep 2016

@lia503 a to ta sedacka tam ostane? Aj nabytok? Plus tam date postielku? Divna predstava izby pre dieta

natalka13
11. sep 2016

nemate to nejak pomylene? ale tak ak by som mala vas zivotny styl, dam seba a dieta do spalne bez TV a priatela do obyvky s TV a rastlinkami. to bdues cele dni fungovat v spalni a dieta bude spat v obyvacke?

lubkavargova1
11. sep 2016

fuuuha prave ste mi dali namet na fasa scenar do holywoodu: vrazdiace mutujuce kvety ... natocene "ala" paranormal activity....chcem Oscara!

Strana
z3