Ľahký spánok 4 mesačného bábätka
ahojte.chcela by som sa opytat ci tu ma niekto problem ze mu drobec spi strasne lahkym spankom?u nas je to asi takto:vecer o 20 hod. ho lahnem do postielky,ktora je hned vedla mojej posteli,zaspi vpribehu 15minut cca.medzitym ked mu vypadne spusy cumlik musim mu ho stale podat inak sa mi uplne prebudi.ked zaspi trosku tvrdsie cumlik uz nepotrebuje,ale nemozem ja ani priatel prejst poizbe dokonca aj ked sa obratim na posteli zakryjem paplonom,hned je hore.takze celu noc sa prebudza na nase pretacanie sa ☹ a ja som takto aj 20 krat hore .a od tej 4 tej rana uz sa prehadzuje maly nonstop aj ked ma zavrete ocka.vmojom okoli stym nema ziadna mamicka problem,im ked zaspia drobci tak spia ....dakujem vopred za rady.skusala som aby bolo v izbe chladnejsie potom zas teplejsie a nic,a papa mi len raz v noci....
Dakujem urcite vyskusam mne sa tiez zdal ten matrac v postielke pritvrtdy a ked spinka cez den na manzelskej posteli je vse oka lebo mi mame ovela maksi.tazky porod som nemala isiel von cisarskym o 2 tyzne skor ako som mala termin porodu.a nervozn som dost cez den neviem to niekedy ovladat to stej nevyspatosti a to ze som skoro cely den sama .
Náš malý má 6týždňov a tiež má od začiatku ľahký spánok.V kočíku zaspí ale ked sa kočík len na pár sekund zastaví hned sa zobudí.Cez deň tak poriadne nespí len na prechádzke.Večer stačí ked sa pretočíme na posteli alebo zavrzga podlaha a už sa mrví.Ale napr.telka mu nevadí ked zaspí sem tam v obývačke.Normálne sa každý večer bojíme ľahnúť si a rozprávame len šeptom.Dúfam,že sa to onedlho napraví.Inak je ok ak malý má cez deň len jeden spánok?Spí cca od 21.00 dávam ho spať o 20tej ale trvá to kým zaspí a potom spí aj do 10tej niekedy do 11tej a zobudí sa na papanie tak 3-4x,potom spínká okolo 13tej do tej 15tej na prechádzke a potom až večer
Ahojte. Konečne som našla túto tému... Ja som tiež zúfalá... Nikolka má 5 mesiacov a 5 dní (nar. 15. 10. 2012). Od narodenia nevyspala vo svojej postielke ešte ani jednu noc. Hneď po prvej návšteve lekárky nám diagnostikovala reflux a máme aj koliky. Ako som začala piť detský čaj, mám pocit, že je to lepšie, čo sa týka toho bruška. Jej čajík dávať nemôžem, lebo odmieta fľašku aj klasický cumlík. Takže naše večerné uspávanie je možné len s cicíkom. Ibaže ak ju začnem uspávať o 8mej, tak o takej pol 9 sa strhne svieža ako rybička, takže 2. pokus nasleduje tak najskôr o tej 9tej, a to musím uspávať hodinu minimálne do tej 10... už už púšťa bradavku, uvoľňuje telíčko, vyberám jej pomaly prsník, odťahujem sa opatrne, no nedajbože trošku zapraská posteľ, zas je hore a ústami hľadá prsník a mrnčí... a začíname odznova .... ak zaspí, tak sa rýchlo vytratím a spinká takto asi 2 hoďky a potom ukrutný plač. Keby som ju po zaspatí chcela preložiť do postielky, tak zrejme 0 bodov. 9x z 10 sa mi zobudila a potom ju nie a nie uspať. Keď spinká s nami v posteli, tak sa zobudí tak 2, 3x za noc, začne strašne plakať, dám cicku a zaspinká... ale bude mať pol roka a chcem ju naučiť spinkávať v postielke. Takto to nejde donekonečna. Ja som dolámaná, lebo manžel je väčšinou rozvalený ešte aj na mojej polovici, malá je rozložená tiež poriadne a ja len na kúštičku spím, väčšinou v jednej polohe, aby som ju nezobudila, všelijak pokrútená, podľa toho ako a koľko mám miesta...Doobeda spinká v kočíku vonku, alebo na verande, to spí tak 3 hodinky, ibaže tiež má také stavy, že vrieska ako o dušu a má zatvorené očká. Niekedy aj každých 5 min. v priebehu pol hodinky. Poobede okolo 3 keď ju dám spinkať, tak vyspí max. 1 hodku, tiež s občasným budením. Večer mi zaspí iba v ergonosiči tiež tak na hodinku. Po zaspinkaní, som ju skúšala dať do postielky, iba 1x sa mi to podarilo a spinkala asi 45 min. sama v postielke, inak bezúspešne, vždy s ňou trhlo a zobudila sa...Naša pediatrička povedala, že to rozhadzovanie ručičkami je ešte nevymiznutý moorov reflex, a že po 4. mesiaci sa vytratí, no u nás to zrejme reflex nebude :(
@monkalm ahohcek..chcem sa ta opytat ako ste na tom teraz? Kedy sa vam to zaspavanie zmenilo? Lebo pises presne to co ja zazivam aktualne, akurat s tym ze mne mala v kocari nezaspi, len ergonosici.. Postielku pozna len ako hracie pole..inak spi somnou v posteli alebo cez den v obyvke na sedacke pricucnuta... Som z toho uz zufala, za den nic neurobim, len ked je hore a to je malo casu. Niekto mi povie ze si to mam uzivat, ale to sa neda, sama vyzeram ako hnoj lebo si nemam ani kedy hlavu umyt..no proste je to na prd. Manzel chce chodit na navstevy kamosom ale ja kvoli tomu ze nikde nespi nechcem. Pls ak mozes daj tip..alebo mi aspon daj daku casovu liniu kedy sa to zmeni ...dakujem 🙂
Evi to iste sme mali aj mi. Krpec absolútne na prd spal resp ešte spi. Uspavala som na prse. Boli noci kedy som spala za celu noc 20 minut. A zbytok prechodila alebo uspavala na fit lopte. Čiste psycho. Ale akonáhle nam vyšli 4 zuby Sa to trochu upravilo. Mal teraz pol roka. Motorov reflex ešte trochu ostal ale mam pocit ze uz to neni take brutal. Co ti poviem. Asi treba len zotrvať. Moja prvorodena spala na prd do 14 mesiacov. Bola nekojena od 8 m.
@evicaveverica ahoj, ja som tu zablúdila,otázka nebola na mňa ale možno pomôžem. Prvý syn mal koliky.Spätne rozmýšľam veľa x či nemal aj reflux. Po večeroch vrieskal tri hodky tri mesiace , cez deň vrieskal pretože mal spat a v kociku nie, postielke nie . Nosila som ho, spaval potom aj vo vajicku za jazdy . Noci spaval so mnou vzdy na prse ,ja na prasky. U nás sa to zlepšilo po roku, odstavila som nočné dojcenie a zaspaval pri nas. Veľa robí nezrelost nervovej sustavy, veľa citlivá povaha dieťaťa. Sprcha a pod som riešila tak, že malý bol vo vajicku v kúpeľni. Keď bude väčšie ,môžeš dávať na zem na hraciu deku . Nespadne , naučí sa plazit,pretacat a pod. Aj keď poplace , chod do sprchy, najedz sa. Musis byt v pohode aby bolo aj dieťatko. Ak by niečo pytaj sa. Veľa záleží od veku,aj povahy dieťatka kedy to prejde.
@evicaveverica
@zuzkagu kočky asi vas nepotešim ale naš ma o mesiac 3 roky a doteraz niekedy na prd spi. A v noci sa budi stale ,cez spi ako kedy aj hodku niekedy aj 3 hodiny ale ako pišete ked bol menši ani v kočiku ani v aute ani nikde poriadne nespal ,chcem len povedat že to neije o mamičke ale o dietati ,starši syn bol uplne iny ten zaspal vždy a všade bez akejkolvek namahy a dodnes je vačši spachtoš ako mladši ,treba to fakt len nejak vydržat.Inak u nas sa to trošku upravilo ked sme išli na jeden spanok.Dovtedy katastrofa a ako babtko som si ho vobec neužila ,modlila som sa nech už je velky bolo to "utrpenie " pre celu rodinu.
@mily7 dakujem za reakciu.. Ja to tak aj robim ze ju supnem do sedaku a idem do kupelky, aj v kuchyni ju tak mam ked si chystam "obed" ... Ale je to na prd lebo normalne nenavarim kedze nikdy neviem ako dlho mi tak vydrzi... Preto by mi bolo lepsie keby hajala sama aspon hodku.. To uz clovek aj porobi.. No v noci je mi to viacmenej fuk, vzdy vytiahnem prso a spi sa dalej , skor ma serka ten denny spanok.. Len somnou a nijak inak... Keby aspon kocik...ani auto nieje zarucene..
@zuzkagu premyslam ci to nieje tym ze je hladna, ze preto ma taky lahky spanok... Lebo fakt sa nemozem ani pohnut hned he hore..posledny tyzden uplne zle aj v noci je hore asi 5x.. Ma 3,5 mesiaca
Inak bwcgapem co sa stalo lebo este rak mesiac dozadu som ju v spanku vedela odcucnut, sice som ju nemohla preniest lebo sa mrvenim zobudila ale aspon som nebola prilutana... Teraz ma cuca hadam celu dobu co spi. .cize ani vecko nedam.. Vodu mam vo flaske, alebo s nou spim.
@evicaveverica No ja som mala pocit že v štyroch už zuby bude mať ako prvý!Nakoniec ich mali obaja v ôsmich mesiacoch ale slintat a nervózny zas viac začali byť od tých troch mesiacov! A počet zobudeni nepamätám lebo už som nerarala
nerarala,čo to bolo také zlé. Ja som varila keď manžel bol doma. Skús ešte cumle rôzne. A možno spaci vak alebo niečo na zavinutie.
@evicaveverica a teraz ma napadlo že malý na to ako sa zobudil na všetko,tak som mohla buchat riadom a spal,keď bol v satke. Ja som aj zehlila s ním. Postupne zaspal a zložila som ho keď bol starší. Myslím že to bolo v ôsmich mesiacoch.
@mily7 slinta veru od 2,5 mesiaca tusim.. Ale to som pridruzovala aj tomu refluxu.. Nozic mam ale je nam v tom strasne teplo.. Kokso keby aspon uz bolo tak teplo ze mozme vyjst aspon na zahradu... A dalsia vec co ma stve je ze tym ze cely den s nou lezim.. Lebo ved co ine ked este nic nerobi poriadne, rak mam kondicku v haji a aj pol hodinova prechadzka na riadne vycerpa. A to chodim skoro denne kedze mame psika.. Ja neviem .. Vsetko na to dako stve ci co.. Ale zase jeden pohlad na nu ked sa skeri a je vsetko zabudnute. Ako ste riesili navstevy?
@evicaveverica veľa robia hormóny ,vyčerpanie po pôrode,starostlivostou. Poriadne jedz,daj si vitamíny,mineraly, hoc aj v tabletach. A bez von!!!! Aké celý deň lezat?!😄to nie v zlom. Chodievaj s malou von,skús vajce kvôli polohe,možno sa jej bude páčiť, do kocika daj nosič,aby si mala stále zo sebou. Môžeš šatku, manducu, tá je super. Dieťatko sa hreje tebou tak hore stačí menej vrstiev. Prikryjes bundou svojou, existuje kapsa na nosič alebo aj obyčajná deka. Nosič by mal byť ergo kvôli kvalite a dobrej polohe dietatka. Zároveň lepšie sa nosí ako na rukách. A teplo neboj ja som nosila v lete😊keď musíš tak musíš. A doma ju nechavaj už na zemi má deke kým si porobis veci a skús odpozorovat kedy je unavená. Tieto kolikove deti nevedia spavat. Ja som mala problém aj s tým uložiť ho a tým pádom bol unavený a plakal zas. Neviem už tak malé koľko vydrží či dve bodky,dve a pol a spat. Potom by mohlo babo aj kludnejsie byt aj pospat kludnejsie. Na návštevy v manduce ,satke sme chodili. To kvôli sebe,aby som sa nezblaznila doma sama s malým len. Povedz si že je to len obdobie ktoré prejde. Daj si zobrať krv u doki kvôli železu,vyčerpaniu, nasad vitamíny aj tehu môžu byť,Chodievaj von,medzi ľudí. Všetko s mierou,po troche,aby sa život dal do normalu. A nechod ku kamoskam ktoré majú super deti. To nie v zlom, nie sú zle, ale to máme s takýmto dietatkom nepomaha ☺ a ak sa da, podľa toho kedy manžel doma, nechaj malú na hod,dve a bez letom svetom, vonku sama! Veľmi to pomôže, nabije energiou. Nezostávaj doma upratať vtedy.
@evicaveverica skús cumle. Všetky druhy. Môj keď zaspal tak potom šiel z prsa dole. Skúšať dávať späť po určitých intervaloch trebárs hod a pol hore a spat,ale nenechavat na prsniku celý čas. Uvidíš čo to urobí,ale skúšať dať nahradu. Jasné že nedá sa fungovať ak dieťa len s prsnikom v ústach spava stále.
@mily7 von chodim, presne s nosicom inak by som zmagorila uplne uz..a hlavne musim kvoli psikovi.. To lezanie bolo tak myslene ze lezim ked spi .. Co je dost casto teraz este. Dudle mam..asi 5 ...roznych, vsetky mali letecky den. Mas pravdu v tom ze sa ha musim nastavit, a ked to urobim ona sa prisposobi. Dobry point je ten nosic v kocari ze keby daco tak ju do toho nalozim. Ja ju celkovo moc neobliekam, myslim ze to netreba prehanat, potom pride leto a prechladne pri vanku slabom 😄. Dakujem za povzbudenie..aj moj drahy ma dnes nakopol trosku. Esteze ho mam.
@evicaveverica tak tak,povzbudzovat treba aj nakopnut sa,inak to nejde 😄 v pohode pis, pytaj sa. Držím päste
Ahojte, ja som moju malu ucila na maly hluk..nebudi sa na nic. Je to lepsie, ako ju ucit na uplne ticho, ked sa stane, ze buchnu dvere nie je hore.
@maykaaa1122 to sú také deti. Ka som prvého tiež učila spávať normálne. Fungoval tak sv a týždne po narodení. V nemocnici humbuk,doma on spal. A potom tým že mal koliky ,zlý spanok,zle zaspavanie, tak sa zobudil na zvuk. Tiež som videla deti zaspať pri hre,jedle,na stoličke. Pre mňa zázrak. Proste je to v deťoch.
@maykaaa1122 nasa spi pri telke takze hluk jej neva, len k tomu potrebuje aj mna..zial
@mily7 presne, kto take nema neveri... Vela zien by povedalo ze ako som si naucila... Ved to poznas. 😒 stale sa ale zamyslam bad tym ze mozno keby sa nastopala ako hus tak by mozno tiez odkbecla 😁, alebo by sa pogrckala ...to asi skor 😁
Ahojte dievcata, trosku som rada, ze nie vsetky deti su dokonale a spia ako leby utlo..🙂 Nas maly maval veeeeelmi plytky spanok a stale nie je najlepsi spinkacik ale uz je to ovela lepsie. Teraz ma 14 tyzdnov a zacali sme satkovat posledne 2 tyzdne. Nikdy som tomu neverila a som si hovorila ze su to biomatky co nosia deti v tych etno satkach. Avsak odkedy ho tam nosim jeho spanok sa naozaj upravil... Nejde len o to, ze ho nosim v satke ale ja ho tam zaroven kojim a natriasam sa, takze do 10 minut je mrtvy. Taktiez som mu zacala spievat ale to len aby sa upokojil. Niekedy jento narocne na chrbticu lebo ho tam mam aj hodinu a vazi mi nieco cez 9kg 🙂 V noci zacal spavat tak ze ked je burka a hrmi tak sa nezobudi .. Ale to len v noci. Tak drzim palcee!

@lucia006 Ahoj Luci, skúsim Ti poradiť niečo v čom som si robila kurz pre manipuláciu s dieťatkom . Možno skúsiš a uvidíš.Detičky, ktoré mali ťažší pôrod, alebo v brušku boli viac v strese sú nadmerne vzrušivé pri rôznych podnetoch. Potrebujú max. pohodu a pokoj cítiť v Tvojom hlase a pri manipulácii s nimi, všetko rob čo najpomalšie,a by malo počas dňa čas si uvedomovať čo sa s ním deje.Na spánok veľmi vplýva prežívanie celého dňa. Pri spánku ti doporučím vyskúšať aspoň na tri týždne tzv."loktušu" ak sa ti dá plachta na jednoposteľ uviazať na rohy postieľky, tak aby spodok visel asi 10 cm nad matracom, tam podlož páperový vankúš, aby malo chrbátik jemne opretý o vankúš. Vyzerá to ako kolíska starých mám, ale dieťatko tam má pocit ako v Tvojom brušku, chrbátik má polohu v písmenku C a rúčky sa nedajú tak rozhadzovať, vlastný pohyb mu pripomína maminku keď ho hojdala. Mnohým deťom to pomohlo, viem, že to nieje pravidlo, ale ak by Ti to trošku uľahčili prebdené noci budem sa tešiť. Deti nemajú rady tvrdú podložku pod chrbátikom v prvých 6.mesiacoch, lebo ich chrbtica má zakrivenie písmena C . Tak skús a daj vedieť. 😉