icon

Mám dať dvojmesačné bábo na celý deň svokre?

nathuska
30. okt 2013

Ahojte,mam 2mesacneho chlapceka a svokra si ho chce zobrat na cely den k nej domov (uz nekojim( ,tak som jej povedala,ze moze.teraz neviem ci je to spravne ked je taky malicky este dlhsie ako 3hodiny som bez neho nebola.neviem ako bude reagovat aj na zmenu prostredia kedze u svokry bol tak 4krat a ona u nas dva krat,chodi malo lebo byvame s mojimi rodicmi a ona zevraj nechce otravovat.takze ani na nu nie je moc zvyknuty.neviem,co by ste urobili ?je to spravne,ze som to dovolila?

Strana
z5
gabikula
31. okt 2013

@nathuska Ja by som ho určite nedala, pokiaľ by som nemusela (trebars zo zdravot. dôvodov, pobyt v nemocnici, iné ma nenapadá, inde by išlo asi so mnou ). Bábatko je malinké, potrebuje maminu, a ty si tiež ešte krátko po pôrode, tiež potrebuješ mať malého pri sebe. Ja som to tak cítila a asi až pol roka po pôrode sa mi horko ťažko rozvezovali ruky, aby som malého dala aj inému na ruky a odišla od nich preč ( do inej miestnosti 😉 ).
Ak by som dala bez dôvodu dieťatko na tak dlho svokre a ja by som to nechcela, celý deň by som pretrpela, jej a manželovi by som to neodpustila a neviem, či by som sa dokázala na nich ešte usmiať. Bolo by to akoby mi vzali srdce, išli sa s ním hrať volejbal, oni by mali srandu a ja neskutočnú ťažko vyliečiteľnú bolesť.
Aj mňa svokra posielala preč od malého, že ho postráži. Vrelo to vo mne, mala som chuť jej vtedy oči vyškriabať 🙂 , ona to však nemyslela v zlom, len chcela byť sama s malým bábatkom a opäť sa cítiť dôležito. Ja som jej vždy a opakovane ( bo to skúšala dookola, akoby na prvý krát nepochopila alebo nechcela pochopiť, alebo skúšala, či to ja vydržím 🙂 odolávať a nevybuchnúť, albo či už poslušne ustúpim silnejšej ) hneď razantne povedala, že ďakujem, ale zatiaľ nie je treba, mne aj malému by bolo veľmi smutno a nevydržali by sme bez seba. Koniec debaty. Nikto nemohol nič viac povedať.

luvika
31. okt 2013

@cawes ano, ak treba cosi vybavit...ale zakladatelka nepisala, ze si potrebuje nieco vybavovat, ale ze svokra si ho chce vziat...to je podstatny rozdiel, musiet a chciet len tak dieta dat. Tiez keby som fakt cosi potrebovala surne a pod, tak by som to riesila takto, alebo aj tak skor s manzelom, ale len tak, ze niekto chce moje dieta na cely den??? no ked bude starsi, prosim, aj na vikend, ale 2 mes. babatko je malilinkate, nepotrebuje nic a nikoho, len citit svoju maminu.

zita19
31. okt 2013

Baby, ked je svokra svojpravna a promerane starostliva, matka nekoji nevidim dovod preco by ho nemohla dat svokre na cely den. Mamicke dobre padne jeden free den, ked sa moze venovat tomu co pri babatku nestiha (aj keby ho len prespala, bolo by fajn, nemusi hnad umyt vsetky okna, kadenik, prechdzka, nakupy..). Svokra sa potesi, ze sa moze start o vnucika a bude za ten den nesmierne vdacna. Babo to v pohode prezije, bude o neho postarana. Maximalne bude trosku zo svojho rezimu ale to sa zrovna. A mamicka nie je ziadna krkavcia mat, ked sa rozhodne podelit o dieta s rodinou. Mna ako babku by maximalne trapilo, keby mi vnuca nezverili.

luvika
31. okt 2013

@zita19 no neviem...tu predsa nejde o to, ze babka sa nevie postarat, alebo zeby sa mamicke nedoprialo oddychu. Tu ide o to babatko samotne. Ja tiez mam 2 mes. synceka a nechavam ho svokre na hodinku, dve, ked uz fakt nevladzem alebo musim cosi vybavit. Ale cely den? moja svokra byva hned vedla nas, mam to na par krokov a aj tak tam cely den maleho nenecham a pritom by som tam mohla kedykolvek prist len nakuknut aspon a viem, ze je u nej v najlepsich rukach, obcas mam pocit, ze ho uspi skor nez ja :D a je skvela, neskutocne mily pristup k detom, rozprava sa s nim, nosi ho, mojka, no aj tak. Je malinky, uz to je dost, ze si musi zvykat na novy zivot, ked vysiel z bruska a na vsetko ma predsa kopec casu pred sebou. A mamina je mamina a babka nech ho povaruje aj 3x za den, ale medzitym bude so mnou. Ide tu o to, ze je to drobuliatko. Moja 6 r. dcerka, to je uz o inom. Ta sa v 3 rokoch vzala a rano v pyzame s vecami v ruke si presla k babine a videla som ju az vecer, lebo sa jej domov nechcelo, lebo babka to a babka hento a sadia kvietky a idu do obchodu a neviem co 🙂

zita19
31. okt 2013

@luvika No moj nazor je, ze nic by sa nestalo aj keby to bolo na cely den. Ja uz to vidim z tej babkoveskej strany a viem, ze mama je vela ale nie vsetko.

dari226
31. okt 2013

nie

luvika
31. okt 2013

@zita19 samozrejme, ze by sa nic nestalo a hodnotim len za seba, resp. podla seba...je to len moj pocit, ze by to nebolo pre moje babatko spravne. Ale kazdy pozna to svoje a kazdy je iny. A nikdy by som si nedovolila tvrdit, ze ak to ina mamina urobi, tak je zla matka ci cosi podobne, to nie. Ja len nevidim dovod, naco to robit, ked nemusim, ja by som sa necitila dobre, keby tak dlho nemam moje male pri sebe. Mamicka sa pytala na nazory a kazdy napise za seba, no ta mamka sa aj tak musi sama rozhodnut a ako to ona citi.

luvika
31. okt 2013

@zita19 a mozno, ked ja raz budem babka, budem prva, co bude drankat vnucatka od svojich deti na cely den 🙂)) ktovie...

lucianakoniku
31. okt 2013

Urob to tak ako to citis. Ak mas pocit ze to nie je dobry napad, tak to nerob. Ak si s tym ale v pohode a svokre doverujes, ak vies ze syn to zvladne a ty nebudes cely cas ako na ihlach, nikto nema pravo ta sudit ako krkavciu matku...
Mne sa to vsak zda byt na cely den prilis skoro, ale to je moj osobny nazor. Na par hodin je to ok, na cely den by som vsak dvojmesacne babo od seba nedavala len preto, ze to chce niekto iny. Dieta predsa nie je vec na poziciavanie.
Mne sa na tomto celom zda byt najzvlastnejsia svokrina poziadavka, ze si chce zobrat na cely den take male babo bez toho aby si tam bola ty. A nejde o to ze je to svokra. Taka poziadavka by mi prisla divna od kohokolvek.
Prist na navstevu k svokre s dietatom je ok, dlzku navstevy by som vsak prisposobila malemu a nie svokre. A nechapem preco by si ty nemala byt pri tom, kedze nechces od svojho syna odchadzat.
Babky maju samozrejme pravo byt so svojimi vnucatami a je to od nich obrovska pomoc ked si ich vezmu k sebe, ale same a na cely den, s tym by som pockala na neskor.
V kazdom pripade, tvoje babo je este velmi male a preto by sa malo vase okolie prisposobovat tebe a tvojmu synovi a nie naopak a teba ako matku by mali vsetci respektovat. Pravidla hry by ste mali udavat ty a tvoj muz, vy ste rodicia a ak sa v niecom nezhodujete, treba si to vydiskutovat kym nie je neskoro.

mashishka
16. apr 2022

@nathuska Ak je to iba preto, ze ho chce, resp. ak nepotrebujes cas na vybavivacky, tak ja by som to neurobila. Babatko ma byt s maminkou.

heln
16. apr 2022

@mashishka ja len ze je to trochu stara diskusia, to babatko ma uz asi 9 rokov.

mashishka
21. apr 2022

@heln 😄 no teda, to som si vôbec nevšimla… ďakujem za upozornenie, aspoň som sa na sebe pobavila…

Strana
z5