Mám ostrihať chlapčeka, alebo mu nechať dlhé vlasy?
Ahojte maminky. Mám trojročného chlapčeka, trošku je vyvojovo pozadu, takže mu ešte neviem všetko úplne vysvetliť, preto neviem ako si poradiť s touto situáciou. Chlapček má dlhšie kučeravé vlásky. Stále si pýta gumičky, sponky, čelenky. Na vlásky je hrdý a pýši sa nimi. Každý deň si aj pýta obliecť šaty. Popravde to my ako rodičia už prestávame zvládať. Aj keď mu stále vysvetľujeme, že len dievčatka nosia šaty a dávajú si ozdoby do vlasov. Tak on je neustupcivy a nevieme ako toto zastaviť. Rozmýšľali sme, že by sme ho ostrihali a možno to potom prejde. Ale bojím sa ako citlivo to vezme ak o vlásky príde. Čo by ste urobili vy?
Wow, diskusia stojí za to... Nasilu ostrihať malé dieťa, ktoré dokonca možno má aj nejakú diagnózu, keďže autorka píše, že je pozadu a napriek veku s ním nedokáže odkomunikovať ani takúto jednoduchú vec. A tie kecy, že skáče rodičom po hlave? No radosť byť dieťaťom niekoho s takýmito názormi - decko je môj majetok a ja rozhodnem o všetkom vrátane jeho tela.
Autorka, ubližuje tým niekomu? Ako sa bude cítiť, že jeho dvojička môže a on nie? Chcú byť rovnakí - čo tak ostrihať sestru? Či nesúhlasí? Tak prečo to jednému spraviť proti vôli a druhému nie? Je to neškodná zábavka. Vlasy mu nechaj dlhé, oblečenie kupuj neutrálne - obom. Najskôr to dieťa po čase jednoducho prejde.
@marca12 Prečo srandu? Môj bol a stále je taký- má jemne kučeravé dlhšie vlasy a od malinka ho, všade kam sme šli, ľudia zastavovali a opakovali mu, že je ako anjelik, či sme ho nedávali na nejaké kastingy do televizie, predavačky v obchodoch mu strkali zadarmo gumové medvediky atď... proste toľko mu opakovali, aké má úžasné vlásky, že strašne spyšnel a doteraz (8rokov) si vlasy nechá len postrihnúť.
@kikush182329 nieje to nič cudne ani hrozne ,vidi sestru chce aj on ,moj keď bol maličký chcel si lakovat nechty ,maľovať sa vsetko co videl ,že robím ja .Teraz ho to uz ani nenapadne. Netlac na pílu. Vlásky ostrihať, pochváliť ho aké ich ma krásne,tešiť sa s nim s nového účesu. ZIDNA VEDA .
@kikush182329 tak ked ma sestru, tak je to jasne... Ona ma sponky, tak aj on chce. Ono je fajn podla mna od zaciatku hovorit... Ty si chlapcek, vlasky ti ostrihame a dievcatka maju dlhe vlasky. Nedramatizovat, normalne to brat. Ocko ma tiez kratke vlasy, maminka ma dlhsie. Take male dieta podla mna nema preferencie, ked bude v puberte a bude chciet dlhsie vlasy, tak nepoviem. Rovnako tak oblecenie. Sestricka ma suknu, ty mas teplaciky s takymto krasnym mackom (napr.).
Zaujmite ho niecim inym. Nie kvoli susedom, ale kvoli nemu. On je on, nie jeho sestra. Byt chlapcom ma svoje vyhody.
@aurelia2000 presne👍!
Ocino nech sa mu viac venuje. Keď sa pôjde strihať, nech ide s ním a pani holicka ho možno presvedčí, ale určite nie nasilu.
Dokonca je dvojička, tam je to puto veľmi silné...chce byť ako sestra.
Myslím, že z toho vyrastie. Kľudne by som išla za psychologičkou, toto je špecifický prípad...ide o dvojičku, ako správne vychovávať.
Nemyslím, že má pomýlenú orientáciu...skôr to bude vyplývať z toho, že má dvojičku.
@dota6 keď má muž, chlapec dlhé pekné vlasy môže byť ... Mne sa to aj celkom páči, ale musí to ten chlap vedieť nosiť.
Ono keď je napríklad hudobník alebo sa venuje trebárs historickému šermu tak je to súčasťou jeho imidžu.
Keď ten chlapec je pyšný na vlasy by som mu ich nechala ale s tým že môže nosiť len z obyčajnou nenapadnou gumičkou...

@kikush182329 mám 8 ročného synovca ktorý sa maľuje ,oblieka dievčenské oblečenie,lakuje si nechty a lepí mihalnice a nemá dlhé vlasy ,jeho rodičia sú zúfalí už aj dostal po zadku lebo vysvetľovanie nepomáha a aj tak to robí po tajomky a potom ho už len nájdu v kúpeľni domachleneho jak Barbi ,naposledy si zalepiť mihalnice lepidlo. A dal si vodeodolný červený rúž a to mal ísť do školy