Maminy po IVF. Pridajte sa!
čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂
@denis19 no už aby to přešlo, fakt je to na nervy. Dnes tedy vztával před desátou, a teď v 11:45 zase usnul, ale to bude spát asi tak půl hoďky počítám a bude vzhůru. Pak většinou hodinu dvě spí v kočáře a pak odpoledne kolem páté zase tak na max. hodinu usne. Přijde mi, že na to že mu jsou dva měsíce a kousek, tak už moc přes den nespí.
@gabulik77 no to jsem mela také takový pocit, když mela karolínka dva mesíce amyslím, žemi nespala ani tolik,ale potom nastal zlom ,jak začala vnímat okolitý svet, to ji strašne unavovalo a začala si podriemkavať hoc kdy. Ikdyž ona nespí dlouho,ale relativne často, trebatak cca 4x denne po 40 minutkách, mela období, že spala i hodinu v tahu,ale to už tak není...radeji málo,ale časteji, už jsem si na to zvykla a je úžasná v tom, že už si vyhraje i sama a to také prišlo až ve čtvrtém mesíci, jinak sjem s ní musela stále bt a to jsem byla po pravde na nervy....nepoužívám čárky na souvetí, to už v tom psaní nestíhám 😀
ahojte. tak u nás sa nakoniec vyčasilo a boli sme vonku až do štvrtej, aj do ikea som si skočila a kupila látky - akurát tie čo sa nám @denis19 páčili nemali, tak snád sa budú páčiť tie, čo som vybrala, mne sa velmo páčia. takže zajtra sa do toho púšťam aj do vreckára aj do podložky - tá bude šedá a červená - rovnaký vzor
@gabulik77 moje baby na brušku vôbec byť nechcú, hlavne Nicol sa na bruchu vždy tak pogrcia, že to má až v očiach a nose 😖 😖
@lucia.kl tak super, dnes jsem ti poslala euríky,ale zase trubka si nenapsala sumu ,tak jsem tam tuším šupla dvacku a rekni mi zbytek a zítra se opet cournu do mesta a vložím Ti to tam....už tam započítej vše...dikas a naše se na bríšku také pogrcká,ale jen večer, jak už má v tom bríšku všechno behem dne natrávena nestrávené tak to jde ven,ale mne to nevadí a jí také ne 😀 Ted už holka hají a já jdu k vínku , manželovi a TV, hezký večer všem holky.
@gabulik77 já ji také musím otáčet v spánku, na brichu by mi ted už neusnula,ale když byla menší problém s tím nemela...nevadí, i tak mi to pomuže ,že to dovolí v spánku a spí v klidu. A asi je to tak, že fakt péťa v noci nemá hlad a pres den si rekne pláčem, to už sama za chvilku rozeznáš...a jak Ti ted Péťa kaká a prdí a dáváš nejaké kapky.
Jo Lucika.kl já začala Karolínce dávat jako prevenci pred bacilama Cebion a jsem s tím dosti spokojená a krevní obraz jí vyšel jako z čítanky!!!
@denis19 hej, peniažkky nabehli a po odčitani všetých dlžôb čo som mala v bake, mi ostalo 1€ ☹ ☹ a sumu som ti pisala do ip ešte na začiatku 😉 zvyšok peniažkou mi môžeš dať kludne až keď sa stretneme, nech nemusíš chodiť stále do banky.
tak ja na imunitu používam okno v noci dokorán..... 😀 😀
@lucia.kl super imunitní lék, to jsme delalai s mnž doted,ale ted pri malé nemám tu odvahu..jak potom holky navlečeš na noc??? Jako co vše mají oblečené a čítám, že potom asinetopíte, že????? 😀 😀 😀
Dobré ránko devčata....@gabulik77 a co teda nové? a @l.u.c.i.e a u vás?
Víte co mne napadlo, že kdo ví co je s @eva 5 a @medenecek jak se jim asi darí a i @sophiejane .....mohly by se holky ukázat, že... @kacka81 aspoň dá vedet co a jak,ale tyto prdečky se na nás vyprdly... 😀 😀 😀
Dobré ránko,
my jsme dnes vzhůru od 5hod od rána. V 7hod usnul se mnou na 40minut a teď tu kope s nožičkama a povídá si... To dnes bude den. Já jsem jako praštěná, že nevím jak se nastartovat po necelých 5 hodinách spánku a to ještě přerušovaně...
V poledne jdeme do poradny, tak jsem na nás zvědavá. Asi dostaneme i očkování.
@denis19, snad se holky ozvou, co je s nimi... Snad na nás už nezapomněly 🙂
ahoj holky, tak Péťa taky dneska vztával dřív už je vzhůru a vzteká se:( to bude taky u nás den🙂
@denis19 Péťa už kaká 1y denně sám a docela někdy prdí, ale asi to ještě není ono, dáváme kapičky před jídlem Baby Calm a probiotika Nuttrolin B.
Dnes mám v plánu jet vlakem do Prahy navštívit mamku, tak jsem zvědavá, jakou bude mít Péťa náladu a zda vyrazíme. Pak ještě musím 2x busem a odpoledne nás tam vyzvedne manža až pojede z práce.
@denis19 no dávam len pyžamko, spací vak a prikryjem dekou, no a cez deň je júrenie pustené ale minimálne, stále máme v byte 23stupňov.
inak prajem všetkým dobré ráno, u nás dnes možno aj modrá obloha bude 🙂
Alexandrička mi dnes spala do pol šiestej do rana, už by aj Nicolka mohla spať bez prestavky o druhem a ja budem najšťastnejší človek na svete 😀 teraz tu leží a kope do mňa 😀
mňa by tiež zaujímalo čo je s babami, medenecek som kukala ale pas sa zmenil a nema tam dieťa ani neč, tak neviem, či sa neiečo nestalo....
@l.u.c.i.e tak držíme palec u očkování j eto první očkování? nachystej si paralen čípky 😕
@gabulik77 tak to je super plán tím vlakem.....neboj to zvládnete společne a budete mí krásný zážitek 🙂 a co to je za ty kapky Nutrilon B to vubec neznám???
@lucia.kl no já pasy holek ani nekoukala....no já totiž netopím v noci,nemohu potom spát a uvykla jsem kvuli malé, že neotvírám na noc okno a behem dne topím jenom v detském pokoji, jinak by tu byl strašne suchý vzduch..panelák.... 😒 My jdeme dnes doplatit do banky dluh vuči Lucke a uvidíme co se naskytne za neplechu...mám vyhlídnuté jedny rifle,ale chtela bych ješte zhubnout, tak nevím jestli mám do nich investovat,ale zároveň nevím jestli zhubnu...to jsou starosti co????
@denis19, paralenové čípky nemám. Snad je od paní doktorky dostaneme předepsané. První očkování máme z porodnice na TBC, za týden jsme pozvaný na kotrolu proti TBC. Myslela jsem, že to stačí když to zkoukne dětská a asi ne, když musíme jinam...
Neřekla bych, že bys potřebovala zhubnout 🙂 Počkej chvíli až ti malá začne běhat a pak to pjde samo 🙂
@lucia.kl, my taky v noci netopíme. Jen přes den trochu přitopím... Jinak před spaním vždy vyvětrám, aby se malému lépe dýchalo... no a teď mám vyvětraný úplně celý byt, jelikož na oknech máme vlhkost...
Na pasy děvčat jsem nekoukala, tak snad je vše v pořádku...
@l.u.c.i.e také máme po noci na okne v ložnici orosení...tak vetrám jako das a malá je v detském pokoji a hají na dece.....objednala jsem si do detského pokoje ohrádku na hraní a príležitostaní, tka jsem zvedavá co na to holka rekne 🙂 a paralen čípky pro deti jsou na predpis, aspoň u nás a je dobré ho dát hnedle po očkování 1/2 jako prevenci proti bolesti a horečce, mi bylo doporučeno,ale až den po očkování 😢 a jak víš ,že mi není treba hubnout????hmmm 😝 no cílené cvičení by asi bylo lepší,ale jsem línak jako veš!!!! jedine typrocházky s malou men naplnují, turistiku jsme mela vždy ráda....
@gabulik77 tak to jsem ani nevedela, že existuje,zní to super, jsem zastánce jedné značky, tak to muže být fajn!!!!
@denis19, malej zrovna usnul. Hraní s kravičkou ho unavilo 🙂 Je to dobře, aspoň se vyspí do poradny... I když dneska máme všechno převrácené... Pak se ozvu, jak jsme dopadli v poradně.
Přihrádku mít taky budeme, ale bude udělaná ze staré prostorné postýlky. Jiřík je šikovný, tak si poradí... 😀
Taky mám ráda turistiku, ale samotné na procházce mě to nebaví... Jsem velmi ukecaný tvor 🙂 Stejně ale vždy jdu, i když je zima a sychravo. Dnes to vypadá na pěkný slunečný den... Už se těším ven. Po poradně zajdu do města nakoupit na víkend. Od pondělka do středy budu slaměná vdova. Manžel odjíždí na služební cestu do Ostravy...
@l.u.c.i.e Matýsek je úžastný..je super jak vše cpou do pusy ty deti, jsem prekvapená, že mi to ani nevadí 😀 Já zase ráda sama i na procházku s Karolínkou, jsem sice společenský tvor,ale mám ráda svuj klid a pohodu a tak mi to venku s karolínkou vyhovuje.také chodím za každého počasí....jen dnes dopoledne ne, chystám se odpoledne do mesta a to je potom 4 hodinky v kočárku a to ji určo stačí, už se tam potom dle mne musí i nudit 😀
No jsemzvedavá na vaši poradnu, že kolik vážíte 😀
matýsek je super, to Péťa chytne chrastítko ale, do pusy se málo kdy trefí🙂, je to super Matýsek je o tři týdny starší, tak vždycky koukám, co nás hezkého čeká🙂
@denis19 tak Péťa dnes s jídlem vydržel do šesti do rána a to jsem ho musela probrat, když se krouzil, tak pak hned usnul🙂
@denis19, 4 hodiny v kočáře? Páni, to u nás max. projdou 3 hodiny. Pak řve jak tur... Ale to bude tím, že je vyhladovějí 🙂 To pak by mě úplně celou vycucnul... Jak se třese na to prso a vždy se tak lačně přisaje... Přijde mi to komické 🙂 Jsem ale ráda, že už s ním můžu chodit ven a neprořve mi to celou dobu...
Taky mě vůbec nevadí, když strká hračky do pusinky. Přijde mi, že si už šmrdlá dásně. Jelikož občas si tam narve i můj prst a zkousává ho... Budu mu muset už koupit kousátko... A jak slintá. Děs běs 😀
Taky jsem zvědavá kolik bude vážit. Můj odhad je něco přes 6,5kg 🙂
@gabulik77, to všechno přijde a budeš si to taky tak užívat. Hlavně oceníš to, že se dokáže zabavit sám a nepotřebuje tě. Teda aspoň na pár minut 🙂
@gabulik77 tak to je super, ne? to znamená, že jak dlouho nejedl?A ješte se nemuže Péťa trefit do pusy, je malinký,ani ta naše se ne vždy trefí 😀a potom se diví,kde ta vec je, když smerovala k puse a skončila na nose 😀 😀 😀
@l.u.c.i.e že pres 6500!!a je o kolik mladší od naši..síla,ale fajn ,že roste a pribírá. a s tím kočárkem je to tak, že ono ji ted už hodne vecí zajímá co vidí, takji dám dolu stríšku a vidí domy, stromy a to skoro potom ani nedýchá a s jídlem to je už super, nebť ji to stačí jednou za 4 hdinky a už se krmíme i v kočárku anebo ji dám pár lžiček zeleninky a je hotovo a konečne mi pije tekua to je také pomoc na oddálení hladíku 😀
@denis19, on je hrozný žroutík a přijde mi čím dál tím těžší 🙂 Uvidíme v poledne o kolik se seknu. Ve 2 měsících měl 5740g.
To víš, to se někdo má, když už je na příkrmech... To já teď v zimě venku vystrčit prso nemůžu... Bych umrzla 😀
Matese taky všechno zajímá a dívá se na stromy a tak... Jenže by nejraději seděl a vzteká se, že nemůže. On se totiž přitahuje do sedu...
Holky, mrkněte na své účty. Přišlo vyrovnání mateřské...

@denis19 jo jo spali jsme v ložnici, ale fakt nevím jestli ho nerápím hlady, ale pořád si říkám, že by brečel, kdyby měl hlad. A v těch šest ráno jedl a pak půl hodiny zase usínal a kroutil se a asi v sedm jsem ho dala na bříško, protože se zase kroutil a spal skoro do desíti, sem tam se tedy kroutil a kňoural ale v celku spal. Tak fakt nevím