Maminy po IVF. Pridajte sa!
čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂
a aky ste mali problem??? ja cakam na výsledky ale už viem že mame zle obaja s manželom tak dufam že budeme môct mat babo aspon cez umele... obaja mame niejake protilatky ale ake?? to este neviem na buduci týžden by som mala ist k doktorovi a povie mi vsetky výsledky a čo dalej...
Veru Denis má pravdu........Všetko na svete má riešenie.......... ☹ 😉
Tie kačičky sa už gulaju z vody von,také su tučné 😀 A kaskaderka v pohode.no pozor-ešte den neskončil ! 😀 V našom prípade potrvá ešte minimálne 5 hodín 😀
nie nevedeli sme.... mala som pred tým iného doktora... absolvoval som už dva potraty.... ze menila som doktora a teraz sme boli na takom podrobmom vystreni tak este neviem vsetky výsledky ale dnes sa zastavil môj doktor u nas v praci (lebo je znamy môjho sefa) a len mi povedal že su zle výsledky že mame obaja protilatky. že normalnou cestou to nepôjde... a tak medzi rečou kolko si mam pripravit eura?? kolko take umele stoji??
no už kolko to bude stat tak bude hlavna vec nech sa to podari a nech je to zdrave a nech to j e:(((
@lenisko1 no ak budeš pod liekmi a hlavne vedia aky je problem, tak by to malo byť v pohode, priprava - ťažko povedať, neviem čo všetko bude ešte CAR zisťovať, ale ak už všetko majú, tak budeš čakať na schválenie od poisťovne a potom môžeš začať, začína sa po ms na tuším 21 deň hormonálnou liečbou a potom to trvá zhruba jeden až tri týždne, podla toho aký máš protokol - u mňa to boli 3 týždne, potom odber vajíčok, IVF ICSI, PK(embrijka boli 5 dni v skumavke a tam sa vyvíjali a vkladali len tie čo boli najlepšie) a potom ET(vložili mi embrijka do maternice) ..
Ale jak to tu tak pročíám, tak vám oboum našli protilátky. U nás to bylo tak že jsem protilátky měla jen já takže jsem tam měla ještě před stimulací půl roku léčení. A až pak to přišlo myslím že i u vás to bude nějaký ten čas ještě trvat
@lenisko1 no já nevím jáký druh protilátek našli vám. To jsem tu nenašla. Já osobně jsem měla protilátky na mužovo sperma. Takže jsem brala půl roku predison (už nevím jestli celej a nebo půlku), a půl roku jsme museli mít chráněný pohlavní styk. Po půl roce mi nabrali znovu krev zjistili že je to v pořádku a šli jsme na další cyklus.
no aj ja mam na jeho spermie a zaroven aj on ma protilatky ale ake neviem...no snad sa to podari vyliecit... a vy ste potom isli tiez na umele,?
@lenisko1 jj mi taky na několik umělých mi ještě ke všemu měli ten problém, že muž má ucpaný chámovody takže spermijky nejdou ven. Takže jsme i podepisovali papíry na dárce spermijí kdyby je při mužovo operaci varlat nenašli. Ale díky bohu našli. Byli sice nedozrálý a strašně slabí ale nakonec se to podařilo. Teď momentálně čekáme druhé miminko a taky bylo uměle jako to první. A přesně jak jsi psala ti co po miminku touží stím mají problémi a jiní chodí na potraty je to nespravedlivé
Takže tvé protilátky se dají léčit. A podle mě když se dají léčit tvoje tak snad se budou dát léčit i jeho. Medicína je teď tak dalekop že určitě bude lék i pro něj

@cikyta holky tak už doma???? 🙂 Čo kačičky?