icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

denis19
14. okt 2010

@cikyta holky tak už doma???? 🙂 Čo kačičky?

kukucka78
14. okt 2010

@cikyta takže sa nemusím bat tej nepeknej masky ako pri normálnej narkoze? ja idem na vybratie polypu

lenisko1
14. okt 2010

@lucia.kl Dakujem za vysvetlenie presne to som chcela vediet... a ty si tiez absolvovala umele??

denis19
14. okt 2010

@lenisko1 🙂 všechny jsme tu absolvovaly IVF a vetšinou i ICSI 🙂

lenisko1
14. okt 2010

a aky ste mali problem??? ja cakam na výsledky ale už viem že mame zle obaja s manželom tak dufam že budeme môct mat babo aspon cez umele... obaja mame niejake protilatky ale ake?? to este neviem na buduci týžden by som mala ist k doktorovi a povie mi vsetky výsledky a čo dalej...

denis19
14. okt 2010

@lenisko1 u nás byli špatné spermie,proto to ICSI 🙂 Kdo ví co se potom delá, když jsou u partneru protilátky, to nevím já osobne,....no uvidíš a dej vedet...... 🙂

denis19
14. okt 2010

@lenisko1 a ješte jedno povzbuzení, v zásade nám to tu všem vyšlo na první pokus IVF. 🙂

cikyta
14. okt 2010

@kukucka78 Tak pri vyberaní polypu sa nevyznám,no pri vyberaní vajíčok je to takto,ako som ti napísala.

@denis19 Kačičkám sme iba zamávali a išli dalej,lebo sme nemali chlebík 😉

lenisko1
14. okt 2010

@denis19 no dufam že sa bude dat... tento týzden sa namna vsetko sype ... už nevladzem..

denis19
14. okt 2010

@lenisko1 jste nevedeli o tomto problému dríve? a k tomu ješte i neco jinéh ☹ to je mrzuté,ale neboj, vše si najde rešení, tak to v živote je, že @cikyta ..... 🙂 když tak se klidne vypovídej, koníka máš i na to 🙂

@cikyta tak vy jdete ven bez chlebíka, chúdence kačičky 😀 a co kaskadérka? pohodička?

cikyta
14. okt 2010

Veru Denis má pravdu........Všetko na svete má riešenie.......... ☹ 😉

Tie kačičky sa už gulaju z vody von,také su tučné 😀 A kaskaderka v pohode.no pozor-ešte den neskončil ! 😀 V našom prípade potrvá ešte minimálne 5 hodín 😀

lenisko1
14. okt 2010

nie nevedeli sme.... mala som pred tým iného doktora... absolvoval som už dva potraty.... ze menila som doktora a teraz sme boli na takom podrobmom vystreni tak este neviem vsetky výsledky ale dnes sa zastavil môj doktor u nas v praci (lebo je znamy môjho sefa) a len mi povedal že su zle výsledky že mame obaja protilatky. že normalnou cestou to nepôjde... a tak medzi rečou kolko si mam pripravit eura?? kolko take umele stoji??

lucia.kl
autor
14. okt 2010

@lenisko1 u nas tiež ten problem ako u denis. no penazí si priprav hodne, mňa to komplet všetko až do pôrodu vyšlo na 1500€

lucia.kl
autor
14. okt 2010

@denis19 no ja nemám ani tú ohrádku kam dať, mám izby 4x4m, takže v jednej manželská postel a skrine a v druhej, gauč, stolík, dve postielky, komoda a skrina s vecami pre baby, nič viac nevojde ☹

lenisko1
14. okt 2010

no už kolko to bude stat tak bude hlavna vec nech sa to podari a nech je to zdrave a nech to j e:(((

lenisko1
14. okt 2010

@lucia.kl a aky problem ste mali??? tiez tie protilatky?? alebo nieco ine?

lucia.kl
autor
14. okt 2010

@lenisko1 nie, spermie boli slabé takže sme mali IVF ICSI

lenisko1
14. okt 2010

@lucia.kl no to ste mali este dobre... my mame problem obaja... myslis žeby nemal byt problem cez umele,?? a ako to vsetko dlho trva?? ta priprava a tak?

lucia.kl
autor
14. okt 2010

@lenisko1 no ak budeš pod liekmi a hlavne vedia aky je problem, tak by to malo byť v pohode, priprava - ťažko povedať, neviem čo všetko bude ešte CAR zisťovať, ale ak už všetko majú, tak budeš čakať na schválenie od poisťovne a potom môžeš začať, začína sa po ms na tuším 21 deň hormonálnou liečbou a potom to trvá zhruba jeden až tri týždne, podla toho aký máš protokol - u mňa to boli 3 týždne, potom odber vajíčok, IVF ICSI, PK(embrijka boli 5 dni v skumavke a tam sa vyvíjali a vkladali len tie čo boli najlepšie) a potom ET(vložili mi embrijka do maternice) ..

lenisko1
14. okt 2010

@lucia.kl a ako dlho trva poistovni to schvalenie?? a to ti nemusia schvalit nie?

kacka81
14. okt 2010

Ahojky holky jdu vás pozdravit,
@lenisko1 schválení od pojišťovny jak si pamatuji netrvá tak dlouho. Oni až budete připravený na stimulaci tak nejdřív pošlou žádost na pojišťovnu a ta to myslím do týdne schválí. A neznám nikoho komu by to neschválili.

lenisko1
14. okt 2010

@kacka81 tak aspon niejaka kladna odpoved dakujem

kacka81
14. okt 2010

Ale jak to tu tak pročíám, tak vám oboum našli protilátky. U nás to bylo tak že jsem protilátky měla jen já takže jsem tam měla ještě před stimulací půl roku léčení. A až pak to přišlo myslím že i u vás to bude nějaký ten čas ještě trvat

lenisko1
14. okt 2010

@kacka81 a tie protilatky sa daju liecit??? nepovedia mi ze my dvaja nikdy nebudeme mat babo?

cikyta
14. okt 2010

@lenisko1 poznám jeden prípad,komu to poisťovna neschválila,no to v tom prípade bola žiadatelka pár rokov dozadu na potrate.Tak preto.Musela vydokladovať,že to bolo prerušenie zo zdrav.dôvodou. 😉 Tak sa neboj...bude to ok.

lenisko1
14. okt 2010

@cikyta no pri mojom stasti nic nebude lahke.... preco je to take vsetko nespravodlive, že my tu vsetky tuzime po baabu a niektore si ho davaju vziat??? to je strasne... je mi z toho na nic

kacka81
14. okt 2010

@lenisko1 no já nevím jáký druh protilátek našli vám. To jsem tu nenašla. Já osobně jsem měla protilátky na mužovo sperma. Takže jsem brala půl roku predison (už nevím jestli celej a nebo půlku), a půl roku jsme museli mít chráněný pohlavní styk. Po půl roce mi nabrali znovu krev zjistili že je to v pořádku a šli jsme na další cyklus.

lenisko1
14. okt 2010

no aj ja mam na jeho spermie a zaroven aj on ma protilatky ale ake neviem...no snad sa to podari vyliecit... a vy ste potom isli tiez na umele,?

kacka81
14. okt 2010

@lenisko1 jj mi taky na několik umělých mi ještě ke všemu měli ten problém, že muž má ucpaný chámovody takže spermijky nejdou ven. Takže jsme i podepisovali papíry na dárce spermijí kdyby je při mužovo operaci varlat nenašli. Ale díky bohu našli. Byli sice nedozrálý a strašně slabí ale nakonec se to podařilo. Teď momentálně čekáme druhé miminko a taky bylo uměle jako to první. A přesně jak jsi psala ti co po miminku touží stím mají problémi a jiní chodí na potraty je to nespravedlivé

kacka81
14. okt 2010

Takže tvé protilátky se dají léčit. A podle mě když se dají léčit tvoje tak snad se budou dát léčit i jeho. Medicína je teď tak dalekop že určitě bude lék i pro něj