Maminy po IVF. Pridajte sa!
čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂
Musíš doufat, jak se říká naděje umírá poslední. Mi všechny jsme tu doufaly. Určitě se dočkáte vytoužených // 😉
Ahojky holky,
člověk tu není jeden den a tady se píše o 106 🙂
Zjistila jsem, že jak manžel je stále na služebce, tak nemám na nic čas 🙂 Pořád někde lítám nebo tu jsou návštěvy 🙂
Jdu vás postupně dočíst a zároveň vítám nové příchozí 🙂
@gabulik77, byla ta tvá známá s miminem u doktora. Mít takhle malinké miminko přisáté klíště není žádná sranda.
@denis19, gratulujeme Karolínce k náušničkám. To je dobře, že byla taková hrdinka. Určitě jí moc sluší. Pak se podívám na fotečky, jestli jsi je už přidala.
@lucia.kl, ode mne se asi žádná neoozvala, co? Nato jak se jim ten mantinel líbil a chtěly kontakt, tak jim to asi velmi rychle přešlo...
@lenisko1, holky ti už všechno vystělily, takže já nemám co dodat. Jen to, že musíš věřit. Nám se taky povedlo IVF s ICSI hned napoprvé.
@kacka81, ahoj, jak si užíváš těhotenství? Někdy se mi zasteskne po bříšku a po kopání 🙂 Byl to krásný pocit.
@l.u.c.i.e nie, zatial sa žiadna neozvala, ale neva, kto chce sa ešte ozve 😀
no aj ja by som brala ešte bruško a kopanie, ja som si to užívala, ale narozdiel odo mňa vy tu môžete byť ešte raz tehotné, teda neviem či @kacka81 by chcela ešte tretie dieťa 😀 😀 😀 ale @denis19 aj @gabulik77 si ešte môžu urobiť súrodencov 🙂
No holky kopání si užívám, vůbec celé to těhotenství. Akorát si ho nestíhám užívat jako to první. To jsem si lehla když se mi chtělo a teď mě malá nenechá. Ale zase tolik nepřibírám 🙂 jsem pořád na nohou. A co se týče třetího dítěte chtěli jsme. Ale naše cesta za miminkem je dlouhá a hlavně finančně náročná ☹ Takže by jsme to nedali dohromady ze stavbou baráčku. Ale jeden nikdy neví třeba vyhrajem ve sportce 😀 😀 😀 Holky to je divný co, že mít dítě znamená si ho koupit (ani tu není smajlík na to co mám za pocit)
ahojte,prepacte,ze som vam vsem vtrhla...nerozumiem terminom IVF a podobne nakolko ja som otehotnela prirodzene,ale moja svagrinna ma problem s otehotnenim bola 3 krat na umelom oplodneni a nic,2krat v Ba a raz v Martine....vysledky ma vsetko dobre,ale nikdy sa je to neuchyti....neviem ake mate zivotne skusenosti,ale nevedeli by ste poradit na akeho lekara pripadne centrum by sa mala obratit....ja mam dve deti a uz pri druhom ked som cakala,som videla,.ze to tazko znasa,ale ja za to nemozem a chcela by som je nejako pomoct,ale neviem ako....Dakujem vam
@jankasz bohužial, ked jej to 3x nevyšlo, neostava jej nič iné ako skúšať stále dalej, sú baby čo sa podarí na 6x alebo aj neskôr. len to chce strašnú kopu trpezlivosťi ☹ viem si predstaviť ako sa cíti, tak držím palce a verím, že sa zadarí...
ja osobne som bola v BA - gyn fiv
@jankasz IVF-(in-vitro fertilizácia)
Zoskupenie liečebných metod,pri ktorích sa odoberie vajíčko z vaječníka,ktore sa oplodní mimo telo a potom sa zavedie späť do tela.
Bud bola švagrina na IVF,alebo možno na IUI-to je zase metoda,ktora spočiva v tom,že sa streknu spermie do maternice cez tenku cievku zavedenu cez pošvu.
No a na poslednu otázku je ťažko odpovedať.....Možno len tolko,že ak bola na IUI,nech ide skusiť IVF-vtedy má omnoho vyššiu šancu ! A aké car,či dr.to je ťažké....každemu pomohli inde....A každý,komu pomohli si bude obhajovať to svoje 😉
@jankasz no mne na prvý KET čiže mrazené embrija z prvého IVF, väčšiná z nás, teda povedala by som všetky sme tu uspešné na prvé IVF a každá z iného centra. a cikyta dobre napísala, je rozdiel medzi IUI a IVF, no a samozrejme aj v tom, aký má pár problém, či on alebo ona... ak je partnerka zdravá, tak sa zväčša zadarí na prvý najneskôr na druhý pokus. no a ak má pri IVF dosť vajíčok ktoré sa oplodnia, tak jej môžu zvyšok zmraziť a ak sa nepodarí transfer, môže ísť potom na KET kedy sa vždy zavedú dve embria zo zmrazených až kým sa jej neminú, toto si hradí sama ale KET vychádza len na 100€ takže pri dobrom IVF ( ja som mala 20 vajíčok z toho 12 sa dalo oplodniť a z 10 vznikli embrijá som mohla mať až 5 pokusov...) môže mať viacej pokusov...
Dobré ránko!!!!!!
No
@l.u.c.i.e Ty jsi tu nebyla celý den,ael já jen pár hodin a nejdu to dočíst 😀 Myslím si, že holky z ČR si radeji najdou nekoho u vás na mantinel, je to pro ne jednodušší, to asi chápu,ale zase tak šikovné ručičky jak má
@lucia.kl to nemá hoc kdo 🙂
@jankasz holky to tu super vše objasnily,ale kídopído se ptej 🙂 aspoň máme oraz od prdíku a kakání 🙂
@cikyta ahoj ciky, vítej "Tu u nás" 🙂 🙂 🙂 ako hrdinka???? Jdu hodit nejako foto té naší hrdinky 🙂
@gabulik77 presne, šup s malým k dr!!!! A co Péťa, zdokonaluje se v bytí synem???? 🙂 🙂
@kacka81 ahoooj , tak kopeme..super aspoň víš, že tam je to škvrňátko 🙂 Ale také Ti to hezky letí, že 26tt, já nevím,ale mne vše tak letí, já se ješte nespamatovala z vánoc a jsou tu další...jsem magor či co? 😀
nicolka sa mi mala pred pol hodinou zobudiť na jedlo, a ja rozmýšlam, či stihnem navštíviť sprchu alebo len čo do nej vleziem, tak sa krpatá ozve 😖
Dakujem vam pekne za odpovede 🙂 niektore stazujuce sa zeny by som sem poslala,aby si precitali vase prispevky a scim sa musite popasovat a zmierit,ale oto viac si viete vazit svoje dietatko,lebo deti su bozim darom a hlavne v dnesnej dobe je ten dar krehky a vzacny...prajem vam vela stastia nech sa vam vsetkym dari,aby ste mali zdrave a dobre deticky...a verim,ze sa to mojej svagrinnej podari uz hadam na 4.pokus... 😉
Dobré ránko, děvčata 🙂
@kacka81, hoňky to jsou. To máš pravdu. Chybí mi to jejich společné koupání, procházky. To pak má člověk chvíli oraz 🙂 Dnes v noci byl malej vzhůru od 3 do 4:30, pak se mu podařilo usnout a spal do 6hod. Teď usnul zase. No a já po kafi, jaksi usnout nemůžu.... Ach jo.
@lucia.kl, vy třetí dítko nechcete? Třeba se vám zadaří přirozeně. Znám tu jednu holčinu, co jí prohlásili za neplodnou. Malého měla z posledního IVF a ještě z posledního mrazáčku. Teď je mu 10 měsíců a za 6 měsíců bude mít sourozence 🙂
@denis19, malá je boží. Jen ty náušničky nejsou tak vidět. Ale zdobí jí to 🙂
Lucka má pravdu. Slovensko má u nás vyjímku a jde to rychle a dobře. Poplatek je jen 50kč, což není hrozné, když do Německa je to 180kč. A zase jsem tu nikde nenarazila na takové originální dílo. Je to škoda těch holek.
@jankasz, děvčata ti vše vysvětlily, takže ani já nemám co dodat 🙂
Holky, už dáváte dětem fusak? Uvažuju, že už ho vytáhnu, ale nevím jak mám malého do něho obléknout.

@kacka81 dakujem pekne za povzbudenie... tak dufam žee to vsetko dopadne dobre...