icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

denis19
26. okt 2010

Ahoj holky!
Mám za sebou zubare, pruvan v penežence a konečne mi usnula Karolínka, jsem z toho smutná, jak se ji nedá usnout behem dne!!
Jsem zvedavá na kyčle devčata a @l.u.c.i.e.tak to byla i u nás divotvorná noc!!!

lucia.kl
autor
26. okt 2010

no dievčatá, tak mne po novom nechce byť Nicolka v plienke ☹ ked ju má tak má záchvaty a ked ju nechám len tak, tak je spokojná a to už je druhé poobedie, no ked to takto pôjde dalej, tak ju začnem učiť na nočník 😀 😀 😀

lucia.kl
autor
26. okt 2010

@denis19 no mi to poslalo prázdne 😀 tak aj ti zubár niečo robil???? prievan v peňaženke mám aj ja, som akurát bola nahodiť peniaze do banky aby mi mal z čoho úver na auto odísť a použila som na to peniaze čo mali baby odložené na plávanie ☹ tak to budem musieť po výplate rýchlo doložiť...

denis19
26. okt 2010

@lucia.kl no udelala mi jednu stoličku co mi praskla a hotovo... 😠 co už. No Nikolka je proste inteligentní dítko a nechce být v mokrém dáma.... 😀
No mne už nabehne jen další týden materská a z toho zacvaknu plavání , začínáme 15.11. .Už se teším, jsem zvedavá co na to slečinka bude ríkat!

lucia.kl
autor
26. okt 2010

@denis19 ja mám ohladom plávanie dilemu z tohoto počasia, ideme budúci týždeň na poradňu tak sa spýtam dr. že čo on nato. inak včera som baby odvážila a dnes odmerala a normálne som ostala kukať, že 65cm a nicol 6900g a alexa 7200g už nevládzem nosiť ☹

gabulik77
26. okt 2010

ahojky holky zdravím, tak kyčle dopadly dobře, Péťa je v pořádku🙂
@denis19 včera jsem zkusila ten čajík🙂 Asi to není tím čajem, ale Péťa usnul před devátou a jedl v půl osmé. Kolem třetí se vzbudil, párkrát se zakroutil dávala jsem mu chvilku dudáka aa zase usnul a normálne se vzbudil až v půl osmé...nechápu, spíš si myslím, že dospával těch pět dní co špatně spal🙂 ale bylo to super a vůbec neměl hlad, něco si brumlal v postýlce a jedl až v osm. To se mi ještě nespalo, vlastně jedl po 12 hodinách. Ale asi byl opravdu nedospalý. Jsem zvědavá na dnešek.

denis19
26. okt 2010

@gabulik77 tak to je super a to ted i bez ohledu na čaj,ale dobre to maže ego, vid?

@lucia.kl cože????? čím je krmíš???? 🙂

lucia.kl
autor
26. okt 2010

@denis19 bebou

denis19
26. okt 2010

@lucia.kl no paráda.....já naši ted neprevažovala,ale myslím,že také pribrala....ale nosit alexuž je asi fuška co? Jak jste pokročili pohybove? Naše je zatím lenušk malinkatý, dleá jen to co ona chce a ne to co chcou tabulky 😀

lucia.kl
autor
26. okt 2010

@denis19 tak baby sa ked sa im chce prevalia z bruška na chrbát a začínajú konečne aj hračky chytať do rúk, ale inak nič, teda ešte sa dvíhajú do sedu.. ale to len ked sú v podloženej polohe - na vankúši ked krmim..

denis19
27. okt 2010

Dobré ránko !!!
Tak myx si asi posunuli režim, vstáváme v sedm!!! A máme opet neklidné spaní jako když jsme byli miminko...nevím co s tím....v zásade spí celou noc, jen sebou desne mece....holka jedna.
Co dnes plánujete? Tu je porádná kosa!!!!

kacka81
27. okt 2010

Ahoj holky, jdu vás pozdravit nemůžu už spát. Malá ještě spinká tak mám klid. Koukám že bojujete ze spánkem, to asi každá maminka. Mi to měli naopak malá přes den spala krásně ale v noci po koupání se probrala a konec, a pak 4h pláč. Už jsem tenkrát nevěděla co sní tak mě pak napadlo. Nechala jsem jí ten polední spánek pak jsem jí napustila vaničku a probrala se. Pak jsem jí koupala ještě večer jako každej jinej den. A po dvou dnech už to bylo lepší takhle jsem vydržela týden a pak se to srovnalo.
Jinak co se týče tabulek tak ani mi jsme neměli tabulkové dítě 🙂 Chtěla také dělat to co chtěla ona a ne to co chtěli tabulky. Třeba lezení jsme úplně přeskočili začla rovnou chodit a až pak lést. Každej ten človíček to má jiné hlavně že jsou zdravé 😉
Jdu vám skouknout fotečky tak zatím papa

kacka81
27. okt 2010

@lucia.kl ten mantinel a ten kapsář nemají chybu jsi fakt mocmoc šikovná
holky dětičky vám rostou jako zvody
@denis19 u nás je taky pěkná kosa, mi musíme z malou do města jdu si vyzvednout novej řidičák. Vůbec se mi tam nechce. Pak musím nakoupit nějakej matroš na adventní věnce co mám naobjednaný. Takže o dopoledne máme postaráno😉

denis19
27. okt 2010

@kacka81 tak jsi mne kači uklidnicla, že ani Ty nemáš tabulkové dítko...neboť všechny maminky s etvárí ,že to jejich je práve jako z čítanky....
jak se jinak cítíš?

denis19
27. okt 2010

@kacka81 tak také hezky makáš na materské, to se teda jen já tak flákám a nedálám nic ,,,,mimo Karolínky??? 😀
také mám asi mesíc nový ridičák a vypadám tam jako trestanec, na tech nových fotečkách 😀 😀
A lucka je fakt moc šikovnáí,ale to Ty taky, tak klid....snad se i já nekdy neco naučím vyrobit ☹

l.u.c.i.e
27. okt 2010

Dobré ránko,

včera jsme na kyčlích dopadli dobře. Vše vyvinuto a už tam nemusíme 🙂
Jinak dnes v noci to zase něco bylo. Samé kroucení a ne a ne si najít vhodnou polohu na spaní. Pořád se šmrdlal nebo se lekal. Ve 2 hodiny po vstávání k němu cca po hodině jsem se naštvala s svázala jsem ho do deky, takže se nemohl šmrdlat s ručičkama. Výsledek, spal do rána 🙂

@denis19, zubař mě čeká přesně za týden. Docela mám strach. Zuby bolí, respektivě je mám hodně přecitlivělé... No, uvidíme jak dopadnu. Průvan v peněžence brzo budu mít taky, jelikož už bych měla začít nakupovat na vánoce 🙂
Taky se flákám 🙂 Jen se starám o Matýska a nejsem schopná se dokopat ani k tomu, abych umyla okna. Jsou pěkně špinavá...

@lucia.kl, pěkně děvčata prospívají. My už taky máme okolo 7kg. Teda aspoň podle naší osobní váhy 🙂

@kacka81, ahoooj těhulko. Jak se vede?

denis19
27. okt 2010

@l.u.c.i.e na okna jsem se ani nepodívala, je to jediná vec, kterou nesnáším v domácnosti delat a tak ji delá s láskou manžel a dokonale, tak bych ty okna neumyla sama. Vánoce už mám nakoupené a tak jsem si mohla dovoli t zubare 😀 😀 😀
my tu opet bojujeme se spaním po jídle, no uvidíme co dnešek prinese 🙂 Jsi dobrá,že jsi ho svázala, kdo ví jak by to zaralo u nás, nebyla svázána cca už 3 mesíce 🙂

l.u.c.i.e
27. okt 2010

@denis19, to svázání už bylo zoufalství. Ale pomohlo to, hned usnul. To bylo ale ve 2 hod ráno. Jinak se mi probouzel po hodině řval a řval... V náručí usínal, v postýlce jekot a převalování se šmrdláním. Takhle už blbne cca 5 dnů.

denis19
27. okt 2010

@l.u.c.i.e to jsou asi nejaké vývojové etapy..jinak nemám rozumné vysvetlení, neboť ani naše nespí v noci tak dobre jako kdysi....stále sebou škube hází, bez dudlíku ani rána a na bricho už vubec ne!!! Nebrečí,ale ten večný pohyb v postýlce mne ničí, nevím potom jestli u toho šmrdlání i spí nebo ne...

l.u.c.i.e
27. okt 2010

@denis19, to mě povídej. Na bříško už taky nechce být. To se zapře na ručičkách a snaží se přetočit. Mates se vždy začne převalovat, přitom se šmrdlá, pak kňourá a nakonec začne brečet. Dám mu dudlíka, na chvíli je klid a pak to začne nanovo. Jenže to je ubíjející, jelikož ani já ani malej se nevyspíme. Snad se to zase vrátí do normálu.

lucia.kl
autor
27. okt 2010

ahojte
my noc docela v pohode, alexa sa zobudila na jedlo o druhej a nicol o tretej a potomo obe o pol siedmej - to už som ich dala k sebe do postele nech nemusím behať, no a nicolka ešte stále spí a alexa ma kope do brucha 😀
my sme mali včera zas kolikové stavy, chúda nicol sa od príkrmu nevie vykakať a len plače a plače - včera nariekala tri hodiny a potom asi hodinu revala aj alex. normálne som na nicol musela zas vytiahnuť rektálnu trubičku aby sa vykakala ☹ tak uvidíme, čo bude dnes...

kacka81
27. okt 2010

@denis19 okolo mě mi to přišlo co mamky povídali že mají všechny tabulkové dítě 🙂 já tedy ne a myslím že oni také ne 😉
@l.u.c.i.e jak jsem tu tak četla tak když nad tím tak přemýšlím tak naše malá spala strašně dlouho tím stylem že jsem jí vázala do deky byla tak spokojená a spala moc hezky. Když jsem jí nechala na volno tak to bylo za trest.

denis19
27. okt 2010

@kacka81 a do kolika si ji vázala?

@lucia.kl musíš teda vysledovat co jim nezapasovala, nebo aspoň Nicol....já zatím v tomto ťukťuk, úplná pohoda, ba i 2x denne a normální konzistence konečne, ani voda, ani bobky 😀
@l.u.c.i.e no presne nevyspí se nikdo potom,ale u nás se to asi už dává do normálu, už i ted dopoledne hezky pospala venku a ted je moooc čiláááá 😀 huláká jako divožienka na lesy 😕

kacka81
27. okt 2010

@denis19 no myslím si že jsem podle fotek přestala někdy okolo 4-5měsíce ale přesně to nevím. Přes den mi spala v pohodě ale v noci to byla katastrofa. Já jí nejdřív vázala i přes den protože to spaní bylo bez vázání neklidný pak když už jsme mohly ven ( je na zimu). Tak byla v teplé zavinovačce a v kočáru tam byla na pevno takže to bylo v pohodě. A postupně jsem jí zvykala přes den bez vázání. Ale na noc byla pořád svázaná. A pak jsem začala odvykat ty noci a začali jsme mít krize. Ale pak si zvykla. Vím že mi tenkrát nikdo říkal ať jí klidně vážu že jsou zvyklí bejt 9 měsíců zmačkané vtom bříšku, a pak se bojí a lekají toho prostoru. A svázaní že se cítí bejt v bezpečí.
@l.u.c.i.e já se cítím moc dobře. Akorát už je to znát že je člověk těší a větší. Už mi dělá problémy si zavázat boty aniž bych se nezadýchala 😀 😀 😀 A večer po vycházkách z malou cítím kyčle ale jinak je mi fajn. Ale už se to blíží. Příští týden jde malá už na stálo do školky a muž má odpolední tak začneme snášet z půdy věcičky a začnu prát a připravovat. Už se to blíží, a já ztoho začínám mít respekt. Jak to budu zvládat a hlavně jak to bude zvládat malá no uvidíme.
@lucia.kl koukám že máte problémy za zácpou, tak ty mi měli také. A dodneška má malá tuhá hovínka má to po mě ale už u toho tak netrpí jako když byla malinká. Ale jednu výhodu to mělo od 9 měsíců mi chodí na nočník. Zjistila totiž že do té pleny jí to bolí vytlačit a do nočníku je to v pohodě. Ona totiž když jsme byli v létě venku na dece a byla bez plenky tak se vykakala úplně v pohodě sice to tuhé měla ale měla to kam vytlačit tak jsem jí pak na kakání dávala na nočník a byla na ní vidět ta úleva. Čůrat na nočník ale začla až tak měsíc na to, ale bez nějakého pravidelného posazování, přišla na to úplně sama. Jako pak jednoho dne přišla na to že nechce plenu na noc jen jsem si řekla že to přinejhorším ráno vyperu a ona byla suchá.

denis19
27. okt 2010

@kacka81 tak to je ideální odnaučování od plen, sen každé matky...co ? Kačko, jako zkušená mámá, jak dlouho se mužou prorezávat zuby od prvního príznaku? Tak nejak cca??

kacka81
28. okt 2010

@denis19 no je to různý může se prořezávat i měsíc u každého je to jinak. Včera u mě byla kamarádka a ta zrovna říkala že malýmu už je vidět pod dásní 14 dní bílá tečka ale ne a ne se proříznout.

denis19
29. okt 2010

@kacka81 ahááá, tak uvidíme, zatím je klid, jen dve bouličky na dsních 😀
A hele, kde jste flákačky!!!! Já tu včera nebyla, meli jsme výletek a vidím, že tu nebyl nikdo!!!!! Co se deje? 😕

kacka81
29. okt 2010

@denis19 no tak už vám to začíná zoubky. Mě snima strašili a bylo toúplně v pohodě až na špičáky. U těch měla tepltu a průjem. Ale jinak v pohodě. Já jsem sem včera nakukovala a nikoho jsem tu nepotkala, asi pernej den. Už začíná vánoční schon a počkej až začneme péct.

denis19
29. okt 2010

@kacka81 jéjda, pečení, to mne mine, jedem na celé vánoce k našim a to bude pro mne veget, jen chúda mamča 😕
Zatím má jen občas teplotu,ale jinak pohoda, včera jako kdyby nic,ale mám pocit, že ty kopečky v pusince jsou stále stejné, tak si asi zoubky daly oraz 😲 Ted už krásné zpívá na celou bytovku, tak už určite mají prázdninující deti po spánku, takový má slečnika hlas 😀 😀 Ale vidím, že s malou Kačenkou nebyl v zásade také s nicčim problém, co??? A jaké máte jména pro druhé miminko? 🙂

kacka81
29. okt 2010

@denis19 tak to máš dobrý když jedeš k rodičům alespoň si užiješ první vánoce z malinkou v klidu. Jen ať dětičky vstávají co by stich prázdnin měli kdyby je celé prospaly 😀 A co se týče problémů také byli, také jsem mívala pěkné krizovky že jsem už nevěděla co sní. Jestli jí něco je nebo co. Největší problém asi byl když kolem půl roka chtla nějakou ošklivou virozu. Byli jsme tenkrát i na rentgenu plic protože se mi až dusila. Ale mám skvělou dr a ta povídala že je to sice na hospitalizaci ale že by tam chytla ještě něco navíc. Tak mi tenkrát půjčila inhalátor a inhalovali jsme vincentku. Ale musela jsem jí volat aby věděla jak je na tom aby jsme nic neprošvihli. Tenkrát dokonce volala i ona mě a hned druhej den po inhalacích už přišlo zlepšení byla to úleva jak blázen. Dr tenkrát říkala že je to stich nákupních center že tam chodí hodně různejch lidí a tam to chytla. Mi jsme tenkrát museli do Tesca a neměli jsme hlídání. Tak jsme jí vzali sebou. A bylo.