icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

denis19
4. nov 2010

@lucia.kl já četla že plienočky na obed????si ríkám, co to je za blbost 😀

denis19
4. nov 2010

a proč polievočky? jako zrovinka to? jinak je to rozumné, žed ano a budeš je dávat do lahve či lžičkou?

lucia.kl
autor
4. nov 2010

@denis19 kázálmi dr, že mám variť polievočky, najprv mrkvičkovú a potom po týždni mám vždy pridať jednu surovinu - zemiak , karfiol, kaleráb, brokolicu a nemám davať petržlen a zeler - vraj alergén
no a uvidíme či budem dávať lyžičkou alebo flaškou, ale ked nesedia, tak asi bude flaša lepšia....

a na tej plienočke na obed som sa zasmiala, si to predstavujem ako by sme ich jedli 😀

denis19
4. nov 2010

@lucia.kl no to je fajn rada, jen já začala malé varit polévky a pyré a najednou je celá flekovatá a je to z kupované zeleniny ☹ tak se musím vrátit k Hipp a podobne, neboť je asi hodne pesticídu a jiných kravin v té obchodní zelenine..tak pozo luci na to!

lucia.kl
autor
4. nov 2010

@denis19 ja mám domácu zeleninu a aj na trhu mám vyhliadnuté babky, čo predávajú z vlastnej záhradky, tak snád, tam nič nebude.... lebo keby som mala tie hipp kupovať, tak môžem rovno na Krížnu sa ísť postaviť 😒

denis19
4. nov 2010

@lucia.kl jo není to levné ty Hipky,ale já tu nemám od koho koupit zeleninu,ale už jsem se dohodla s mamčou, že na jaro udeláme malý záhonek u nich na zahrade a bude hotovo...to už na rok bude moci karolínka jíst prímo ze záhonku 😀

lucia.kl
autor
4. nov 2010

@denis19 aspoň že takto to vieš vyriešiť, si si mala doma do kvetináča nasadi, my sme mali na okne paradajky aj sme oberali 🙂

denis19
4. nov 2010

@lucia.kl no luci, my dali do kvetináče bylinky a i ty nám schcíply 😀
co deláte devčata?
my tu hrajeme na schovávanou...karolínka se schovává pod deku a strašne ji to baví 😀 jen ješte nepochopila, že jak ji na sebe natáhne,t ak ji muže i stáhnout,aby opet videla 😀 😀

lucia.kl
autor
4. nov 2010

@denis19 no mne alexa spí a nicol si vyžaduje moju pozornosť a vrieska, zas ju bruško bolí ☹

denis19
4. nov 2010

@lucia.kl hm a meli jste neco jiného než mléko? A pijí holky i čaj nebo vodu nebo vubec neco?

lucia.kl
autor
4. nov 2010

@denis19 nie, momentálne majú len mlieko, iné si nevžadujú

kacka81
4. nov 2010

Ahojky holky, mám chvilku čas tak to tu pročítám
@denis19 k té zelenině já taky kupovala skleničky. A pak jsem jí chtěla začít vařit sama tak jsem to z dr probrala a doporučila mi alespoň do roku kupovat BIO zeleninu. Tak jsem jí kupovala a vše bylo OK. Je sice o něco dražší ale zase ta malá toho tolik nesní a vždy jsem si to zamrazila do škatulek a postupně jí to dávala. Jinak mě chcípají taky všechny rostlinky 😀
@lucia.kl malé ti moc pěkně rostou 🙂

kacka81
4. nov 2010

@lucia.kl jo a ještě malá když jsem jí začala krmit tak taky ještě neseděla ale dávala jsem jí lžičkou. Ale u tebe bude asi pohodlnější holky krmit láhvý musela by jsi bejt chobotnice 🙂

denis19
4. nov 2010

@lucia.kl jako nepijí mimo mléka tekutiny?

denis19
4. nov 2010

@kacka81 no také si neumím predstavit krmit dve lžící,ale nejak podobne jako Ty krmím i já , pokud ji nestrčím do jedítka,tam se ji začalo mooc líbit.
@lucia.kl a jak Ti holky spí behem dne?

kacka81
4. nov 2010

@denis19 Ty jo nedávno jste rodily a už znich máte takové slečny, to to utíká. Tak malou jsem teď uspala a jdu se opět pustit do dortu tak zatím

lucia.kl
autor
4. nov 2010

@denis19 nie, majú len mlieko , v lete ako bolo teplo tak pili vodu, teraz majú vodu ako chladítko na dasienka, nemajú záujem, aj cez deň pýtajú jesť len raz za 4 hodky.
no a cez deň mi spia táno dve hodky v kočíku a potom hodku poobede tak od tretej no a potom ako majú náladu okolo piatej šiestej si ešte zdriemnu..

lucia.kl
autor
4. nov 2010

@kacka81 ja som krmila lyžicou obe, ale bolo to o držku, dalo to zabrať a hlavne ked nemáme lehátka, tak sa mi furt otáčali a pobehovali po gauči 😀

kacka81
4. nov 2010

@lucia.kl to si dokážu představit musí to bejt mazec

jo a jinak dort jsem teď dodělala zítra vám to nafotím kompletní. Mám zněj fakt radost ale dalo to zabrat uf uf. Ještě ho teď budu převážet k rodičům malá by ho vyčmuchala. Mašinku už tam mám.

denis19
5. nov 2010

@kacka81 tak to se teším......!!!

@lucia.kl no možná jim zkus behem dne nabídnout aspoň pár mililitru vody,to proto mohou mít tu zácpupri príkrmech.....ale to jen tak uvažuji.....lezou vám zoubky???? No a holky Ti spí super, o tom se mi muže jen zdát!

lucia.kl
autor
5. nov 2010

@denis19 vodu im ponúkam stále, aj ovocný čajík, ale neni záujem, vystrčia s pusinky

lucia.kl
autor
5. nov 2010

inak prajem krásne dobré ráno.
tá moja menšia práve vstala a si tu prdí 😀 😀 😀
očkovanie sme zvládli aj v noci, alex bola ako anielik a ani horúčka nebola 🙂 teraz drichme u mňa v posteli, mala nejaké zlé sny a strašne plakala zo spánku, tak som si ju zobrala k sebe..

denis19
5. nov 2010

@lucia.kl tak máš doma už velké holky a dávala jsi pred očkováním i nejaký čípek, či to zvládla i bez nej???
Mne se karolínka začala budit nejak brzo, dnes už 06:20 byla vzhuru....slešinka jedna,ale nevadí, leží mi v posteli a džavoce a ochytává si nohy 🙂
A težké sny nekdy mívá i naše..kdo ví proč až takové, že brečí???

gabulik77
5. nov 2010

ahojda holky zdravím, musela jsem vás dočíst. Tak nám se Péta rozhodl, že odpoledne a večer prostě spinkat nebude:( Naposledy spí v kočáře venku tak max. do 4 do půl pátý a pak už nespí. V sedm ho koupu protože Kňourá a je mrzutý a pak mu dám kolem půl osmé mléko. On se úplně probere a pak nechce vůbec spát. Včera si do půl desátý hrál pod hrazdou, měl opět poledne, pak začal zase Kňourat tak dostal zase mléko (po dvou hodinách) a pak teprve usnul. A takhle je to už několik dní:( Jinak vstával v půl osmý ráno. V noci nejedl. Asi hodinu se díval v postýlce na kolotoč, já zatím vyluxovala🙂 a připravovala prádlo na praní a najednou poslouchám, že je v ložnici úplné ticho, tak jsem se tam šla podívat a Péťa odkrytý, rozvalený pod kolotočem usnul🙂 a spí do teď🙂 Vždycky mě něčím překvapí🙂

gabulik77
5. nov 2010

@denis19 od kdy dáváš Karolínku do té židličky na jídlo?

gabulik77
5. nov 2010

@lucia.kl koukám, že to holky pořádně dohnaly a to byly docela malé když se narodily. Tak to nám to Péťa tak nedohání, asi bude prcek po mě:( což teda radost nemám, když je to kluk, měl by být pořádný a velký. Kolik holky vážily ve 3. měsících?

l.u.c.i.e
5. nov 2010

Ahoj holky,

včerejší návštěva super. Malej si to užívá 🙂 Vždycky jak je v novém prostředí, tak pozoruje a je moc hodňoučký 🙂
Jinak už jsem začala nakupovat vánoční dárky 🙂

Řešíte tu krmení, tak to si nechám od vás poradit až za 2 měsíce 🙂
Jinak super fotky 🙂

@denis19, malej opět zlobí se spánkem. V noci jsem k němu vstávala 6x, pak jsem to vzdala a vzala si ho k sobě do postele a stejně sebou mlel... Jojo, těžké sny známe 🙂 Taky občas zabrečí ze spánku a pak se zase hned směje 🙂

@gabulik77, vidíš, jak se hezky srovnáváte. Jinak váhy mám v albu, tak se mrkni. Myslím, že vážil kolem 6,5kg 🙂

denis19
5. nov 2010

@gabulik77 no do jedítka ji dávám ted poslední mesíc....takže od ukončeného pátého mesíce,ale myslím si, že je jedno od kdy, neboť je tam jen chvilku a je to poloha jako ve vajíčku do auta..tak co no ne...foto co jsem dala je ze sprna, to bylo poprvé na pokus co tam bude delat. moc se ji tam nelíbilo,ale ted to bere jako rozhlednu a je tam spokojená na dobu nutnou 😀 a mne dnes udelal ráno karolínka to samé, než jsem ji stihla udelat mléko tak mi v postýlce opet usnula... 🙂

denis19
5. nov 2010

@l.u.c.i.e že kolem šest a pul..to my máme ted 😀 😀 😀 naše vážila asi neco kolem trí kilo 😀
a spánek.to je večná píseň detí asi....u nás noc pohoda,až nekdy na tu dudlíkovou hru,ale den je horší, ikdyž dnes už spí podruhé...poprv dala dvacet minut a ted se uvidí 😀

l.u.c.i.e
5. nov 2010

@denis19, někdy je u nás spánek v poho a někdy je takto náročný. přes den mi spí už jen dopoledne 30 minut a odpoledne ty 3 hodiny. teď si už 20 minut hraje pod hrazdičkou 🙂 Jsem zvědavá, jak ho to ještě bude dlouho bavit 🙂