Maminy po IVF. Pridajte sa!
čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂
ahojte...rada by som sa pridala k vám. S Deniskou sa poznám z podobnej diskusie (IVF) .
Ahojky,
představte si, že ten náš prďolka se snaží už lést. Nožičky si dává pod sebe a odstrkuje se. Zatím to vypadá dost neohrabaně, ale snaží se 🙂 Jinak bych potřebovala poradit. Malej po příkrmech má dost tuhou stolici a pláče při tlačení. Vždy mu musím trochu pomoc. Holky, co mám dělat, aby jí neměl tak tuhou. Jo a jinak večerní kaše stejně nepomáhá a malej se budí dále. Tak já už nevím!
@kacka81, tobě to na FB taky moc sluší 🙂 Kačenka je krásná princeznička. U kadeřníka dobrý. Mám opět trochu více zkrácené vlasy. Momentálně na ramena a prostřihané. Až budou fotky, pošlu. Fotila mě kamarádka, tak čekám až něco pošle. V pátek jsme tu totiž měli menší oslavičku svátku 🙂
@lucia.kl, gratulujume k zubu 🙂 My jen slintáme a slintáme. Ještě máme čas...
@lusinkaj, ahoooj. Máš krásné slečinky... Jak to zvládáš? taky tak levou zadní jako Lucka?
Jo a malej má teď nějaký maminkovský období, kdy na mě jen visí a nechce ani k tátovi. Je to normální? Vždy když mě spustí zdohledu, tak spustí hrozný jekot. Nevím, jak ho to odnaučit, jelikož pomalu nemůžu ani uvařit, natož péct cukroví.
@lusinkaj, kojím, ale malej málo přibírá, tak už jme od úterka zavedli příkrmy. Kaši jsem už měla dávat od ukončeného 4 měsíce, aby se prsa přes noc nalila, ale ani to nepomohlo. Pak jsem asi 14 dní kašičku nedávala, jelikož mu bolelo bříško a stejně jsem k němu vstávala. Spím s ním přes den, takže se i trochu vyspím. Ty noce jsou kruté... Navíc teď má to maminkovské období či co. Nemůžu si pomalu dojít ani na záchod. Jak mě nevidí, je hned křik. Nevím co to má znamenat... Dělá od pátku.
@l.u.c.i.e Luci k tomu kakaniu, aj my sme to mali na začiatku ked sme začali prikrmovať - čistá mrkva zapeká, ja som dokonca zas začala používať rúrku ale časom a ako sa pridávali dalšie zeleninky do polievočky sa stolica upravila a teraz mi kakajú aj 4x za deň 🙂 takže pevné nervy a vdržať, a ked sme začali s kašou tak to bolo podobné, akurát že sa mi zobudili len raz, teraz spia dlhšie, ktorú máš kašu?? my sme mali napríklad aj ten problém, že im bolo tej kaše málo, tak som začala zarábať viacej... ono sa to ustáli neboj. jo a dávam kašu okolo pol siedmej a už vydržia až do rána cca šiestej
@lusinkaj Lucka neboj vyspíš sa aj ty, za chvílku sa to všetko začne zlepšovať, ja som na začiatku bola ako živá mrtvola, tiež sa nedalo ani v noci a ani cez deň spať, preto som v noci ked sa zobudila jedna, strčila flašu aj druhej do úst, nech spím aspoň dve a pol hodiny do dalšieho krmenia 🙂 potom príde to obdobie, ked ich už budeš môcť nechať samé, aj sa budú navzájom vnímať a aj sa pohrajú pod hrazdičkou s hračkami a ty si čo to porobíš...
Ahoj holky, pěkně se tu rozrůstáme to je fajn 🙂
@majaja75 i tebe mezi námi vítám
@l.u.c.i.e tímhle maminkovím obdobím si projde asi každá, naše malá je na mě i teď dost závislá. Ale už je to lepší než to bylo. Myslím si že je to tím jak tatínci chodí do práce a prckové jsou zvyklí převážně na nás. Ale neboj přejde to ale za jak dlouho to ti neřeknu. Jinak i naše malá měla problémy ze stolicí když jsme přešly na příkrmy, jak píše lucka hlavně vydržet. Zkus si ještě v lékárně koupit mastičku na bříško na prdíky. A naší malej docela zabíral Fenyklový čaj.
@lusinkaj musí to bejt záhul obdivuji vás, ale jak píše lucka až se začnou vnímat tak to budeš mít zase jednoduší, prckové si pak vyhrajou sami a ty si budeš moc trošku odpočinout, a nebo něco udělat.
@lucia.kl tak už jsem to změnila 😀 😉 tak snad se dr nesek
@lusinkaj luci, ja stále krmim sama, kým boli také malé tak som si jednu položila medzi dva vankúše a druhú do kojacieho vankúša a flaše som podoprela dekami ( mám v albume aj fotky) a tak som mala ruky volné, a mohla som koníkovať 😀 teraz to robím tak, že si obe položím vedla seba s hlavami na poslkladanej perine a držím flaše, no a ked dopijú tak dávam grgať postupne, ono aj ked daš grgnúť nekôr tak sa nič nestane, ja tak najprv beriem Nicolku lebo tá by sa mi pogrcala a potom Alexu.
@l.u.c.i.e
@kacka81 maminkovské obdobie začínam cítiť aj ja, ale nie tak, že by som sa od nich nemohla pohnúť, ale boli sme včera u svokrovcov a zobrali ich na ruky, taký krik spustili lebo ma nevideli ( som sa prezliekala v predsieni) a ked som potom prišla do obývačky tak sa na mňa furt pozerali takým tým pohladom, maminka už si nás zober 🙂
@lucia.kl dakujeeeeeeeem krasne 🙂
aj tebe vsteko naj... 😀
@l.u.c.i.e vsetko najlepsie 🙂
@lucia.kl aha,lebo ja tak krmim ze som ich dala do vajicka ale je to blbost...a hlavne toho sa obavam,ze co ked som sama ako ich krmit a co s odgrgnutim...ale ak pises ze v pohode ze najprv jednu potom druhu no tak skusim tak...lebo uz etraz budem sama...stale niekto tu bol cize sa nakrmila jedna a druha druhu.. 😉
a potom ked si odgrgli obe co si s nimi robila????
Dobré ráno,
lucky všem vám přeji vše nej nej
Dneska razíme po týdnu do školky to bude zase něco 😢 ☹
@lusinkaj , no doobeda sme boli v kočíku - tam som dokonca nedávala odgrgnúť, tak mi spali celé doobedie, po obedňajšom mliečku som dávala do postielky - to vedeli že sa ide spinkať - ja mám postielku len na spanie(poobedňajšie a nočné) inak sú v mojej posteli alebo na hracej deke, po spánku som sa s nimi pohrala - pod hrazdičkou, cvičili sme dvíhanie hlavičky - čiže na brušku, pretáčala som ich a tak, potom sa zase napapali a tak na pol hodku pospali, zas pod hrazdičku som ich dala, alebo sme počúvali pesničky, prípadne som na ne robila opičky 🙂 no a večer o siedmej kúpanie a do postielky... režim nám zostal doteraz. o šiestej raňajky, potom ešte spia do pol deviatej, o deviatej až pol desiatej si dajú mliečko, oblečieme sa ideme von do takej pol dvanastej až dvanástej sme vonku, záleží od toho, kedy jedli, mali sme 4 hod. interval medzi jedlom ale už sa upravuje na 3,5 hodiny zas, takže o dvanástej až pol jednej sa naobedujeme a idú spinkať, spia tak dve hodiny, potom máme doma aktivity,okolo štvrtej olovrant, okolo pol šiestej mi zvyknú ešte zaspať a o pol siedmej si pýtajú kašu, potom je to kúpanie a o pol osmej už sú v postielke no a spia celú noc ( takto je to asi týždeň - takže neboj dočkáš sa 🙂)
@majaja75
@lusinkaj ahojte holky......jsem ráda, že se pridáváte, teda, že jste se pridaly!!!!
@lucia.kl
@l.u.c.i.e Hodne zdraví ,štestí pohody a všeho hezkého vám preji!!!!
@lusinkaj..pokud je to odvozené od Lucie..tak se pridávám i k Tobe s práním 🙂 pokud ne, tak si toto prání odlož na aktuální čas 🙂 🙂 a neboj, jak píše Lucia...to vše se utrese a nebýt Lucie.kl, tak já jeden večer letím tkaé s malou na pohotovost, neboť celý den odmítala stravu a potom jsem si vzpomela s manželem jak ona krmí v leže na vankúši a bylo po problému...takže je treba se ptát a ptát!!!!!
@majaja75 tak ako sa máš?????? co zlatíčko???
@l.u.c.i.e no to maminkovské období my už meli také.....ale fakt prešlo, poprosila jsem manžela ,aby byl více doma,hlavne aby chodil domu v relativne únosném času a trávil do koupání s malou aspoň hodinku a ted když ho vidí ve dverích, tak se na nej háže jako das!!!!Jinak Matýsek je šikula....zachvíli Ti zdrhne a budeš ho hledat po byte, já tak už hledala cácorku po pokoji..neboť nebyla na dece a nejak se odplahočila pod stul!!!
🙂 A na stolici...chce to čas a dáej mu pít tekutiny mimo mléka.....cokoliv mu bude chutnat..... 🙂
@kacka81 no co holka...už stepuješ pred porodnicí 🙂 Jak se cítíš?????
@majaja75
@lusinkaj ahojte holky......jsem ráda, že se pridáváte, teda, že jste se pridaly!!!!
@lucia.kl
@l.u.c.i.e Hodne zdraví ,štestí pohody a všeho hezkého vám preji!!!!
@lusinkaj..pokud je to odvozené od Lucie..tak se pridávám i k Tobe s práním 🙂 pokud ne, tak si toto prání odlož na aktuální čas 🙂 🙂 a neboj, jak píše Lucia...to vše se utrese a nebýt Lucie.kl, tak já jeden večer letím tkaé s malou na pohotovost, neboť celý den odmítala stravu a potom jsem si vzpomela s manželem jak ona krmí v leže na vankúši a bylo po problému...takže je treba se ptát a ptát!!!!!
@majaja75 tak ako sa máš?????? co zlatíčko???
@l.u.c.i.e no to maminkovské období my už meli také.....ale fakt prešlo, poprosila jsem manžela ,aby byl více doma,hlavne aby chodil domu v relativne únosném času a trávil do koupání s malou aspoň hodinku a ted když ho vidí ve dverích, tak se na nej háže jako das!!!!Jinak Matýsek je šikula....zachvíli Ti zdrhne a budeš ho hledat po byte, já tak už hledala cácorku po pokoji..neboť nebyla na dece a nejak se odplahočila pod stul!!!
🙂 A na stolici...chce to čas a dáej mu pít tekutiny mimo mléka.....cokoliv mu bude chutnat..... 🙂
@kacka81 no co holka...už stepuješ pred porodnicí 🙂 Jak se cítíš?????

Ahojky\ holky,
@lusinkaj vítám tě mezi námi 🙂
@lucia.kl gratuluji k zoubku