icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

denis19
17. dec 2010

@douda tak vítej holka..... 🙂 hezké detičky...jak to zvládate 🙂

l.u.c.i.e
17. dec 2010

Ahojky holky,

dnešní noc už byla lepší, ale včerejší byla kritická... Malej usnul až ve 23:30hod a co půl hoďky se budil... Dneska se už budil aspoň po 2 hod 🙂

@denis19, malej udělal pokrok jen ten, že žvatlá tatatata, tad, dat, dadada atd. Nejvíc ukecanej je poránu 🙂

@lucia.kl, moc krásné zvyky máte... My jak jsme byli malá rodina, tak se tolik zvyků nedodržovalo. S malým to ale bude jiné... Doufám 🙂

@douda, ahoj holka, klidně se přidej. Sárince už je měsíc, toto letí.

Ostatní příchozí taky vítám mezi náma. Jen nemám tolik času na psaní...

douda
17. dec 2010

Zvládám to jak to jde Maty chodí do školky tak mám do 3 klídek 🙂 ,ale ma lá zlobí jako čertice spát nechce ani přez de n ani v noci tak mme doma veselo 🙂 , nejhorší je že se nenapije ☹ prsu tak musím odstříkávat a pije pak z lahvičky 🙂

denis19
17. dec 2010

@l.u.c.i.e ahoj, tak je fajn, že se to zlepšilo i v noci, u nás je ted novinak se v noci na chvilu porbrat, dostat záchvat smíchu a usbout 🙂 veselé probuzení ráno ve tri je fakt super!

@douda jéjda, tak to musíš odstríkávat a perepuť dál, to je nekdy i horší jako UM,ale neboj zvládneš, jak chystáte dárečky a vánoce?

lucia.kl
autor
17. dec 2010

ahojte. tak sme doma z fotenia, v stredu budem mať fotky, tak sem nahádžem, boli za anjelikov, čertov, sobíkov a také v sukničkách ružových, zlaté boli, len na spoločnú fotku už nemali náladu, tak sme povedali, že dáme inokedy odfotiť, ked budú väčšie.

tak a alexu mám zas pretočenú na brucho v postielke 🙂 sa jej darí v poslednej dobe 🙂

@douda vitaj medzi nami, sa nám to tu pred vianociami začalo rozrastať 😀

majaja75
17. dec 2010

ahojte.....no nám sa zhoršil režím od nedele. Malá sa nevie uložiť i keď je velmi unavená, len mrnčí, očká sa jej zatvarajú a nevie čo by chcela. zato vonku sa jej dobre spinka, včera som bola s ňou 2 hod a potom si ešte dobrú hod a pol potiahla. Len kto bude v tejto zime tak dlho vonku a okrem toho ja nemám ešte nič na vianoce napečené...
Večer sa nevedela uložiť, potom o pol 10 zaspala a našťastie sa zobudila len 2 krát na krmenie(asi bola sama tak veľmi unavená)

majaja75
17. dec 2010

ozaj neviete mi ptosim poradiť vhodnu hračku pre malinku, mame jej kupiť niečo od babky a dedka (oblečenia mame kopu) tak som chcela nejaku hračku, niečo keď sa začne sama s niečim hrať, viem že teraz jej to bude nanič, ale nech ma pod stromčekom.

lucia.kl
autor
17. dec 2010

@majaja75 nejakú interaktívnu hračku - trebárs hrazdičku nad postielku, alebo hryzátka ktoré neskôr využijete, ja som si dala od kamošky kúpiť sedátko do vane, najlepšie si otvoriť stránku z detským tovarom a kukať všetko čo tam majú, možno ťa niečo napadne.
dobré veci majú na www.predeti.sk www.brendon.sk
a tu je ta hrazdička čo som myslela...
http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...
ja to mám nad postielkami a baby sa mi s tým pekne vyhrajú ešte mám aj túto:
http://www.predeti.sk/?c=detail&id=5048

lucia.kl
autor
17. dec 2010

takto spia naše baby v postielke, nicol krížom a alexa s vyloženou nohou 😀 a ešte darček od kamošky pre baby

lucia.kl
autor
17. dec 2010

@majaja75 a ešte toto ma napadlo, alebo niečo podobné, môže byť aj s hrazdičkou...
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/9013...

matelko1
17. dec 2010

@kacka81 dakujem za privitanie 🙂
ahojte a prajem pekny den 🙂

kacka81
17. dec 2010

Ahoj holky, tak jsme předchvilkou přišly z venku, malá papá tak mám čas sem juknou. Holky konečně dneska poprvé neplakala když sem jí vedla do školky, tak snad už to tak zůstane.

@douda vítám tě mezi námi 🙂
@majaja75 Tadyty výkyvy spánku jsou za trest, unavuje a vyčerpává to jak je tak i nás. Ale neboj ono se to srovná.Jinak hrazdička je opravdu dobrá věc naše malá si sní také vyhrála, a mi jsme malé k prvním vánocům kupovali takové to přenosné lehátko to jsme také využili na 100%. Ale věcí je hodně tak ti přeji ať tě něco napadne.

A jaký jste měli dnes den?

majaja75
17. dec 2010

hrazdičku máme ešte po staršej dcére, aj kolotoč do postielky sme kupili a na cestovnej postielke je tiež taká hrazdička. Rozmýšľala som nad nejakou hračkou čo vydáva zvuky. Malej sa dosť páči kolotoč, len ho stale naťahovať je makačka, hlavne keď niečo varím alebo pečiem a mám špinavé ruky 😀

@lucia.kl dievčatá naozaj zaujímavo spinkaju. Máš môj obdiv s dvojíčkami...s jedným je toho dosť a nie s dvoma.
Ja nestíham teraz nejak. O takomto čase som už mala dávno všetko napečené, niekoľko sruhov koláčov, oplátky pre celu rodinu a teraz nestíham. Ale hádam že do vianoc sa to postíha.....

majaja75
17. dec 2010

@kacka81 dnes doobeda sme spali v pol hod. intervaloch a pobede vôbec tak sme šli na pol hod von a potom si dobre schrupla, no a potom sme sa len pestovali a mrnačli. Som zvedavá ako bude teraz spinkať. Veď z toho vyrastieme a bude dobre.

lucia.kl
autor
17. dec 2010

@majaja75 keď mali moje mesiac, tak som nič ndoma nestíhala, ešte aj na obedy som chodila k mm do práce, fakt sa nič nedalo stíhať, teraz sa postupne rozbieham a varím aspoň pre dievčatá a dnes sa mi podarilo napiecť 🙂 medovníky už mám a ešte maslové mesiačiky sa chystám 🙂

majaja75
18. dec 2010

ahojte....vidím, že tu nikto nie je, asi všetci nakupuju, peču a chystaju sa na vianoce. my sme dnes stihli ráno upiecť jedny medovníky a keby sa podarilo urobiť jeden koláč poobede. uvidíme ako sa bábike budfe spinkať ked sa vratime z vonku.

kacka81
18. dec 2010

Ahojky holky, je vidět že je víkend tak konverzace vázne. Užívejte si mnž, povíme si v pondělí 🙂

@majaja75 asi to budeš mít stejné jako já, naše malá byla kočárková spalo se jí tam nejlépe. Spala tam ještě minulý rok v září dva měsíce potom jí byli 2 roky. Jo a jinak mě ještě napadl vhodný dárek když chceš zvukový. A naší malé se moc líbil, vyřádila se sním. Není to sice ještě na teď ale určitě ho využiješ, a možná inspiruji i ostatní. Našla jsem jeden odkaz tak posílám ale urřitě když budeš hledat tak najdeš i jiné.

http://www.novehracky.eu/detail.php?zbozi=2738866

lusinkaj
18. dec 2010

ahojte 🙂
tak dnes som bola nieco nakupit detom na vianoce ale to hlavne este nemam tu hracku co som chcela kuit nemali nikde tak este posledna sanca v utorok a ked nebude budem smutnaaa ☹ 🙂 ale verim,ze budeeee...
ty ludia su saleni,tolko ludi vsade,nemali sme ani kde parkovat s autom.. 😝
peciete na sviatky???ja nie..obj.som kolace v cukrarni super tam pecu 🙂

lusinkaj
18. dec 2010

@lucia.kl luci,super foto... 😀
moje tiez tak spia dam ich rovno a za par minut su krizom krazom 😀

lucia.kl
autor
18. dec 2010

@lusinkaj tak ja už nič nekupujem, už nieje za čo, mám muža doma ☹ takže fičíme z materskej len.. som zvedavá ako zvládneme január.
dnes som napiekla a dokonca som si aj obed navarila.
baby som mala dneska ak strašne nepodarené, večer hned zaspali ako som ich dala do postielok, také už boli unavené, ale Nicolka mi teraz nejak plače zo sna, tak som zvedavá či sa zobudí alebo sa jej len niečo sníva...

a tie tvoje potvorky už spinkajú???

lusinkaj
18. dec 2010

@lucia.kl jaj boze to je strasne ked peniaze chybaju...ja tiez nic strasne nekupujem len take malickosti tiez nemame na to... 😉 😝
no cos i moje su hore,este budu okolo 9-9:30 jest a tak az spat i tak chodime...este su hladne nevydrzia a potom dufam,ze do 3-4h budu spat...tvoje kedy vstanu???

lusinkaj
18. dec 2010

@lucia.kl no teraz mi prisli povedat ze spia 🙂

lucia.kl
autor
18. dec 2010

@lusinkaj čo ti tam tak plačú, že prišli povedať že spia, či tato ich priniesol??? moje spia do šiestej až pol siedmej takže spíme 11 hodín a večer mám pre seba.
ja som tiež dávala babám jesť okolo deviatej pol desiatej ešte večer ked papávali častejšie a budili sa mi okolo druhej tretej - spali tých 5-6 hodín a potom zo dňa na deň taký skok

lusinkaj
18. dec 2010

@lucia.kl nie oni boli hore a som myslela ze nezaspia ze budu hore azž do tej 9-10 pokial jest nebudu a teraz mi prisli povedat ze uz zaspali tk som zvedava ze do kedy budu spat... 😝
no ja by som uz tak chcela aby nejedli tak casto zeby som sa v noci vyspala....a nebudia s av noci na cumel ze im vypadne???

lucia.kl
autor
18. dec 2010

@lusinkaj ono to vyznelo, ako by ti deti prišli povedať že uš spia 😀 som to blbo pochopila 😀 😀
nie v noci sa nebudia vôbec, dudel majú na zaspanie a potom byplujú a spia bez neho celú noc...

a si neskúšala babám dať piť v spánku?? ja som to robila, baby sa mi nezobudili na to že sú hladné a spali dlhšie, dokonca neviem, či to nebolo práve tým, že sa mi prestali v noci budiť... vyskúšaj niekedy a uvidíš či to nezaberie...

l.u.c.i.e
18. dec 2010

Ahoj děvčata, jdu vás pozdravit. Malej usnul, tak toho využívám. Ono to nebude nadlouho, jak ho znám... Koukám, že řešíte dárky a spánek... Dárky už máme a spánek je u nás v noci po 2 hodinách na kojo. Kaše nepomáchá. To jsem zkusila už i tu od Nestlé, jak je vyrobená a nic. Podle mě se budí ze zvyku...

@lucia.kl, pěkné dárky pro malé. Taky uvažuju, že malému koupím to sedátko do vody.

Jak se jinak máte?

lusinkaj
19. dec 2010

ahojte,krasnu nedelu prajem 🙂
@lucia.kl aaaaa,ja som to zle napisala 😀 no len co som ti dopisala isla som pozriet a uz boli obe hore jasne klasika ved chceli papat...a potom zaspali ako stali...bianka spala do 4 ale karin nevypila vsetko o 9 tak sa mi zobudila o pol.2 a potom zase o 4 no strasna dnesna noc bola 😒 🙂
kupes kazdy den??ja som nekupala,ale prisla som nato ze ak okupem tak spia lepsie 🙂
dnes uz ideme konecne domov tak ich okupkam,vymasirujem 😀 😉

lusinkaj
19. dec 2010

@lucia.kl no a este tie sedatka do vane mame aj mi...kupili malym jedni znami 🙂

lucia.kl
autor
19. dec 2010

@lusinkaj ked boli menšie kúpala som každý deň, to už vedeli, že sa potom ide spinkať, teraz už kúpem tak každý druhý deň .
tak baby mám uložené a idem variť na zajtra obed pre baby..