icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

l.u.c.i.e
14. sep 2010

@denis19, doufám, že zvracet nebudete... Snad se to bude jen zlepšovat.
U nás sice svítí sluníčko, ale je jen 9 stupňů. Přes den má být max. 15 stupňů. Babí léto jsme tu měli o víkendu.

l.u.c.i.e
14. sep 2010

@gabulik77, to je mi líto s tím bolením. Snad vám paní doktorka pomůže. Přiznám se, že malého dávám občas spát na bříško. I v noci.

gabulik77
14. sep 2010

@l.u.c.i.e takže se to může Lucko? já si říkám, že jak si na bříšku leží, že se mu musí ulevit a když mám zapnutý monitor dechu, tak bych ho mohla dávat na bříško viď, alespoň občas, když se vzbudí bolením. Protože hlady se určo nebudí, dávám mu dudáka a toho nechce a hned zase usne.

gabulik77
14. sep 2010

@l.u.c.i.e u nás je teď skoro 16 stupňu, tak už asi dám lehký fusak do kočárku

l.u.c.i.e
14. sep 2010

@gabulik77, když ho dávám spát na bříško, tak mám vždy zapnutý monitor. Vždy se mu tak lépe prdí... Ale je pravda, že mi tak vydrží spát 2 hod. Na zádech třeba i 4 hod.
My lehký fusak nemáme. Jen zimní. Zatím vystačíme s teplou dekou...

denis19
14. sep 2010

@l.u.c.i.e @gabulik77 holky, naše malá spí v noci jen na bríšku, takže pohoda, jinak by s emi nevyprdkala a mela by strašné koliky a na bríšku mi spí klidneji...takže hurá na bríška a je po starostech.

gabulik77
14. sep 2010

@denis19 no tak super, tak to budu zkoušet🙂

gabulik77
14. sep 2010

tak jsme byli u dr. malej má přesně 4 kg a ten sirup mám opravdu vysadit, mohlo by to být tím. JInak mi řekla, že na bříško nemám dávat spát, dokud se sám nepřekulí, každý má na to jiný názor.

l.u.c.i.e
14. sep 2010

@gabulik77, pěkně přibírá. Jen tak dál... Nám spaní na bříšku vyhovuje a když se mu to už nelíbí, tak si zakňourá a já otočím zpět 🙂

denis19
14. sep 2010

@gabulik77 @l.u.c.i.e tak naše teda také spí a bude i dál spát na bríšku v noci, neboť by se jinak nevyspala ani ona ani my, nemá na zádech klidné spaní a ,když už ji to na bríškuu nebaví, tak se ozve a já ji otočím na záda, to je pro nás nejlepší rešení.
Tak my dnes papáme plné dávky, teda ze 150ml vody a nezvracíme!!!!! Byla jsem s malou i ve meste, je nádherne, dala jsem si skámoškou koláček a kafíčko , hledala jsem nejakou hezkou hračku,ale nic jsme nenašla a spokojená jsem se doťapkala domu 😀
karolínka objevila, že muže hlas používat ve vícero oktávách a tak mi jdou prasknout bubínky a tak ji to unavilo, že usíná na dece 🙂
gabulik..tak Péťa hezký pribírá, zachvíli nás máte 🙂 No o Matýskovi nemluvím 😕

lucia.kl
autor
14. sep 2010

čaute, tak som sa k počitaču konečne dostala aj ja, sme boli snes vonku sa kočikovať na pošte a nakupiť leo mm robi chlebičky pre kamoša, čo dnes otvara podnik a ja som mu šila zavesy, a ešte musím ušiť 5 mantinelov, čo mi prišli objednávky, ešte že ma mm dovolenku od štvrtka 🙂 mojim babám sa na bruchu nepáči, takže len občas a nie na dlho, potom začnú vrieskať, raz som dala alexu na bruško spať kôli zležanej hlavičke, spala hodinu a potom už boal hore ☹
Gabča, Mates ti pekne priberá, zachvílu nas dobehne 🙂 my máme niečo pod 5,5kg, už som ich dlho nevážila takže neviem...

denis19
14. sep 2010

@lucia.kl no a my máme neco nad 5,5kg, takže vy dobíháte nás 😀 Ty jsi takto šične zručná?? To obdivuji já sotva prišuju knoflík 😀 a je ti už lépe?

lucia.kl
autor
14. sep 2010

@denis19 tak ale my sme skoro rovnako staré - teda naše baby 🙂 nerátam ten mesiac, čo sa karolínka narodila skorej, teraz by mala ako moje baby 3 mesiace 🙂 no ja si tým šitím momentálne privirábam. mne je už lepšie ale mám blbý pocit, že to teraz lezie na dievčatá ☹ to nebude dobre ☹

denis19
14. sep 2010

@lucia.kl no není to dobré, že to na ne leze,ale zase nasbírají imunitgu, lehce se mi tá vím, pokud s emne to netýká,ael je to tak, nám to tak ríkala i dr v nemocnici, že se toho nemáme obávat....ale je to nepríjemné!!!
no v zásade máš pravdu, že Karolínka holkama stejne stará, že vznikly na stejno skoro holky 😀 Jen ta moje se musela dríve vyklubat 😀 😀 😀

lucia.kl
autor
14. sep 2010

@denis19 ale keby sa tak nestalo, tak by mali možno aj narovnako nareodeniny 🙂 no ale pekne to dohnala 🙂 ja sa nebojím toho, že budú chore, ja sa len stresujem, aby to na ne nedošlo, ked budem sama doma a ešte aj auto mame v oprave, takže pohotovosť by bola asi dosť velky zažitok ☹

denis19
14. sep 2010

@lucia.kl no tak to ano.....ono se vdy neco pokazí v nejméne pravý okamžik,ale musím Ti ríc, že na to , že máš dve holky najednou, to velice elegantne zvládáš...alespoň to takto na dálku pusobí 🙂 Na nic si nestežejuš a vše reším velice reálne ! SUper.

lucia.kl
autor
14. sep 2010

@denis19 sťažovanie by mi asi nepomohlo, tak to radšej zvládam, uvidíme aké to bude až začnú chodiť teda respektíve loziť 😀 možno v tedy sa už sťažovať budem 😀😀 ja si mysllím, že všetko sa dá zvládnuť keď si človek nájde systém, vela báb hovorí, že si nevie predstaviť, že by mali dve deti naraz a ja si zas neviem predstaviť, že by som mala len jednu z nich a druhá by nebola - aj nad tým som často rozmýšlala, že ktorá 😅 😖 radšej obe, lebo každá je v niečom vínimočná 😀

denis19
14. sep 2010

@lucia.kl no to je pravda, že ted už je to nepredstavitelné, že jen jedna 🙂 ,ale jak má nekdy Karolínka své chvilky, není to často pravda,tak si ríkám, že co bych tak delala , kdyby se chytla obe embrijka 😲 no co asi mákla, zorganizovala a jela dál, že.... 😀 proste to je tak jak to má být 🙂 aspoň tvým holkám bude veseleji, nebude žádná z nich sama, což naše bude.... 🙂

gabulik77
14. sep 2010

ahojda holky, tak dneska byl Péťa celý den protivný a uvztekaný a navíc na mě něco leze, teče mi z nosu, tak mám kapky a dopuju se paralenem:(( doufám, že jsem to neprskla na Péťu a proto je tak mrzutý:((( JInak dnes jsem tedy nedala ten sirup a opět se nedostavila stolice:( a to už nějakých 5 dní kakal sám, ach jo:( je to pořád něco....

denis19
14. sep 2010

@gabulik77 no to jsou s kakáním nevyspitatelné sy...u nás je to podobné, už skoro mesíc to bylo bez problému a ted tri čtyri dna zase jen po stimulaci, bud jsem precitlivelá a mám ji nechat i jeden den tak anebo nevím,ale co už. Holky vy jste všechny nejak nakráplé, to si musím na ty bacilky dávat teda pozor a hodi do sebe nejaké vitamínky 🙂
u nás zatím ťukťuk pohoda, jdeme se koupat 🙂

gabulik77
14. sep 2010

@denis19 no já ani nepamatuju kdy jsem byla nemocná, asi tři roky jsem byla v poho, dlabu vitamíny, ale tentokrát to asi nepomůže,uvidíme, třeba se to moc nerozjede, doufám......
dala jsem dnešní foto do alba, jediná chvilka, kdy se nevztekal, ale dlouho u toho nevydržel

denis19
14. sep 2010

@gabulik77 no ale to vypadá maximálne spokojený 🙂 naše huláká z pod kolotoče a snad se chystá i usnout 🙂

lucia.kl
autor
14. sep 2010

@gabulik77 malý je bohový 🙂
baby, mne nicolka už treti deň po sebe na večeru stiahla 7odmeriek mlieka čé je 210ml vody. a baby mi dnes obe zaspali ešte pred kupanim, tak budem len do postielky prekladať, si dnes dosť poplakali ☹ boli mrzute, stale meram teplotu, tak uvidime čo s toho bude, dufam, že nakoniec nič 🙂

l.u.c.i.e
15. sep 2010

Dobré ránko,

@lucia.kl, obdivuju tě, že tě baví šít. Já to z duše nenávidím... Nemám na to trpělivost. Jsem ráda, když přišuju knoflík 😀
Co vy holky, jak je vám? Snad se to holčičkám vyhlo a teplotu namají...

@denis19, souhlas s tebou. Taky obdivuju Lucku, jak všechno zvládá levou zadní... Myslím si, že kdyby jsme měli 2 miminka, tak bysme to zvládaly taky. Nic by nám jiného nezbylo 🙂
Musíme si vzít vitamínky, aby na nás neprskly bacily 😀 Já mám ale jen pro kojící matky a na padání vlasů 😅

@gabulik77, to mě mrzí, že vás stále trápí stolice... Naštěstí mi tento problém nemáme. Kadíme i 4x za den, ale je to asi tím, že kojím. Nebo jak pije fenyklový čajík... Snad se to brzo zase upraví... Brzo se uzdrav a snad to Péťa nechytne...
Máš moc krásného chlapečka.

lucia.kl
autor
15. sep 2010

dobre tanko prajem.
tak zatial je klud, baby sa budia každé 3 hodky a pýtajú jesť, hladošky jedny 😀 ale potom su tichučko v postielke, som si dala sprchu, idem dať raňajky a hybaj von, ale dnes je tam nejak zamračeno aj keď 17 stupňov. dnes mi beru naši hafana, tak aspoň niekto sa vybeha a vyjaši 😀 a čo máte na pláne vy????

@gabulik77 neboj ono sa to s tym kakanim upravi, aj nam to trvalo skoro do troch mesiacov, takže len to treba pretrpieť, vela síl prajem zvládneš všetko a potom si to budeš užívať 🙂

denis19
15. sep 2010

Ahoj holky!!!
Tak my jsme už i zpet z procházky,trochu nám pršelo,ale nevadí, naše slečna kope dnes první ligu, vše lítalo z kočárku a už se tak hlasne smeje, že paráda 😀 je náe slyšet už zdaleka 😀 Také snídala dávku z peti kopečkama UM a neblinkala, tak už se nám to snad upravuje a dostaneme se do týdne i na nejakých 800ml mléka denne. Včera jsme se vyšplhali na 725!!!!

l.u.c.i.e
15. sep 2010

@lucia.kl, jaká byla prochajda? U nás od rána jen chčije a chčije... Za chvíli přijde kámoška na pokec...

@denis19, 😀 u vás musí být veselo. Kdy se ti malá začala smát nahlas? No vidíš, už i s jídlem je to lepší. Jen tak dál 🙂

denis19
15. sep 2010

@l.u.c.i.e no to je veselo, to Ti povím, nekdy nevím jestli rve,že neco chce či je to jen hlasitý smích a hatlaninka...no trvá to asi dva týdny,ale jen od včera je to tak strašne hlasité!!! A dnesuž jedla i kousek prolisovaného bramboru 😀 A s mléčkem je to už fajn v zásade, tak spokojenost 🙂 Vrátili jsme se z procházky a malá stále hají v kočárku, dala jsem ji dnes s telocvikem zabrat, tak ji to asi unavilo 🙂

gabulik77
15. sep 2010

ahojky holky tak nemoc jsem snad zažehnala, dnes mi bylo dobře, ale raději dál beru paralen a kapky do nosu. Péťa snad nic nechytl. Jen pokračujeme v bolení:( No musíme to vydržet. Dnes jsme ani venku nebyli, ceý den tu prší. Za chvilku bude koupel a pak mléko a snad hají, jen nevím jestli dnes usne, docela se přes den prospal, asi tím počasím. No necháme se překvapit.

lucia.kl
autor
15. sep 2010

ahojte. my sme sa vrátili z prechádzky o šiestej večer 😀 boli sme aj s mm. baby dnes v poho docela, ráno som sa stretla s dvojmaminou čo má detičky o mesiac maldšie od mojich, tiež po IVF a chudatko jedno ma reflux aj koliku a su taky malinky ako moje baby ked sme prišli dom s pôrodnice.
no a môj mm sa rozhodol dať večer babám mrkvičku, no a ona im normálne chutila, ale takto dopadla Nicolka, ktorú krmil tatino 🙂 alexa bola čistá 🙂