Meno Dorotka
Ahojte, neviem, či to patrí sem, ak nie, tak sa ospravedlňujem. Čakám vraj dievčatko a uvažujem nad menom Dorotka. Je tu niekto, kto má také meno alebo dieťa s takým menom, prípadne niekoho poznáte? Zaujímalo by ma, ako dieťa oslovujete, či sa mu nesmeje okolie a ako dieťa prijalo meno?
Ja som totiž v prvom tehotenstve bola rozhodnutá, ale to máme chlapčeka a vtedy mi mama stále hovorila, že to také meno - bláznivá Dora a Dorota z podplota a takto. Teraz sa tomu chcem vyhnúť, tak sme nikomu nepovedali čo čakáme, no stále mi vŕta v hlave, či ju tak naozaj nebudú volať, keď mama mi už zas hovorí, že dúfa, že to meno nedaám..
Ďakujem za odpovede.
@elizabeth175421 este mi napadli Amélia pripadne Amia. To su tiez nadher e mena na "A" podla mna. 😊
@elizabeth175421 tak to neries, nevahaj a jednoducho jej ho daj. 😊
daj, mne sa tiez celkom paci to meno. mam kamosa, ktory ma dorotku a volaju ju akokolvek dokonca aj dora. ale tusim dorotka jej nepovedia. a budu ju volat tak, ako si okolie naucite. a najzakladnejsie pravidlo na zhnusenie mena je oznamit meno s narodenim dietata... starsia je veronika a nechcela som to povedat nikomu, muz to nechapal, az raz dosiel s tym, ze to povedal kamosovi a ten zacal a to je take a hentake meno... ze uz chapem, preco si to nechcela...
@fineta muž chce Alžbetu po mne, ale to ja nechcem. Proste každý by ju volal Betka, lebo sú tak zvyknutí pri mne. Myslím tety, sesternice a takáto rodina. Dorotu v rodine nemáme, takže nemajú zaužívané, ako oslovovať 🙂 a celkovo moje meno nechcem, Beta a Betka znie veľmi čudne, ako nejaká Tetka 😁
@elizabeth175421 daj meno aké sa tebe páči, volať ju budú tak ako to rodičia rozhodnú a potom aj dieťa prijíme! Ja mam Alexandru a vôbec nechcem počuť Saša 🤮. Všetci vrátane malej to prijali a páči sa mi to ♥.
Sesternica ma Dorotku, v mestečku je priezvisko Rot, tak si robia srandu či ide do Rota, ale zase malej to nik nepovie, iba za chrbtom sa smejú 😢 to je také slovenské! Nikomu nedopriat a keď má niečo lepšie smiať sa mu.
Keď sa ti meno páči a aj manželovi sa páči nie je čo riešiť okolie!!!
Držím palce ♥
Na každé meno sa dá vymyslieť niečo škaredé. Pokojne daj Dorotu. Ani nad tým nerozmýšľaj. Je to pekné meno aj v tom základnom tvare. Také umelecké 🙂
Vidite, my sme nad zosmiesnovanim mena Dorota vobec neuvazovali, ved to dokazu robit len prizemni ludia a takí nas nezaujimaju. 😊 Podla nas sme dcere krajsie meno vybrat nemohli. Myslim to tak, ze sa jej najviac hodí. Kazde meno je krasne, pokial je jeho nositeľom krasny človek najmä zvnutra. 😊
Ako ho budete volat, tak sa nauci ho volat aj okolie. Ja mam muza Juraja a starsi syn je Jurko a ked som bola este len tehotna, tiez mi mamina hovorila, nie nedavaj, budu ho volat Duro (v nasom kraji sa inak asi ani nepovie) a cuduj sa svete, vsetci ho volaju Jurko, nikdy nikto nepovedala Duro, ani Durko, proste uz nam to ani do huby nejde 😂 a btw keby som mala dievcatko, bola by Dorotka ❤ ale mame Jakubka
@maskotka812
@lintu ďakujem ❤️ presne, na Slovensku typické. Ja to poznám, mne sa smiali Beta feta do očí, nespravila som s t nič 🙂
@guiseppinka pri synovi sme nikomu nepovedali, keď sa pýtali, čo to bude, tak sme povedali dieťa. Dali sme Adama a svokra že to ste nevedeli dať niečo normálnejšie? Napr Alexander 🤦♀️ a časom hovorila o Boriskovi.. A moja teta sa za hlavu chytila, že aké meno. No lebo Karol - čo má jej syn, je najkrajšie na svete 😁😁
Mam sesternicu Dorotu, všetci ju volali Dorotka, alebo Doda, teraz ma 26, v novom kolektíve ju volajú Dora, tak sme si na to zvykli aj my ❤️ Jej brat je Juraj a nikto mu nikdy nepovedal inak ako Jurko, Juro, Juraj
** prepac, myslela som 'ju' nie 'ho' (diagnoza sami chlapi doma 😂)
Ďakujem za reakcie ❤️
@taga v pohode, ani som si to neuvedomila. Brala som to tak, že ho - to dieťa 😁
@elizabeth175421 moje dcerky najlepsia kamoska je dora (3roky) a potom pozname este dalsiu (8rokov).nam sa paci
ja mam doma Dorotku.. volame ju Dorotka, Dorka, Dori, Dotka, Doty. ale horim je aj Dora, trebars ked sa blaznime.. a hovorim jej aj Dorota, nielen ked neposlucha, ale bezne.. je to jej meno v zakladnom tvare..
su ludia, ktory mi povedia, ze jej skareho hovorim, ked jej Poviem Dorota..a ja si ich opytam, ze keby som kricaka Anna, Katarina alebo Daniela, ci by ma aj vtedy okrikli.. zmlknu :D je to jej meno, tak je aj krstena a hotovo
a Dora jej hovim preto aby si zvykala aj na taky tvar mena.. aby to nebrala ako nadavku.. a cuduj sa svete, mne sa to "Dora" velmi paci <3
druhu dcerku mam Terezu <3
@elizabeth175421 Alžbetka, podľa mňa máš nádherné meno, čo by som ja dala za to, keby som sa tak volala! (Volám sa Hedviga 🤢). Ak Tvoj manžel by chcel pre dcérku Tvoje meno, tak skús ešte o tom porozmýšľať, keď ste všetci na "A", bolo by to super. Rodine vysvetlíš, aby ju volali Alžbetka, napríklad aj preto, aby sa to nemýlilo s Tebou.
Ak si však rozhodnutá pre Dorotku, tak ju pokojne daj. Vždy sa nájdu ľudia, ktorým sa meno, ktoré dáš dieťaťu, nebude páčiť, nech by si vybrala čokoľvek. Len tak mimochodom, nikdy v živote som nepočula, že "Dorota spod plota".
@elizabeth175421 Prepáčte, mne tiež pri tom mene napadne nadávka, "ty Dora jedna". Nepáči sa mi to meno. Ale dajte čo chcete, je to vaše dieťa.
Dorotka je pekne meno. Zalezi ako ju vy budete volat a ked bude starsia, tak sa moze kludne ozvat, ze sa jej nepaci ked ju volaju Dora, alebo Dorota. Inak mne sa pacia aj tieto tvary mena. Vobec netreba dat na nejake 100rocne zauzivane privlastky ako blazniva Dora a neviem co. Keby to ludia stale neomielali, tak by sa na to aj davno zabudlo. Ja mam kamaratku Agniezsku z Polska. Chceli sme si to skratit na Aga, ale ona nam povedala, ze sa jej to nepaci a chce aby sme ju volali celym menom. Tak odvtedy ju tak volame.
@elizabeth175421 mne pri mene Dorota napadne Dorota Nvotova. Super meno, originalne, a tie skratky co riesis kto jej bude ako hovorit, na to sa mozes vykaslat. Mne toto hovorili pri dcere, ale mna nezaujimali asociacie tetiek a babiek, ktorej sa pri ktorom mene aka osoba vyjavi, na toto keby som pozerala, tak nevyberieme ziadne meno. Ked budete dceru predstavovat Dorota, tak bude Dorota a okolie si zvykne.
@elizabeth175421 na A je pekné Aneta, Anetka, keď sa ti páči Dorota tak daj Dorotu, ja poznám jednu pani, má už po 50tke a ona sa volá Dora, nie Dorota, ale Dora.
@elizabeth175421 ahoj je to pekne meno mne sa tiez paci aj som nad nim uvazovala ale cakem chlapca tak mi to zmarilo vsetky plany😅
@lavender273 potom si to už každý človek nastavi, keď je väčší. Len malé deti od 6 do 10 rokov sa zvyknú smiať kvôli menu. Moja kamoška ma muža Milana a on sám sa predstavuje Miňo, všetci kamaráti aj vlastná žena ho tak volá 😁 kamoška je Alžbeta a neznáša meno Betka, tak ľudia zostávajú v pomykove, lebo nevedia, ako ju majú volať. Naša sekretárka je Martina, ale neznáša meno Maťa 😀 že ona je Tina. Mňa volali Barbora, Barborka, Barbor, Baška, v Čechách Bára, Barunka, za mladi Barbie, dokonca moja mama, brat a najbližšie kamarátky ma volá BAR (toto meno vzniklo, keď nás bolo v 3. triede päť Barbôr a chceli sme to rozlíšiť) - na všetko reagujem. Ale nemám rada Barča 😂
@asia83 mne to nepríde ako nadávka 😁
@elizabeth175421 zvykne si, aj u nas si kazdy zvykol...
@elizabeth175421 Moja mama mi tiež povedala, že prečo dávame meno Klára, že u nich na dedine sa hovorilo hanlivo "to je taká Klára alebo Dora" 😁 no super fakt 🙈
@h2 netvrdím, že to meno je škaredé. Len mne príde krajšie Dora ako Beta. A zas svokra ms nemusí, tak nechcem dať meno po mne, hoci viem, že by ju volala Alžbetka.. A tie prirovnania sú v rozprávkach rôzne, ale už som videla aj jednu, kde bola veľmi milá Dorotka, len neviem, ktorá až to bola 😁😁.. A k tvojmu menu - ono záleží aj na veku, kedysi to bolo bežné, len pribudli moderné mena a preto to teraz ľudia berú čudne 🙂 nič si z toho nerob, ja poznám chlapca s menom Pravoslav ☺️ tiež zo začiatku si hovorím, že teraz v trjto dobe, ale volajú ho Pravko a je to pekné 🙂

@fineta no ja hrozne dlho o tom mene snívam. Keď sme mali svadbu, tak na popravky prišla mužova sesternica a že majú Dorotku. Hneď som hovorila, že aj ja raz chcem mať. Keď som zostala tehotná, tak mama začala s "prezývkami" na to meno a toho sa chytil muž a nesúhlasil. Vyriešilo sa tým, že máme chlapca. No teraz, keď mi povedal dr, že je to dievčatko, hneď som povedala, že moja Dorotka. Muž najskôr nechcel, dával iné návrhy a zrazu súhlasil. Veľakrát príde ku brušku a povie Dorotka 😍 no a keď konečne odsúhlasil, začala som váhať 🤔 ale zatiaľ ma to drží 🙂.. Annu som premýšľala, ale akosi z toho vzišlo, muž nechce 🙂