Mesačné dieťa stále plače

anahaha
29. nov 2022

Dobry vecer, neviem co mam robit tak som sa obratila sem.na modreho konika.... mam mesačnú dcérku a stále mi plače... nechce spinkať vôbec , stale je nervozna len ked ju hojdame v kocari alebo na rukach je kludna a to len nachvilu. Stale by len papala aj 3 h ju kojim , ale zasa mi nechce kakat . Neviem uz co mam robit akuste mi nieco poradit dakujem

barbora0308
29. nov 2022

@anahaha len vydrzat, prvy mesiac je extrem. U mna to vyzeralo tak, ze revalo dieta a ja nad nim tiez 🙈. Nerada spominam na toto obdobie. Ja osobne som si matersku zacala ako tak uzivat az ked mal maly cca. 4 mesiace. Moj je tiez narocne babatko s temperamentom. Drzim palce, casom sa upravi papanie, koliky, kakanie a najdete si aj spolocny rezim. Drzim palce a prajem vela sil! 🤗

xtina1711
29. nov 2022

@anahaha nema koliky??moja plakala stale a to boli bolesti bruska masirovala som jej pupikom okolo pupka v smere hod a v proti smere hod ruciciek a davala coliprev ci babycalm..pomahalo..pomoz jej prosim ved ked ti ani nekaka...co na to dr??

janinah
29. nov 2022

Hladná je

lasoli
29. nov 2022

@anahaha a pribera?Ak nie problem bude v mlieku,ak prinera tak bude taka povaha kontaktna,ze len na rukach kludna .Z toho len fak rychlo nevyrastie pocitaj tak na rok🙂

anahaha
autor
29. nov 2022

@xtina1711 dr na to ze ju mam dokrmovat ze je hladna... ale ked mi ani nekaka neviem no

anahaha
autor
29. nov 2022

@lasoli 30 dg pribrala za 2 tyzdne

lasoli
29. nov 2022

@anahaha no to nieje moc ale ani najmenej,za dva tuzdne by mohla vicej pribrat.Moja za prvy m pribrala 600g a druhy mesiac 1kg. pribtat,cize bude hladna a preto babo ktore ma dostatok mlieka sa nwpotrebuje 3h kojit to je take na vazkach ,ja by som este pockala mesic s kojenim a ak by stale taka bol a na vahe priberal mierne asi aj um by som dala a co na to domtorka?Na poradni co vravela ako pribera?

lasoli
29. nov 2022

@anahaha a nekaka preto,lebo nema z coho,vsetko predsa vytravi.Ked das um aj kakat zacne,lebo byde mat z coho.

kaia
29. nov 2022

@anahaha, skus masirovat brusko ked place. U nas pomahal aj kupel. To bola jedina aktivita, kde syn neplakal. Bolo to na maslu 🤦‍♀️. Spanok iba v pohybujucom sa kociku alebo vo vajicku v aute…
Pre moje dusevne zdravie zaberalo, ze aj niekto iny toto zaziva.
Urcite viem, ze z toho vyrastie, len musite vydrzat 🤞. Vela sil zelam ❤️

minarova22
29. nov 2022

@anahaha
A tie 3h kojenia stále ťahá? Ako vlastne vyzerá u Vás to kojenie?

basska_b
29. nov 2022

Hladna je, zial. Ak nepomoze ani mojkat ani kojit, ani nic... To kojenie, neviem, ako prebieha, ci vobec prehlta, ci sa mlieko spusta... najlepsie si domov zavolat laktacnu

tiika
29. nov 2022

@anahaha obratila by som sa na laktacnu, oni riešia aj priberanie, spánok a iné veci nielen dojcenie. Keď plače je vela dôvodov. No podľa mna je asi veľmi unavená, nemôže zaspať aj keď chce.. Skúsila by som nosič alebo šatku. Moja mala tak začala krásne spávať, i plač prestal, a to vedela byt hore aj 7 hod.
Ak kojis, tak bábätko i týždeň nemusí mat stolicu. Dôležité sú tak normálne pocikane plienky, 6-8ks za deň. Ak sa dlho dojčí, asi chce skôr kontakt a tvoju blízkosť. To nebude stále piť, spoznas podľa pohybujúcej sa brady, keď priložíš prst. Prip. vyskúšaj UM 1-2x, nič sa nestane, a keď uvidis, že je spokojná, bude asi problémom hlad.

ibajaanikiny
29. nov 2022

@anahaha fu,to dobre poznam. Mozno ma koliky,ak kojis,nemusi kakat kazdy den,kojene deti nemusia kakat aj par dni. Davas probiotika?a ake D-cko davas?ak vigantol,skus zmenit za Devit. Davaj aj balonix med,zmiernuje koliky. Koj na poziadanie aj nadalej. Masiruj brusko. Po kojeni odgrgne?

lasoli
30. nov 2022

@ibajaanikiny nemusia kakat to je pravda ale ak maju dostatok mlieka tak kakaju kazdy den a v kakh je take ako keby zrazene mlieko,ak to dieta sa koji akoze 3h znamena bud ze sa tolko koji lebo nieje dostatocne nasytene alebo sa takto uspava uz aj.A zasa jej tolko nepribera ,cize s tym mliekom cosi bude.Bud si nakupi podporne lieky na laktaciu alebo zacne dokrmovat lebo z toho cuckania sa urobi lahko spiaci ritual a inak ako na prsniku nebude spat.Za druhe moze byt aj unavena,ta mala ze ma deficit spanku kedze sa vkuse koji,cize jedno s druhym.

svokrinjazykmonika
30. nov 2022

@anahaha buď silná dievča. Určite sa spoj s nejakou laktačnou poradkyňou. A na mamila.sk si naštuduj ako má vyzerať správne prisatie a správne polohy kojenia. Ja kojím 6. týždeň ale niekedy mi to stále ide úplne čaptavo. Počúvaj, moja mala okolo 4. týždňa rastový špurt a ona sa kojila doslova celý deň, od rána do večera. Aj veľa papala ale veľa aj naprázdno dudkala, ich to upokojuje. Ak ťa chce dudkať aj celý deň, tak ju/ho nechaj. Ľahnite si spolu do postele a poležiačky koj. Čím viac dieťa pije, tým viac mlieka sa ti bude robiť. Zaspávanie na prsníku je úplne prirodzené, nie je to žiadny zlozvyk. No a mlieka máš dosť? Treba si nakúpiť nejaké čaje a vitamíny. Senovku, Benedikt alebo lactil. Ako často kaká? Aspoň raz za deň? A nacikané má v každej plienke?

sorayaardente
30. nov 2022

300 g za dva tyDne??to je málo...je hladna a nekaká,lebo však z čoho,keď je hladna a nemá čo...sú 4 body s čoho dieťa plače 1.hlad 2.unava (tak malé dieťa spí veľa) 3.boelsr brucha 4.plna plienka ,vzhľadom na to ako málo priberá je to hlad ...môj pribral za mesiac kilo a prvý tiež naberal veľmi dobre a neolakali skoro vôbec

svokrinjazykmonika
30. nov 2022

My keď máme krízu, tak ma vždy upokojí keď si poviem že je to iba také obdobie ktoré prejde, len treba vydržať. Na malé sa nehnevaj, ono inak komunikovať nevie ako plačom. Ak je spokojné na bradavke tak ho nechaj dudkať koľko chce, raz určite zaspí. Ak plače a odmieta aj bradavku tak sú to bolesti bruška, treba cvičiť s nožičkami a nosiť na pleci, pochodovať po dome. Môže byť aj hladná ale pokiaľ máš mlieko a kojíš tak by nemal byť dôvod dokrmovať.

lula313
30. nov 2022

Určite sa ozvi lekárke a trvaj na tom, aby sa na to pozrela. Moja dcéra, aj kolegova boli rovnake, obe mali slabinovy pruh a pristipnuty vaječník a prišli obom na to až na chirurgii, pediatrička nás odbijala. My sme si preto prezili 4,5 mesačne peklo nonstop placu. Držím palce, bude dobre!

snuggling
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anahaha
autor
30. nov 2022

Dakujem vsetkym za rady... malu dokrmujem , bol to hlad. Uz aj kakala a uz spinka chvala bohu v poriadku