icon

Môj manžel umýva špinavé vedro (z prebaľovania plienok) v kuchynskom dreze.

happy_mommy
1. aug 2019

Caute,
mam taky problem. Pocas prebalovanie nasho babatko pouzivame vedro s vodou, kde si namocime handricku a potom utrieme zadocek pocas prebalovania, ak je babatko pokakane.
Funguje to velmi dobre, pretoze vedro sa moze prepouzit pocas celeho dna a zbytocne sa neminaju nejake servitky na dodatocne utieranie...
Ale problem nastava, ked ide o vycistenie vedra. Ja ho zvyknem umyvat v kupelni, vacsinou mydlo alebou jarou to vydezinfikujem a premyjem vodou. Avsak moj manzel kludne vezme vedro so spinavou (pouzitou a pokakanou vodou) do kuchyne, kludne si vezme spongiu na umyvanie riadov (drezu) a to spongiou zacne umyvat to zakakane vedro. Samozrejme, pouzije aj jar, ale predstava ako lahko sa mozu preniest bakterie priamo do nasich riadov, kedze to je rovnaka spongia.
Celkovo niekedy mam pocit, ze si pletie kuchynu s kupelnou (napr. aj spinavu vodu z umyvania podlahy vyleje do drezu). Ja chapem, ze clovek by nemal byt citlivka, ale ked ho poprosim, ze nech to deli (kuchyna/kupelna), tak mi len povie, ze to urcite nevadi.
Na druhej strane, velmi by ma mrzelo, keby sa nahodou clovek nakazil nejakou chorobou/bakteriou, lebo staci len raz, ale moze to mat fatalne nasledky.
Vopred dakujem za Vase nazory a pripadne rady, ako to riesit...

Strana
z5
sapetka
1. aug 2019

@happy_mommy fuj pre boha. A potom s tou hubkou veselo umyvate riad?🤢

0silvia0
1. aug 2019

@happy_mommy mne celkovo to vaše vedro pripadá nehygienicke... Ak nechceš používať jednorazové utierky, stačí nahrubo utrieť zadok do použitej plienky a sup s dieťaťom pod umývadlo, umyť zadok pod tečúcou vodou a utrieť do uteráka. A máš po probleme😉

veronikaszabova
1. aug 2019

@happy_mommy tiez som deckam umybala ritku, ked boli malicky. Ale v kupelni v umyvadle.
Neviem si predstavit to vase "vedierko".

Ale k teme - urcite by som mu to zatrhla, je to nechutne.

jankapepe
1. aug 2019

@happy_mommy čo si mu na to povedala? Ako si mu vysvetlila že to je proste a) nechutne b) nehygienické ???
🙂 Ja by som ho asi po prvom takomto omyle upozornila že proste NIE!!! Hubka by letela do koša na nie že riady s ňou umývať!!!! To čo je za nápad žena?
😁 Ak by bol debil a nepomohlo by pred ním by som jeho obľúbenú šálku vymachala vo wc a dala mu do nej obľúbený nápoj.

angelinja
1. aug 2019

no myslim ze tvojho manzela asi nepresvedcis leob ma svoju pravdu, podla mna si bude aj tak robit jak chce..inak mimochodom pocula osm aj horsie veci..ale samozrejme to neni hygienicke ale na druhej strane je to len babo..hrosie by bolo keby to je dospelého exkremen...inak s tou istou hubkou to ozaj teda nie..aspon tam majte dve...alebo zaved novotu ze sa bude sprchovat ritka rovno vo vani..ale teda neivem ako je stare babo

angelinja
1. aug 2019

ale inak co ti tu baby hovoria myslim ze uz si mu to povedala ved to je prve co si asi spravila...proste je to urcite tvrdohlavy palicaty clovek takze ho nepresvedci nijako.

sissy27
1. aug 2019

@happy_mommy prepáč, ale už len to samotné vedro a handrička je dosť nechutné na môj vkus. Neviem si predstaviť, že utriem dieťaťu zadok, handričku vymácham vo vedre, znova utriem, znova vymácham v tej špinavej vode a tak... potom už je aj celkom jedno kam to vyleješ 🙊 preboha strčím dieťaťu prdelku pod tečúcu vodu a je to.
Takže tam by som začala a nebude vedro, nebude problém s manželom.
No ale keď sa chceš tak vehementne držať vedra, tak potom asi len hubku po každom manželovom použití vyhodiť. A predtým mu s tým umyť tanier, z ktorého bude jesť len on.

ciusinka
1. aug 2019

A ty vies o tom, ze na to tvoj muz pouziva spongiu na umyvanie riadu a aj tak s nou veselo tie riady dalej umyvate? A prosim ta mozes mi vysvetlit zmysel toho vedra? Ved ok, ked nechcete pouzivat vlhcene utierky, ale preco to dieta rovno neodnesiete do kupelne a nepoumyvate ho tam vo vani alebo v umyvadle? 🙄

simca06022011
1. aug 2019

Celé to vedro je odveci....na čo? Chytím opláchneme zasiknv umývadle keď už som šetrná na utierky....Inak umytie vedra by mi ani nevadilo.. aké tá špongia rovnaká ako na riad 🤢

taskataska
Odpoveď bola odstránená
althejka
1. aug 2019

tak ano, koledujete si fajnovy bacil schytat z "vedierka", takze zrusit vedro a umyvat pod tecucou vodou,cim sa vyriesia vsetky vase problemy s hygienickou problematikou .

lullaby126
1. aug 2019

Toto nie je naozaj ze? A keby aj, asi si len precitas ze to je nehygienicke, a ze ziadna komoletna zena nebude na strane tvojho muza 🙂

vera0123
1. aug 2019

@happy_mommy prosím ta ak to pomôže kľudne ti dám moju adresu a posli muža za mnou, ja mu vysvetlím co to vlastne robí lebo sa nestačím čudovať že toto sa dnes ešte deje... 🤔😪😔

laska201
1. aug 2019

Presne vzdy som malu zobrala a umyla pod vodicku v kupelni.a odvtedy sme mali pokoj zo zapareninami.to vedro by ma ani nenapdlo ved si este aj robotu nahanate a potom zbytocne takto sa jednak hadate a ta hygiene v oboch pripadoch jedna lepsia ako druha.

janinah
1. aug 2019

To vedro zruš a máš po probléme,niet nad tečúcu vodu...a blahoželám k manželovi /bez ironie/,ktorý takú prácu robí a vie o tom,že k dieťaťu patria aj plienky,x mužov o tom ani netuší,nieto aby ešte šli niečo pokakané umývať.

mamcotka
1. aug 2019

Ok a teraz mame vsetky co s tebou súhlasíme prist ku vám a dohovoriť tvojmu manželovi? 😀 alebo mu ukážeš tuto diskusiu? Ved mu to povedz, zatrhni alebo to rob len sama a je pokoj.

petuska7792
1. aug 2019

Rob si to sama kazdy a nebudes musiet pisat hluposti a stazovat sa na muza na Mk 😊

petkaaa
1. aug 2019

Tú hráš citlivku aký je manžel nechutný a čo ja viem čo, ale asi nie si o nič lepšia. Na čo ti je vedro na umývanie, ktoré s jednou vodou používaš celý deň? To ti nevadí, že sa v nej množia baktérie a potom ich prenášaš na dieťa? Keď si lenivá vziať dieťa a ísť s ním do kúpeľne poumývať ho, tak to aspoň nezvaľuj na manžela. Áno, je to nechutné a neviem si predstaviť, že zadok a tanier by som umývala jednou hubkou, ale takisto mi príde nechutné mať vedro s vodou a v nej pozostatky stolice.

lula313
1. aug 2019

Celkovo to vedro s handtrickou je nehygienicke. My sme dali dceru na taku šikmú plastovú lavičku do vane a tam sa vysprchovala vodou

diewcatqoo
1. aug 2019

Super, ze sa muz zaujima o take veci a pomaha ti s prebalovanim. Moj sa osratej plienky nikdy v zivote nechytil. Ale k podstatu problemu - spytaj sa muza, ci mu nevadi mat hovno na tanieri. Nerozumiem, ze si to nezatrhla a nevymienas hubku. Fuj, ved to je hnus. Aj ked teda pocula som uz aj to, ze niektori chlapi sa veselo aj vycuraju do drezu.. mat take prasa doma, tak by letel... 🤢
A jar ti to v ziadnom pripade nevydenzifikuje. Jar nie je dezinfekcia.
Inak, to s vedierkom asi myslite dobre, ale je to tiez nechutne. Ak uz nechces pouzivat vlhcene utierky a nechces/nevies ho umyť pod tecucou vodou, kup si flasticku s rozprasovacom, nalej si tam vodu a umyvaj zadok s tym.. na otieranie namiesto jednorazovych utierok mozes pouzit nastrihanu bavlnenu plienku alebo perlan z lekarne a pouzivat ich po vyprati opakovane.

slavuska1506
1. aug 2019

@happy_mommy zabila by som ho. Však to je ako fakt hnus....

lubiss
1. aug 2019

polozim ti otazku a on je debil alebo retard ????? fuj dvihol sa mi zaludok uz len pri citani...akoze hubkou co vytrie hovna si potom umyvate riady ? no grcam....dufam ze nou aj umyvate flasky z ktorých dieta pije mlieko alebo caj...

salome123
1. aug 2019

dufam, ze sa v skutocnom zivote nepozname a nechodim k vam na navstevu 😀 brr fuj hovienka do dresu 😨
aj my sme zadok umyvali v kupelni pod tecucou vodou, neviem si predstavit inu alternativu ked nechces pouzivat jednorazove utierky

candii
1. aug 2019

Akože ty zakakanou vodou umyvas aj dieťaťu zadok? My tiež používame vedierko, namocim servítku umyjem riťku, servítku zahodím, vezmem čistú zase namocim a takto, tým pádom voda vo vedierku špinavá nie je a riťku umývam len čistou vodou. A tu tiež na konci prebalovania vylejem a vždy beriem na prebaľovanie čistú 🤔v každom prípade myslím, že keď manželovi normálne povieš,nech to nerobí v kuchyni tak by to mohol rešpektovať, zaujímavá diskusia 😂

xxxkatka
1. aug 2019

Monk v mojom tele by ho zabil 😀 Prepac, ale toto by nepredychala ani podpriemerne cistotna osoba. Uvedomuje si, ze z takych npr enterocokov by ste si pekne pogrcali a presrac....li nejaky ten den cela rodina?

maja22
1. aug 2019

Príspevok napísaný dobrou slovenčinou, asociáli to nebudú, tak si tipnem - nejaký sociologický prieskum, koľko ľudí zareaguje, koľko to bude považovať za hnus a pod.? Neverím, že priemerne vzdelaný človek by toto robil. Ešte je tu možnosť, že muž je z džungle, na Slovensku uvidel tečúcu vodu prvý raz a taký je z toho nadšený, že nerozlišuje kuchyňu a kúpeľňu. Ale to pochybujem, inteligentná manželka by mu to rýchlo vysvetlila a nepotrebovala by radu na Mk. Fakt mi to príde skôr ako prieskum hygienických návykov tu prítomných mamičiek 🙄🙄🙄. Niekto sa dobre baví, však uhorková sezóna...

mrkvicka060
1. aug 2019

Tak uz len to vase vedierko je topka. Ved vezmem okakane dieta a sup s nim do umyvadla a pod tecucou vodiu umyjem prdelku. To je taky problem? Dufam ze handrickou mu umyjes zadok a potom to hovienko oplachnes a preperies vo vedierku, vyzmykas a utries mu s tou handrickou druhykrat....? Eeeeek 😬
Umyvanim dietata v umyvadle v kupelni sa zbavis aj tvojho problemu...

pininka1
1. aug 2019

Bože,to sú problémy. Mne príde total nechutné a nehygienické omyvat takto decku zadok a ešte to mát stále niekde v izbe. Myslím že nieje problém ak už nechceš používať utierky,zobrať dieťa a poumývať ho v kúpeľni. A problém máte vyriešení. Inak môj muž by na 100% robil to isté. Väčšina chlapov to čo mi považujeme za nechutné, absolútne nepovažujú za nechutné a nechápu čo s tým máme.

pininka1
1. aug 2019

@mrkvicka060 presne to isté píšem. Vedierko na zadok niekde v obyvacke nepríde nechutné ale že chudák muž má snahu a ide to umyť a nenechá to tak, čo by určite väčšina nechala, tak to je nechutne.

elzena2
1. aug 2019

Baby, ja som tu na MK v jednom komentari citala, ako sa jedna matka chvalila, ze umyva dieta v kuchynskom dreze (v zymsle, ake prakticke, ze ani vanicku, ani vedierko na kupani nepotrebuje). Takze verim, ze aj toto je realne.

Strana
z5