Môj manžel umýva špinavé vedro (z prebaľovania plienok) v kuchynskom dreze.
Caute,
mam taky problem. Pocas prebalovanie nasho babatko pouzivame vedro s vodou, kde si namocime handricku a potom utrieme zadocek pocas prebalovania, ak je babatko pokakane.
Funguje to velmi dobre, pretoze vedro sa moze prepouzit pocas celeho dna a zbytocne sa neminaju nejake servitky na dodatocne utieranie...
Ale problem nastava, ked ide o vycistenie vedra. Ja ho zvyknem umyvat v kupelni, vacsinou mydlo alebou jarou to vydezinfikujem a premyjem vodou. Avsak moj manzel kludne vezme vedro so spinavou (pouzitou a pokakanou vodou) do kuchyne, kludne si vezme spongiu na umyvanie riadov (drezu) a to spongiou zacne umyvat to zakakane vedro. Samozrejme, pouzije aj jar, ale predstava ako lahko sa mozu preniest bakterie priamo do nasich riadov, kedze to je rovnaka spongia.
Celkovo niekedy mam pocit, ze si pletie kuchynu s kupelnou (napr. aj spinavu vodu z umyvania podlahy vyleje do drezu). Ja chapem, ze clovek by nemal byt citlivka, ale ked ho poprosim, ze nech to deli (kuchyna/kupelna), tak mi len povie, ze to urcite nevadi.
Na druhej strane, velmi by ma mrzelo, keby sa nahodou clovek nakazil nejakou chorobou/bakteriou, lebo staci len raz, ale moze to mat fatalne nasledky.
Vopred dakujem za Vase nazory a pripadne rady, ako to riesit...
Vrchol nechutnosti "vedro sa moze prepouzit pocas celeho dna"... za aku cenu? Že ušetríte vodu? Prehoha, koľko vody sa minie denne na umyvanie zadočku dieťaťa? Mne je z niektorých ľudí na grcanie... Stavím sa, že sama si prišla s týmto "geniálnym" nápadom mať doma takého vedro (si to pochvaľuješ), len Ti vadí, čo robí Tvoj muž...
Snáď s takouto hygienou doma keď niečo napečieš, to dúfam nenosíš deťom na ihrisko a susede, lebo nakazíte aj normálnych ľudí...
Mne z tohto vychadza len jedno - chorobne a nezmyselne setria s vodou....chore...myslim to vedro
@marcelatje a potom si objednajú z Aliexpresu niečo a je došetrené...
@pallacinka29
@alchemilkazltozelena baby,ale ona to nie takto myslela. Dieťa sa pokaka, umyjú ho vo vede, následne muž ide vyliať vedro, umyje ho, napusta čistú vodu a v tej čistej opäť umývajú pokakane. Ale za mňa je to aj tak blbosť. Už len to,na čo slúži to vedro by ma napínalo keby som mala pri Tom napr jesť.
@pininka1 hej, ano.
Ale namocia handricku, umyju ritku, namocia, vyplachaju, umyju zasa ritku... a to uz je moooc :(
@pininka1 tiez si myslim ze to tak robia ako pise @veronikaszabova , je to hnus tak ci tak...
@alchemilkazltozelena aj pre mňa je to hnus, proste úplne zbytočne komplikovanie niecoho. Moja svokra bola doma tak naučená, že v kuchyni sa pozemetalo a všetok ten bordel sa dal za dvere, vyhadzovalo sa to raz týždenne. 😰😰😰. Ja keď som toto počula.....ľudia žijú všelijako, ale my sme boli doma teda zvyknutí inak. Niesom žiadna puritanka a už aj nám sa stalo že všetko možné skončilo v drese, lebo deti a tak, ale toto robiť denodenne, to určite nie.
Preco neumyjes babatko pod tecuvou vodou? To "vedierko" je hnus samo o sebe nie to este s hubkou na riad v kuchynskom umyvadle
A hlavne...jar neni dezinfekcia🙈
Ďakujem pekne za spríjemnenie obeda 🙄
Radšej sa nejdem pýtať na význam slova "prepoužiť" vedro so zahovnenou vodou. Manžel je humusák, ale ty nebudeš o nič lepšia keď máš takéto nápady, takže si ruky môžete podať 🙄 Btw jar je saponát, nie dezinfekcia. Presne pre takéto veci neznášam medziľudský kontakt.
Ak nechces pouzivat vlhcene tak vezmi a babo umy pod tecucou vodou teda zadocek. Lebo ked si predstavim vedierko v nom handricku okakanou handrickou utierat zadocek tiez nie je hygienicke 🤮
my sme pouzivali nie ze 'vedro' ale taku malu nadobku z ikea co bola k pultu, mala som tam vodu, a teda nie ze cely den, na kazde prebalenie novu. vlastne som tam iba namocila handricku a utrela zadok, potom ju tam uz znovu nenamacala, mala radsej viac handriciek. ked je voda vo vasom 'vedre' pokakana, tak by ma zaujimalo akou poslednou 'vodou' sa umyvala ta ritka dietata, ci nie pokakanou.
ze to vyleje do umyvadla v kuchyni by mi nevadilo, ak ta voda je naozaj pokakana (co v mojom principe ako som pisala u nas nemalo by byt ako), kup mu druhu zinku do kuchyne, inej farby, ze tu nech pouziva na to. aby na riad ste mali inu, lebo to je naozaj fuj
A dezinfekcia je napr sanytol tusim alebo dettol mame taky v spreji a nasprejujeme do nocnika
@happy_mommy ja neviem k tomu treba názor od cudzích žien? Ako je to nechutne, ale ja by som toto neriešila verejné, zhadzujes ho za niečo čo simozete doma vydiskutovať a chlapom treba na rovinu nie čakať že niečo bude robiť ako ty keď možno toto robil _ robili aj doma a nik neriešil🤷🙈
ja už sa nedivím ničomu už som tu na koni čitala že niektorá mamina umyva odmontovanu WCdosku v umyvačke riadu. a ešte si myslela ako dobre ju ma vyčistenu a vydezinfikovanu.
Zruš vedro a bude po probléme, dieťaťu stolicu utri a zbytok umy priamo pod vodou v kúpeľni
😂😂😂👏🏻 uz davno som sa tak nezasmiala 👏🏻 tato tema, ako jedna z mnohych, je len obycajny socialny experiment 😂
😱😫🤢🤮 ježiši, načo vedierko? To je akurát tak liaheň baktérií. Chytím, umyjem zadok v umývadle a hotovo.
Vlastne neviem načo som toto tu vôbec čítala, zostalo mi zle od žalúdka.
No je to nechutne to by mi ani nenapadlo mať vedierko. Keď sa mi malý pokaka veľmi oplachnem nad vanou keď menej vezmem vlhcene utierky vybavene. Ja som chorá na hygienu v kuchyni a kupelni+wc umyvam niekoľkokrát za týždeň všetko a dezinfikujem mňa by porazilo na tvojom mieste
To mam za to, ze sa zasivam na MK 🤮 dobre mi tak.
@janulik2008 aj ja to striekam do vyumyvaneho nocnika plus este aj wc po kazdom splachnuti.
Druhý krát mu ho vylej na hlavu. Schladi ho to a zacne rozmýšľať 🙊
August 2019 👋
Ak je toto pravda tak zbohom zdravý rozum.To už môžte umývať riady v záchode.Mužovi povedz nech to nerobí panebože.Ja som svoje deti vždy položila na predlaktie ako novorodencov a umyla v umývadle.Utrela uterákom na to určeným.

@seva22 niektorým ľudia vedia ze jednorazové vlhčené utierky sú obrovským problémom pre životné prostredie.
K téme - Osobne som za umývanie pod tecucovou vodou.