Moje 8-mesačné dieťa stále lietadielkuje

3. mar 2023

Ahoj maminy, prosim tie ktore maju podobnu skusenost, co vsm pomohlo?
Syncek je rad na bruchu, ale vacsinu casu stale lietadielkuje, neplace, robi to sj ked sa tesi.. ked ho pretocim, v sekunde je naspat a znova..
Nestvornozkuje, nesedi, na ruky sa vzpriamuje velmi malo, ale vie to, par krat sa mu uz podaril aj ako keby zensky klik, teda ruky kolena..
Pretaca sa tam aj spat, pekne pivotuje, zahra sa na boku, ale potom zase lietadielko.. zacinam byt zufala, pediater neriesi lebo ze tento mesiac je to rste v norme a chlapci si lenivsi..

tinka_1807
3. mar 2023

Nemal zistený svalový hypertonus? Neprehybal sa ti do lúku ešte skôr? Lebo náš tiež takto lirtadielkovla veľmi veľa a bolo to zrejme kvôli hypertonu. Ibaže on už od novorodenca sa prehnal do luku. Potom sme zvolili vojtovku, trochu pomohlo, ale tiež lietadielkoval veľa. Ale v 8 mesiacoch presne začal loziť. A potom aj sediet

autor
3. mar 2023

@tinka_1807 robil to od narodenia, doktor zatvaral pred tym oci, takze nemame nic diagnostikovsne.. vyvojovo sa zastavil niekde cca v 6m
Kedy ste prosim zacali vojtovku?

tinka_1807
3. mar 2023

No ak to robí od narodenia, tak je dosť pravdepodobné, že má ten tonus nesprávny. Nás mal k tomu ešte aj silný reflux čo tiež neprispieva. My sme vojtovku mali v 4. Mesiaci. Teraz to už budete emat náročnejšie s vojtovkou. Ale skúste čím skôr vyhlať dobrého detského fyzioterapeuta aby pomohol to telíčko dať dokopy. My sme boli doodlani kvôli tomu aj na neurológiu, ale to len pre istotu, no mal len ten tonus. Momentlane má 14 mesiacov a už chodí. Vojtovku sme cvičili cca 5 týždňov a keby že sa nesťahujeme ďaleko ešte by sme asi chvíľu cvičili. No napriek tomu pomohla.

katka8382
3. mar 2023

Dcera robila lietadielko. Ja som išla s nou hneď na baby cvičenie, keď som to spozorovala (asi mesiac to tak robila, tak som nečakala na doktorku), mala 5 mesiacov a pomohlo jej také detské cvičenie hravou formou plus mala 1 individuálnu hodinu, kde mi podrobne vysvetlili, čo mám s nou robiť, ako ma byt v polohe na chrbatiku a pod. Cvičili sme 2 mesiace, pomohlo jej to. Netreba čakať, radšej čím skôr to riešiť.

babyjune
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrejka1974
3. mar 2023

V 8 mesiacoch by sa mal už dávať na štyri a pomaličky začať stvornozkovat a lietadielko robili aj moje deti a radi však uvidis ale určite by som skúsila odbornika či je všetko ok