icon

Moje dieťa nespí. Čo s tým mám robiť?

aries24
27. nov 2011

Môj synček má 11 mesiacou a od narodenia ešte celú noc neprespal.Len raz 24.6.2011 od 20:30 do 4:30 ☹A to som ho kontrolovala v kuse,lebo som sa bála,že sa niečo stalo ☹ Ja viem sú aj iné bábatká ktoré nespia,ale väčšinou tu píšete,že sa zobudia 4-5 krát za noc,alebo je to kvôly zúbkom.Ten môj sa budí každú pol hodinu od narodenia,zúbky mu začali rásť v 9 mesiaci.Už som z toho zúfalá,spánok mu evidentne nechýba,či je noc,alebo den,má tolko energie,že sa nestačím čudovat.Cez den zvykne spávať 2 krát,ale len po pol hodine,občas sa stane,že spí hodinu a pol.Ked to spomeniem doktorke,vôbec sa nad tým nepozastaví,a ked mi povedia pri chorobe,po týchto liekoch bude ospalý,iba sa nad tým zasmejem,ani lieky nanho neúčinkujú.Poradte čo mám robiť,ja viem,že musím vydržať a ono to samé prejde,ale mna skôr trápi to,že sa môj synček nevie v kľude vyspat.Ešte musím povedat,že spí so mnou v posteli,a stále ho kojím.Poradte.Dakujem

Strana
z2
mojong
29. júl 2013

@lenuska36 chapem o com hovoris, hmm nuz skus jeden den alebo aj tyzden nic nerobit iba zakladne veci doma, nakojit najest sa, osprchovat atd.....neumyvat riady, nevysavat, neupratovat......nech vidi co sa stane ked mama nefunguje a s...e na vsetko, vacsinou to pomoze, drzim palce aby ste nasli spolocnu rec, vacsinou to je o tom ze zeny by aj vysvetlili ale chlapi nechcu pocuvat..... treba najst moment ked nema uniku a musi pocuvat a vysvetlit ze to nerobis za to ze ho nelubis a chces sa distancovat......vela zdaru ;)

mamicka4deti
10. feb 2015

Zdravim vsetky mamicky. Priznam sa vam,ze som si nevedela radi s mojou dcerkou. Ma 2 roky. Cez noc vrieska ako besnà.Zobudim sa a utekam naplnit flasu, mlieko, cacao, caj...(asi ma hlad, smad ??!!??). A takto sa to opakuje aj 10 krat. Cez den, samozrejme nezie nic.zuby vsetky hnile,chuda uz ma.Bola som aj u zubara, bala som sa, ze mozno z toho place cez noc.Nie. Zobrala som ju k usnemu, kontroli.... Nic nezabera.dcera nevie este rozpravat, komunikujeme so 4 jazykmi doma, aj trpezlivosť treba. Ale preco sem vlastne pisem. Mamicky moje, ked som si prvy krat citala tuto stranku, tak mi aj bolo doplacu z tychto nevinnych anjelikov co preplacu celu noc. Ja som nato vdaka bohu prisla. 3 dni dozadu som isla okolo dcerinej postielky, a z nicoho nic,zacne vrieskat, pretahuje sa od bolesti. Vydim, ze sa chyba za plienku. (pocas dna to nerobi, a v noci nic nevydim, pretoze spi vo svojej postielke).dám jej ju dole, a sledujem, kde sa chyta.chytala sa v predu. Hned som ju k doktorke brala. Zapal mocovych ciest. Povedala mi, ze je to Z toho ako sa stravuje. Vysadila som flasu cez den, iba pohar(cely den si pyta jest 😜. Cez noc flasa s vodou, tazko si zvykala prve 3 dni, ale zobralo to. Dnes mi prespala celu noc. Moja rada, skuste dat vzorku mocu doktorke, mozno je prave taM problem. Dúfam ,ze vam moja rada pomoze .

84matulik
17. feb 2015

Je to tu už staré ale nevadí....ja mam dvojičky, ktoré budú mať v apríli tri....malá sa poslednú dobu dosť zlepšila ale malý katastrofa a rusime aj ju☹...je to celé zlé. Som unavená, nervózna, lezu mi na nervy malí.A nikto to nevie pochopiť☹ vyskúšali sme všetko...zmenu postielky, hračiek, izby, spavala som s nimi, sirupy a nič....do toho malý málo je, nechcú kakat mimo plienku, stále chorý,...mám pocit ze je všetko zlé....kde je chyba? Inak sú predčasne narodené...31+2tt.....

timea7
18. feb 2015

@84matulik s dvojičkami je to ťažšie, máme v rodine 😎 .Ale sú už dosť veľké, neviem,ako dlho ste denne vonku, myslím aktívny pohyb, nie vozenie sa na kočíku. Ak by sa vybehali aspoň hodinu doobeda a hodinu poobede niekde v parku, kde to je pre nich bezpečné, mali by spať lepšie. Už sa pomaly otepľuje, môžete byť vonku stále dlhšie a dlhšie. Ja som bývala aj dve hodiny doobeda - behanie, lopta, odrážadlo), potom spal dve hodinky bez problémov a ja som mala čas si porobiť, navariť. Po spánku znovu hajde von, zase aj dve hodiny. Myslím, že by im aj lepšie chutilo jesť a boli by menej chorľavý. A plienky bez milosti zobrať, keď sa oteplí. Chápem, že si unavená,keď si chronicky nevyspaná, ale nemaj pocit, že je všetko zle, tvoje detičky prechádzajú zložitým obdobím, ako to, že ťa nikto nevie pochopiť? Sú normálny? Nech si to na týždeň vyskúšajú, dve detičky rovnakého veku plus domácnosť. Čo manžel? Odbremení ťa občas, že ich vezme na prechádzku, alebo ich na hodinku zabaví? Aj ty potrebuješ oddych.

monikaterezkievicova
15. máj 2015

@aries24 ahoj ja som mala to isté s s dcérou a spala prvú noc na 2,5 roka, a kojila som ju do roka,teraz sa mi narodil syn má 2 mesiace a prežívam to znova.som tiež vyčerpaná pretože mám teraz viac roboty okolo domácnosti a nestíham a moja rada asi len toľko treba vydržať pretože všetko možné som skúšala a nič nepomáhalo, niekedy si aj poplacem, okolo zrkadla radšej nechodím.....n

aries24
autor
15. máj 2015

@monikaterezkievicova ahoj.Moj syn uz ma 4 roky a 5 mesiacou 😀 😀 😀 a ano treba vydrzat 🙂 u nas to trvalo 4 roky a potom som sa uz konecne aj par krat vyspala 🙂 🙂 🙂 Musim povedat,ze som kojila 4 roky,takze u nas to s tym suviselo.Aj teraz sa este zobudi,ale to sa neda s tym porovnat,co bolo vtedy a co teraz 😀 😀 😀kazdemu prajem pevne nervy a silu vydrzat,nebude to tak vecne.Negativum berem len to,ze vtedy som schudla 35kg a teraz ked je to uz kludnejsie,tak len priberam a priberam 😝

monikaterezkievicova
16. máj 2015

@aries24 takže to máte dobré že chudnete ja som kojila a priberala,z toho stresu.

aries24
autor
16. máj 2015

@monikaterezkievicova 😀 ja uz len priberam 😀 Mozno to u vas bude opacne,ked uz trochu spomalite a budete v klude 🙂 🙂 🙂 prajem vela trpezlivosti a sil 🙂 🙂 🙂

sardinka333
16. máj 2015

Spíš s ním v posteli a kojíš ho - to že sa budí je preto normálne, má zlé spánkové asociácie, návyky. V noci dieťa nepotrebuje (skoro ročné!) nič jesť ani piť. Zaťažuje sa mu žaludok, ktorý si nikdy neoddýchne od ,,nálevov,, mlieka, na natrávné mlieko sa nalieva čerstvé, organizmus non stop funguje, neoddychuje.Mne pomohla kniha ,,Každé dieťa sa vie naučiť spať,, ja som potrebovala odnaučiť maju od večerného uspávania v prvom rade. Pokyny som nedodržiavala otrocky, upravila som si to podla seba, každopádne pochopila som v čom je chyba a do cca 2 týždnov som mohla ,,nerušene,, sedieť v obyvačke na gauči pri telke vedla manžela a mať aj chvilu pre seba, na dokončenie domácich prác alebo len tak sedieť.

sense
16. máj 2015

Neprecitala som vsetky prispevky ale moja ma 2 roky a prespate noci mozem poratat na 1 ruke...budievala sa aj kazdych 45 min a to ani nebola kojena... zlepsilo sa to potom co zacala spat vo vlastnej postielke vo svojej izbe mozno pre niekoho krute vypratat dieta prec zo spalne ale evidentne sme sa rusili navzajom...teraz je hore len 2 krat za noc a niekedy len raz a to o 5. 30 je uz dospane....

angelina15
25. máj 2015

Môj malý mal vždy problém so spinkanim. Začala som mu dávať každý večer čajík humanna na dobrú noc a odvtedy spíme celú noc. Síce sa večer trošku vyplace, ponosime sa, popozerame nábytok a tak nech sa viac únavy a o 9 už spinka do tej pol 5 5, zobudí sa na papanie dáme UM a spí do 9.

avokado28
8. feb 2017

@aries24 ahoj, ako to prosim hodnotis s odstupom casu? Soanok sa upravil? Dakujem.

aries24
autor
8. feb 2017

@avokado28ahoj.ako som uz vyssie spominala,spanok sa nam po 4 rokoch ako som prestala kojit,zacinal upravovat🙂Momentalne dokaze prespat uz aj celu noc/mame 6 rokou/,ale dost casto mame nocne mory,alebo bolesti klbikou/tym ze rastie/,ale urcite sa to neda porovnat s tym co bolo predtým,je to ovela ovela lepsie🙂))samozrejme,cez den nespi doteraz,to by som uz vela od neho chcela🙂))

avokado28
8. feb 2017

@bobsent
Ahoj, vratim sa k tvojmu komentaru. To spankove eeg mu robili v martine? A ako hodnotis spanok s odstupom casu? Kedy prislo k zlepseniu? Dakujem.

bobsent
27. feb 2017

@avokado28 ahoj, spánkové EEG robili v NR. No, čo ti poviem spánok nič moc a už má 6rokov😕nedá sa naučiť spať, je to blbosť!
vstáva každý boží deň okolo pol šiestej a zaspí okolo 21.00-21.30 ak mám šťastie a stále musím uspávať😒
v noci neskutočne kope, škrípe zubami, mrví sa , rozpráva, keď nám skočí do postele koniec, vankúš mám pred tvárou aj bruchom lebo taký kop je už aj nebezpečný.
skrátka, tá nervová sústava je dráždivá, nevypína ani v noci.
máš podobný problém?
ale inak sa vyvíja normálne, len je velmi živý,aktívy a ukecaný ale nie hyperaktívny.
som k.o. čo sa týka spánku...

lobic
27. feb 2017

A nepomohlo by mu varene mliecko s medikom? Mne ked mala nechcela spavat, tak som jej to robievala na vecer pred spanim a jej to pomohlo, sice neprespala celu noc ale aspon par hodin, aj to bolo nieco pre mna

alexandraalexandrova
27. feb 2017

@lobic to dieta co sa spomina v uvodnom prispevku ma uz cca 7 rokov. Toto je stara diskusia z roku 2011 😀 takze uz ziadne rady netreba, skor si precitaj diskusiu, predtym ako napises 🙂

anulikv
21. sep 2018

Baby idem sa zblázniť nespime cele noci, 20mesačna dcéra, nám to dáva pocítiť každý deň, cez deň sa nezastaví,som dvesto krát pri postielke v noci, proste mrnka musím prísť lebo to usti do prebudenia a plačú :( ,spi vedla v izbe lebo sa mi zdalo že sme sa rusili,a čo je najhoršie,mala miluje svoj kočík,odkedy ma seklo,zmenili sme uspavanie z rúk na kočík,v postielke ešte nikdy!nezaspala, je to energické dieťa nevie sa vypnúť, bojujeme s postielkou i v noci,a ked reve šup do kočíka a je ticho, lenže už mi začína mrnkať aj tam, dve hodiny v noci voziť po byte alebo proste prekladam ju ako krava hore dole, som tri dni sama potom príde muž z roboty a nechápe že som zrela na psychiatriu,cele zle proste,baby prosím akúkoľvek radu alebo kto sa s týmto stretol pomôžte poraďte čo robiť.:(

Strana
z2