Môže byť 4-mesačné dieťa tučné?
Vie mi prosím niekto poradit? Rodina má depta že malého prekrmujem. Má 4 mesiace
Podľa mňa je masakralne tučný 😅 ale je to bábätko. Aj moja bola takáto, tiež dojcena. Treba byť potom opatrný, keď začneš jest normalne. Ak mu bude chutiť, netreba prekrmovat.
Moja keď začala lozit, veľmi rýchlo schudla. Teraz ma 3,5r a ledva 13kg.
Takže si z rodiny nič nerob, hlavne ak je kojeny 😀
@eeffka dojčene dieta vieš prekrmit. Mne doktorka povedala keď mala 2mes., že ju mám brzdiť- nedávať tak často. Priberala naozaj veľmi rýchlo a potom jej bolo ťažko, aká bola prejedena.
To sú také tie mamillovske reči, že materské mlieko je zázračný nápoj a dieťa bude naveky zdravé a nebude tučné a pod. zvasty (prepáč, len mam alergiu na mamillu, tam písali kopu nezmyslov, aj ta bola jedna z nich)
Ja myslím, že dojčením sa nedá prekrmovať...keby umelým mliekom, tak z toho deti priberajú viac. ..môj sa už narodil buclatý - lámal rekordy v nemocnici, a teraz je tenký
@simona20201309 v pohode moje maju 18 a 11 vtedy minimalne pri 1. Internety neboli take agresivne 🤣. Ked spoznali ozuzlany rohlik stratila som na atraktivite
@profantova len moja osobna skusenost- taketo buchticky deticky v mojom okoli, vsetky na materskom mlieku a dojcene na poziadanie. Babatka na umelom vacsinou chuducke.
Jezis na toto mam take nervy🙄 nasi tiez na nasu malu ze aka je tucnucka... A co ju mam dat ako na dietu alebo poslat si zabehat??? 😂😂😂 Ma 5 mesiacov
@autorka, chapem ta. Aj ja mam baculku s licami ako hrom a svokra so svokrom maju vselijake narazky. Sice ma to vytaca, ale odpoviem ze to JA som si ju takto vypiplala.... dojcene dieta nikdy nesmie byt na diete. Tvoje uplne krasne prosperuje! Babatka si takto pekne ukladaju tucik a potom ho raz dva minu ked zacnu chodit.
Jedine kedy treba zacat riesit ze babo pribera viac ako by malo je az po roku, teda az vtedy, ak vela pribera aj napriek aktivneho pohybu.
Dovtedy sa len mozes len tesit ze je zdrave a ze mu chuti.
Ahoj, ak je iba dojčenie, tak je to ok, moje boli obidve ako malé michelinky, potom začali chodiť a bolo po pneumatickách.😊
Mna dr parkrat upozornila ze nemusim dokrmovat ze priberaju deti viac ako by mali.
A ja ze-ale ja iba dojcim 😂 neverila. A ze ak tak tam musim mat riadnu smotanu.
Ako neboli ze tucne deti na to aku vahu ukazovalo. Teraz su to spagety ze vsade musim davat na pas gumu 🙈
Podľa mna iba dojčené babo nevies prekrmovat. A čo by si ako mala robiť? Nedať mu mlieko a nechať ho plakať? Aj tak by to pri najbližšom dojčení dobehol. Raz je podľa rodiny dieťatko tučné inokedy príliš chudé 😅
Podľa mna to môže byt v génoch, neviem, ako vyzeráte s mužom, či ste skôr väčší, mohutnejší, vyšší.
My s mužom sme takí normálni, chudí. A moja mala i tak faldiky, taka mišelinka. Vraj môže byt i v mliecku viac smotany, cukru. Záleží na strave matky. A ja som veru vtedy dost jedla sladké.
Tak asi lepsie, ako pocuvat, ze mas urcite malo mlieka a nespi preto, lebo je hladny, ved pozri, aky je chudy...ludom nevyhovies. Ma aktualne 2,5 roka a 12 kg, zozerie na obed 2 knedliky a velky kus masa, aj kyslu kapustu a za tym velky kus torty (boli sme dnes na krstinach a nemal problem), potom este pagace a slane pracliky,...a nevidno to na nom. Nikdy nebol tucny. A bratranec, o pol roka mladsi, 2 rocny, ma tusim 20 kg uz, aj ovela vyssi je. Obaja su zdravi, len su ini...
Ludom nevyhovies, dolezite je, co hovori pediater.
ked zacne behat, zhodi to. ale ak je s tym pedina ok, neries
Netrap sa, maly je nadherny 🙂 ja mam doma tiez taku buchticku riadnu🙂 Len nech papa tolko mliecka kolko potrebuje, a ostatni co maju blbe reci nech si trhnu, jednym uchom dnu druhym von. Ine by bolo napr keby mal 10 rokov a od rana do vecera sa napchaval sladkostami.. taketo male babo vie same kedy ma dost. A este takto v lete urcite pije viac mlieka, ked je horuco
aj nas maly bol taky gulko ale casom z toho vyrastol, ked zacal bicyklovat isla mu vaha tiez dole
Normálne babo. Moja má 3,5 mes. Narodila sa 3260g, teraz má 7300g. Dr vždy povie, že aké krásne živené bábätko. Začnú sa hýbať a vybehaju to. Mna fascinuje ako sa ľudia staraju a všetko komentujú. A potom keď sú deti vacsie a naozaj môžu priberať im pchaju každú chvíľu sladkosti a hovadiny

Babo moze byt tucne, ale pri malom dietati, ktore pije len materske mlieko, teda neje ziadne sladkosti a nezdrave jedla, s tym nic nespravis a ani s tym netreba nic robit, ono z toho vyrastie. Je hlupost to riesit alebo vobec komentovat, len skoda, ze vacsinou rodinni prislusnici s ktorymi si najviac su ti najmudrejsi…