icon

Môže byť 4-mesačné dieťa tučné?

8. júl 2023

Vie mi prosím niekto poradit? Rodina má depta že malého prekrmujem. Má 4 mesiace

Strana
z2
autor
8. júl 2023
autor
8. júl 2023

Nedávala by som to len tak ale už aj manžel doma do mna hučí keby len zbytok rodiny občas povie niečo tak to ignorujem ale denne sa to nedá

pribinak
8. júl 2023

Múdre reči rodiny by má nezaujímali. Obzvlášť ak je to dojčené bábätko.

Ak pediater hovorí ze je ok, tak je ok

Moja neterka bola takáto buchtička, dnes je kosť a koža

zuzkaa1991
8. júl 2023

Co pediater nato?on ma tabulky ci je dieťa tucne alebo nie ;) videla aom tucnensie uprimne 2m ;) dajte si.do tabuľky udaje dieťaťa ja som.mala.problem ze moja mala.je malá 😁 ma.5r a ma.lej 15.8kg takze som.si raz za cas hodila do tabuľky a vždy bola ok

autor
8. júl 2023

Je dojceny takze tazko by som niečo menila aj keby som chcela ale to nikto nechape

andrejka1974
8. júl 2023

Záleží veľmi veľa koľko vážil keď sa narodil či je len dojceny ale časom bude chudši keď sa začne hýbať pretáčať chodiť

eeffka
8. júl 2023

Dojcene dieta nevies prekrmit, moja bola tiez jak miselin ako sa zacala hybat natiahla sa na spagetu

autor
8. júl 2023

@andrejka1974 narodil sa predčasne ako 2 kilový a váhu dobehol za prvý mesiac napriek silnej žltačke a 10 dni jisky

thoughtfulweirdo
8. júl 2023

Môj dojčený bol taká buchta, teraz v 2r je tenký 🙂 neboj nič, dojčené bábätko neprekŕmiš

majamat
8. júl 2023

je uplne v pohode.
deticky su rozne, neiktore su stihle,a le vseobecne v tomto veku byvaju babatka takto baculate. nic to neznamena.
moja dcera bola podobna. do 3r z nej bolo stihle dievcatkoa to sa vyskovo ani nevytiahla, lebo ma problem s rastom a rastla podpriemerne, aj tak je stihla.

monika4487
8. júl 2023

Je v pohode 🙂 nasi boli riadne faldikov. Take male suma. Okolie tiez mi podsuvala take priblbe reci. Prisiel rok, raz sa vytiahli a okolo dvoch rokov sa tak vytiahli, ze sa nas pediatricka pytala ci im davame dost jest :D je krasne babo 🙂

majamat
8. júl 2023

a veru, je lepsie ak je babatko buclatejsie.,
mnohe deticky maju nejaky problem so stravou,a j ked to nemusi byt vas priprad, moaj dcera zacala s prikrmamy uplne v pohode, chutilo jej, potom prestala jest a trapilis me sa. nakoniec ma cleiakiu. dcera kamosky od mala jedla vlemi slabo. v 1r 7,5kg v 2r 9,5kg. ateda aj tu an MK sa stretavam s tym, ze mamicky sa trapia s jedenim dietata.
ked si do 1r nadbehne, nie je potom tak chudulinke a ma aspon enjake tukove zasoby an horsie casy.

rillwen
8. júl 2023

Nie, bábo nemôže byť tučné, do 1 roka ho treba pokojne vypapať. Prebytok živín pozitívne vplýva na vývoj mozgu.

mikitilik29
8. júl 2023

Bože to sú jeb...nuti ľudia čo vedia povedať ze dieťa je obezne.

kris_tin257
8. júl 2023

Moja dcéra má 4,5 mesiaca hovoríme jej buchta lebo ma 8 kíl je plne dojcena, syn bol taký istý podľa záznamov ešte ťažší v jej veku a teraz má 4 roky a je chuducky, doslova kosť a koža a to zje naozaj veľa. Nič si z toho nerob 😊 keď začne chodiť pôjde to dole

ankare
8. júl 2023

Keďže je dieťatko dojčene, nie je tucne. Pokojne aj naďalej dojči napoziadanie. Sprosté reči odfiltruj preč. A veľa znamená genetika dieťatka. Prvý syn bol baculko, vážil skoro 4kg po pôrode. Druhý vážil ani nie 3300g a vždy bol chuducky. Obaja dlho dojčení.
Si úžasna, že dojcis predcasniatko, klobúk dolu. 👏👏👏

ariannazara
8. júl 2023

Môj malý bol tak neskutočne tučné dieta 😂😂😂 jedna baba na dedine mi povedala ze ešte také tučné dieta nevidela v 1 roku 14 kíl.
Teraz 4 roky ma 16 kíl asi 😂 a chudý jak spajla, nosí 98 veľkosť. Takže by som rodinu poslala do pecka 🙂

vreckovka2
8. júl 2023

Opytala by som sa od rodiny, ze aku dietu mu odporucaju. Ci postaci mliecna...nas narodeny v termine nemal ani 2800gramov. Priberal riadne od 2.mesiaca. faldy na rukach mal este aj na predlaktiach, liciska buclate. A pediatricka mi vzdy vravela, ze je akurat.

livi123456
8. júl 2023

Moj ma aktualne 6 mesiacov skoro a je este tucnejsi. Ja to neriesim, tiez to počúvam stale aky je ale nezamyslam sa nad tym. Okrem tej vahy ma 76cm. Je jednoducho cely velky. Dcera bola absolutne rovnaka a teraz v 7 rokoch vyzera ako keby sme jej jest nedavali, iba je extremne vysoka. Takze kaslat na okolie, oni to vybehaju

ankare
8. júl 2023

@ariannazara daj fotku, keď bol bábätko 😅

0silvia0
8. júl 2023

Dojcene deti mozu byt taketo, ved ho nenechas hladneho. Moj syn bol taky isty. Strasne tieto staracky sa celej rodiny do matiek.

jesenzima
8. júl 2023

Moji boli ako gule, ale moja rodina nie je na hlavu a každému sa tučnučké bábätká páčili .. teraz sú vysokí a štíhli obaja 🙂

dskjhfdlkdjhl
8. júl 2023

Uplne normalne miminko. Moja mladsia dcera vyzerala podobne a ked sa potom zacala hybat, tak sa z nej razom stala spageta. Blbe reci treba ignorovat, alebo odpilit niecim trefnym.

deti95060810
8. júl 2023

v pohode... krásne bábo.
syn bol tiež takýto...skoro ma zjedol...

ketrin
8. júl 2023

úplne normálne bábätko, dojči ho, koľko mu chutí, teraz ide teplo, bude potrebovať veeeľa mlieka, abo bol hydratovaný

jasminet
8. júl 2023

a co navrhuje manzel, ake riesenie?

eeffka
8. júl 2023

@jasminet riesenie mojho muza: reve daj jej cicku , o par tyzdnov nedavaj jej furt tu cicku ked reve 🤣🤣🤣

anjelicek26
8. júl 2023

Ach rodina a tie ich skvele pripomienky a hlasky, ako zdeptat mladu mamicku... syn je nadherny a tie faldy nevadia... nie je tucny, ale ma ich - lebo ich potrebuje... keby si videla, co spravi jedna obycajna choroba s tak malym babom, keby tu tukovu zasobu nemalo... moj syn 6 tyzdnovy zdvojnasobil porodnu hmotnost, pol rocny strojnasobil. Sestra sa smiala, ze sa mu prsty na nohach nezmestia do jednej rady, co je taky tucny... syn ma dnes 13, je najmensi siroko daleko, postava vysportovana, nikdy - skutocne nikdy! nebol obezny, len proste skvele prve dva roky zivota priberal... ako zacal behat a hybat sa, bolo po srande a faldikoch..

cervenaruza123
8. júl 2023

Moja bola buchta, najprv teda schudla, potom sa rozjedla a pribrala az az. Bola aj nad tabulkovymi hodnotami, jedna doktorka mi aj naznacila, ze by mala schudnut, resp. nepriberat tak. Ale nasa doktorka to neriesila (pytala som sa jej), dcerka bola vseobecne aj vyssia na svoj vek, aj s vyssou porodnou vahou sa narodila. Nasa doktorka len chvalila. A dcerka to uz aj vybehala. A ti poviem, som rada, ze mala viac kil, lebo ako malicka ked bola nejaka choroba alebo zubky a odmietala jest, tak sme nikdy nejak nestresovali, ze extremne schudne, lebo mala zasoby fajne. Vsetci vraveli, ze jak sa zacne viac hybat, zacne aj chudnut a tak aj bolo.
Inak to aj kazdy ma iny nazor, moja bola fakt taka okruhlucka a vacsina komentovala, ze aka ja baculata, ale nasli sa taky, co im pripadalo, ze je malo baculata, ze by mala byt este viac 😀 .

Strana
z2