icon

Môže novorodenec plakať nepretržite?

27. okt 2024

Je v poriadku ak mesačný novorodenec okrem jedla z spánku nonstop plače? Dr povedala že deti plaču. Ale vkuse? Zaspí o 11tej v noci, v noci párkrát hore, proste otvorí ústa aj oči zároven. Zažili ste niečo take? Kedy to prejde?

Strana
z2
deti95060810
27. okt 2024

ozaj len plače? lebo ja som sa s tým nestretla.

janickacrazy
27. okt 2024

Áno, bohužiaľ som to zažila. Aj moja doktorka hovorila, že deti plaču, no áno, plaču, ale nie celý deň. Nakoniec sme zistili, že malý je alergický na mlieko. Po výmene mlieka sa plač zlepšil tak o 80%. Doktorku som mala chuť zavraždiť, lebo furt nás nikam nechcela poslať, že je to normálne. 6 mesiacov sme sa trápili.

autor
27. okt 2024

@deti95060810 no prevažne vraj ano. Je to moja neter.
@janickacrazy a aké mlieko ste nakoniec kúpili? Kde vás poslala? Na gastro?

koniarova
27. okt 2024

Ak je to ozaj tak, tak potom vyšetrenia. Aspoň základné. Ale brala by som to vyjadrenie "nonstop" trochu z nadhľadom. Tiež som mala dieťa a viem,čo narobí psychika a aký je to šok mať zrazu dieťa.

autor
27. okt 2024

@koniarova toho je druhé dieťa. Ale sú hotovi z nej.

koniarova
27. okt 2024

Tak stať za svojim a žiadať vyšetrenia.

janickacrazy
27. okt 2024

Áno, na gastro. Mlieko sme mali na predpis Nutrilon digestive allergy care. S ním to bolo oveľa lepšie. Tiež to bolo moje druhé dieťa.

autor
27. okt 2024

@koniarova
@janickacrazy poviem im,nech to zas spomenú...

anavixy
27. okt 2024

Nejaky dovod to mat bude. Ano, niektore babatka vela placu, niektore placu nonstop, ale nie bezdovodne. Ak je napapane, prebalene, ma dostatok fyzickeho kontaktu, je odpocinute, neprestimulovane, tak treba hladat pricinu napr v brusku ci blokadach. Intolerancie a abkm mavaju aj ine prejavy, nastudujte si o tom nieco a posudte, ci nema aj nejake ine priznaky a rieste a pediatrom. Urcite by som zasla ak k dobremu detskemu fyzioterapeutovi (a osteopatovi), moze mat nieco bloknute od porodu.

ivik4
27. okt 2024

Hej moj syn
On fakt pocas dna vkuse reval,vecne nespokojny a trvalo mu to dlhe mesiace . Noci boli ovela lepsie

zuzana9393
27. okt 2024

U nás pomáhala fitlopta, alebo nosič. Keď nič nezaberá, zrejme ho niečo bolí a preto plače.

katulkagajdos
27. okt 2024

A je kojená? Lebo napr. moja bola len kojená a mesiac trvalo, kým sme prišli na to, že je len hladná - nepriberala, keď sme začali prikrmovať umelým mliekom- konečne sa ukludnila.

simsalabim
27. okt 2024

Ano, moja starsia bola podobna… reflux. Opatrenia niekedy pomohli, ine dni vobec. A neskor potvrdena alergia BKM a laktozova intolerancia, ale to uz bola skolkarka. Kolegynin vnuk tiez takto plakaval a mal laktozovu intoleranciu. Kedze otec bol lekar, vysetril si ho sam a nemusel sa doprosovat. 24h po ukonceni kojenia a zaradeni bezlaktozoveho mlieka dieta prestalo plakat.

autor
27. okt 2024

@katulkagajdos je na umelom mlieku

autor
27. okt 2024

@simsalabim spomenie to znovu lekárke

simona92101
27. okt 2024

Prostredna dcera takto doslova revala,odkedy sa narodila.den noc 24/7.doktorky tiez vsetko bagatelizovali,babky mudrovali.nespala,nechcela jest,slabo priberala,stale hnacky,neskor reflux,krv v stolici.aj lekarka z gastra vsetko bagatelizovala,robila pokusy a nakoniec dcera skoncila v 6m v nemocnici.a tam sa potvrdilo ABKM,na alergo este alergia na soju,vajce,a mnoho ineho.dcera trpela 6mesiacov v krcoch a bolestiach.nakoniec specialne mlieko bez kr.bielkoviny a spravna dieta a zrazu usmievave babatko.
Radim nedaj sa odbit!

autor
27. okt 2024

@simona92101 och chudatko. Áno, budú sa dožadovať vyšetrení.

kikiballa
27. okt 2024

Áno. Môj syn. Prereval 20 hodín denne. XY lekárov dom navštívila a nikto nič nezistil. So. Myslela,že vyskočím z okna už. Spal max. 40 minút vkuse. Do 2 rokov to s nim bolo peklo. Emócie na maximum, vkuse musel byť v pohybe...teraz má 8 rokov, má adhd a aspergera. Takže bojujeme zase iným spôsobom.

autor
27. okt 2024

@kikiballa 😢 držte sa

autor
27. okt 2024

@kikiballa a tie adhd a asperger sa kedy začali prej

autor
27. okt 2024

Prejavovať?

sofia1979
27. okt 2024

@janickacrazy ja s tým nemám takú skúsenosť,ako plačú bábetka, ale neústavne hmm nieje hladný máš dosť mlieka

akvi
27. okt 2024

U nas tiež alergia na mlieko, dieťa som čisto kojila, prvé mesiace revalo skoro stále, podľa mňa mal aj skrytý reflux, pretože potreboval sať vkuse. Čiže podráždené všetko, ako keď ťa páli zaha, potom sa napil a z toho kolika vždy, keď som ja zjedla čokoľvek mliečne plus ekzém. Zistili sme tú alergiu až pri prvých prikrmoch, keď som mu dala jogurt. No a ešte potom neskôr vysvitlo, že dieťa je AS a tak tie prejavy boli x 100. Lenže toto dr. absolútne neriešila, vždy bagatelizovala všetko, zaujímalo ju len, či dieťa priberá, neskôr zase či sedí, lozí a pod. A vlastne iné nič neriešila a ja ako novopečena matka som ju počúvala. Internet sme vtedy nemali, až neskôr mi došlo, že sme to mohli prežiť aj úplne inak a nie sa trápiť všetci. Takže bábätká síce plačú, ale ak mama cíti, že niečo nie je ok, treba riešiť a nie sa trápiť.

akvi
27. okt 2024

@kikiballa áno, u nás podobne. Decko nadpriemerne inteligentný asperger a život do jeho cca 2 rokov bol fakt peklo. Úplne ti rozumiem.

autor
27. okt 2024

@akvi AS je asperger? Sestra vraví že už je to trochu lepšie, dieta je na umelom mlieku, už tiež vystriedali asi 4 typy, ma HiPP nejaké s kozím mliekom...

akvi
27. okt 2024

AS je asperger. Okrem stravy poraď sestre, nech skúsi eliminovať množstvo podnetov. AS deti prestimuluje čokoľvek. Aj veci, ktoré bežne človek nechápe, že by mohli byť problém. Čiže napríklad pustena TV ako "podmaz", kolotoče a hračky v postieľke, množstvo farieb, vôní, proste akékoľvek vnemy. ( Ani ti nenapadne taká vec, že aj prádlo vonajuce po prášku môže byť problem, u nás napríklad doteraz a to je syn už dospelý). Ani nevravím o návšteve takých miest, ako je hypermarket a pod. Nič sa nestane, ak sestra vyskúša vytvoriť totálne kľudné jednotvárne prostredie, či sa bábätko ukľudní. Mne by to vtedy veľmi pomohlo, ak by mi to niekto povedal, postupne som samozrejme prichádzala na to, čo mu vadí, lenže nie všetko ti dôjde hneď.

autor
27. okt 2024

@akvi ďakujem ti za rady, odkazem jej 💞

kikiballa
27. okt 2024

Od malička. Extrémne neprimerane reagoval na podnety. Napríklad keď si staval kocky a jedna mu spadla, to bol rev akoby si mu ruku zlomila. Trieskal hlavou do zeme,do steny keď mal nervy. Autíčka mal v jednom rade,neexistuje aby mu s nimi niekto pohol. Neskutočnú pamäť má. Presne vie čo kde bolo položené. Muselo sa ísť presne podľa šablóny. Najprv sprcha, pyžamo a potom zuby. Neexistovalo prehodiť poradie.

kikiballa
27. okt 2024

@akvi boooze konečne sa našiel niekto kto to chápe. Mam teraz 2 ročnú dcérku a ona je ako kvetinka. Jemná,tichučka no srdiečko.

danielahamar
27. okt 2024

Za mňa je to tiež mlieko, môj mal Nutrilon allergy digestive care

Strana
z2