icon

Môžem ísť na kúpalisko s mesačným bábätkom?

rebeka3333
15. jan 2023

Ahojte baby chcela by som dnes spraviť vylet sestre aj bratovi na kúpalisko do turčianskych 🙂 kúpanie je vnútri 🙂 ale mám aj malého mesačného syna či môžem s ním normálne ísť na kúpalisko s tým že my dvaja by sme sa nekupali ale len by bol vo vajíčku ďakujem

oblecenie99
15. jan 2023

Vieš čo, mňa by teraz nenapadlo tam beat ani svojho trojročného, či seba . Ja ako dospelá nedokážem vydržať v tých uzavretých priestoroch, plnej vlhkosti a výparov z chlóru... Ináč dokonalé miesto v tomto chriokovom období, pred pár týždňami sa zháňali aj otvorené krabičky panadolov a nurofenov v mamickovskych skupinách na FB, lebo sa v lekárni nedali zohnať, a decká aj 5 dní v nezrazitelnych štyridsiatkach, ale tak keď chces, tak choď, tvoje dieťa. Nehovorím o Tom neznesiteľnom hluku, ktorý je v tých uzavretých bazénových priestoroch, fakt vhodné miesto pre novorodenca.. Aspoň si zober vaničku, vajíčko nie je vhodne pre také malé dieťa, okrem nevyhnutných presunov autom.

nekonecna_katastrofa
15. jan 2023

Len sa pýtam: a to vôbec niekde pustia k bazénu oblečenú osobu s kočíkom? 🤔 Toto mo nejde do hlavy. S tým vyššie spomenutým rizikom choroby súhlasím.

dominikamacakova
15. jan 2023

V pohode choď. Mňa skoro ukameňovali keď som sa pýtala či sa dá ísť do jedného obchodného centra s kočíkom a mala som týždňové dieťa. No pomooc, podľa žien z modrého koníka som s ním išla na istú smrť do pepca 😂

koniarova
15. jan 2023

@dominikamacakova porovnávaš neporovnateľne.

dominikamacakova
15. jan 2023

@koniarova je to to isté... Čo sa môže tomu mesačnému dieťaťu stať?

martinkatinka
15. jan 2023

@dominikamacakova rozdiel je v tej klime a vlhkosti. V pepcu asi nie je prekurene a vsetko necitit chlorom ci inou dezinfekciou.... Dieta este nema termoregulaciu

evaachesa
15. jan 2023

Len tak mimochodom, treba myslieť na to, že pokiaľ sa človek nekúpe, tak je to pre neho neznesiteľné jednak čo santýka teploty a ťažkého smradľavého vzduchu od chlóru. Mám to odskúšané len nedávno kedy sme boli s mužom a synom na wellnesse, no ja som sa kúpať nemohla. Bola som len na lehátku, no bolo to otrasné...ten ťažký vzduch a teplo, no musela som sa chodiť vetrať mimo bazénu. Toto by mohlo minimálne pre novorodenca dopadnúť veľmi zle!

svetlonos
15. jan 2023

@rebeka3333
boli sme manzel, ja aj syn 2,5 rocny takmer mesiac chori. A vies co? Zlaty kovid - 2x sme ho mali, raz sim aj odpadla ale trvalo to len tyzden.
Teraz sme mali tak dusivy suchy kasel, ze nas z toho natahovalo na vracanie. Maly vypil pohar vody a po tom zachvate kaslu ho hned vely vyvratil ako vodopad.
Muzovi za 3 dni zabrali atb, mne ani malemu nechcela dat. Babetka do roka koncili s velkymi plucnymi problemali v nemocnici zopar aj na jiske.
Nikdy v zivote mi takto nebolo a to uz som aj s bronchitidou do toboty chodila.
Nesla by som s babatkom ani za milion a to termalne zboznujem.

sasa1310
15. jan 2023

@dominikamacakova Tak niekto je veľký hrdina pokiaľ nezažil zdravotné ťažkosti na vlastnom dieťati. By ma zaujímalo, čo také zaujímavé mali v tom pepcu, lebo ja tam nemám nikdy, čo kúpiť.

anabel2341
15. jan 2023

@rebeka3333 nechcem ťa strašiť,ale ja som mojej sesternici dohovarala aby nešla tiež s mesačnim bábätkom na kúpalisko je obdobie chrípky povedala mi že čo sa starám že ja deti nemám :D takto ma pekne odbila za týždeň mi píše je s malou nemocnici , a to som fakt nechcela aby to tak dopadlo na koniec povedala že som mala pravdu ..bábätká sú náchylnejšíe nehovorí sa to len tak že najmenej mesiac ostať s bábätkom doma a návštevy obmedziť, je tam vlhkosť atď ja by som zobrala lepšie babo na prechádzku na čerstvý vzduch

jesenzima
15. jan 2023

Okrem všetkého ostatného napísaného, ja nechápem, prečo chcete ísť na kúpalisko, keď sa ani nebudete kúpať.... Oni sa budú kúpať, vy nie, takže spolu aj tak nebudete, no nechápem ...

cecilia29
15. jan 2023

Za iných okolností by to nebolo také strašné. Pravdou však je ze teraz sú neskutočne virozy vo vzduchu . Takže by som sa tomu radšej vyhla. Lebo je duskutabilne ako by to zvladalo také malé babo. My sne boli v aquacity keď mala bola 2 mesačná. Boli sme na pobyte. Ale zvyčajne bola len na izbe. Pri bazénoch len raz na 1h. Ani sa tam necítila dobre. Iný vzduch

iwesska
15. jan 2023

V tom dusnom,vlhkom vzduchu,plnom bacilov, mu urcite bude super,ked len nedavno vyslo zo sterilnej maternice🙈 Ja len dodam,ze je vypadok detskych sirupov a cipkov proti teplote,tak aby si s tym ratala,ze ked bude mat horucku,nebudes ju mat s cim zrazit.

klip0
15. jan 2023

Autorka už je dávno na kúpalisku a nečíta to tu 😁😅

dominikamacakova
15. jan 2023

@sasa1310 prosím? A čo ja mám s tým, že tam nemáš čo kúpiť? Takže teraz tam nemôže nikto chodiť lebo ty nemáš čo kúpiť, alebo ako to mám chápať 😂

sasa1310
15. jan 2023

@dominikamacakova máš to chápať tak, že keby si s týždňovým bábom išla trebárs do lekárne alebo potravín, ešte človek pochopí. Ale do pepca? Preto som sa pýtala, čo také si tam kupovala, že si tam ťahala týždňového novorodenca. Pre niekoho to pepco asi fakt nevyhnutnosť. Nič v zlom, len nechápem tomu ani by ma to nenapadlo ťahať novorodenca do pepca, pre niečo, čo je v živote nepodstatné.

dominikamacakova
15. jan 2023

@sasa1310 asi to bolo podstatné keďže tam majú veci pre deti. Už to začína zas 🙈😂

sono2
15. jan 2023

@rebeka3333 nie nešla.
Keby to bolo v lete vonku áno vnútri nie
Je malé

sasa1310
15. jan 2023

@dominikamacakova však dobre. Nezačína nič, len nechápem. ja som na takéto veci mala manžela, ktorý bol s dieťaťom doma

bluka2
15. jan 2023

Ja v tom nevidim najmensi problem. My sme chodili vsade s novorodencom medzi ludi (aj v krajinach, kde je omnoho viac ludi na m2 nez na SK a tiez mal v januari ani nie mesiac) - nic sa samozrejme nestalo... Skor neprirodzene sterilne prostredie skodi

siska53
15. jan 2023

@rebeka3333 Dufam, ze si nesla!

sun_shine_2020
15. jan 2023

@rebeka3333 ahoj, bola so niekedy v Turčianskych? Je to tam dosť malé - tam nemáš nejakú tichu zónu, je tam hluk z vody, od ludi, ako písali vyššie je tam iná vlhkost. Nemáš tam súkromie na to aby tam babo bolo vo vajíčku a na ruky vôbec nie, aby si sa s ním neposmykla. Nech idú oni dvaja a ty kľudne kočíkuj vonku babo. Kúp im vstup na 2 hodinky a tie dve hodinky sa vieš poprechádzať po Turčianskych.

bu1bu
15. jan 2023

Teda ja som dosť akčná, s 2mesacnym som bola na kúpalisku, ja o drobec pod stromom, manžel a dcéra v bazénoch, s 3 mesačným na lodi, s 4 mesačným sme leteli 6 hodin, ale s mesačným bábätkom v čase vrcholiacej chrípkovej sezóny v uzavretom priestore kde je 100% vlhkosť, prepac ale to je STRAŠNÁ BLBOSŤ.

h2
15. jan 2023

A tvoja sestra a brat sú malé deti, keď chceš ísť s nimi? Ak im chceš urobiť radosť a zobrať ich tam, tak radšej zaplať lístok aj mame, alebo otcovi, alebo obidvom, nech s nimi idú oni. Ty s dieťaťom zostaň pekne doma.

ropucha6
15. jan 2023

Tak toto si vobec neviem predstavit. Ja mam dvojmesacnu a este minimalne mesiac nepojde do kolektivu, takisto neprijimame navstevy s detmi. Kazdy naokolo mal decka po pohotovostiach, v nemocnici, plus vypadok liekov…nie, dakujem. Navyse to prostredie, ako sa tam chces prechadzat? Bala by som sa, ze sa smyknem. Pokocikuj v parku, je celkom teplo, to mas istejsie.

rebeka3333
autor
16. jan 2023

@klip0 nešli sme 🙂

rebeka3333
autor
16. jan 2023

@sasa1310 ja som slobodná mamicka 🙂

rebeka3333
autor
16. jan 2023

@siska53 nie nešla radšej veru 🙂 ešte počkáme do mája aspoň