icon

Môžem vziať novorodenca na hodinovú prechádzku v zime?

8. dec 2025

Ked mam tyzdnoveho novorodenca, ktory este nebol von a potrebujem nieco vybavit pol hodinku od domu, t.j. pol hodina tam, pol hodina naspat, bol by velky prehresok ho zobrat so sebou alebo je to prilis rizikove a este nemoze byt tak dlho vonku na studenom vzduchu?

anjelicek26
8. dec 2025

Normalne ho vezmi von...

katkaseiner
8. dec 2025

predpokladam ze ani u teba nemrzne... drobec to zvladne, neboj sa.

really8
8. dec 2025

@anonym_autor preco si dnesne matky myslia ze cerstvy vzduch detom ublizuje?

eternity24
8. dec 2025

@anonym_autor veď ho adekvátne oblec k počasiu a môže, prečo by nemohol?

dorizzz
8. dec 2025

Mozes. Mne sa dcera narodila v decembri pred 22 rokmi, dnes ma narodeniny a bolo vtedy -20st vonku. Detska lekarka vtedy kazala pod -10 nechodit von prvy tyzden dva. S dnesnou zimou sa to ani neda porovnat. Takze babatko vhodne oblec, zabal do deky, fusaku a vybav si co potrebujes.

patka06
8. dec 2025

Jasné, že môžeš.
Otázka je skôr, prečo týždňové bábätko ešte nebolo vonku

mima172
8. dec 2025

Jasné, že áno. Prečo o tom vôbec takto uvažuješ? Veď pobyt na čerstvom vzduchu je súčasť bežnej zdravej dennej rutiny.

zuzikak
8. dec 2025

samozrejme kludne ho vezmi von. Nemrzne. Adekvatne oblecies, je v kociku zababuseny tak vybehni.

anonym_8a0f2d
8. dec 2025

Neprežeň to s obliekaním ale ani nepodceň. Inak bez problémov. Ja som chodila s mojimi novorodencami normálne von a to boli iné mrazy. Napodiv im to veľmi prospelo. Ani jeden nemali atb, ani žiadnu extra chorobu (max 3 dni chrípku). Deti 8 a 5r.

stellarstar
8. dec 2025

Z nemocnice si ako šla domov? Jasne že môžeš ísť von

cskrisztinka
8. dec 2025

@anonym_autor nič nie je lepšie ako čerstvý vzduch. Aj ja som zobrala von moju dcérku. Začinali sme len 20-30 minutami. Dnes už má 7 týždnov a chodime na prechádzky 2-3-4 hodin.

domiklik
8. dec 2025
@patka06

Jasné, že môžeš.
Otázka je skôr, prečo týždňové bábätko ešte nebolo vonku

@patka06 lebo asi aj matka je týždeň po porode

taktotedanie
8. dec 2025

@anonym_autor mne bolo pediatrom odporucane pre novorodenca do -10 kludne, dieta bude predsa oblecene

katrinka8
8. dec 2025

Treba len dať pozor na hmlu a smog. Inak normálne môže ísť novorodenec von aj v zime na hodinu.

patka06
8. dec 2025
@domiklik

@patka06 lebo asi aj matka je týždeň po porode

@domiklik ok, ak sa necíti na prechádzku to chápem, nie každá má ľahký pôrod. Dieťa môže zobrať von otec, babka, dedko, možností je veľa. Alebo aspoň kočík na terasu, balkon ...

nykkushka
8. dec 2025
@patka06

@domiklik ok, ak sa necíti na prechádzku to chápem, nie každá má ľahký pôrod. Dieťa môže zobrať von otec, babka, dedko, možností je veľa. Alebo aspoň kočík na terasu, balkon ...

@patka06 možno to bude tym, že nie každa ide domov po 3 dňoch? Ja som bola v nemocnici 6dni, rovnako aj naše dieťa a prvy krat išlo von na 8-9deň a nemam pocit, že by z neho ubudlo 😉🙃

dudos
8. dec 2025

Mám doma decembrové dieťa. Maličké to zvládne. Ja som si “zateplila” kočiar zvnútra. Dala som tam deku, aj po stranách. Ak by fúkal vietor.

anonym_aa762a
8. dec 2025

@anonym_autor Veď normálne ho vezmi veď nie je -10 st.

anonym_d550a3
17. dec 2025
@cskrisztinka

@anonym_autor nič nie je lepšie ako čerstvý vzduch. Aj ja som zobrala von moju dcérku. Začinali sme len 20-30 minutami. Dnes už má 7 týždnov a chodime na prechádzky 2-3-4 hodin.

@cskrisztinka 3-4 hodín v kuse?aj teraz v zime?to ani není hladné medzitým?

biglovemom
17. dec 2025

Mala som akutnu sekciu .o 8 dni neskor sme boli 1x vonku .kazdy den min 2hodiny .novembrove dieta .