icon

Náročné 3-mesačné bábätko

syla88
23. aug 2022

Ahojte. Povedzte, že nie som jediná, čo má také bábätko. Problém je v tom, že moja malá (3m) vôbec neakceptuje kočík, nosič ani autosedačku. A ani cumel. Pri nosiči som dodržala všetky zásady správneho nastavenia, vždy som ju tam skúšala dať keď bola spokojná a pokojná. Preto sme s ňou nikde doteraz neboli, len u pediatričky maximálne. Spánok cez deň tiež nemá dobrý . Zaspí jedine v závesnej kolíske, ale treba ju neustále hojdať. A keď zrovna nespinká, vyžaduje si neustále moju prítomnosť a pozornosť. Urobiť niečo alebo navariť, je v podstate nonsens....a popri tom sme vlastne v domácom väzení. Viem, že z toho vyrastie. Mali ste to niektorá tiež takto?

Strana
z4
blontimka
1. sep 2022

@syla88 ja. A písala som sem príspevok o Tom, že som neschopná.....v noci muž s ňou skákal na fit lopte atď ..a vieš čo? Prestala som kojit v noci keď mala 9m, skoro 10. Od roka spala celú noc
Stále spi celú noc a aj poobednú spánok na ktorý zaspáva sama. Prejde to, ale bola som na psychiatra. Veľa síl!

rja
2. sep 2022

@syla88 naša akceptovala kočík jedine tak že som ju doňho dala už keď spala a hneď som sa musela pohnúť a nezastaviť lebo inakšie by sa hneď zobudila teraz sme prešli na športový kočík a som prekvapená že konečne sa jej páči.. nosič som objavila neskôr ten u nás fungoval aj funguje.. V aute nám pekne spala a cumlík nechce doteraz ale zase keď bola hore že nespinkala tak priateľ chodil menej unavený domov po 12tkach v práci ako ja po dni s bábätkom.. Malá nám non stop plakala a to nemala ani koliky nič sama vôbec nevydržala možno chvíľočku na hracej deke a potom len na rukách ale ako prešla 5. mesiac to bolo úplne vymenené dieťa šťastné, veselé 😊 takže asi len vydržať

klaudinkad
3. sep 2022

@syla88 prežívame podobné obdobie s druhou dcérou 4mesačnou, doma na rukách takmer nonstop, v kočíku plač, cumel tiež nevezme do úst, nosič ešte ako tak, ale musí byť unavená, uspávanie je freestyle, stále zaberie niečo iné, noci sú des, denné spánky 30minútovky. Prvá bola rovnako náročná, ale aspoň vonku sa s ňou dalo ísť, tá sa kočíkovala rada. Neporadím nič, treba vydržať, stále príde nové a nové obdobie, čokoľvek sa môže kedykoľvek zmeniť. Snažiť sa stále myslieť čo najpozitívnejšie, byť vďačný za to, že je bábätko zdravé, užívať si chvíľky, keď je spokojné, nebrať to ako záťaž, ale ako poslanie, nezblázniť sa, nie ste v tom sama..a kedykoľvek je to možné, dopriať si oddych! (Veľmi dôležité!) Inak sama neverím, že to píšem, lebo už som z toho tiež na prášky 😀 Držím palce ✊

misinka0611
3. sep 2022

Prvý syn pokojný, pekne spal, miloval kočík autosedačku, zaspával sám, jednoducho ťažká pohoda.

Neskôr sa narodila dcéra a pre mňa nastal šok. Dieťa uplakané, nenávideli a stále nenavidi kočík, ísť niekam s autom bolo ako za trest. Už keď sa malo ísť vedľa do mesta som mala žalúdočné nervozitu. Spánok jedine len na rukách, hrozne spánky, prvé mesiace len ruky.

Chcem ti dodať silu, je to len obdobie aj keď ťažké ale raz skončí. Kočíku neprišla na chuť, ten predávam, ale uz chodí a netreba ju toľko nosiť, zachvíľku začne na odrážadle chodiť. Ale ta autosedačka sa zlepšila, aj spánok je lepší, síce sa stále v noci budí ale celkom rýchlo zaspí, takže neskôr sa to zlepší 😊

niki78281
3. sep 2022

@syla88 naša malá nechcela tiež v ničom byť len na mne. Skúsila som nosič a dala som ju doň opačne chrbátikom k sebe. A išlo to i keď po chvíľach ale dala to. Kočík musela mať vyvýšený chrbátik. Hlavne deti čo majú koliky nemajú radi keď sa opierajú o bruško a našej som už vôbec nedávala zavinovačky kludnejsie si pospinkala keď bola na voľno. Keď prešli koliky tak už je aj normálne v nosiči. Treba len skúšať a hlavne kľud lebo dieťatko to cíti a keď budeš kľudná pôjde všetko jednoduchšie. A v postieľke skús tiež vyskúšať vyvýšenú polohu niektoré deti nespia radi na rovine.

elizabethh
3. sep 2022

@syla88 ja som mala dcérku takú ako sme prišli z pôrodnice prvú noc pekné spinkala a potom ostatné bol len plač , plač v kočíku v aute...ale raz cez deň som vysavala a mala mi pri tom zvuku vysávača zaspala....Tak som si stiahla zvuk vysávača do mobilu a keď sme boli vonku v kočíku zapla som jej mobil so zvukom a spala v kočíku aj 3hod.my sme takto fungovali asi do nieakeho 8m potom už kočík bol športový (ale vždy som mala nieake piškótyalebo niečo čo by jedla alebo hračku má hranie)v autosedačke už sa hrala s hračkami...keď je dieťa staršie už ho zaujímajú hociaké veci a není také uplakané

Strana
z4