Nechcem ísť na dovolenku s ročnou dcérou
Ahojte. S manzelom riešime dovolenku. Máme dcerku, ktorá bude mat v leto rok. Muž chcel isť na dovolenku autom do Talianska. Ja si to neviem predstavit, povedala som, ze ked tak podme niekde tu v okoli a s niekym. Ako to balenie, zabavanie malej tolko hodin v aute. To, ze tam budeme len my takze odpadá také urobte si aspon jeden večer v dvojici, postrážime Vám malu atd. Ja neviem ci toto mozem za mna nazvat “dovolenka”. Plus ešte nemá ani jeden zub a bojim sa, že ked doteraz nič taj to v tom lete už pride .
Chápete ma? Pripadne boli ste niekto takto a viete mi napisat skusenost uprimnu, či to za to stalo alebo by ste daky ten rok počkali? Dakujem
@zuzanockamt A co sa tyka spania, moje deti od roka cez den velmi nespali, iba ked boli chore a obe som dlho kojila, takze som prezila aj nocne kojenie na dovolenke. Ale ako som uz pisala, vsetko zavisi od rodicov, niektori dovolenky zvladaju a niektori nie. A niekto si vie uzit aj to, ze dycha morsky vzduch a niekto musi na vsetko frflat😉
@zuzanockamt nemozes vediet, ci moje nebolo horsie. Mladsia mala velmi silny reflux, my sme si naozaj uzili dost, s nou by malokto isiel na dovolenku, napriek tomu som rada, ze sme chodili, teraz je to jedna uzasna baba.
Divny je muz,co to vymyslel. Tomu dietatu je srdecne jedno,ci je pri mori alebo pri jazere. Neviem naco sa trepat tolko hodin k mozu, ked na SK je kopa peknych miest. A ty dovolenku mat nebudes tak ci tak.
@zuzanockamt v noci zvycajne v pohode a cez den tak 1-2 hod po obede. Poobede prestali spat okolo 5 rokov. Preco?
@dskjhfdlkdjhl len pre zaujimavost… kolko ma dcera teraz rokov? 🙂
@zuzanockamt mrzi ma to, ale neviem, ake veci riesite s dietatom…tak to, co pisem, prosim neber osobne. 🙂
My sme za tie roky na dovolenkach zazili uz asi vsetko, vratane hospitalizacie, chorob, urazov. To iste sa moze udiat aj doma. Vzdy chodime na 2 t, takze ak sa aj nieco zomelie, tak si dovolenku stihneme uzit. Ja napr uzivam lieky, s ktorymi nemozem chodit na slnko a da sa absolvovat letna dovolenka tak, aby to bola dovolenka a nie trapenia.
@zuzanockamt co sa tyka spanku, neterky spali ako male podobne ako pises. A cestovali s nimi rodicia od batolacieho veku. Sice nie k moru, ale to podstatne nie je 🙂
@guudy My sme cestovali zatiaľ iba po SR. S týmto mladším dieťaťom.
Mňa najviac mrzí, keď tu na MK hneď robia z rodiča neschopáka, ak nevláči dojča od polroka k moru.
@zuzanockamt ja to vidim takto. Podla mna, ak je len trosku moznost, je skvele vypadnut z domu. Idealne pravidelne, samozrejme podla moznosti (napr 1-2x do roka). Uz len samotna zmena prostredia je prospesna. Najma, ak clovek doma riesi vaznejsie veci… A je uplne jedno, ci do hor na chatu alebo do hotela k moru. Ja milujem more, nemam rada kopce. Su ludia, co to maju presne opacne. Zariadte sa podla toho, co vyhovuje vasej rodine, nie co kto napise na MK 🙂
Nesla by som. Ale dost to zavisi od dobrodruznosti rodicov. Su taki co aj s mensimi chodia. My sme boli s 2r letecky a sme vylieceni. Ani toto leto nikam nejdeme s uz 3r. 😀😅
Autom urcite nie taku dlhu cestu, na dovolenku kludne, ale primeranu veku dietata.
Boli sme.Malá mala tesne pred rokom. Išli sme do Chorvátska autom a v noci...prespala skoro celú cestu a ráno som ju už dve hodiny prebavila.. Nebol to oddych malá už chodila,bola všade ale na pláži sme sa pri nej striedali na ubytku sa vyhrala aj sama ale bolo to super.
S ručným som šla akurát do ZOO 🙂 keď mal 3 boli sme v Tatrách a 6 v Bulharsku. Potom už každý rok aj dvakrát.
Ja som isla k moru s prvym az pred jeho 3. narodeninami. Dovtedy tiez neexist, ale ked mal skoro 3, uz sa to dalo. Ale nebolo to ani kvoli nemu, ale skor my sme boli pohodlny. Druhe dieta je horsi spac, aj narocnejsia, a na prvu dovcu isla v 3 mesiacoch. Autom 8 hodin 😀
Ale chapem ta, je to kombinacia strachu, obav, a nechces minat peniaze, ked neviea, ci si to vobec uzijes, alebo budea v strese..
@prasiatko30 inak ano, presne. My sme boli jul a bol to masaker, na obed sme chodili na dom, ze pohodka na teraske, a to bolo peklo na terase, dusno. Vnutri sme zasa riesili klimu a davali tam papiere, aby nefukala nadol, nech neofukne deti 😀 a v noci tiez horuco... n obolo to zaujimave 😀 tento rok ideme v septembri, tak snad bude lepsie 😅
napodobne som na tom
Chápem ta. Teraz pri 5tom je to iné. Chcem na dovolenku. ;D Aj autom. Viem čo čakať od deti a čo robiť. Nemám toľko stresu z týchto veci… a nevadí mi trocha revu..
@zuzanockamt ty si to opisala presne. Velmi zalezi od dietata, jedno mam presne taketo. S tym by som urcite nesla. Druhe dieta je dieta pre zaciatocnikov, co jej dam to zje, kde ju polozim zaspi. S tou sme boli letecky v Grecku, ked mala rok a bolo to super, ziadny problem.
Autorka ty sama poznas svoje dieta najlepsie. Ale na zaklade tvojho uvodneho prispevku by som nesla.
S dcérou sme boli v Chorvátsku autom. Vyrazili sme o polnoci a ráno boli na mieste. Celú noc prespala. Mala som v aute nachystané všetko čo by som mohla potrebovať. Boli sme prelom jún/ jül keď ešte nebývajú také horúčavy. Netreba stresovať, kľud.
@iwesska my sme nechodili na dovolenky “koli deťom”, ale koli nám samým. Či je to ročnému dieťaťu jedno kde je, neviem posúdiť, nevyzerali, žeby trpeli, ale my rodičia sme si vždy super oddýchli. Nechápem problému pobaliť sa - či už seba, či deti, či venovať sa vlastnému dieťaťu - doma je to v pohode, ale na dovolenke strašná záťaž?
A taktiež niektorí ľudia uprednostňujú more, morský vzduch, zmenu prostredia, inú kultúru, iné jedlá - skratka vypadnutie zo stereotypu a byť 2 km od domu na jazere im nepríde rovnako lákavé, niektorí majú radi jazerá a more im nič nehovorí a niektorí ľudia sú najradšej doma, či už s dieťaťom alebo bez, lebo majú stres už len z predstavy, že by sa mali pobaliť, vyspať v cudzej posteli a dať si na večeru paellu miesto halušiek s bryndzou. To ale nemá nič spoločné s počtom, ani vekom detí.
Ja by som šla, ( aj sme tak boli) ale teda lietadlom. Je to pohodlnejšie určite. Večer vo dvojici mať asi nebudete ale s tým trebalo rátať keď ste si zakladali rodinu, že už to nikdy nebude len o Vás dvoch. Pre mňa sú to top dovolenky. Ale teda veľmi záleží aké máš dieťa a ako si ty nastavená... Ak už teraz vidíš viac problémov ako radosti, tak zostaňte doma alebo niekde bližšie. Dovolenky absolvujete keď bude dcéra väčšia a keď sa ty nato budeš viac cítiť. 🍀♥️
Ja som sa niekoľkokrát nechala nalákať rečami, aké sú aj tu, že to len rodičia sa plašia vopred a deti to potom nečakane dobre zvládajú, že starať sa o dieťa na dovči je príjemnejšie ako doma... A zakaždým prd akurát 🤣 tie moje zvládali všetko tak, ako som aj očakávala, či cestu alebo zmenu prostredia a pre mňa obrovský bod - doma nemusím byť dieťaťu za zadkom, lebo viem, čo mám kde ako zabezpečené, viem, čo kde dieťa v byte robieva, viem, kde sú nástrahy a treba byť v strehu... V cudzom prostredí musím byť v strehu nonstop, lebo neviem, čo si kde batoľa zrazu zmyslí, nepoznám ešte priestor ja ani ono a to už nehovorím o tom "zážitku" pri stravovaní v hoteli pre mňa aj ostatných ubytovaných, aby mi teda aspoň odpadlo to varenie 😅
@sisaka Lenze pri vybere dovolenky je dobre nebyt sebecky a prisposobit sa veku deti. A ked niekto vie,ze ma dieta,ktore neobsedi ani 2h,preco ho tahat k moru autom? Lebo "ja,ja,ja" chcem vidiet more? Nepoviem este hodina cesty lietadlom,ale autom? Vsak dospeli je z toho na padrt,nie to este take babo. A tento nazor mi nikto a nic nevyvrati.
@guudy ta dcera je uz dospela, bude mat 22 rokov.

@dskjhfdlkdjhl Tak to závidím, super.