icon

Nechcem ísť na dovolenku s ročnou dcérou

29. mar 2024

Ahojte. S manzelom riešime dovolenku. Máme dcerku, ktorá bude mat v leto rok. Muž chcel isť na dovolenku autom do Talianska. Ja si to neviem predstavit, povedala som, ze ked tak podme niekde tu v okoli a s niekym. Ako to balenie, zabavanie malej tolko hodin v aute. To, ze tam budeme len my takze odpadá také urobte si aspon jeden večer v dvojici, postrážime Vám malu atd. Ja neviem ci toto mozem za mna nazvat “dovolenka”. Plus ešte nemá ani jeden zub a bojim sa, že ked doteraz nič taj to v tom lete už pride .
Chápete ma? Pripadne boli ste niekto takto a viete mi napisat skusenost uprimnu, či to za to stalo alebo by ste daky ten rok počkali? Dakujem

Strana
z4
guudy
30. mar 2024

@dskjhfdlkdjhl moje prvorodene je o rok mladsie 🙂

danyelia
30. mar 2024

Ja by som šla, podľa mňa Ty si už vopred v hlave nastavená tak, že sa ,,to nedá,,...Ale to som ja, 4 deti, cestovali sme hore dole po dovolenkách a výletoch už odmalička a nikdy nebol problém...

dskjhfdlkdjhl
30. mar 2024

@zuzanockamt Nieco si mi pisala, uz je to zmazane, kludne mi mozes aj do IP napisat.

Ono, kazda rodina funguje inak. My sme sa teraz vratili z vysokohorskej tury, presli sme 25 km a ja osobne sa citim uplne skvelo, sice unavena, ale spokojna. Vcera sme absolovali nieco podobne a zajtra to planujeme tiez. Ja by som si napr. dovolenku, kde by som lezala na plazi, neuzila, ja potrebujem stale nejake akcie, preto mi dovolenky s detmi nikdy nepripadali ako zataz. Kym boli male, tak pri mori to bol doslova veget, lebo dost casu sme stavali hrady z piesku (ano, mna to bavi a nehanbim sa za to), potom sa postupne pridavali ine aktivity. Osobne si myslim, ze aj deti to bavilo, nikdy sa nestazovali a na dovolenku sa vzdy tesili. Ale zazili sme dovolenku so znamymi, vtedy sme mali jedno dieta a oni tiez, deti boli v rovnakom veku-my sme boli spokojni, oni stale nieco riesili, stale na nieco frflali a vtedy sme si povedali, ze toto nikdy viac, vystacime si sami.

gab1sol
30. mar 2024

Staršia mala 5m, keď sme šli do Talianska. Mladšia mala 5m, keď sme išli do Slovinska. Keď mala mladšia rok a 5m, išli sme do Trogiru v Chorvátsku. Vždy cez deň - ráno sme vyrazili tak, aby sme poobede, či podvečer boli mna mieste. Na dovolenku chodíme každý rok. Aj s deťmi (okrem covidového roku). Takže za mňa s ročným dieťaťom do Talianska autom úplne bez problémov. Vy chodíte na nejaké dlhšie trasy? Či ani nie?

sisaka
30. mar 2024

@iwesska však ti názor neberiem, ja mám svoj, dovolenku neberiem ako nutné zlo, ktoré musím podstúpiť keď mám školopovinné deti, aby sa mohli v triede pochváliť. Nemám problém cestovať a z mojich deti tiež neubudlo. Dieťa nie je stred vesmíru, okolo ktorého sa všetko točí, musí sa vedieť prispôsobiť. Z dvojročného neubudne, keď pár hodín posedí v aute, ak si nejaký rodič mysli že áno, tak kľudne nech sedí doma, kým nemá dieťa 10 rokov. Problém nastáva, keď sa rodičia nezhodnú.

princezna_bosorka
31. mar 2024

je to na vas. Ja si neviem non-stop predstavit sediet doma na zadku (nas maly ma 17 m, vacsinou chodime len do 4 hod autom, kedze nie velmi rad cestuje, no boli sme uz v Blede v Slovinsku z BA). Odtial je to k moru kusok. Niekolkokrat sme spali v stane. Ak sa stane zazrak, dame more uz koncom leta (to bude mat druhy syn 4 m); ak nie, skusime aspon balaton.

Jasne, ze v cudzom prostredi musis okolo dietata inak behat a inak davat na veci pozor (maloktore ubytko je naozaj kids friendly - nizke policky, nie su zarazky na ostrych hranach, poistky v zasuvkach, dostupne kable a pod.), ale radsej lepsie postrazim dieta, aby si neublizilo, doma non-stop sediet nebudem ani omylom. Mna by z tvojho pristupu porazilo (kedy budes ochotna ist na dovcu? Ked zacne chodit/jazdit na odrazadle? budes riesit, ze niekde spadne. Ked zacne mat obdobie vzdoru? budes riesit, ze sa niekde v cudzine hodi o zem. atd, atd.). Takymto stylom nepojdes s dietatom na dovcu nikdy.

solemami
31. mar 2024

s rocnym a dvojrocnym dietatom 8 hodin letecky. autom to mas jednoduchsie - mozes postat kde chces a na ako dlho chces. v lietadle musis sediet kym nepristane

asocial
1. apr 2024

Boli sme. A bolo to super. Autom. Obaja synovia boli prvýkrát, keď mali cca 8 mesiacov. Samozrejme tak cca do 6 - 7 h. autom. Obaja nie sme typy, ktoré by sa vyvolávali celý deň na pláži. Bolo to super.

gaby22
4. apr 2024

Každému podľa jeho uvazenenia my sme boli v Chorvátsku minule leto na 18 dní s malou v tom čase 10 mesiacov mala a cesta autobusom na parádu zvládla aj tam a zuby jej išli sirup to istý a gelik na zuby ale je to na každej matke ci pôjde alebo nepojde ale za mňa najlepšia dovolenka mala s učila chodiť skôr s bojím tohoto ročnej mala už beha jak dabel 😅

Strana
z4