Nepísané pravidlá detského ihriska
Ahojte ostrielane maminy,
ake su pravidla na ihrisku? Co vam lezie na nervy ked robia ine mamicky a ich deti? Zn. prvomama, aby sme neboli za buranov 😅
reci niektorych zien o nadpozemnskej dokonalosti…
Keď si mamička nastajluje dieťa do drahých fancy outfitov a iné nerobí, len ho vkuse okrikuje aby nešlo na trávu, do piesku, na preliezku, šmykľavku, hojdačku - prišli sa len ukázať, nie hrať 🤌🏼😂
A potom také to, keď dieťa hádže kamene, berie hračky, bije iné deti a mamička miesto toho aby ho spacifikovala, tak mu bude tisíckrát opakovať “to je nono miláčik” a miláčik hodí ten kameň aj 1001krát…
Nic Lebo u nas sa vsetci pekne chovaju. Ale tu je ina mentalita ako na Svk . Ale u nas ani nenosia deti do parku hracky deti nerobia zle a rodicia sa I usmeju pozdravia niekedy prehodia rec .. vacsie v deti su starostlive ked vidia ze mensie cudzie by sa mohlo zranit tak ho ochrania . ( ak ide moc blizko k hojdackam atd ) pohojdaju cudzie mensie.. na Svk je to trochu ina atmoska .
@miadi zase nemám pocit že u nás je to na ihriskach tak, že by ľudia na seba len zazerali a nebavili sa, deti boli plošne všetky necitlivé a nemali ochranárske inštinkty.. dokonca aj hračky sú na tých ihriskách 😉
Neviem no, dolezite je - nebrat hracky inym detom (aj poziciavanie je pre male deti krizova situacia, nechce kazde pozicat a na co to hrotit vobec), doniest si vlastne (auticka, lopatka, kyblik) , zabranis tym polke problemov... nenosit na ihrisko odrazadlo ci kolobezku, kedze ju tam urcite niekto vezme ako "erarnu" a casto vahova kategoria nezodpoveda alebo s nou zaobchadzaju zle... a co sa tyka dietata, mat ho proste v oku, ale nestat mu za zadkom... ked sa sprava neslusne, plati pravidlo 3x a dost... takze prva lopatka piesku na kamarata - oprasit druhe dieta, polutovat a AZ POTOM vynadat tomu svojmu... druha lopatka piesku na kamarata - znova prednaska, vyhrozit, ze este raz a ideme domov - tretia lopatka piesku na kamarata - okamzity odchod s ihriska... proste zakrocit, toto chcu ine maminy vidiet - ze mama zakroci a problem vyriesi...nikto neocakava dokonale mini deti s dokonalym spravanim... to je asi vsio... jo a jedlo na ihrisku je tiez kapitola sama pre seba...bud vezmem velku dozu pre vsetkych, alebo to proste nevytahujem...
@jana_eyre_2 urcite nie ale mam iny pocit u nas v a na Svk trochu ine to je. Snad mozem mat svoju skusenost? Proste som nezazila zeby deti hadzali kamene ci piesok ani nic z vyzsie spomenutych veci . Ale zazila som na Svk trochu agresivnejsie chovanie deti ktore bolo rodicmi ignorovane. Bola si tu ? Vies to porovnat? Ci len Ja som podla teba mimo zaujata? Hmm no nic mas pravo na svoj nazor Ja ti ho neberiem. Asi nebudes suhlasit ale je tu ina mentalita ako na Svk a je to citit. Ludia su vselijaki vsade no na Svk je ten kontrast vyraznejsi. A ked ti poviem ze ta Atmosphera je ina tak mozes verit ze si nevymyslam. Deti su v podstate rovnake vsade ide o to ako sa k ich chovaniu postavia rodicia.
@anjelicek26 👏
@miadi vieš čo, radšej nic.. už keď máš pocit že sa musíš hádať len za to že som ti napísala pár viet, že to tu nie je také zle, tak je asi niekde problém.. ale neviem či na mojej strane.. 🤔
Tiež nemám rada, ked rodič dieťa na ihrisku vypustí ako zvieratko a nejaví záujem, kým nie je čas ísť domov. A čo je podľa mna totálne cez a ostala som v nemom úžase, keď som to videla, že dá mamička cikat svoje dieťa kdekoľvek v priestore ihriska (v prípade, čo som ja videla, rovno pred smykalkou)🤦♀️
@miadi btw, svojou reakciou si len predviedla to co sama kritizujes..
Ja nie moc o pravidlach, ale presne vcera som bola na ihrisku- mam 2 skolkarov, prileteli sme z dovolenky, deti boli vyspate ale ja som mala silny jet lag. A vsade tutuli mutuli, zlatko podel sa o lopatocku, milacik to sa takto pusta... a mne to hrozne liezlo na nervy 🙂
Keď si spolu s deťmi dovedú psíka kt.tam podľa pravidiel nemá čo hľadať a ten tam všetko ocikava...
Ja okrem vyššie spomenutého neznasam keď majú deti sople po kolena, mama to vidí...a nič 😶 Ale to je teda môj osobný problém, len mam teda vždy chuť vytiahnuť vreckovky 😅
@jana_eyre_2 prekrucujes moje slova Ja som nikde nepovedala ze na Svk ludia len zazeraju a deti su zle na ihriskach. Ja to vobec nevidim take cierne ten Moj koment ktori tebe tak prišiel. Ja som len napisala ze je ina atmosfera. Nekritizovala som nic konkretne. Ze tie veci co boli spomenute vyzsie inymi som u nas nezazila .. Hadat sa mas potrebu ty Asi si velmi nacionalisticka. Na Svk je vela veci super top of the world . Ty budes z tych ludi co kludne bude negativna pindat na nieco co ti vadilo vcera v parku ale ked to iste povie clovek co na Svk nezije tak ho zlinčujes. Ja sa velmi tesim na leto na Svk aj na tie pieskoviska s inou atmosferou Aj ked si myslis ze mam problem . Vobec nie si utocna 😂Ja problem nemam. Len mam trochu globalnejsi pohlad na vec. Zas to netreba brat ako kririku. Ale viem ze to nepochopis.Nevadi nemusis.
@miadi prepáč ale čítaš vôbec po sebe čo píšeš a na akú reakciu a ako reagujes? Viem že sme sa minule nepohodli, ale zato takto útočiť nemusíš, prehanas čím ďalej tým viac.. možno sa v tebe prejavuje tá slovenská mentalita, lebo ja som tvoje slová nikde neprekrutila, ale zato ty teraz ides fakt..
Ja na ihriska chodím minimálne, reasp. Zvládnem Max 4-5 maminke/oteckov so svojomi ratolesťami. Presne ako bolo vyššie spomenuté.. nebudem už riešiť, že nejaké iné dieťa nechce požičať, alebo naopak berie hračky, nehrá sa pekne atd. a maminky len tak v tichosti nic nepovedia. Proste nechce sa mi púšťať do konfrontácii, prirodzene každá matka/otec svoje dieťa bude chrániť a nerada priznáva ak je niečo zle. No a top včera bolo pre mňa keď otecko na ihrisku si dal tu elektronickú cigaretu 😳😳😳
Ja naozaj neriešim, kto má čo oblečené, ako sa kto baví so svojom dieťaťom, riešim seba a svoje deti- teda pokiaľ ich správanie neubližuje mojom deťom. nezažívam veľmi situácie spomenuté vyššie, neviem, či je to tým, že keď vidím nie vhodné osadenstvo na ihrisku, tak zaradim spiatočku alebo tým, že mám stastie na normálnych ľudí, ale teda, za 4 roky sa mi stal nejaký akože "incident" až 1x, inak väčšinou všetko úplne v pohode. Keď idem do detského kútika, trochu mamičky zazerajú, keď mám so sebou nbook a pracujem na ňom, ale to vnímam skôr ako prekvapenie zo strany inych, že nasa spoločnosť žiaľ nie je nastavená tak, že niektoré mamičky s malými deťmi aj pracujú a neriešia len deti 24/7, spoločnosť nie Ale to je to najmenej, snažím sa nevšímať, riešim si svoje
Ja nemám rada keď niektorí rodičia nonstop okrikujú svoje dieťa, stoja mu za zadkom a organizujú každý krok ešte aj na ihrisku. Taktiež si nemyslím že treba riešiť každý spor medzi deťmi. Pokiaľ si naozaj neubližujú, treba ich nechať vyriešiť si to medzi sebou. Nenútiť dieťa požičiavať, keď nechce. A nedohovárať mu tam pred ľuďmi aké je sebecké a nevie sa podeliť. Lebo naozaj v určitom veku ešte nevie
@jana_eyre_2 zaujimave ze tvoj prvy koment je plny kritiky ale Ja som sa predviedla tou mojou . 👏 double standards 😉
Ja npr nemam rada ani moc “stiskacie” deti- sama nemam rada objimania s cudzimi/inymi ludmi ako muzom a detmi, syn je v tom po mne. A ked si ho vyhliadne nejake dievcatko raz take ako on a roztomilo ho prenasleduje a chce stiskat, on pred nou uteka, ocividne ho to vytaca a je mu to neprijemne a mamicka sa len hlupo usmieva, ako sa jej dcerka rada mojka a nic jej nepovie, tak by som synovi najradsej podala na obranu tu lopatku…
@miadi
@jana_eyre_2 neviem co do nej utocis..nenapisala nic zle..mam rovnaky nazor ked pridem na sk .. mala uz ani na ihriska tam nechcela chodit ... starsie deti sa jejposmievali lebo nevie slovensky a tomalo co vie ma s prizvukom ..male deti usoplene jej brali hracky a mentalita musis poziciat lebo sa topatri nam nic nehovori kedze v zahranici sa cudzim detom nepoziciava a ani to nik nevyzaduje .... nie kazde matky su take ... ale su tam skupinky mamiciek co klabosia a na deti kaslu a tie si robia co chcu ... vystriedat sa na hojdackach bolonemozne a ak som pekne poprosila ci by sa nemohli vymenit na chvilu tak este aj mne bolo vynadane ... a teraz sa kludne do mna pusti,zato ze som nadabila na to zle na ihriskach a nenasla som tie dokonale deti a rodicov z reklamy na super vysmiate slovensko .. a nie ani tu niesu vsetci dokonaly aj tu sa najdu dobre aj zle deti a aj dospely ale v porovnani s sk je to daleko lepsie
Ja na ihrisko idem len ak je tam max pocet matiek 2ks. Ak sa zaplna, odchadzame 😂 pocuvat o hovienkach a kedy sme spali a kedy sme jedli, ako keby niektorym odisla polovica mozgu. Cest vynimkam 😂
@syslik81 s deťmi je to podobné aj v CZ. malá sa chcela na ihrisku hrať ale nerozumeli jej lebo samozrejme rozprávala po slovensky a oni slovensky nevedeli 🤦
Ja nemám rada, ak mi niekto "prihodí" aj ich dieťa na zodpovednosť. Lebo si niekde pijú kávu a ich deti behajú kade tade.
Tu asi aj záleží od ihriska. My chodíme väčšinou na ihriská v parku, kde sú tie preliezky viac rozmiestnené a deti sa viac prejdú.
Napr. mám rada, ak sú tam oteckovia a potom pokolotočujú deti spolu (niektorí kolotoče idú fakt ťažko)

Lezie mi na nervy keď si mama nevšíma svoje dieťa a neusmernuje ho ak robí niečo zle čo ovplyvňuje okolie.. napríklad hádže kamene a mamina cumi do mobilu alebo hádže piesok do oci iných detí a mamička sa spokojne usmieva na svojho anjelika.. našťastie už mám veľké deti a ihriská ich už moc nebavia 😅