Neposlušnosť a krik detičiek
Máte aj vy doma také deti, ktoré nereagujú na vaše požiadavky do kím na nich poriadne nenahučíte. ☹ . Mám dvoch synov 2 a 4 roky, Ten dvojročný je od narodenia urevaný, keď je sám bez brata tak je jak cuker, aj si uprace a poslúchne. Ale je strašný nervák, stačí sa mu niečo zakázať a už je zdutý a hneď pozerá po niečom čo by mohlo letieť 😠 . Už to poznám na jeho výraze, že je zle, že zachvílu niečo poletí čo je poruke, alebo niečo spraví len aby ma nasral. U neho nepomáha nič, ani objatie ani po riti, ani krik, ani zavretie do izby, tak jeho už len ignorujem a dúfam že raz ho to prejde. Ale starší ten neposlúcha vôbec, musí byť ozaj dobrý deň aby poslúchol, niekedy aj nás prekvapý že príde prezlečený bez toho aby sme mu to povedali, a inokedy sú problémy, keď ho po zápasení oblečieme zas sa vyzlieka že tomu vadí a potom zas to..., tak stratíme nervy a je riadny krik, potom si poplače a po plači si nechá aj všetko vysvetliť inak dovtedy nepomáha žiadne dohováranie. Máte aj vy nejaké skúsenosti ako to riešiť?
@miska22200 Ahoj, niekedy máme lepšie dni, niekedy horšie, a mám pocitu že starší 5 ročný chytá druhé obdobie vzdoru ☹ , znova začal neposlúchať, a stále provokujem menšieho a ten si to len tak nenechá, niekedy sa spolu hrajú a po chvílke su v sebe 🙂. Niekedy nás prekvapí, ráno vstane sám sa prezlečie aj si uprace posteľ 😀. Menší sa troška skludnil, ale písala som pred stranou že je na Promethazine, takže niekedy má dobré dni niekedy horšie, najhoršie je keď je málo času na nich tým pádom viac vymýšlajú. Teraz je leto, tak sú celé dni vonku nakoľko bývame v dome, ale tam tiež robia to čo už mali 200x zakázané. Snáď z toho vyrastú, pristúpili sme k nim ráznejšie, menej sľubov viac činov. Tým chcem povedať že menej sa vyhrážame tipu dostaneš bitku, zákazy. Po prvom druhom napomenutí dostanú to čo sľúbime. Dúfam že raz sa to zmení, a vyrastú s toho. 😅
@mirinecka no tie bitky hadky su aj u nas 😝 ked bola dcerka menšia si viac nechala od staršieho rozkazovat,mohol si snou robit čo chce a teraz je už velka už sa len tak nenecha a kedže syn nieje na to zvyknuty su velke boje 😝
ale hadky bitky ma tak nerozrušuju ako drzost staršieho syna,je drzy,papuluje,nadava,uteka mi
nepomaha ani podobrom ani pozlom,už fakt neviem čo snim
nevydrži na jednom mieste,už som uvažovala či nieje hyperaktivny
ale inak je šikovny,len nevie vydržat pri jednej činnosti a už vôbec nie na jednom mieste
malá je kludnejšie,poslušnejšie dieta,len ked je snim ponom všetko opakuje a necha sa od neho nahovorit na všelijake veci čo maju zakazane 😝
ja stale dufam že raz z toho vyrastu,len nechcem spravit nejaku chybu,aby som si raz nebuchala hlavu že čo som nerobila niečo ked bol menši 😝
inak na zaklade čoho ti dala lekarka ten liek? a na čo konkretne je? nieje navykovy,ma nejake vedlajšie učinky? do kedy ho budete brat?
@miska22200 toho sa aj ja bojím, aby som neurobila niečo, čo nemá význam 😖 . Sirup dostal od detskej psychiatričky, ževraj neni nič hrozné, ale keď ho nebral, lebo som myslela že už nemusí tak v škôlke boli problémy každý deň sťažnosť, chytal tam svoje polhodinové amoky revu a nervov. a taktiež mal potom v noci nočné mory späť. Tak zasa berieme sirup naspäť.
Mám 4 deti s toho tri posledne vo veku 3, 2 a 1 rocne...a niekolo krat za den ma napadne ze sa asi radsej zabijem , že toto nemôžem prežit, vacsinou som s nimy cele dni sama, niekedy je to tak strašné, moc ich milujem su nádherné ale ten ich rev , niekedy sa nestihnem ani vycikat ani napit vody len prebalujem prezliekam varim krmim umyvam prebalujem prezliekam, to co uvarim na seba natru ... na stol na zem 5x denne kopy pradla a snazim sa chodit na prechadzky a aj sa s nimy hrat , ale v noci sa stale budia uz mam dost, kto to nezazil , to vazne nepochopi , ked sa niekam ponahlam a obliekam ich vzdy sa jeden vyzlecie vyzuje kym obleciem dalsie alebo pokaka pogrcka obleje.......... je to vazne tazke a pritom robim vsetko najlepsie ako viem ☹ :- (
@vililienka Ahoj, tak to máš teda riadne husté, ale aspoň dve dievčatká, tie dajú menej zabrať ako chlpaci väčšinou. Ja mám 4 chlapcov, najstarší bude mať 7, najmladší 4 mesiace a konečne som sa dostala ku knihe, ktorá mi pomáha "prežiť" Fakt vrelo odporúčam
http://www.literama.sk/sk/knihy/224480/vychovav...
@dobromila Dakujem , to ty brdo ...4 chalani, klobuk dole si makačka! skusim to čítala som od pamely druckermen A dosť! a to bolo tiež dobré , len sa mi niekedy nedalo aplikovať ☹ keď všetci jačia ...nemá cenu vysvetlovať. učím ich , že musia počkať , to je pre nich najťažšie pochopiť ☹ keď baby podrastu ...spolieham sa že mi budú pomáhať 🙂
@vililienka to mate ešte energiu na čitanie??? takže vy to asi nemate až take hrozne
a ešte aj vysiet na nete ja sa tak raz za tyžden na 10min.prihlásim 😒
dobromila
@vililienka A dosť! som čítala tiež - to je len taká beletria na voľný čas - podľa mňa, aj keď má niečo do seba. Naomi objasňuje situáciu, rozumie detskej dušičke a dáva konkrétne rady na konkrétne situácie. 😉
@brady1 tak vieš, každý má svoje priority. Niekto vo voľnom čase pozerá telku, štrikuje, pracuje v záhrade,alebo ide do posilňovne, iný zasa surfuje po internete a číta - to je moja psychoterapia 😉 Neporiadok vo viacdetných domácnostiach bol, je a bude, takže sa neoplatí drhnúť, aj tak sa to ligoce max. tak do príchodu demolačnej čaty 😀
@brady1 no ja ešte aj pracujem pri drobcoch na nete takze pocitac pusteny cely den .... mam viac okien pustenych, takze tak hm,,, máme štyri deti a hypoteku prežiť na jednej výplate by bolo aké umenie...jedine že by som deťom nedávala jesť a kakť by chodili do bedničky 😀 ako v osade 🙂))) moc mi na oddych neostáva času, o to momentálne žobronim doma, aby som mohla kopať v záhrade- a trocha zmeniť činnosť 🙂 lebo domace je domace 🙂
@dobromila hej aj ja som sa celkom pobavila pri a dosť, je to taka osobná štúdia američanky prečo naše deti nie su až tak hrozne ako americke 🙂 už som si objednala aldortovu dakujem 🙂
@brady1 kolko mas vlastne ty deti? už som videla na koniku aj ženy so 6 detmi, a uplne su v pohode no u mna su 4 asi strop 😀
...zdravím všetky matky psychopatky :D...po roku a pol, či ako....moje deti 4,4 rocne a 2,9 rocne prezili v zdravi, nikto na mna socialku nevolal, aj ked to vrieskanie niekedy je fakt hlucne, ale radsej si namaham hlasivky ako ruky 🙂....čo sa týka bitky detí, raz za čas výchovná je u nás tolerovaná, inak v pohode ani ziadny psycholog nebol potrebný, len sa snažim ovladat, a ked pride muz domov, zasadne mam vychovu deti na háku a vypínam svoje uši, aby som nemusela počúvať plač, či hádky a krik, ... a fakt čuduj sa svete mi pomáha byť cez vikendy sebecká, zbaliť deti mužovi a poslať ich na navštevu k babke, alebo von na ihrisko či výlet a ja relaxujem....musím sa pochváliť, že moje týrané deti už poznajú písmenká a skladajú slová a učia sa čítať, to len pre tých, čo si myslia, že sa deťom nevenujem, ....vdaka matkam na modrom konovi, najma tým dokonalym som pochopila, že ak má človek nejaký problém, tak si musí poradiť jedine sám, lebo tu vás len každá super matka odsúdi a ukamenuje...zdravim vsetky normalne matky, ktoré mi poradili 🙂 pekný den
u nas je to presne iste..zo zaciatku som robila krik,ked som ostala tehu nechala som to tak ,ze sa nebudem jedovat bola som mila snazila som sa s kludom vsetko vysvetlit.no nic.to leto som mala na starosti svoje deti,deti svagrovej pripadne dobehol maly sused k tomu velke brusisko.od rana do vecera som drela ako kon,svokor mi nepomahal,domace prace,varenie,...raz sa decka strasne poskriepili uz som to nevydrzala a chcela im dat na zadok..decka zacali predomnou utekat a dcera svagrovej posepkala nieco mojmu synovi,o chvilku z neho vyhrklo si nemysli ze nas s tym brusiskom ako slon dobehnes....nezmohla som sa na nic iba som si sadla a rozplakala som sa.... no potom som povedala dost co som nejaka sluzka co bude posluchat svoje deti,clovek sa snazi im dat lasku,nehu,ked su chore starame sa o ne,kupili by sme im vsetko co im na ociach vidime...a toto je vdaka...ked to inak nejde a neposluchaju maju zakaz pocitaca,rozpravky,a ked je to uz moc zbalim vsetky hracky...cuduj sa svetu ale pomaha to,teda aspon u nas
@juliakocka si mojou inšpiráciou 🙂
@juliakocka Ahoj čítam tvoje príspekny a koby si písala uplne o mne mám chlapocou 2 a 4,5r no mám pocit akoby som mala doma ešte horšie ako dvojičky....Ako ste to vyriešili zmenila sa statršia?Lebo ja už uvžujem isť k psychologičke..
@lienkad Ahojky,tak dnes majú moje dcéry 5 a 3,5 roka a musím povedať že je to oveľa lepšie,jasné že sa občas poskriepia ale inak s vedia pekne spolu hrať asi fakt stačilo vydržať a ononi pekne vyrástli a sú kamošky...zmenilo sa j to že vlastne obidve chodia do škôlky,my do práce,tak cez víkendy sa tešíme že sme spolu a už sú v takom veku že veľmi radi kreslia a tvoria,tak počas dlhých zimných večerov vyrabame veci z montessori školy ,dobre a jednoduché nápady.takže som bola 5 rokov na materskej a sa cudujem že mi nepreskocilo,teraz si deti užívam lebo niesme stále spolu a mám aj take stastie že ak už mi lezu na nervy tak sup ku babke na pár dní a ja si popratam,vybavim veci a kkonečne kukneme film s mužom🙂
no dufam že aj ja sa toho dožijem, no mn vedia za minutku vytočiť až do nepríčetnosti a potom bliakam ako divá.....no je to omnoho lepšie ked je jeden v školke...no ked je doma tak hroza on má hyperaktivitu potvrdenu lekárom ale len mierna že sa mu mám viac venovať no neda sa...
@juliakocka ja mám totál neschopneho muža ktory ani na 5min s nimi nejde von a ked ano tak to ho musím doslova dokopať....on futbal krčma a kamaráti tym sa venuje a na nás serie že či mi nestačí ked donesie domou peniaze..
@natalym no ano no mám to vykričane že ked šomrem že zas ide s kamošmi do krčmy a na futbal či chatu tk mi povie že si to možme vymeniť a ja do roboty a on že by celý den ležal....že ved som na dovolenke...no ani 5min nevie byť s nimi sam doma aj na nakupy chodím s oboma a on čká v aute lebo neznaša nakupy a prazdnu chladničku..
@lienkad Ja to chápem, ja som sa na tom zasmiala. Môj už doma tiež nič nerobí a ani ktoviekoľko peňazí nedoniesol. On leží na gauči a ja okolo neho behám. Teda to bolo, už to tak nie je, ľahnem si aj ja, ak je to možné samozrejme. Doma od neho nič nechcem, som rada keď dačo donesie. Neviem Ti poradiť, snáď len trpezlivosť a pomaly ho úkolovať, menšie úlohy a postupne pridávať. Ja som urobila chybu, nič som od neho nechcela. Treba pomaly a robiť sa trošku sprostá, ja to bez Teba nezvládnem, Ty to vieš lepšie, pomôžeš mi prosím, psíkovým pohľadom na neho kukať. Len takto. A dopredu hovoriť, keď od neho niečo chcem, napr. ak chcem aby to urobil v stredu, tak v pondelok začať točiť, v pondelok kúsoček, v utorok pridať, a v stredu naplno. Ale pekne, trpezlivo. Horšie jak decku, deti sú rozumnejšie.
aj u nás je to tak ja som nikdy nič od neho nechcela a teraz ked mám deti tak je to horšie...ja od neho nechce aby ked príde s roboty tak umyl riad alebo čo to nie ale aspon tke veci že deťom sa trošku povenoval alebo ked obidvaja vrieskaju v kucchyni a volám ho tak na mna zbliakne že čo robím ked tu nieje že ińe matky od mužov nič nevyžaduju....ja si myslím že iným mužom trošku dojde že sa ta matka nemože rozdvojiť a má s celeho dna dosť....No presne tak sprosta robiť, čo napr. ma zvrzal že či si neviem vymeniť žiarovku v kupelni a podobne keci..
@lienkad Áno oni si zvyknú, že nič nemusia, že nikto od nich nič nechce. Inak cítia sa potom nedôležitý a potom chodia do krčmy a tak. Vytipuj si nejakú činnosť konkrétne, čo od neho chceš, konkrétne, oni nechápu náznakovo, akože má byť pri deťoch, nechápu, že načo. Toto potrebujem aby si urobil, prosím Ťa, fakt mi pomôžeš, bez Teba nám to tak nejde a tak. Neboj, ja som vydatá už 20 rokov a až teraz mi to došlo, tiež sa učím.
@natalym
@natalym no moj my povie to nevieš ved ty vieš všetko, lebo ja ked mám niečo od neho tak čakám aj mesiac, tak si to napokon sama spravím...on fakt len jeo veci mala som pokazený odpad na riad že som podkladla hrnce a moj s ana to vykašlal 3t napokon si to zabudol odmerať a kupil male že to na druhy den pojde vymeniť tak nešiel samozrejme a to že dočastne zalepí tak zalepil páskou a mám to do teraz už 2m tak, no keby som sa nebála šoferovať tak si veci vyriešim sama...

@mirinecka ahoj,čo sa zmenilo uvas od posledneho prispevku? stale dufam že sa to časom same zmeni,ale zatial ta neposlušnost u mojich skôr stupa 😝