Neposlušnosť a krik detičiek
Máte aj vy doma také deti, ktoré nereagujú na vaše požiadavky do kím na nich poriadne nenahučíte. ☹ . Mám dvoch synov 2 a 4 roky, Ten dvojročný je od narodenia urevaný, keď je sám bez brata tak je jak cuker, aj si uprace a poslúchne. Ale je strašný nervák, stačí sa mu niečo zakázať a už je zdutý a hneď pozerá po niečom čo by mohlo letieť 😠 . Už to poznám na jeho výraze, že je zle, že zachvílu niečo poletí čo je poruke, alebo niečo spraví len aby ma nasral. U neho nepomáha nič, ani objatie ani po riti, ani krik, ani zavretie do izby, tak jeho už len ignorujem a dúfam že raz ho to prejde. Ale starší ten neposlúcha vôbec, musí byť ozaj dobrý deň aby poslúchol, niekedy aj nás prekvapý že príde prezlečený bez toho aby sme mu to povedali, a inokedy sú problémy, keď ho po zápasení oblečieme zas sa vyzlieka že tomu vadí a potom zas to..., tak stratíme nervy a je riadny krik, potom si poplače a po plači si nechá aj všetko vysvetliť inak dovtedy nepomáha žiadne dohováranie. Máte aj vy nejaké skúsenosti ako to riešiť?
@janulik979 ....ale nie tyram svoje deti, nevidis na fotke jake su tyrane, bijem ich hlava nehlava, nedavam im jest iba suchy plesnivy chlieb, chodia otrhane, 3 rocna nevie ani rozpravat.. su zanedbane...no...tak to je 😀
@janulik979 tak to si dam, lebo plet mam hroznu, tak sa zide na nervy
@juliakocka mozno sa ta pni riadi heslom, podla seba sudim teba, alebo jednoducho vycítala medzi riadkami nieco, co mne uniká, ale ja som uz dlho na meterskej, takze niet sa co divit... 😀
@raffaella dakujem za radu....ale aj ked niekto socialku zavola, nic mi nezmozu....moje deti su v super stave 😝
@juliakocka hrozne, ides sa postazovat, ze sa ti ulaví a dozvies sa, ze tyras svoje deti, to sa ti ale muselo ulavit...
@juliakocka na teba by som sociálku zavolala okamzite., chudence deti. ty asi potrebujes psychiatra, zbit dieta az tak ze sa počura, no je mi z teba na grcanie
no vy tu pisete ako keby ta mamicka to svoje dieta fakt doslova tyrala. Ja si nemyslim, ze nejake capnutie po riti, je neviemaka bitka. A pozrite sa na dnesne deti, co z nich rastie. Lebo v skolach ucitel uz nemoze ani hlas zvysit, rodicia si to chovaju ako vo vaticke, a potom z toho vyrastie jedno rozmaznane decko, ktore moze vsetko. Mna rodicia sem tam bili a teraz chapem, ze to bolo opravneme a nemam z toho ziadne traumy, praveze si uvedomujem ze urobili dobre, lebo niekedy ani milion krat opakovane dohovaranie nepomaha. Teraz by skor mali byt chraneni rodicia pred detmi, lebo su schopni vynadat do neviemkoho, dokonca aj vyfackat rodica, nejeden priklad taky poznam, a to len preto, ze rodicia ich chovali ako vo vaticke, nedajboze im capli po riti, alebo zhukli na nich.
ja som za, všetko treba riešiť s chladnou hlavou, aj ja sa stále učím ale hlavné je to, že si človek dá poradiť čo je dobré a hlavne nič sa nedá zmeniť za jeden deň. Mám dve detičky 5,5 a 3 a hlavne večer vedia robiť cirkusy ale stále sa učím ako ich zvládnuť tak aby som nekričala, a môžem potvrdiť, že deti potrebujú cítiť lásku a potrebujú aby sme sa im venovali, lebo keď sa nudia urobia kadečo. A určite si prečítam aj tie knižky čo vravela lucikusik./ďakujem za radu každej maminke čo tu napísala a je jedno koľko má detičiek/ a ešte jedno skúsme si predstaviť, že raz sa aj naše detičky budú správať ako my........................pekný deň
@sante81 pockame si na teba, ked budes mat deti, som zvedava...lebo to co vidís v seriáloch, tak to je nieco celkom iné ako realita....
aj my mae 2 drobcov...starsi ma 3, mensi rok...a tiez je to niekedy doma zaujimave...a nehadame sa, nekricime po sebe, takze to nemaju kde vidiet...vtedy pomaha jedine si zachovat chladnu hlavu a nedat sa vyprovokovat do kriku...aj tak s krikom nic nedosiahnes...skus predchadzat vybuchom...niekedy to azbera...ak napr. vies, ze neico hodi, nech vtedy nema nic po ruke, co by hodit mohol a pod. je to drina, ja viem, ale za pokus to stoji skusit porozmyslat, ako na ne...inak odporucam pozerat relaciu pestunka...kadzy si tam najde nejake zrnko pre seba
@juliakocka Ja by som ti poradila knizku od Z.Jordanovej: Tvoje dieta ako sanca pre teba..je to trosku z inej stranky,duchovnejsej.Mozno by ti pomohla porozmyslat,preco su deti na svete,preco si prave teba vybrali za mamu,su tam rozne pribehy matiek.Mne velmi pomohla.Je to hlavne o tom,ze mame deti milovat take,ake su,no na druhej strane sa o ne prehnane nestarat a nerozmaznavat ich.Mame ich ,,pozicane,, len na kratky cas. 🙂
@juliakocka ale co ich duse...ja ti len fakt zelam, aby si to zastavila. Lebo dcerky mas prekrasne, a verim ze si inak super mama. Ale toto nezvladas a nie je hanba si to priznat a ist sa poradit s niekym. Nikto mudry z neba nespadol a obcas potrebujeme aj my poradit. Ja som sa napriklad tiez naucila pri najvacsich hnevoch sa zavriet v inej izbe, pozriet sa na to z pohladu niekoho ineho, ale nebit. Nas vztah s mamou poznacili prave bitky (presne som si chranila tvar pred nou, aj ked ma nesla bit a tiez zadok a chrbat), je to uz davno a napriek tomu viem ze to neodpustim.
A prave preto moju malu nebijem a ani nebudem - po bitke by mi uz nikdy nedoverovala. Moje ruky ju maju chranit a nie jej ublizovat.
@sante81 dalsia super mama, no len volaj
@liptacka81 Hovoris mi z duse.Ja sa presne spravam ako moja mama,aj vo vztahu k detom,aj k manzelovi.A vzdy som si hovorila,ze budem ina...Nebudem...Deti sa ucia byt rodicmi uz vlastne uz od detstva.
@raffaella mna moja mama nebila a aj tak sa vôbec nestretávame, takze si myslim, ze to nebude len v tom
@juliakocka v obchode velmi nevymysla, a ked ano, tak nema nejaky velky zachvat a keby hej, vezmem na ruky a idem prec 🙂 ... uz som ho aj z tesca revajuceho vynasala
moje ratoletsi uz stávaju, pokracuje kolotoc....dakujem za príjemnú prestávku....aspon viem, ze niesom sama, ktorá si myslí, ze mat dve malé deti je brutálne náročné....držím palce, nech z toho nezosedivieme ...
@juliakocka Prebehla som si diskusiu v rýchlosti a prekvapená ako vnímaš svoje dve deti....
isto sa samé na svet nepýtali a keď už máš to šťatie ,že sú zdravé staraj sa o ne s láskou a veľkou trpezlivosťou , lebo bitka u takých detí spôsobí len to ,že si na to zvyknú a potom ďalej budeš riešiť problémy ako????
Isto je tam rivalita medzi deťmi na ktorú sa musíš naučiť reágovať primerane situácii a veku dieťaťa. Je veľký rozdiel riešiť s dieťaťom niečo čo urobí z nevedomosti , vzhľadom k veku a čo urobí vedome ....
Tak ako som tu u dievčat čítala ,kopírujú tvoje jednanie a veľmi by som chcela vedieť ako to budeš riešiť v puberte....
Nemôžeš sa cítiť dotknutá niektorými pripomienkami z tejto diskusie ale skôr sa aj sa autorkou trochu zamyslite...
Dieťa často nie je presne to čo sme čakali , ale a poslušné dieťa neznamená ŽE BAVKÁ SA KRÁSNE SAMA A NECHÁ MA NA POČíTAČI......
Dnes máš asi tiež veľké šťastie a detičky sú výborne , keď tu sedíš od 11:49 .... až do teraz. Super...
@janulik979 ja som ale nikde nespomenula, ze to je jedinou pricinou zlych vztahov medzi rodicmi a detmi. Ja som povedala o svojom konkretnom pripade. U mna je to jedine tento dovod. Co je medzi tebou a tvojou mamou je zrejme iny problem, ale kedze u mna to bolo k teme, chcela som len julii poradit aby sa prave tomu v buducnosti mohla vyhnut. To je vsetko.
@raffaella aj ja som si stale hovorila, ze svoje dieta nikdy neudriem a do nedavna to tak bolo...ale zlyhanie vidim jednoznačne na svojej strane, deti za nic nemozu, oni len skusaju, ja to určite chcem zmenit a kazdy vecer si opakujem, ze zajtra ich neudriem, aj kazde rano som plna optimizmu, ale raz za cas mi nervy rupnu a ja sa musim naucit ovladat hnev...a ma to mrzi ze mi dieta dava ruky pred seba, lebo sa ma boji a nechcem aby to tak bolo..len potrebujem aj nieco si precitat nejaku literaturu, preto som siahla aj po radach mamiciek, lebo chcem to zmenit a ja verim ze to zmenim, lebo jasne ze chcem aby sa ku mne deti tulili a hovorili, ze ma lubia ako to este dnes je a viem, ze bitkou to akurat kazim...dakujem
@juliakocka Ja som sa pytala:Co ma maju moje deti v tomto zivote naucit?Preco sa mi narodili take,ake su,preco dievcatka po roku atd.Je vela odpovedi,u mna je to tiez ta trpezlivost.Vzdy mi chybala.Ucim sa.Treba naozaj porozmyslat.
@janulik979 moja zlata , ja mam 2 deti s rozdielom 2 a pol roka. a máme za sebou obdobie vzdoru, surodenecku ziarlivost, a vedela by som ti písat litánie o tom ked bol môj syn protivny, ako vzdoroval, a nikdy odo mna facku po tvári nedostal. nikdy som ho nebila, skusila som poradnu s detskym psychologom na internete, ako mám zvládnut situáciu, ako sa mám zachovat, precítala som rady diskusie od hora dole, vrátane na modrom koníkovi, a dalo sa to zvládnut. a na deti som sama, chlapa mam v kuse v robote, deti nemám kam odlozit, teraz mam cas asi 20 min kedy obaja spia. a napísala som to tu na fore vela krát, nikdy som ho nebila, a ani bit nebudem. to je iba moje zlyhanie a nie jeho. a reagovala som na príspevok kde matka verejne priznáva aky prístup ma k detom, ako ich bije, ako sa dievčatko počura a ked k nej príde matka, tak si zakryva tvár, lebo sa bojí ze znovu dostane. tak toto mi určite nepríde normálne, a ešte k tym seriálom, tak na televízor nemám čas, detom sa venujem cely den, telku mame akurát tak na okrasu.
@lulka12 no jedno dieta na prazdninach a druhe spalo a teraz sa hraje, ale inak som tu asi tak po 3 rokoch prispela do nejakeho fora
@sante81 tak zase s tym pocuranim sa stalo 1 krat a neboj sa deti ma cez den viac mojkaju a objimaju ako si kriju tvar...to je tak ked si neprecitas vsetko len reagujes na 1 vetu mozno...a to neznamena, ze ty si nikdy neudrela, tak ja ano a mrzi ma to a kazdy den zaciname odznovu, aby sa to zlepsilo, nemysli si nie som hrdá na svoje zlyhanie, ale nesud, aby si nebola ani ty sudena
@renata5
@mirinecka je to surodenecka rivalita určite len hladaju ako ta zaujat aj za cenu že ta vytocia len aby bola ta chvila ich ajmne to robi starsia odkedy ma sestricku...dovtedy bola ako med...no a mladsia po nej opakuje ked place necham ju vyplakat aj jednu aj druhu nepocuva nepocuvam ja jej vysvetlim ked nebudes ty toto tak ja nebudem toto nepojdem tam kem chces nepustim rozpravku nevezmem ta na navstevu...je to niekedy o nervy...ale no co uz snazim sa obliekat ich o preteky ktora bude skor a vsetko robit hrou nechat ich nech si robia aj same nieco aj kedto dlho trva vstanem radsej skor nech mam cas aj na seba aj na nich
@juliakocka Zaujímalo by ma ako rieši problém s detičkami ich otecko a čo tvoje výchovne metódy schvaľuje.
Vieš som veľmi blízko v kontakte s chorými deťmi a každý rodič by dal všetko za to aby boli zdravé. Lenže nie je len fyzické zdravie a aj psychické a to si u detí stáž ....
Si na tenkom ľade a musíš to ustáť aby si raz neľutovala,že si chcela byť " lepšia mama"
Každý má svoje chvíľky , ale asi by som sa poradila s blízkymi , že potrebujem oddych a pomoc s deťmi. takéto ventilovanie na deťoch ťa bude trápiť celý život....
@juliakocka ved to je ono, ze vztahy su strasne krehka vec a deti su fakt nase najvacsie stastie. Ano, aj oni mozu zlyhat v dospelosti, ale pokial su len nase male deti tak my sme za ne zodpovedne. Vies,mne aj pomaha si povedat, ze ja som ju priviedla na tento svet, tak ja sa musim o nu postarat, ukazat jej zivotnu cestu, dat jej maximum zo zivota. Ona sa na tento svet nepytala, my sme ju stvorili tak my sme zodpovedni za to stastie.
Jasne ze zlyhavame mnohokrat, ja tiez obcas zvysim hlas, ale potom sa napriklad aj zvyknem malej ospravedlnit, ze som kricala. A potulkame sa a povieme si, ze sa velmi lubime. Ale mala stale u mna hlada bezpecie a vie ze ho najde. A to mi vzdy pomaha pri dalsej vychove.
Vies u mna bol ten problem, ze som sa bala ze tym ze som bola tak casto bita ze budem tak isto vychovavat svoje deti, aj ked som inteligentna inak 😉 Ale uz pocas tehotenstva som sa pripravovala na to, ako budem zvladat narocne situacie a som si povedala, ze proste moja pevna vola mi predsa pomoze v tom, aby som ju vychovavala v laske a co mozno najvacsej trpezlivosti a kazdy jeden den ktory zvladnem bez toho, aby som zlyhala mi pomaha byt silnejsou a zvladat aj hned lepsie a lepsie.
Tiez som citala tu knihu co to @danussskah odporuca - sice len par stran ale velmi pomaha. Zacina krasnou vetou:
"Uz nikdy vas nebude nikto tak velmi milovat, uz nikdy vas nebude nikto tak velmi potrebovat a uz nikdy vam nebude nikto tak verit ako vase deti."
Vies a ked mam najvacsie nervaky sama so sebou ako to zvladat niekedy, tato myslienka mi pride na um a poviem si, ze nedovolim aby ma nezvladnuta zlost ototo pripravila.
Fakt ak ti pomoze kniha, nech to je kniha, ak psycholog, trebars ten. Drzim ti palce!
@juliakocka no zjavne by si si mala zapisovat čo píses od zaciatku, alebo prečítat spatne. ked nezvládas situáciu s 2 detmi, tak si to mala riesit uz pred časom. nebila som a nikdy bit nebudem, u nás funguje forma trestu zákazom. vziat oblubenu hračku, nepôjdes von, večer nebude rozprávka a osvedcilo sa to určite viacej ako by som ho mala strieskat, tak ako si sa vyjadrila ty. je to aj o sebaovládaní, ja sa ovládat dokázem, aj ked ma to stojí velmi vela tepezlivosti, ale dá sa to , len ty sama musís chciet

@juliakocka ozaj, napadlo mi este, ze ked je toho fakt vela a mas nervy na pokraji zrutenia, skus sumivé magnézium, ten horcík dokaze zázraky....ja si ho striknem aj s kalciom a je to dobre aj na plet, vlasy a nechty.....