icon

Neposlušnosť a krik detičiek

mirinecka
1. feb 2013

Máte aj vy doma také deti, ktoré nereagujú na vaše požiadavky do kím na nich poriadne nenahučíte. ☹ . Mám dvoch synov 2 a 4 roky, Ten dvojročný je od narodenia urevaný, keď je sám bez brata tak je jak cuker, aj si uprace a poslúchne. Ale je strašný nervák, stačí sa mu niečo zakázať a už je zdutý a hneď pozerá po niečom čo by mohlo letieť 😠 . Už to poznám na jeho výraze, že je zle, že zachvílu niečo poletí čo je poruke, alebo niečo spraví len aby ma nasral. U neho nepomáha nič, ani objatie ani po riti, ani krik, ani zavretie do izby, tak jeho už len ignorujem a dúfam že raz ho to prejde. Ale starší ten neposlúcha vôbec, musí byť ozaj dobrý deň aby poslúchol, niekedy aj nás prekvapý že príde prezlečený bez toho aby sme mu to povedali, a inokedy sú problémy, keď ho po zápasení oblečieme zas sa vyzlieka že tomu vadí a potom zas to..., tak stratíme nervy a je riadny krik, potom si poplače a po plači si nechá aj všetko vysvetliť inak dovtedy nepomáha žiadne dohováranie. Máte aj vy nejaké skúsenosti ako to riešiť?

lulka12
1. feb 2013

@raffaella Súúúhlasím na 1000%

raffaella
1. feb 2013

@lulka12 🙂

sante81
1. feb 2013

@raffaella krásne napísané, klobuk dole

raffaella
1. feb 2013

@sante81 dakujem 🙂 nie je to vsak moja veta, ale slova spominanej autorky Zdenky Jordanovej. Casto mi prichadzaju na um a pomahaju mi zvladat obcasne starosti 😉

juliakocka
1. feb 2013

@lulka12 samozrejme, ze on deti nebije iba obcas capne na rit ale ani to neschvaluje...ale pred nim som ich nikdy neudrela, takze to vie len z mojho rozpravania a samozrejme ze to odcudzuje ale aj chape, lebo vie ze to je obcas o drzku

sisaha
1. feb 2013

@juliakocka no vidis, po 3 rokoch si prispela do nejakeho fora a hned si sa prezentovala, ze obraz o tebe nie je prave najlepsi. A to, ze si ucitelka so zakladmi psychologie a pedagogiky by som na tvojom mieste ani neuvadzala, lebo robis hanbu skutocnym ucitelkam... Ak mas zopar semestrov psychologie, tak neveriiiiim, ze socialnu patologiu ste nepreberali, aby si nepochopila, ze to co robis je absolutne nepripustne vo vztahu k detom... K tebe ako ucitelke by som veru svoje dieta do triedy nedala..

mirinecka
autor
1. feb 2013

@janulik979 nie neni to normálne že so mnou cvičí, len keď to je uprostred noci, tak hľadám príčiny čo mu vadia, lebo sa chcem vyspať 😀. Cez deň nemá šancu so mnou cvičiť max. pri takých veciach o ktorých viem že z nich vyrastie 😉

mirinecka
autor
1. feb 2013

jáááj baby, toto fórum som založila kvôli tomu že niektoré mamičky potrebuje rady druhých mám, ktoré majú podobné problémy, čo u nich zabralo a čo sa zmenilo, ako riešitli niektoré situácie a po čase či videli nejaké zlepšenie, ale ako to tu čítam tak vidím len osočovanie,

nie som zástancom tvrdých praktík, ale ani neodcudzujem mamičky ak im raz prasknú nervy, mne už tiež praskli aj som si potom poplakala,

ľahko sa radi mamičkám, ktoré majú jedno dieťa alebo také čo počúvajú,
to že máme nie jedno ale dve deti je preto že sme to tak chceli aj keď sme vedeli že to bude ťažké, a je jedno či je to po dvoch alebo po desiatich rokoch, vždy to je ťažké, lebo nikdy neviete aké dieťa sa vám narodí, či kľudné alebo hyperaktívne

zuzi0911
1. feb 2013

vzdy som svojim sposobom odcudzovala rodicov ktory kricali alebo capli malemu dietatu.nechapala som preco.no sama mam velmi narocne deti.od narodenia nespaci stale uplakane a vyzadujuce si neustalu pozornost.donedavna som sa vyjadrila v jednom forum ,ze da sa to aj inak ako kricanim.no dnes su v obdobi vzdoru ,robia naschvaly a niekedy su aj uplakane a velmi trucovite.priznam sa par krat dostali po zatku a tak isto aj nakricane na ne bolo.niekedy sa to riesit inac ani neda.za facky alebo bitie niecim inym ako rukou to nehrozi na to zaludok nemam a nikdy mat nebudem,ale myslim si ze takym to sposom sa da nieco vyriesit,aj ked sa to stane oni vedia ze ich nadovsetko milujem a vzdy za mnou pridu s tym ze ma lubia a uz hnevat nebudu.

aliza
1. feb 2013

@mirinecka len jedna vec, neexistuju deti, co pocuvaju, deti sa spravaju tak, ako ich rodic vychovava a ako sa rodic sam sprava. A fakt nezalezi na tom, ci jedno alebo 2. Aj jedno dieta vie rodica paradne potrapit, nemysli si. Argument, ze mam 2 deti a preto mam narok pravidelne stracat nervy a tlct dieta hlava nehlava je absolutne trapny.
Ja som tu nijake osocovanie nevidela, to, co kocky pisali julii je zial pravda. Uz len to, ze s tym prisla ne forum akoby sa nic nedialo, sama si neuvedomovala, ze jej spravanie je na hranici tyrania vlastnych deti ( pre mna to uz tyranie napriklad je 😔, ale ja nie som odbornik). Uz na zaciatku pisala, ze CASTO straca nervy, ze ich bije a faciek bolo uz PAR, ze dieta STREPALA tak, ze sa pocuralo a pod. a teraz pise, ze je to len taka vychovna , ze vobec deti nebije, ze dala len jednu facku 😕. proste ona ma vazny problem sama so sebou a mala by sa liecit. Nevidim na tom nic osocujuce. jej spravanie je nepripustne. Opakujem, nema to nic spolocne s dietatom, matka je nato matka, aby sa SNAZILA zvladnut kazdu povahu u svojich deti a ak nezvlada, ma hladat pomoc. Dnes to uz nie je absolutne problem. Ja som napriklad vela cerpala z anglickej supernanny Jo Frost (pestunky) a veci, ktore som od nej prebrala, skvele fungovali a BEZ BITKY! vsetky tie deti v programe boli agresivne a nezvladnutelne z jedineho dovodu a tym dovom boli rodicia, nic ine, tie deti reagovali na ich spravanie, na neurcenie pevnych pravidiel, na nedostatok respektu zo strany rodica, na neadekvatne zaobchadzanie, na krik, na bitku....toto vsetko viedlo k tomu, ze deti nepocuvali. Akonahle rodicia zmenili svoj pristup, aj tie najvacsie 'certiska' sa zmenili o 180 stupnov. Cize treba zacat od seba, neospravedlnovat si svoje konanie, postavit sa problemu zoci voci, PRIJAT HO! nie sa obvinovat, ale zacat MAKAT na zmene. Ale cakat, ze ma bude niekto tlapkat po pleci ze 'jasne, stracanie nervov je normalka a kludne mlat svoje deti, ved sa to predsa s 2. malymi detmi inak zvladat neda' a podobne, nie je cesta k naprave. Zbytocne sa bude niekto urazat, ono pravda naozaj boli a niekedy je lepsie tu pravdu povedat na plnu .... 😉.

liptacka81
1. feb 2013

..no ja si všímam svoje deti pri hre keď sa hrajú a fakt je že si nás všímajú a opakujú po nás a učia sa to skvele, sú to hlavičky šikovné......

sorciera24
1. feb 2013

precitala som si tuto diskusiu v nadeji, ze sa dozviem nejake rady ako zvladnut mojho narocneho prcka...ako citam, tak citam, envidim ziadnu radu.... 😕 tie amminky, kt. pustili len sprsku odsuczujucich slov by sa mali vyjadrit k teme a pomoct nekaymi radami teda mamicke, nie nadavat...to vie kazdy......fakt cakam aspon na nejaku radu...(zatial som tu videla akurat odporucanie na nejake knihy....a dost)......sa uvedomte, ze rady, ako na deti by mamicke pomohli isto viac ako sprska nadavok... 😔

abbey1
1. feb 2013

@sorciera24 tak asi nečítaš dosť pozorne. Rád tu bolo mnoho, ale kto ich nechce vidieť, tak nevidí. Škoda pre tie deti. ☹

juliakocka
1. feb 2013

@aliza problem mam so svojou trpezlivostou, to je vsetko...ale pracujem na tom aby sa to zlepsovalo 🙂

sorciera24
1. feb 2013

@abbey1 teraz sorry, ale od teba napr. som ziadnu radu nepostrehla....okrem toho, ze deti sa neamju bit (ok, s tym suhlasim)..a. co dalej? ako riesit situaciu?....ved jej daj rady, ako skusena matka a nie odsudit na zaklade par prispevkov (lebo nik uplne nevidi do tej situacie, moezeme si len domyslat....a mozno aj dost zle...)

mirinecka
autor
1. feb 2013

@aliza viem čo napísala júlia, ja som aj napísala že facka je to posledne a nikdy by som ju nedala ale ideme mi o to, že prečo si niektorý myslia že ak dám dieťaťu po zadku že ho hneď tyram., pritom svoje deti milujem a oni milujú mňa a dáva ju mi to najavo každý deň aj ja im. Dám ti príklad a povedz ako by si to riešila. Mali sme maciatka syn im chytil hlavičku a zacal buchat o pieskovisko. Pritom ich ľúbia ale proste to spravil dostal vysvetlene že to nemôže že ich to bolí a ubližuje im. Raz sa hrali deti v izbe a zrazu plač. Prišla som a mladší syn aj ked nevie hovoriť, mi povedal že mu starší shm buchal hlavičku o box s hráčkami. Nechcel sa priznať tak som mo upozornila nech sa prizná že nedostane nazadok ak povie pravdu lebo klamať sa nemá a ani nechcem aby nás . Tak som ho ani nevyhresila ani nezbila aj ked si zaslúžil. Preto chcem vedieť ako sa dajú niektoré ssituácie riešiť.

mirinecka
autor
1. feb 2013

@aliza viem čo napísala júlia, ja som aj napísala že facka je to posledne a nikdy by som ju nedala ale ide mi o to, že prečo si niektorý myslia že ak dám dieťaťu po zadku že ho hneď tyram., pritom svoje deti milujem a oni milujú mňa a dáva ju mi to najavo každý deň aj ja im. Dám ti príklad a povedz ako by si to riešila. Mali sme maciatka syn im chytil hlavičku a zacal buchat o pieskovisko. Pritom ich ľúbi ale proste to spravil dostal vysvetlene že to nemôže že ich to bolí a ubližuje im. Raz sa hrali deti v izbe a zrazu plač. Prišla som a mladší syn aj ked nevie hovoriť, mi povedal že mu starší sym buchal hlavičku o box s hračkami. Nechcel sa priznať tak som ho upozornila nech sa prizná že nedostane nazadok ak povie pravdu lebo klamať sa nemá a ani nechcem aby nás klamali. Tak som ho ani nevyhresila ani nezbila aj ked si zaslúžil. Preto chcem vedieť ako sajú niektoré situácie riešit

renata5
1. feb 2013

@juliakocka na prvej strane si ma dala dole tym ze ja mam jedno dieta ty dve ze ja o tom nic neviem atd ale poviem ti keby som ich mala rovno 10 nikdy by som sa k nim nespravala ako ty a som hrda na to aka som ja matka po precitani vsetkeho tvojho pisania je mi s teba zle mas krasne dcery a ked si predstavim ako sa k nim spravas je mi s teba na grcanie ty si neni trpezliva kazdu matku s jednym dietatom pomaly davas bokom lebo ty mas dve???nikto ti ich nekazal mat ked si vedela ze sa nevies ovladat preco si sa stala matkou:::???pisem ti az teraz lebo narozdiel od teba ja som sa 13hodin venovala synovi

fidka79
Odpoveď bola odstránená
dm
1. feb 2013

@sorciera24 suhlasim s tebou, tiez ma zaujala tema a nieco zaujimave som si chcela precitat..moc sa mi nepaci ako tu super matky odsudzuju tie ktore super matkami niesu..problem je ale v tom ze neexistuje ziadna super matka!!!..a knizky a program v tv, ci akglickej ci americkej, s prepacenim su to ...... Ja mam maleho synceka, 2.5rocneho, je to velmi mile a inteligentne dieta, no ako kazdy clovek preziva svoje frustracie, a tym padom sa aj prejavuje..deti niesu z knizky ani z telky, kazde ma svoju povahu a bohuzial, rodicka mozu byt najlepsi aky mozu byt a napriek tomu je dieta panovacne a zlostne atd..lebo nezije zivot na opustenom ostrove iba s rodicmi..deti su ako spongia a je to tak, vidia nieco na prechadzke, v skolke, v obchode, su to veci, ktore si ani neuvedomime my dospeli, dieta ale ano..prideme domov a zrazu dieta robi nieco, co nevidelo doma...taka je realita, svet ide dolu vodou a preto su aj deti take ake su..treba pevne nervy a odhodlanie, no na druhej strane chapem, ked cloveku prasknu nervy, aj mne praskli, ja dieta nebijem, vynimocne ale zato kricim, co ma netesi, ale som clovek a robim chyby, snazim sa nekricat a na 99percent sa mi to dari, no su chvile ked to nezvladnem..
nemam rada supermatky, pretoze su to bludy, zeny ktore maju dokonale tehotenstva, dokonale deti, dokonalu vychovu a nakoniec je pravda uplne ina...v anglicku som to teda ako opierka zazila na vlastnej kozi!!!
ja som dostala ked som bola mala, taktiez na mna nakricali, ked nevedeli co so mnou a som tu, nemam traumy ani nic take..vsetko s mierou!!!
@mirinecka ja teraz ked ma syncek taketo skraty, necham ho vykricat a vyzurit, potom pride sam alebo idem za nim a skusam ho objat a spravit srandu, ked sa chyti, vysvetlim mu preco to alebo to nesmie, smie...ked zacne znova, skusam..ked uz nevladzem, zvysim hlas a poviem, ze varecha uz tancuje v sufliku a caka...potrucuje a mozeme fungovat..ty skus vypozorovat, preco to robi ten starsi syncek, mozno nieco v skolke ak chodi do skolky..je to boj, ja ti verim a to mam zatial iba jedneho a psika a ked sa daju dokopy ament tma:o)))

itwasajoke
1. feb 2013

citam vas citam a nestacim sa divit podaktore 😒
ja nie som teda super matka a dokonca sa mi stalo ze som aj capla 😒 a ze neola som na seba hrda a po dnes nie som a situacii teda bolop ozehnane vypetych...ale nedovolim si tu vyskocit na nejaku matku ktora ocakava "konkretne" rady posudzovat...prepacte ano rad tu bolo pozehnane ale povecsine pred radou dominovala kritika 😒 😒 😒 ako chcete aby vas niekto pocuval ked cloveka najprv skritizujete?odsudite a potom mu date radu?mohli by ste byt take trpezlive ako so svojimi detmi aj s mamickou ktora robi chyby ,ve dnie kazda sme padli z neba dokonala ze ano?!ci s amylim???napisali ste vela obsirnych rad a posudkov ale konstruktivne riesenia som tu zahliadla tak dve tri ok mozno viac...ale mozno by s ainak citali vase dobre mienenerady ak by ste v zavere svojho prispevku uviedli co s avam nepaci 😔
v neposednom rade nemate predstavu o tom co zaziva mamicka ktora a doma dve male deti...to z enenapisala cely roman este neznamena ze robi zle uplne vsetko!
dovolim si nesuhlasit s tym ze deti nie su take ci onake...ze kazde dieta robi len to co mu doma ukazte 😒 ved kazdy sme ina osobnost kazdy reagujeme na veci inak a tak aj deti...niektore je vznetilvejsie ine pokojnejsie...a verte ci nie ci uz si zena vybrala maly vekovi rozdiel alebo s asmyklo...tazke to je ...tiez mam rozdiel iba 18 mesiacov a poviem vam ze by som poniektore mudre tu chcela vidiet ako by ste s usmevom riesili probemy ktore by vas stretli...nejd emi o lutost ale o fakt!prekonala som PND a nebola to teda ziadna sranda a s prepacenim tie co tu riesite ze ma navstiovit psychologa a pod...zena ktora touto chorobou trpi si sama nepomoze!!!a ako citam
@juliakocka tak ista forma sa u nej prejavuje aj ked ona mozno povie ze trepem...vratim s aale na zaciatok ...lahko sa radi ze ano...!az by ste poznali vsetky okolnosti preco sa deje co sa deje mozno by ste si davali vacsi pozor na to co idete pisat a boli by ste viac empaticke,ved kazda chceme len pohcopenie a podporu...ci s amylim???
mozno nie som objektivna,ale naozja obut si niecie topanky a potom rozdavat rady je z mojho uhlu pohladu ovela ucinnejsie...ja s ana to pozeram inak...

zijem v cudzine babo s anam smyklo ked mala starsia 6 mesiacov necelych...narodil sa nam kransy zdravi chlapcek ved co viac by sme chceli...aaaa zacalo "peklo" ...kojila som no nidky by ma nenapadlo ake tazke to moze byt!ze sa maly nebude vediet prisat ked som mals uz skusenost z jednym dietatom pred nim..ze bude chudnut a ze bude hlavne plakat 22 hodin denne!!!!!!a ze sa starsia bude s placom buditi lebo s aho boji...ze ja budem chodit celu noc po byte s placucim novorodencom a nas ocko s placucim lezunom ktore sa boji toho novorodenca,ze on potom unaveny poleti do roboty na pol dna aby na suzivil a ja budem nosit na rukach dve vreskajuce deticky...kazde inej vekovej aj vahovej kategorie...ze ledva prebalim jednu plienku budem prebalovat druhu,ze utriem grcky so seba a drobca prezleciem a vzapeti budem prezliekat ooblievanu a s=pinavu starsiu dceru ze ked toto skonci opet budem nosit na rukach novorodenca aby sa vyspal lebo inak ako an rukach spat nebude a pri najmensom nadycho starsej sestricky bud ehore a plakat a plakat a plakat...ze bud emat reflux a koliky ze ho budem o 11 mesiaca nosit aby spal celu noc a pri tom budem cely den fungvat aj pri starsej dcere s malym na cecku hrat sa skladat citat varit upratovat prechadzat sa v piesku formicckovat a vsetko za podmnienok ze spim denne 4 hodiny!!!!unava urobila svoje a verte neverte do dnes ma srdce boli ale starsia dostala na zadok a nie raz!po dnes den ma to trapi a vzdy sme sa napokon porospravali ,ale nemate ani sajnu podaktore co to je byt 24/7 ...7/31...31/12 s detmi takmer sama...viete si urcite predstavit co to vsetko obnasa starat sa o dieta poobliekat povyzliekat nakojit pohrat sa a toto robit s dvoma a pri tom kazdy ma ine navyky ine ritualy pretoze vek teda nepusti...a bophuzial tot je siutacia ked sa zacnu veci uberat aj inym smerom...nezelam nikomu zazit ...aj chore dve taketo deti a pri tom nemat ani baby ani tety ani sestri ci ine kamaratky po ruke ...ked na vsekto je zena sama ak nerata muz aktory popri tom vsetkom est edo prace chodi...predstava o tom ako byt v pohode a ychovaavt hoc aj 100 deti pokial tu 100 deti nemam je velmi jednoducha...bohuzial ...realita je niekde daleko inde...a k tomu som este nepriratala financne problemy ci zdravotne ci ineho charakteru...

no suhlasim s tym ze zacat treba najme u seba...ja som sa zbadala a nasla som cestu...nehovorim ze nikdy a v nicom nezlyham ...zlyham a este vela krat do konca zivota zlyham urcte...ale to neznamena ze nie som dobra matka ...ze svoje deti nemilujem..stale sa snazim hladat nove a nove informacie ak zistim ze si nedokazem pomoct sama ...no vdaka tomu ako sa to tu ubera poslednu dobu o radu uz na MK neziadam a ani si vela krat rady nejdem citat lebo viem ako to dopadne..osocovanim a pretekanim s akto ma viac "teoretickych" skusenosti!...

@juliakocka podla man by si mala zacat viac s deckami tvorit a robit veci ktore su typycke pre domacnost...ja bouzial nemam nikoho v okoli kto by mi deti povaroval a tak aj za behu s nimi musim varit upratovat a podobne zalezitosti...a tak ked uz su taketo starsie ako mas ty a ja uz tiez (3/5 a 2/5 skoro) tak sa da s nimi robit strasna spousta veci...ked ich zabavis a budu dostatocne "vybite s energie" tak budes mat doma spokojne deturence...ae pozor aj ty budes padat na hubu 😉 ale apson spokojna ...ked varim nahadzem detom umely riad do umyvadla dostanu spongie a penu a cvachtaju s atam aj dve hodiny...som sice obmedzena prietsrovo a obcas si skaceme po pacoch al e zbozuju tuto cinnost...nie vzdy sa to sice da ale treba sa obrnit trpezlivosotu a brutalnou najme voci chybyckam ako litre vody po zemy ,mokra cela kuchyna,bubliny v nse vlasoch a aj v puse...napriklad psolu pecieme alebo im nasypem do plechu ktory momentlane nepotreujem jogurty a ine gebuziny nahadzem do toho postavicky ktore mame doma dinov a ine a oni sa s tym bavia celu vecnost...ked vysavam tak vysavaju somnou uz s ami aj pobili koli tomu kto bude 😒 😀 tak sa pri tom ucia ako sa delit a ako si pomahat a ako byt k sebe mily a pod...ked idem prat triedia mi pradlo podla fariem ...super zabavka a naucili s apir tom farby 🙂 do pracky zasadne davaju prasok aj avivaz oni...vesaju pradlo(ja ho cie potom musim prevesat ked ma nevidia!) ale ide im to od ruky...ucime sa upratovat spolocne vsekto,skladame puzzle a triedime odpad...sem tam pustime rozpravku ked su unaveny a potom sa zase hrame,alebo sa nahaname robime si aj zle stipkame sa tancujeme spievame ..plastelina ...gorale vyrabame hrkalky potom ich rozoberieme a vyrobime znova...pecu si valstnu pizzu a pod...vonku behame na bycikloch alebo si robime "temovy den" naprikad ked sme robili jesenne...tak sme jeden den zbierai listy,potom sme ich lepili na papiere a potom sme tie papiere ukladali na seba a zlepili spolu a nakoniec som napsiala na jedne cisty ze "herbar" a kazdu tuto aktivitu som rozvrhla na iny den...deti s apri tom super zabavi ale aj pohadaju...neexistuje den ze by som neriesila zabomysie vojny...a to som zabudla v uvode napisat aky je nas mlady nervos jedos...kto nezazil nepochopi...obcas zvladnem obcas nie...u nas plati "naughty" step alebo naughty corner...obcas tam idu aj sami obcas ih poslem a super naladena a obcas ich tam vleciem s jedom aj kriciac aj placuc...funguje u nas time out al eiba so satrsou...mlady este nechape tieto veci...takze...navod je jednoduchy ak robi dieta nevyhovujucu cinnost poviem mu aby ju nerobil...ak nepocuvne zopakujem ale s tym ze ak neprestane bude potrestany...a ak nepocuvne ani vtedy tak nasleduje trest v podobe naughty step alebo corner...zo zaciatku to bolo zleeee...nosila som ich tam aj cele hodiny teraz tam zotrvaju..najme starsia mlady nakolko je silna povaha a velmi anrocne dieta tak obcas sa este pokusa somnou vybabrrat...ale nedari s amu 🙂 od dcery som uz dostala aj vykricane ze ma nelubi a ze uz ma neche ...vtedy iba pokojne poviem z enevadi lebo ja ju aj tak lubim a lubit budem...a ked sa ona vykrici do syta vynervaci na svojom stepe tak pirde a sama povie ze ju mrzi a ze ma lubi...takze vsetko sa da len treba najst ten spravny smer...obcas je to tazke ale cim budu starise tym to bude lahsie 😉 upravila by som vsak mozno v tvojkom pirpade system vysvetlovania...ja nsim vzdy hovorim co robia "zle" a ze si to neprajem a aj preco si to neprajema co sa stane ak neprestanu, napriklad ak budes skakat po sedacke padnes a ublizizs si alebo ju znicis a co budeme potom mat?nie vzyd to zaberie hned ale obcas zaberie..ked nezaberie tak mu poviem nech ide skakat na zem ze to je bezpecnesjie ...ak an to nezaberie tak mu poviem ze ak neprestan epridem a dam ho dolu ale s tym ze to bude uz na naughty step 🙂 u nas zabera vtedy aj pocitanie do tri 🙂 zvacsa maju cas na rozmyslenie co je pre nich aj vyhoda lebo s arozhodnu sami...nooo technik a vselijakych trikov je habadej... 🙂 a aj tie knihy su v pohode co baby radili...takze drim prsty a zelam vela stastia...
ps:mne osobne sa tiez nepacilo ako si pisal ao malinkej ze sa pred tebou uz krije 😒 a veta kde spominas ze ta nenecha sediet an pocitaci ci ako to bolo 😒 nooo kiez by som ja mala tolko casu 😖 ...ale myslim ze sama si prisla na to co je zle a chces to riesit tak hadam sa ti /vam to podari...

PS:poslednu dobu mi lezie na nervy ako je na svete na vsekto navod ako zit v rodne..ako vsekto riesit...a ako vsetci riesime...iekdy riesime uz taaak moc ze nam to prerasta cez hlavu...skutocne vsetkeho vela skodi... 😒 😒 😒
kazdy riesi co by sme mali jest a nemali co by sme si mali obliect a co nie...zrazu kazdy chce zahcranovat svet ...zijeme aby sme zili nie aby sme cely zivot len riesiili ako mame zit 😉a tak by sme hadam ali aj nase deti vychovat...a pripajam sa k nazoru ...staci sa pozriet ako to vyzera v inych statoch kde je tak liberalny pristup k vychove ...noo ale uz aj dost som napisala nieeee 😎

prijemny vecer zelam

itwasajoke
1. feb 2013

a est esom zabudla pre tie ktore ste pisali ze tera zked je zima ze to tazsie s detmi...ooooch jo prave teraz ich treba ist znicit vonku do snehu!uzit si to...deti zbozuju gulanie guli valanie sa v snehu...ved nemusite behat po celom slovensku staci ked im zoeriete boby sanky a vysantite sa spolu 😀 ma ot len jeden hacik budete znicene rovnko sko oni ak nie aj viasc 😀 😀 😀 ale vecer vam zasoia ani dudky a vy si mozete vychutnat pohodu 😎

aliza
1. feb 2013

@sorciera24 presne tak, rad tu bolo viac nez dost. Prva rada bola zacat od seba, matka musi pracovat na sebe lebo ona ma hlavny problem, ktory sa odzrkadluje v spravani jej deti. Lenze problem je v tom, ze to niektore z vas povazuju za utok na danu mamicku. Neda sa len tak radit, pokial ona nenajde sposob, ako udrzat svoje nervy na uzde. Zbytocne tu budeme vypisovat techniky na zvladanie spravania jej deti, ked ich vdaka svojej prchkej povahe nezvladne. Lebo aj na stanovenie pravidiel treba mat kludne nervy, aj na riesenie pripadneho porusenia pravidiel treba mat kludne nervy....a to je to, ona musi najst sposob, ako nevybuchnut a v tom jej naozaj nikto z nas nemoze pomoct. Ak nema pomoc v rodine, ze ju trochu odbremenia, ak si nemoze dovolit vypadnut pravidelne z domu, ak nevyhlada odbornika, ktory jej so zvladanim tych vybuchoch pomoze, tak uplne zbytocne jej tu budeme radit ako na deti lebo zacat musi od seba, nie od dietata. Ja tiez rozhodne nie som kludas, ale naucila som sa kontrolovat, ziadne rady od druhych, ale ja sama a moje odhodlanie. A to odhodlanie musi mamicka najst v sebe.

itwasajoke
1. feb 2013

@aliza viesa mozn by v takom pripade pomohlo poradit jej ako sa ma uvonit aby bola v pohode a zvladlaa tie nervy ktore ma...sama mam dve male deti a prilezitosti na uvonnenie je bohuzial malo ...a ako tu niektore pisali ...odid nechja deti nech si kricia a pod...mozno nevedlea ze by to nevadilo...mozno mala vycitky!ja som ich mal aked som to prvy krat urobila ked som odisla z domu an zahradu sa vydychat ...mala som vycitky ze si ublizia ked ich necham same alebo ze sa budu bat ze ich opustam a pod....nikto s ajej neopytal na to preco je s nervami na dne...skor prislo "naco mas dve male deti" ked ich vychovu evidentne nezvladas???toto mi pride dost zcestne...a mzno preto ze mam rovanaky vekovy rozdiel a tiez som zlyhala omzno nie az do takej miery ale zlyhala tak mam viac pochopenia pre to...ale prisla som na to co a ako mam robit a kde mam u seba zacat no v provm rade mi podali pomocnu ruku a to v tej podobe ze mi povedali konkretne veci ako sa to da risit a najme sonou....nedosala som odpoved ...no nehnevaj s av provm rade sa pozri aka si!!!

ps:a v neposlenom rade mas dostatocne velky rozdiel medzi detmi tak bolo jednoduchsie asi vysvetlit 5 rocnemu preco babao place a pod...netvrdim ze neboli ine momenty ked ste sa nevedeli zladit...ale predsa len vsyvetlit 5 rocnemu preco s anemozes venovat a vysvetlit 18 mesacnemu je teda diametrany roz\dil...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
juliakocka
1. feb 2013

@renata5 matka ktora ma viac deti nemoze sa porovnavat s tou co ma jedno, viem to porovnat, lebo dnes som mala doma len 1,5 rocnu a bola to pohodicka, ziadny stres, nervy, vsetko v klude, ziadny krik.....ked sa mi 3 rocna vrati z prazdnin, az potom bude vzrušo.....ale nevadi....na rozdiel od teba mi niektore mamicky poradili literaturu, co ma usmerni, ale ty si hodila len kamenom...hanba aj tebe

fidka79
Odpoveď bola odstránená
juliakocka
1. feb 2013

@itwasajoke co je PND?

itwasajoke
1. feb 2013

@juliakocka post natalna depresia...pokial je neliecena dlhodobo pretransforuje sa do inych ochoreni...maniodepresia ,schyzofrenia a pod...nemusia to byt tazk eformy ale depky to zarucene su...a hlavne stavy ked ma clovek pocit ze nedokaze zvladnut ani bezny den...tie stavy mozu byt raz za cas a nie silne a mozu byt aj silnejsie a nezvladnutelne...ja som bola leicena ...ale u mna to bolo naozja brutus ...nie stavy...ale kazdy kto by zazil to co ja s mojimi detmi a plus stahovaine s malimi detmi by asi nedopadol lepsie 😒 😔

juliakocka
1. feb 2013

@itwasajoke tak depky občas mam, no musim sa spytat kamosky ta to prekonala....to ma nenapadlo ale vidis, mozno aj tu je pricina ☹