Neposlušnosť a krik detičiek
Máte aj vy doma také deti, ktoré nereagujú na vaše požiadavky do kím na nich poriadne nenahučíte. ☹ . Mám dvoch synov 2 a 4 roky, Ten dvojročný je od narodenia urevaný, keď je sám bez brata tak je jak cuker, aj si uprace a poslúchne. Ale je strašný nervák, stačí sa mu niečo zakázať a už je zdutý a hneď pozerá po niečom čo by mohlo letieť 😠 . Už to poznám na jeho výraze, že je zle, že zachvílu niečo poletí čo je poruke, alebo niečo spraví len aby ma nasral. U neho nepomáha nič, ani objatie ani po riti, ani krik, ani zavretie do izby, tak jeho už len ignorujem a dúfam že raz ho to prejde. Ale starší ten neposlúcha vôbec, musí byť ozaj dobrý deň aby poslúchol, niekedy aj nás prekvapý že príde prezlečený bez toho aby sme mu to povedali, a inokedy sú problémy, keď ho po zápasení oblečieme zas sa vyzlieka že tomu vadí a potom zas to..., tak stratíme nervy a je riadny krik, potom si poplače a po plači si nechá aj všetko vysvetliť inak dovtedy nepomáha žiadne dohováranie. Máte aj vy nejaké skúsenosti ako to riešiť?
@aliza ..prosím ťa prečítaj si ešte aspoň 4x čo som napísala dobre?
Jasne som tam uviedla čo treba robiť dať mu trest , vysvetliť prečo a čo urobil zle a ak sústavne porušuje a opakuje tú chybu tak výchovná na riť mu neublíži. Neviem čo si si prežila či máš nejaký blok voči bitkám a si proti tomu aj proti fackám a čomu koľvek ale naši rodičia tak boli vychovávaný a sú normálny a v dnešnej dobe tie decká nemajú rešpekt , úctu ani nič, elbo sa im nikto nevenuje a nikto im nestanoví pravidlá a ani žiadne tresty / nemyslím fyzicke/.
@ajsenz Súhlasím s tým,že aj my sme ako deti dostali výchovnú po riti a tu sme všetci nemáme žiadnu traumu.Ked som našich vytočila čo sa stalo tak asi 3-4x za celé detstvo tak mi dali po zadku.Nevravím,že sa deti majú biť ale zas nezastávam názor,že ked rodič dieťatu capne tak ho týra,mláti.Dnešné deti sú strašne rozmaznané.Ja by som si nikdy nedovolila robiť cirkus ked mi naši niečo nechceli kúpiť alebo našim vynadať ako som to videla u známich,ked 4ročné dieťa povedalo mame,že je sprostá 😒 smutné
Bite svoje deti ale potom sa necudujte ked vam to zacnu vracat. Pametajte nato od koho sa to naucili... Ked sa vam nepaci ako sa dieta sprava, dostane po riti. Ale dieta tiez nemusi byt spokojne s tym ako sa spravate vy k nemu a potom to da najovo sposobom, ktory ste ho vy same naucili.
Okrem toho. Mna ani jede rodic nikdy v zivote neudrel a poviem vam ze mam taky respekt pred nimi ze do dnes den neodpapulujem ani keby co bolo. Moj brat tak isto a to sme ho teda aj z akvaria nie raz vyberali.
Trojrocne dieta ti bitku nepochopi, minimalne nepochopi preco dostalo.
@ajsenz vies co, mne je uplne jedno, ake su dnesne deti. Mna zaujimaju len tie moje! A ze ty vies lepsie lebo si medzi mladymi? a co si ty myslis, ze ja zijem medzi dochodcami? ja aspon uz tie deti mam, aj nejake tie vysledky mojej vychovy, tak mi tu furt nepis o nejakych druhych detoch, Ano, ja som za urcovanie hranic uz od babatka, tiez som to tak robila a osvedcilo sa, dokonca tak, ze nemusim siahat po krajnych prostriedkoch ako capanie, staci povedat, zvysit hlas. a inak, ja teda nemam pocit, ze generacia nasich rodicov je v pohode a ani ta nasa. Ale nechajme to tak, asi tu ostatnych riadne nudime a riesime neriesitelne.
Jasné aj ja som otcovi dala facku 😀 kedže ma v detstve capol po riti už teraz ľutujem môho syna budem ho mlátiť deň a noc 😎 Ale nie,nevravím,že deti sa majú biť a už vôbec nie malé deti ja som len chcela povedať,že niekedy bolo capnutie po zadku bežná prax a deti nemali z toho traumu.Stokrát horšie sa niektorí ľudia správali k deťom tak 50rokov do zadu ako dnes a všetci to prežili.Môj otec mal tvrdého otca,čo povedal to muselo byť-nehovorím že s takou výchovou súhlasím,bolo to despotické ale môj otec nie je zlý človek a vážim si ho aj za to,ako nás vychoval aj ked nám dal po zadku sem tam nikdy to nebolelo ale bolelo skôr to,že to spravil,potom povedal prepáč a boli sme kamoši zase.
@aliza ja nechápem vašu agresiu voči môjmu príspevku.
Chcela som tým povedať že ešte chodím do školy a vidím a som častejšie medzi mladými ľuďmi ako vy, predsa vy nevidíte 400 detí vo veku od 16-20 rokov denne nie? Nikoho som tým nechcela uraziť ja som písala všeobecne a urobili ste zo mňa debila čo už teraz sa teší ako si bude mlátiť dieťa... A keď ste spokojná so svojimi výchovnými prostriedkami tak ako ja vás za ne neodsudzujem tak aj vy by ste mohli prestať odsudzovať druhých keď hovoríte že vás zaujímajú len vaše deti tak nechápem potom vaše reakcie.len toľko, dovidenia
čo splietate bitku a danie po riti??? 😀 😀 😀
mne je ako to už fakt smiešne... sú to dve rozdielne veci. 😀 tu naozaj netreba reagovat na nič
@ajsenz podla mna to su dve uplne rovnake veci. Agresia plodi agresivitu. Agresivita rovna sa fyzicke nazilie. A dat po riti je pouzitie fyzickej sily ako trestu, pre mna sa to rovna fyzickemu nasiliu.
Ale na druhej strane...kazdy vychovava ako vie a ako chce. Ja verim ze aj tvoje aj moje dieta bude poslusne a nemusime tu riesit dopredu. Okrem toho ja sa neobuvam do nikoho, mam rada internetove diskusie prave preto ze sa tu stretne mnoho roznych nazorov. Prajem bezproblemove tehotenstvo a poslusneho drobca 😉
@ajsenz vidim, ze to nema zmysel. A preco odrazu to vykanie? si si pozrela moj vek, ci o co ide? Nic z toho, co si napisala, som ja o tebe nepisala. Ty tu obhajujes vychovnu po zadku a ja som len pisala, ze s tym nesuhlasim a ze to, ze deti nebijem neznamena, ze budu bez respektu a zle. Ty tu stale pises o druhych detoch, ale vies, preco su take 'nevychovane'? zijes s tymi rodinami u nich doma? vidis, ako sa rodicia k tym detom od malicka spravaju? to je tak strasne neobjektivne napisat, ze dnesna mladez je nevychovana. Ja si skor myslim, ze rodicia maju problem a nie deti.
@roxy ja som to tiež takto myslela len som napísala že ja som dostala aj na ri)ť a žijem.. len zase sa toho chytili a keď som ešte napísala že do 3 rokoch treba dieťatu určiť hranice už si to spojili s prvou vetou že určovať hranice chcem bitkou...
ja tiež nechcem svoje dieťa biť ani mu dať na riť a dúfam že nikdy k tomu nedojde, aj tebe 😉
😀
@aliza však to je chyba rodičov to som už písala . Nie neviem prečo som tak písala nesondovala som koľko máš-máte rokov.
Len hneď si reagovala na môj prvý príspevok ale neprečítala si si ho poriadne! Spojila si dve veci dve vety ktoré nemali spolu žiadny súvis a už sa tu vytvoril milný dojem že som za bitie.
Ja to neobhajujem len hovorím že aj ja som dostala a prežila som a nevidím na tom nič zlé dokým to už nie je riadnou silou, časté a neprimerané
@juliakocka vies, mala by si mat hlavne na pamati, ze formujes sexualne chovanie svojich dcer. Nie som nejaky odbornik, mam len magisterske vdelanie ako asi aj ty, ale toto si zo skoly pamatam. Ak vas to neucili, tak funguje to asi takto: rodicia su pre deti prve osoby, ktore miluju - naozaj, uprimne, z celej duse. A tieto osoby - v tvojom pripade - ich nielenze ponizia tym, ze ich z vlastnej pozicie moci udru (to je 1.level, este neznamena bitku), ale este im aj sposobia fyzicku bolest (ked si opisala situaciu so starsou dcerou), to je uz 2- level - bitka. Takze aj ked sa cez den mojkate, co je velmi pekne, do dospelosti si tvoje deti podvedome odnesu informaciu: ten, koho lubim, mi sposobuje bolest. Takto vznikaju sexualne uchylky - masochizmus, alebo obratene - sadimus. Na to by som teda dala na tvojom mieste velky pozor, a myslela na to vzdy, ked by som mala potrebu zdvihnut ruku na svoje dieta. Drzim palce, nech to nejako pozitivne vyriesis. Este su male, mozes toho vela napravit, ale aj pokazit.
@juliakocka a ostatne, co vychovavate deti bitkou.. ja som bola bita svojou mamou cele detstvo, ako a cim ani nejdem vravit. A dnes? Uz vyse 10 rokov s nou nemam kontakt, a ani mat nebudem. Mam krasne deticky, ale babka ich nepozna. Namiesto lasky vo svojom srdci k svojej mame citim obrovsku prazdnotu.
Bola som ako ine deti, a moja mama vtedy pre mna bola vsetko. Ale uz nie je. Ta laska zo mna vyprchala, cim viac ma bila, tym viac. Chcete, aby vase deti vyrastli a stalo sa to aj vam? Lebo ste na tej ceste... Ja som tymi bytkami bola tiez agresivna, ani som nechcela mat deti. Lebo som sa bala, ze budem taka ista, ako moja mama. Ale ja som mala obrovske stastie, stretla som mojho manzela. Miliujem svoje detcky a nebijem ich, aj ked by si niekedy taku zasluzili.
A zbit dieta, ze sa az pocura... @juliakocka spamataj sa, ak lubis svoje deti... nie dcerka je zla, chyba je v tebe. Lebo raz sa ti to vsetko vrati a budes strasne nestastna.
Ja mam tiež v podstate maly vekovy rozdiel medzi detmi -resp. 22 mesiacov, niekedy je to o drzku, Tomáško má sem tam ozaj zlú náladu, je uplakaný, kričí, neposlúcha, malá Nellynka si zas vyžaduje celodennú pozornosť, resp. musím ju mať na rukách, rozprávať sa s ňou, prechádzať po byte, hrať sa,...ale milujem ich, na Tomáško krik som si už zvykla, sem tam - ale to naozaj len výnimočne, jednu malú po zadku dostane, ale naozaj slabú, keďže už nenosí plienky, alebo zvýšim hlas - vtedy ako tak začne posluchat, ale uricte by som nikdy svoje dieta nezbila tak, ze by sa od zrejme strachu -pocikalo....ja som proti takymto metodam, inak vidim, ze ked napr. ja zacnem kricat, krici aj maly, ked mu ja dam po zadku, chce mat capnut aj on - proste to nema ziadny vyznam a preto sa snazim takemuto konaniu vyhybat, pretože dieťa robí len to, čo vidí - odkuká od rodičov, takže všetky takéto vzdory, treba brať v kľude, ja už beriem jeho krik ako kulisu bežného dňa, muža ide šľak trafiť, ked maly spusti, minule mi povedal, ze sa cuduje ako to mozem vydrzat, akoze som taka kludna pri takom kriku, proste od kedy som si vsimla, ze maly opakuje najma taketo ,,zlyhanie" rodičov, tak sa jeho obcasne navaly hnevu, zurivosti, vzdoru, snazim jednoducho ignorovat, jeho to prestane bavit a sme zas uplne v pohode. Treba si len davat pozor, aby nam nepraskli nervy, niekedy sa idem len tak 3 krat nadychnut do druhej izby, trosku ukludnit a je to 🙂
no s tou sexualnou uchylkou si to prehnala .... a hlavne vzhladom k tomu co tu ona pisala
@katka0905
@monikajaco nemyslim, ale respektujem tvoj nazor. Napisala som to, co si pamatam este z mojho studia. Urcite tym nie je myslene, ze z biteho dietata vyrastie Markiz de Sade. Sadizmus a masochizmus ma rozne stupne, aj uplne nenapadne. Osobne som mala par konzultacii s dievcatom, ktore ublizovalo same sebe, malo bezpreblemovu rodinu a az neskor sa ukazalo, ze ked bola mala, dostala bitku, na ktoru si pamata a mohlo (nemuselo) to byt sposobene tym... mne to skratka dava logiku: ked ti ublizi niekto, koho lubis, mozes zacat nasledkom toho podvedome ublizovat sama sebe alebo inym.
@juliakocka co robia tvoje deti, kym ty presedis cely den na pocitaci?
Všetkým dievčatám, ktoré bitku ako oprávnenú reakciu rodiča a výchovnú metódu obhajujú odporúča prelúskať tému z dnešného týždňa https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/hadky-v-manzelstve-2/
Je to aj o otrasnom chlapovi a aj o žene ktorá už vyčerpala všetky hranice a deti jej bitku vracajú. Beznádejné , ale isto by tu nejedná namietala, že jej sa to nemôže stať!!!!
@iwanna prečítala som si prvú stranu, a presne toto som si aj ja všimla, že cit. "1,5 rocna dcera sama tak je ako anjelik sama sa hraje, neotravuje ma ked sedim za pocitacom, iba ked je smadna, alebo hladna, ci pokakana".... ako sorry @juliakocka dieťa ťa otravuje, kým ty sedíš za PC a všimneš si ho, až keď je pokakané? Ako, nemám slov a vau... 😕 😅
😀
Tento modrý koník, fakt strata času, howgh.... 😅
btw. odporúčam všetkým túto knihu, je skvelá 😎 http://www.martinus.sk/?uItem=68554
Viete čo nechápem?? V dnešnej dobe je všetko vraj zlé ako sa v minulosti vychovávalo čo sa robilo atď..ale v minulosti deti nerobili to čo robia dnes, nedovolovali si toľko koľko dnes , nevraždili tak skoro ako dnes, nebolo toľko znásilnení ako dnes ani tak skoré otehotnenia ako dnes / myslím už také extrémnejšie že 12-15 rokov /ale nič v zlom takým mamičkám/ v dnešnej dobe rodičia akoby nútili deti aby skoro dospeli , dávajú ich na rozne kurzy zamestnávajú ich na celý deň len aby mali pokoj a aby vraj dieťa malo rozvoj... To isté robí veľa mám na materskej , tie matky si už tak neužívajú to že dieťa je malé a také malé už nebude nikdy..vidím to v mojom okolí aj v rodine...
To isté aj s bitkami dakedy bola výchovná normálna , aj moji rodičia tak dostávali a ani jeden z nich nie je deviant ani nejako choro myseľný , ani jeden z nich nás nezneužíval alebo neukájal sa v mlátení to len ,,dnešné štúdia, dnešné rady,,... síce študujem psychológiu ale ak si prečítate staré publikácie pre výchovu a novšie neskutočne si protirečia...
Každý by mal vychovávať podľa seba nie podľa nejakých mudrlantov čo vačšina ani deti nemá a nevedia aké to je keď si dieťa postaví hlavu a neviete s ním pohnúť.
@carodejnica objednávam si ju akurát 🙂
@ajsenz Ja ti tu môžem oponovať faktom, že moji rodičia nás nemlátili, my svoje deti nemlátime a tiež z nás vyrástli normálni a slušní ľudia ale bez bitky v láskavom prostredí.Skús sa zamyslieť, aký typ matiek vychováve deti bitkou a či tam v rodine fungujú i iné veci. Nepáči sa mi ani občasné capnutie po zadku, ale tu mám na mysli bitie detí, o akom sa hovorí v príspevkoch na prvej strane. Tam zjavne matka nezvláda výchovu a starostlivosť o deti ako takú. A práve v takých rodinách sú deti bité najviac.
Hlavne mi je ľúto, koľko ľudí,-rodičov a aj pedagogicky vzdelaných, má blahosklonný vzťah k fyzickým trestom. ☹

@ajsenz v poriadku, je to tvoj nazor. Ja capanie za bitku povazujem. A tiez nesuhlasim, ze ak dieta neposluchne, ze by malo dostat na zadok.. To vas ucili na psychologii? ze dieta treba vychovne capat?