Neskutočne zlé zaspávanie v noci
Ahojte, stretli ste sa prosím vás niektorá s týmto problemom?: dcéra z ničoho nic (ukončený 5.m) nechce sama zaspávať v postieľke vecer a jediné ako ju uspim je, keď ju zabalim do deky a 10min ju opäť "čičikam". doteraz sa pekne napila UM, chvíľku sa hrala s plysakom a sama zaspala. Teraz ju tam dáme, už ani nechce cucat UM, plače, nejako ho vypije a spat ani bohovi. Normálne má záchvaty hnevu, tak ju po 15min zoberiem a uspim takým spôsobom. Aj sa mi posledný mesiac budí po 3h spánku, hladná nie je, dám jej len vodičku a spí dalej ale je potom každú hodinu hore, a okolo 5 už chce aj UM. som totálne vyšťavena, už aj manžel zacal k nej vstávať, nevládzem a do toho som ochorela na zápal stredného ucha, takže si viete predstaviť čo mám za bolesti. Zuby nemá, pozerali sme a nemá ani ďasná navrete a už si ani necmula tak často ruku. proste nechápem čo sa s ňou stalo...cez deň to tiež nie je vždy výhra ..doobeda spí tak hodinu a poobede niekedy len šťastných 30min...zriedka hodinku, max hodinku a pol. prosím vás, pomôžte mi s nejakým tipom.. kedysi mi prespala do 4m aj celú noc a teraz toto...viem,že niektoré takto fungujete už od narodenia,ale my s mužom nevládzeme...ke pravda že teraz je neskutočne teplo a v izbe je aj cca 26 stupňov,ale spí v bodycku s krátkym rukávom a po kolená dlhe...uz sa nevudi spotena....cez neplače,ale príde noc a uspavanie je horor a to nočné budenie, je už katastrofa...
@nikpa a trvalo to takto aj vyše 2m? ako ja to musím vydrzat, je mi to jasné, len mám aj iné zdravotné problémy a musím aj spat, preto manžel začal tiez vstávať,striedame sa, lebo inak by to šlo so mnou z kopca. ale ona sa v noci zobudí, nezačne hneď plakať,ale ak si ju nevšimneme za 25min spustí také vycitave plackanie a potom vstanem a hneď úsmevy, ja sa s ňou nerozprávam,len pohladkam, dám vodičku a po ade zaspí a keď si idem ľahnúť, a snažím sa zaspať ,tak je zase hore. každý hovorí že už je veľká aby prespala celu noc...len ja nechápem že "pred nedávnom" tak bolo a teraz je v noci stále hore...
@aschkimka no co myslíš, ....co.by chcela...má 5m preboha....mamu chce 🤦♀️
Mení sa jej spánkovy rytmus potrebuje cítiť istotu pri zaspávani...
Ved sa len pozri do prírody...ktoré mláďatá zaspavaju večer samé izolované? Žiadne...to len u nás niekto "múdry" vymyslel postieľky, aby sa "mama vyspala". A vo väčšine prípadov sa nevyspi aj tak, lebo dieťa je nervózne a v noci ju hľadá.
Nič lepšie ako spať so svojím dieťaťom spolu si neviem predstaviť. Niekomu to možno vyhovuje mat ho v postieľke, ale mne je to totálne proti srsti.
https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/spank...
Toto je jeden z najlepších článoček v na tému deti a spanie
@aschkimka čo si spomínam tak staršiemu sa spacie návyky menili často. Asi každé 2,3 mesiace. Teraz mám 4 mesačného, prvé 2 mesiace spával ukážkovo, ďalšie 2 otrasne, zobudí sa v noci aj 5krat a chce sa pestovať, hompalat, inak ručí ako pavian. Ja len dúfam, že ho to rýchlo prejde. Myslím, že tvoja má niečo podobné, chce vašu spoločnosť 🤷 keby ste si ju dali k sebe do postele, nepomohlo by?
@aschkimka syna som uspávala na rukách takmer do 1,5roka...okrem toho že som aj kojila...do 1,5roka takmer po každom zobudení v noci na ruky a nosiť...a že ich teda bolo tých zobudení, keďže kojené deti sa budia častejsie 😉 a áno, prvé mesiace asi 3-4 zaspával "sám" - t.j. počas kojenia, potom to prešlo ako začal viac vnímať..
@nikpa jedna pani vyššie napísala že čo by som chcela, že chce mamu pri sebe,akoze ja s ňou aj doobeda a niekedy aj poobede spím v našej posteli,ale ja som potom nepouzitelna ak zaspím s ňou alebo nič nespravím a ona s nami spinkavala tak do 3.m, ale potom vyslovene lepšie spala spala a v postieľke a postieľku mám hneď vedľa seba...tak sme ju tam nechali, spinkala krásne aj doobeda,poobede,noci spinkala úplne celé a teraz toto....samozrejme,nad ránom keď už nevládzem ju dám k nám,ale ona sa chce hrať, málokedy zaspí a prepáčte,ale aby som sa s ňou o 4 ráno hrala do 6-7 a potom mám fungovať??? režim máme ako taký že vstane cca o pol 7, potom ide ešte spať okolo 9 a vstane cca 10:30 napapa sa,pohrame sa, a cca 13:30 ide druhy spánok,cca do 15, Max 16 a niekedy ju ešte zlomí na 15min okolo 18 a kupeme okolo 20 a potom to zacne,hukoty,protesty...skúšali sme už len 2 spanky ale ona to málokedy vydrží ...a o 19 stej mi už nezaspí,je pre ňu moc svetlo a teraz neskutočne teplo
"každý hovorí že už je veľká aby prespala celu noc" - wau, na 5mesačné?....to kto je ten každý? tu si prečítaj pár tém, môj 3 ročný ešte poriadne celú noc neprespal, nechcem ťa desiť, ale je to normálne
@ckatka ale ja ju nenechám spat samu, ja počkám kým zaspí, hladkam ju a keď idem ja spať, má postieľku vedľa mňa...spávala s nami,ale potom lepšie zaspavala v postieľke, a ako som písala spávala celú noc, teraz ani jednu jedinú noc už neprespi...zase nerobte zo mňa nejaku bezcitu čo tu odloží svoje dieťa, ďakujem...ja som si prišla po radu,že preco spinkavala celú noc a behom pár dní taký obrat...dakujem
@mabenn známe čo už majú staršie deti a pamätajú si na neho keď mali 5m,alebo rovnako staré deti čo sú tu v okolí,tak každému prespia celú noc alebo sú 1x hore, mne nevadí k nej vstat, len neviem prísť na to, čo sa stalo...že zo dňa na deň sa začala budit každú hodinu, keď doteraz mi prespala celu noc...ide mi o toto,že čo sa to deje?
Deti sa menia…moze to coskoro odzniet aj nemusi,tazko povedat naozaj🤷🏼♀️
Skus ju dat naspät k vam a uvidis co sa udeje ,viac zacala vnimat mozno jej ozaj chybate.
Moju som v 9mes supla do vlastnej izby-stahovanie vacsi byt-dovtedy spala tiez pekne v postielke pri posteli,a take nocne desy mala ze sla kumne do postele. Do 2,5r som ju mala u seba😃
@aschkimka a skusila si mlieko namiesto vody?ci neni naozaj hladna?
@beata_k skúšala som jej dať keď sa prvýkrát zobudí UM a nechcela,alebo sú cucla tak 2-3x a zaspala, tak som jej dala len vodičku a to potiahla vždy viac a zaspala, a potom som toto opakovala neskutočne veľa noci a zistila som že až na xykrat je hladná až nad ránom....tie čo robia UM vedia že zarábať ho a potom umývať v noci zakaždým fľaše je hrôza..hlavne keď to nechce piť...a kým to zarobím ona buď zaspí,alebo začne úplne hucat,lebo sa preberie ...a keď jej dám vodičku, pohladkam,tak je ako anjel...ja som už skúšala fakt všetko...aj keď niekedy vypila mlieko, za hodinu zase bola hore a ďalšiu zase hore a to viem že isto za hodinu od najedenia nie je, ona mi papa tak každé 3-4h...
@hennyinnsbruck skúšala som jej dať keď sa prvýkrát zobudí UM a nechcela,alebo sú cucla tak 2-3x a zaspala, tak som jej dala len vodičku a to potiahla vždy viac a zaspala, a potom som toto opakovala neskutočne veľa noci a zistila som že až na xykrat je hladná až nad ránom....tie čo robia UM vedia že zarábať ho a potom umývať v noci zakaždým fľaše je hrôza..hlavne keď to nechce piť...a kým to zarobím ona buď zaspí,alebo začne úplne hucat,lebo sa preberie ...a keď jej dám vodičku, pohladkam,tak je ako anjel...ja som už skúšala fakt všetko...aj keď niekedy vypila mlieko, za hodinu zase bola hore a ďalšiu zase hore a to viem že isto za hodinu od najedenia nie je, ona mi papa tak každé 3-4h...
Ma 5 mesiacov, môžu sa diať veci, ktoré baby už spomínali, nemusí sa diať nič, len sa proste bábo mení, ono aj keď super spí v nejakom období, nikdy nevieš čo bude zajtra, proste sa treba prispôsobiť. Je super, že hľadáš spôsoby, ako vám to všetkým uľahčiť, spríjemniť, možno nájdeš a možno nie a možno už za týždeň bude spávať super a možno ešte celé mesiace neprespi noc, je absurdné, čo ti hovorí okolie, že 5mesacne ma prespať noc... jediné čo vieš robiť, že v noci dodržiavať nočný režim, teda len tlmené svetlo, pokiaľ ho treba, inak tma, žiadne zbytočné rozprávanie, hranie už vôbec, nech si tmu spája s pokojným režimom a spánkom. Možno skúsiť cumel?
Závidím, že sa budí tak málo v noci, môj mal rok a 8 mesiacov, síce kojený, no bol hore tak 20x za noc, každú noc od narodenia (naozaj, nepreháňam). Našťastie to obdobie je už za nami.
Aj ja som mala okolo seba XY deticiek co prespali noc a moj ju neprespi este ani ako 2,5rocny😂😂 budi sa 1-2x. do 2r som ho kojila cca 4x za noc, niekedy viac. Postielku ma pri mne, nikdy som sa nemusela postavit v noci kvoli jeho budeniu, dala som prso a spala dalej, mozno prve 2tyzdne som bola nevyspana. Najhorsie bolo ked som to riesila a pocuvala ine mamicky ako spia vkuse. Ono neni to vzdy pravda😂 zeny sa rady chvalia a idealizuju pred inymi. Neries, ber to tak ako je, bude lepsie, mozno za mesiac a mozno za 2-3roky😂 prepac, ale nam, ktorym nespia 2-4rocne deti celu noc, pride smiesne ak sa tu niekto rozculuje, ze mu 5mesacne babo neprespi noc😃
@zabina27 cumel cez deň vôbec nechce ani jej ho už neponúkam, len pri zaspávani sem tam cez deň,ale v noci mi bez neho nezaspí a časom ho vypluje 🙂 a nerozprávam sa s ňou, pozriem či nie je pocikana, nie je...dám vodičku, hladkam ju a zaspí a za hodinu,alebo 30min znova...takto je to od 24 alebo od 1 do rána vkuse...keď ju dáme hneď do postele,začne sa hrať ...rozprávať sa "blabotat"...preto tu posteľ využívame až nad ránom, nech sa aspoň trošku vyspime...ako ja ju ľúbim, nemám rada keď mi tu niekto píše že ju nechcem pri sebe,ale energiu potrebujem tiež nejako získať aby som cez deň vedela fungovať a aj muž v práci
@luccy89 ja chápem 🙂 akoze začínam sa s tým zmierovať, len ako som hore písala že je to divné že spala celú noc a teraz je v podstate celú noc hore...a hlavne keď teraz cez deň začala len 2x spať, tak padám hubou dole a ešte keď som chora...ja som to tu asi 2x spomínala že len som potrebovala vedieť,čo sa to s ňou deje že zase ju musím uspavat na rukách a už neprespi celú noc...
@aschkimka fungovat musite, spite vtedy, ked spi mala. Uvidite, ako sa to este cele bude menit, budu rozne obdobia, budete sa potrebovat zmenam prisposobovat. Cize to, co sa pytate, ze co sa deje, tak pravdepodobne nic, normalne sa vyvija a meni, zacina viac vnimat...Pokial teda to nie je niecim inym, ze je teplo a citi sa nekomfortne a pod. 2x spat cez den bude uplna normalka, v polroku sa mi moje dvojky budili o siestej rano, o deviatej mali prvy spanok, poobede druhy. V 11 mesiacoch presli na 1 spanok denne poobede. Podobne aj mladsia dcera. Pri dietati mladsom ako polroka to je este take podla potreby, tam este nebyva nejaky vyslovene rezim. Potom uz postupne nabehne.
@aschkimka Nie, vobec to nie je divne ze doteraz spala lepsie a teraz sa to pokazilo. Vacsina babatiek spi dobre prvych 4-5 mesiacov ale nie preto ze sa to naucili, ale preto ze su prilis mali na to aby robili aj nieco ine ako len jest a spat. Casom nastanu problemy, lebo pride spankova regresia, zuby, zacnu sa zaujimat o okolie, o svoje telo, zacnu byt mobilni... Priprav sa na to ze moze prejst aj rok kym sa skutocne nauci prespat noc.
Ale nezufaj. Bude sa ti to striedat. Par tyzdnov (mesiacov) bez spanku a potom najdes sposob ako fungovat a bude dobre na par tyzdnov a potom dalsia zmena a zase zacnes hladat ako to riesit. Teraz si si nasla to cicikanie v deke. Drz sa toho ak to funguje.
Vacsina deticiek ma vemi zly spanok skoro rano (my s muzom ani nedychame medzi 4:00 a 6:00). lebo syna vsetko zobudi.
Ja by som skusila upravit rezim tak, ze budete mat vecierku o 19:00 a vynechate ten 3 spanok.
@aschkimka moja bola od narodenia na UM .😁 len ma to napadlo ci nie hlad… no tak len vydrzat bude to pravdepodobne obdobie
@cica8 veď píšem že je stále hore, dnes bola hore od polnoci do 3 každú polhodku, tak sme ju dali do postele,tam bola hore o pol a o 4, o 5 sme dali UM, potiahla do 6:30 a sme hore...takže ďalšia rozbitá noc...ked to rátam som určite viac ako 1/2 noci hore, skúšali sme aj medzitým dať UM, nechcela, proste až nad ránom je hladna ...inak ja neviem prečo ste niektoré také útočné, ja som si sem prišla pre radu a nie pre zle priania. napíšem to aj sem: prespala mi celú noc mesiace a teraz sa to pokazilo, je stále hore. prišla som si pre radu,že čo sa pokazilo

@aschkimka nemusí to byť nič špeciálne, proste len obdobie ktoré treba pretrpiet. Ja mam momentálne doma niečo podobné, k tomu ešte 3 ročného a muž teda v noci nevstava. A ešte aj cez deň mi plače a nespí dlhšie ako 10min. Ale pri mladšom som mala niečo podobné, no trvalo to pár týždňov a zlepšilo sa to. Deti mávajú rôzne spánkové fázy, raz lepšie, raz horšie. Treba len vydržať, veľa energie prajem ✌️