icon

Nespavé skoro trojročné dieťa

lucia006
30. aug 2015

Ahojte,radu tu asi nenájdem aspon sa chcem uisťiť že niesom sama na tom na čom sme,lebo v mojom okolí maminy toto nepoznaju čo ja.moj syn ma skoro 3 roky a noc mi prespal asi 3krát odkedy je na svete.každu noc sme hore min.2krát niekedy dlhšie inokedy kratšie ,pýta si aj mlieko v noci ,ked počuvam že par mesačné bábetka spia lepšie ako LEO mám dosť,som už strašne nevyspatá a nervozna z toho ,nerozpráva plynule čiže mi nevysvetlil že čo ho v noci ruší.ma niekto takéto dieťatko?kedy to prešlo u vás?dakujem 😒

dusika11
30. aug 2015

@sardinka333 co ti ja viem s tym dojcenim..asi budes divne citat ale...no ved sme cicavce..ked mi ochorela fenka tak prve co sa pytali veterinari ci mala male a kojila...ja ze nie..tak okamzite sa zamerali na maternicu..a vybrali vsetko..ze tym ze nekojila sa jej spustili hormony..ktore sposobili nieco z maternicou..no ked sa to deje u psov preco aj nie u ludi...
no nejake zvescovanie..mala nadute cele brucho.

sardinka333
30. aug 2015

@dusika11 ved píšeš ze male nemala...keby mala tak automaticky ,,koji,, či? Každopadne ak ,,nerodila,, tak išlo o falošnu brezivosť, bežnu u ,,sučiek,,.
Každá zena aspon v porodnici koji čize nejaku dobu to proste ide, funguje a potom to postupne odozneje, tvorba sa znižuje, zvyčajne nie nahle. KAždopadne kto chce nech koji.

adusska1209
30. aug 2015

Chcela by som sa spytat mamiciek ktorym prespia deticky celu noc ci sa nezobudia ani vtedy ked sa im prerezavaju zubky?????lebo tie sa prerezavaju aj do 2.5r.moje sa teda budili hlavne vtedy.

dusika11
30. aug 2015

@sardinka333 nie brezivost to nebola...rak.bohuzial

jasanato
30. aug 2015

@dusika11 smutné. Naša fenka podstúpila sterilizáciu ešte pred prvým háraním, nakoľko nevykastrovaná takmer každá dostane rakovinu, ak nemá potomstvo. Ale to sme si naštudovali skôr, ako sme ju kúpili.

breznica
31. aug 2015

@dusika11 lieky na spanie mi ponúkala neurologička-to som rezolútne odmietla.nakoniec ako sa upravili záchvaty,upravil sa aj spánok,čím ale nechcem povedať,že spíme celú noc-to je tak raz za týždeň,ale určite sa to zlepšilo

17111976
31. aug 2015

a to som si myslela, že som sama matka na svete s takýmto synom, presne to bolo u nás ako u vás, vyskúšala som všetko, s večerou, bez večere, nič nepomáhalo, poobede som ho nechala spať iba jednu hodinu , nič nepomohlo, začalo sa to zlepšovať, ked mal 3roky a dva mesiace cca, teraz ma 3 roky a 8 mesiacov, ešte stále to neni 100% ale prespi celu noc. medzitým ked mal 2 roky syn sa mi narodila dcera a ta spala celu noc 12 hodin od 8 do 8 rana iba raz v noci som jej dala mlieko odgrcla a spala sama v druhej izbe a syn s nami v spálni, potreboval aby som bola celu noc pri nom aj doteraz to je tak .
velmi nám pomohlo, že sme mu prisunuli ku manželskej posteli jeho menšiu postel, je trošku nižšie tak sa nepregula k nám, tak sa vyspime všetci.
dakujem že ste dali ten príspevok, lebo som si naozaj myslela že taký zúfalý prípad som len ja s mojim synom

17111976
31. aug 2015

@adusska1209 mne sa budili deti ked sa zubky prerezávali

dusika11
31. aug 2015

@breznica hej oni tak lieky a id domov..... atak som vydrzala.....ziadne lieky.--proste su take deti.,..........

janage
31. aug 2015

@dusika11 a to moja nespala ani cez deň - len keď kočík rýchlo išiel - nesmel zastať- cca pol hodinky a potom otvorila oči a rev, ale ľudia sa za mnou otáčali, že pani čo je tomu decku? mu dávate jesť? 😀 Nedalo sa ísť do obchodu na nákup, nikam...Nikto s ňou nechcel ostať, v noci susedia spali so štupľami na ušiach.... No a teraz mám zábavné historky 😀 😀 😀 Ale jedno šťastie som mala, že susedia pod nami mali takú 1.dcéru tak boli extra chápaví a moja mama mala nás tri: 1. strašný revač a nespič, 2. ja -spala som od 4. mes. celú noc a jedla všetko 🙂 3. taký stred. Takže od nej som počula, že nie je to moja vina, že to dieťa reve, že vyrastie z toho. Ale bolo veru o držku a taká matka sa málokedy dočká pochopenia nieto ešte súcitu a podpory. Skôr reči typu ako si si naučila tak máš 😠

timea7
31. aug 2015

@janage môj bratranec mal také dieťa, keď som ho kočíkovala, tak sa ma ľudia v parku pýtali či som hluchá....nebola som, mala som o dva mesiace staršieho syna, ktorého som nechala u nich spať v postieľke a malú som im zobrala, aby si aspoň dve hodiny v kuse pospali. Ona revala aj v kočíku, aj mimo neho, chvíľu som ju niečím zabavila, pár minút a rev nanovo....oni ani ďalšie dieťa nechceli, až p siedmych rokoch sa odhodlali, ale ďalšie bolo úplne iné, netvrdím, že spal od narodenia celú noc, ale s prvým neporovnateľné.

dusika11
31. aug 2015

@janage moji spali cez den v podtstate dobre..ale u mna sa vyvinula nejaka psycho..kedze ma neustale budili ked som prave zaspavala tak som si narusila sapanok ja a tak som nesla spat,,,ked spali.........aby ma nahodou zas nezobudili.....bolo to velmi narocne obdobie.......a keby som tym nepresla tak neuverim

taami
31. aug 2015

Ja mam 20 mesačnú dcéru a teda so spaním mame veľký problem taktiež. V noci spi ucelene max 3h potom sa vkuse budí, plače, hádže v postieľke z jednej strany na druhu...no hroza...ked si ju preložím k sebe do postele, tak detto..
A presne viem o com hovorí @dusika11 ... Ja uz mam tiez tak narušený spanok, ze sa uz bojim zaspať, lebo vždy ma prebudí...som permanentne nevyspata, rano vstávam v stravnom stave, unavena, rozbitá, cítim sa horsie ako vecer...neviem kolko sa to da vydržať, ale uz cítim, ze začína byt toho uz na mna dost. Ak raz do tyzdna sa mi podari spat neprerušene cca 5h tak to považujem priam za zázrak.
Teraz jej idu zuby, 3 očné a 1stolicka, tak to je peklo ...

17111976
31. aug 2015

@taami to bude kvôli tým zubkom, aj horučave, mojej 18 mesačnej dcere vyšlo teraz cez leto 8 zubov za 6 týždnov, už ani neviem ako sa volám, celé noci trasiem postielkov.

taami
31. aug 2015

@17111976 stale je to kvoli niečomu, od narodenia nespí, ciže raz su to zuby, raz brucho, raz, raz ono...

natalym
31. aug 2015

Baby ja som mala tiež také deti, poznáte, že jedna noha na zemi spustená z postele, aby ste sa mohli odraziť a bežať k postieľke? Nám pomohlo jedine spať spolu.

dusika11
31. aug 2015

@taami ahoj ja som sa s toho dostala..uz spim normalne...moji uz maju styria apol...ale maoja kamoska nie..je na likoch na spanie doteraz..mali po ssebe tri deti nespacov,,,jej to vyslo tak na sedem rokov nespania.........
inac dakujem ja som si myslela ze som divna co som radsej nesla spat...
@natalym ja som spala v ich izbe na rozkladacej posteli z lidlu...takej kempingovej...potom som mala etapu ked muz mal jedneho ja druheho..potom sme boli v prdeli obidvaja tak sme sa striedali dve noci tahal jeden a druhy spal a potom opacne...a potom sme boli skoro na lieky obdivaja..rozhadzal s nam rytmus..nevladali sme..
ale k tej rozkladacej posteli..ta sa mi raz zloazila so mnou aj dietatom hlavne ked som upenlivo sa snazila utisit ho aby sme nezobudili dvojca...
potom okolo troch rokov bolo celkom ok...ale v baske vode na dovci sa predviedli tak..ze sme skoro neodsoferovali domov..od unavy......vysklusala som...lampy..hudbu..vsetko..ok zaspavanie nedhera,,do dvtsiatich minut..davala som ich presne spat...pocitala mililitre...nahradzovala vodu miesto mleika...no...........a bolo treba iba to prezit

janage
31. aug 2015

@dusika11 joj aj to poznám strach zaspať lebo o 15-20 min. rev a človek nevládze vstať - poplakala som si teda dosť. Alebo som sa rozhodovala či sa pôjdem napiť do kuchyne, na WC alebo rovno padnem na mieste. Ja som 2. už tiež nechcela - nakoniec kvôli prvej som súhlasila, aby mala súrodenca. Inak ty naši susedia mali ďalšie až o 13 rokov...Ale takú pauzu už som sa bála kvôli veku, tak máme 5 ročný rozdiel.

janage
31. aug 2015

@natalym nám ani to nie 😉

janage
31. aug 2015

@taami ak spí cez deň všetko nechať tak a okamžite zaľahnúť spať. Ak sa nedá spať zober knihu a čítaj v posteli. Ja som to robila keď mladšia nespala v noci kvôli chorobe tak mohol byť aj byt hore nohami okamžite som si šla ľahnúť.

lucia006
autor
31. aug 2015

@ivuska027 somnou na posteli

lucia006
autor
31. aug 2015

@bosoriak keby to bolo take lahke ako pisete .nieje problem .spat spi na obed a bude aj vskolke teraz nastupuje .bez poobedneho spanku lebol ani jediny den sam si lahne vrovnaky cas a zaspi nema zmysel ho budit ked by bol potom ako cert no nenechavam ho dlho a budime ho.druha vec to mlieko sme skusali oducit uz stokrat bezvysledne place place ide spostele ide si pomlieko kum ho nedostane .nezaspi dovtedy kym ho nema no nepyta ho kazdu noc.dr nam odporucila dat pokial pyta.chodi spat vrovnaky cas vecer.sam sa pyta.neprotestuje.o 21:30 .a stoj vyvetranou miestnostou je problem lebo sme vpodkrovi a je tu dost horko 😒

lucia006
autor
31. aug 2015

@mimla lenze on mlieko nepil aj mesiac to bol zatial najdlhsi cas bez mlieka .a ziadna ena ba horsie.teraz aspon ked vypije.mlieko spi dlhsie do rana.odplienkovany je.a ked pyta vnoci mlieko a nechcem mu ho ist dat vkuse bude aj hodinu aj dve kludne revat a pytat si ho az priatel dostane nervy lebo vstava doprace a povie zeu ho urobi.jedinu noc neprespal od narodenia

lucia006
autor
31. aug 2015

@dusika11 dakujem za nazor.dufam ze to coskoro prejde tiez reaguje na spln na mavstevy a pod.cim viac aa cez den unavi tym horsie mi spi a teraz cez horucavy ani nehovorim mame.dusno vpodkrovi hruza des.na vsetko sa rusi na psov.na chodenie prebratenie vposteli ma strasne lahky spanok

lucia006
autor
31. aug 2015

@katrin21 mne toto vobec neprekaza ze wi popyta pit mlieko alebo ideme na wc mne skor vadi ze sa casto budi .budi tym mna prevracia sa nevie najst miesta mrnci stucha ma a pod.

dusika11
31. aug 2015

@lucia006 to poznam ok...je tu jedno riesenie...to nocne mlieko...som postupner znizovala mililitre,..najprv to bolo dvesto ...potom sme zisli..na stopetdesiat behom tyzdne..ostali sme pri sestdesiatke...a teraz poslednu vecernu davku postupne davat skor...a prvu rannu neskor..tak sme sa dostali na rozmedzie..osem hodin na noc..bola to robota...asi mesacna..
ale mne sa aj tak budili pre hocico...zaspacali krasne..sedela som pri nich a to bolo vsetko..teraz ked su konosi vyzaduju aby som pri nich lezala......
neboj ...dostanete sa s toho
ty spis s nim???
mna stuchal maly nico..a kopal ked ma mal dost a chcel spat sam........vyslovene ma vykopal s postele pricom pri zaspavani chcel byt so mnou

lucia006
autor
31. aug 2015

@mirkava presne to sa hovori ttym co odpolroka prespia im deticky tiez som.to najprv pripisovala zubkam no zubky ma uz vsetky a stale sa budi a to mlieko nepil aj mesiac a opet zacal a ponom ziadne problemy stravenim ako pisu ze mu zatazuje pravveze pomlieku ma plynuly spanok az dorana.

veriiii
31. aug 2015

@lucia006 neviem co trapi maleho,ale nocny spanok potrebuje aj maly aj ty.ty to citis na sebe sama a maly je aky cez den?ak dobre neposi v noci?niet nad neruseny spanok pre zdravy fyzicky a psychicky vyvoj..

dusika11
31. aug 2015

@lucia006 ok mas rusive dieta...moj alan je taky nie si jedina..pocuvaj...nerob mu zmeny..presny rezim...navstevy minimlane..presne casy spanku....spln pretrp..ja som zatienila okna...tieto rusive nervozne deti obcas maju...aj nocne desy,,to nemate???my sme mali...etse jedno...
moj dlho potrebovcal perinku ak som uz nevedela co s nim.tak som ho v noci zavinula aj ako trojarocneho do deky...pomohlo to...utisil sa

majusqwa
31. aug 2015

@jasanato :D krasny príklad toho, že ľudia majú problém posluchu s porozumením. ono ten lekár to totiž povedal presne naopak. príspevok bol o civilizačných chorobách a povedal, že ak žena koji minimálne pol roka, znižuje sa riziko výskytu rakoviny prsníka. keby si sa troška pri písaní zamyslela, tak by si prišla na to, že píšeš hlupost...

lucia006
autor
31. aug 2015

Pisali ste viacere maminy E dva tri noci preplace bez mlieka a vyspim sa.bol aj mesiac bez mlieka niekedy tyzden a ziadne zlepsenie nebolo .vobec ani trosku .ked si teraz v.noci popyta donesiem mu vypije a spi dorana.viem ze to napr.skodi na zubky ?ale ja chcem.aspon scasu nacas spat par hodin cez noc aj ked nie plynule aby som snim mohla fungovat potom cely den az do pomaly 22hej hodiny!