icon

Nestrávené zvyšky v stolici dcéry

sisiska
31. aug 2011

je normalne, ze najdem v stolici nasej dcerky obcas nestravene zvysky jedla? Napr. z predosleho dna alebo vecer z obeda...nie vzdy, ale obcas, najcastejsie mrkvu, ale aj ine niekedy....mate s tym skusenost?

sisiska
autor
23. jan 2012

@anjelicek26 my sme sice na gastre boli niekolkokrat, ale kvoli refluxu, ktory mala mala, ale hnacky nasa gastro neriesila, vraj ked pribera, je to ok...podla mna to ale asi celkom tak nebude

anjelicek26
23. jan 2012

@ginger_fox - kazde dieta je ine, to sa pausalne povedat neda, niektore maju bloky s kakania a zapchy, ked ich clovek nuti, nikdy by som na dieta, co nechce netlacila, moze to viest k zdravotnym problemom... ver mi, ze v skole nikto z nich nebude diskutovat, no co Ferko, ty si mal plienocku do 18, ci do 25 mesiacov? Myslim, ze to uz bude suma fuk... kazdy sa jej raz zbavi... v zahranii by to nikto neriesil, toto turbo odplienkovanie je slovensky "zvyk", severskych krajinach je priemer tak okolo 3-4 rokov 😝 a v nemecku okolo 2,5 roka... takze... casu dost... mne je jasne, ze "cvicenim", sledovanim, posadzanim sa da dosiahnut vela... len je to narocnejsie, ako ked dieta raz prijde samo, da dolu plienku, povie, ze nechce a odvtedy sa nepocika. Aj keby to malo byt 3-4 mesiace neskor, ako "priemer". Potom je to zas bez roboty.

anjelicek26
23. jan 2012

@sisiska - no my sa stahujeme nejak maj spät do nemecka, este to nemam ujasnene, ale v lete sme definitivne doma, mame skvelu pediatricku, ta to uz poriesi a da ho do poriadku. Teraz hladam nejaku idealnu dietu pre nas, aby mal stale vyvazenu zdravu stravu a vyhybal sa veciam, z ktorych hnackuje 😖

viki2912
23. jan 2012

@ginger_fox tak nejak aj ja by som chcela... 🙂

ginger_fox
23. jan 2012

@anjelicek26 presne viem o com hovoris. Moja matka mi uz od zaciatku mojho tehotenstva vravela ako som ja uz 11mesacna pytala na nocnik. Moje dieta dieta tiez nebolo vo veku 6 mesiacov pripravene na sadisticke sedenie na nocniku 😀 a sama nie som zastanca takychto prilis sadistickych metod. Ale zase zaklade pozorovania deti z mojho okolia viem, ze ked sa u dietata "presvihne" urcity vek, tak potom je odplienkovanie omnoho narocnejsie akoby suviselo s obdobim vzdoru. ...to len na okraj tejto gastroenterologickej temy.

anjelicek26
23. jan 2012

@ginger_fox - jj to suhlasim, my sme odplienkovavali za tyzden, oboch, zvladli to a boli suchy aj v noci. Len Max a jeho kakanie nam to prave "neulahcuje", ale bez plienky je furt... uz mu ju proste nedam, aj ked manzel by bol aj rad teda, ze je to viac roboty 😝 Moji su obaja junovy, Maxa sme odplienkovali teraz januar, Sasku vtedy marec, prave aby sme nepresvihli dva roky, lebo potom sa deti zvyknu zatnut... aj ked na mna kukali ako na cvoka, ze preco prave v zime 🙄

sisiska
autor
26. jan 2012

mamicky, nasa mala jedla vcera asi 2 hranolky a dnes rano mala kusok zemiacika v stolici, moze prejst do stolice tak rychlo nestravena potrava? a moze sa stat, ze hranolcek dietatko nestravi?

sisiska
autor
28. jan 2012

mamicky cca 2 rocnych deticiek...mavaju vase deti v stolici aj mrkvu? viem, ze tu toho bolo popisaneho dost, a ze nestravene hrozno, kukurica, hrach, atd. su ok....ale mna presviedca kamoska, ze mrkvu by uz stravit mala...takze mavaju vase vacsie deticky (cize cca okolo 2 rokov) nestravene zvysky mrkvy v stolici? u malych babatiek je to ok, ale ako je to s mrkvou v stolici u takychto vacsich? dakujem

lotte1
Autor odpoveď zmazal
matita
30. jan 2012

aj moj syn mava nestrave zvysky v stolici a nie v malom mnozstve, ale plno. vcera jedol na obed rizoto z ryze natural s mrkvou a hraskom a dnes rano bolo v plienke vsetko. ryza natural, chapem, hrasok tiez chapem, ale mrkva? a takmer cela? je pravda, ze on velmi malo hryzie, ale skor vsetko do seba gniavi, ale zasa ma to este stale trochu popucene. ale velmi malo pribera, je chudy a najcastejsie kadi 3x denne. preto mam pocit, ze to nemusi byt vsetko v poriadku a obavam sa, ci ma dostatok vitaminov zío stravy, ked ju nespracuje... gastroenterologicka u nas riesi iba reflux. odskusala som vynechat laktozu, bezo zmeny, momentalne aj bielkovinu kravskeho mlieka, zatial sa javi bezo zmeny. ale pokial viem, tak existuju aj nejake crevne malabsorbcie, ktore mozu mat inu pricinu.

sisiska
autor
1. feb 2012

@matita nasa gastro riesila presne to iste, iba reflux...ale pytala som sa detskej dr., co zastupovala nasu pediatricku, tak ta vravela, ze aj ta mrkva je v poriadku...a vasej gastro si sa na to vobec nepytala ci pytala, ale bez odozvy? a kolko ma drobec rockov a kolko vazi a meria?

sisiska
autor
1. feb 2012

@lotte1 a pred tym, ako vam zistili tu alergiu na mliecne bielkoviny, ste tiez mavali nestravene zvysky v stolici? mavali ste tam napr. aj tu spominanu mrkvu?

lotte1
Autor odpoveď zmazal
sisiska
autor
1. feb 2012

@lotte1 a ako inak sa ta alergia na MB u vas este prejavovala?

matita
1. feb 2012

@sisiska na gastro ideme zasa koncom februara, tak sa znovu spytam, len ja by som to az tak neriesila, keby maly zle nepriberal a vela nekadil. proste sa ta strava v nom prilis dlho nezohreje. ma 10kg, 80cm a vek rok a pol (narodil sa velmi skoro, takze mu treba vek korigovat). ako casto kaka tvoja mala? (predpokladam, ze ak strava zostane v dietati dlhsie, cize nekaka tak casto, tak sa musi aj lepsie rozlozit) a pribera dobre?

lotte1
Autor odpoveď zmazal
sisiska
autor
2. feb 2012

@lotte1 dik za info, len este mi prosim ta, povedz, ako casto maly kakal...lebo aj nasa ma niekedy 3 stolice za den a dr. vravi, ze do troch stolic za den je to ok...a tiez je slaba jedacka...

sisiska
autor
2. feb 2012

@matita co znamena, ze vela kaka? kolkokrat za den? podla mna 10 kg na rok a pol nie je az tak velmi malo, ci ano?

lotte1
Autor odpoveď zmazal
lotte1
Autor odpoveď zmazal
sisiska
autor
2. feb 2012

@lotte1 a mavali ste tam len zvysky zo zeleniny a ovocia ako napr. ta mrkva, hrach, kukurica, pomaranc alebo aj ine (co ja viem, napr. pecivo, maso, alebo neviem co vsetko)? a este ma zaujima, ci tie stolice boli vsetky take, ze zapachali, boli redsie a caste a mali nestravene zvysky alebo ste mavali obdobie, ze to bolo ok a kakal len raz za den, bola formovana stolica, atd.

lotte1
Autor odpoveď zmazal
sisiska
autor
2. feb 2012

@lotte1 ok, tak dik za info este raz...si zlata, dufam, ze to nebude u nas nic vazne...a to mlieko ste vyradili uplne? cize absolutne ziadne mlieko, ziadne jogurty, syry, tvaroh...proste absolutne nic zo ziadneho druhu mlieka?

sisiska
autor
2. feb 2012

@lotte1 a este mi napadlo...ked ste mali problemy s tou stolicou a travenim, probiotika ste neskusali? myslim v tom case, ked ste este nevedeli, ze mate intoleranciu mlieka...a ak ste skusali, nepomahali vam?

lotte1
Autor odpoveď zmazal
sisiska
autor
1. apr 2012

baby, dnes som davala malej (2 roky) na obed broskynovy kompot a teraz som ho vecer nasla nestraveny v stolici...su broskyne tazko stravitelne? viem, uz vyssie ste pisali, co vsetko najdete v plienke u drobcov vy, ale nasli ste niekedy aj broskyne?

sisiska
autor
2. apr 2012

baby, dnes som davala malej (2 roky) na obed broskynovy kompot a teraz som ho vecer nasla nestraveny v stolici...su broskyne tazko stravitelne? viem, uz vyssie ste pisali, co vsetko najdete v plienke u drobcov vy, ale nasli ste niekedy aj broskyne?

francesska2
13. nov 2013

@sisiska ahoj,pozeram ze to uz bolo pred viac nez rokom tak ako je to teraz? Co to boli,bolo to ok ci nieco nie je v poriadku ked su tie zvysky potravy v stolici? Mala ma 10 mesiacov, 8 zubkov tvari sa ze zuje ale stale ma v stolici nestravene zvysky potravy,najme tu mrkvu ale nie ze par kuskov ale proste vsetko co spapa je tam nestravene... kaka 2-3 krat denne. Meria cca 72-75 cm (neda sa presne odmerat ani v poradni,je strasne zuva a neposedna) a vazi 8 kg. Od narodenia pribera len malo na tej najnizsej hranici ale pimalicky pribera,tak to dr. Neriesila... teraz ju uz asi tyzden v noci strasne boli brusko a krcovito ju vystiera,co to moze byt?

alexandraalexandrova
30. dec 2018

@sisiska si este aktivna na tomto fore??? ak ano, prosim ozvi sa mi, zaujima ma ako ste to vyriesili, ako ste dopadli. Mame to iste ako, zvysky nestraveneho jedla v stolici...zaujima ma k comu si sa dopatrala...dakujem

zuzikazuzika
28. mar 2022

@anjelicek26 ahoj, môžem vedieť ako ste nakoniec dopadli? My tiež riešime riedku stolicu. Ďakujem