Broskyňový kompót v stolici

sisiska
2. apr 2012

Mamicky, pisala som do starej temy ohladom nestravenych zvyskov v stolici, ale nikto sa neohlasil, tak zakladam novu, snad sa mi niekto ozve. Prosim o radu, mojej dcerke som vcera dala na obed broskynovy kompot a hned vecer som ho nasla takmer nestraveny v stolici. Podla starych prispevkov viem, ze napr. hrach, mrkva, kukurica je v stolici normalna, ale mate niekto skusenost aj s inymi vecami, ktore vase deticky celkom nestravia? Mna tie broskyne celkom zarazili a som z toho dost vylakana. Moze to byt tym, ze teraz berie antibiotika a ma z toho narusene travenie? Alebo tym, ze este nema stolicky a celkom dobre ho nepohryzla? budem vdacna za kazdu radu...

terina25
2. apr 2012

@sisiska ja bežne nachádzam nestrávené zvyšky jedla v stolici a ťažkú hlavu si z toho nerobím.napr.keď syn jedol uhorky,tak tam mal kusy uhoriek alebo spomínaná kukurica.to teda bola ,,podívaná,, 😀 podľa mňa je to normálne.oni to poriadne nepokušú a potom to preto tak ,,vyzerá,,A ktovie,možno aj u nás dospelých to tak vyzerá,len ja sa veĺmi nepozerám na svoju stolicu 😅 Naozaj si z toho netreba robiť ťažkú hlavu a zbytočne sa nezaťažovať všetkými ,,prkotinami..Horšie,keby mala hnačku alebo zápchu,ale toto by som nijako neriešila.

katkas1
2. apr 2012

je to uplne normalne 🙂

sisiska
autor
2. apr 2012

@terina25
@katkas1 ja viem, ze napr kukurica a strukoviny su bezne, ale mna zarazili tie broskyne...preto ma zaujimaju prave tie, ci mate skusenost...inac ani na uhorky by som to nepovedala

anjelicek26
2. apr 2012

@sisiska - od takze vykakala to, co zjedla do 6 hodin? To vyzera, ze ma to travenie teda pekne rychle. Toto by uz u dvojrocneho dietata byt nemalo, to je typicke pre kojenca. Niektore veci sa tak rychlo ani stravit nedaju.

My tie problemy mavame s mrkvou, kukuricou, ale to je asi tak vsetko, ostatne mava stravene a to ma chalan diagnozu nezrele creva a hnacku maval od 8 mesiacov do 1,5 roka takmer kazdy den, teraz je to uz lepsie, hnacku mava len 1x do tyzdna

sisiska
autor
2. apr 2012

@anjelicek26 to mate normalne stanovenu diagnozu od lekara? ako vam to zistili? zacinam mat z toho strach...

sisiska
autor
2. apr 2012

@anjelicek26 inak ja tomu nerozumiem, mamicky tu pisu, ze kukurica a mrkva v stolici je uplne bezna u ich deticiek, a vam pri tom istom probleme stanovili diagnozu nezrele creva...tak to vsetky deticky, co vykakaju kukuricu a mrkvu maju nezrele creva? alebo vy mate aj ine problemy?

sisiska
autor
2. apr 2012

@anjelicek26 a tvoj maly ma tiez nejake jedla, ktore travi takto rychlejsie alebo mate len to, ze ich najdes v stolici, ale az na druhy den?

anjelicek26
2. apr 2012

@sisiska - no vylucili vsetko ostatne a maly je ako z ucebnice, co sa tyka tej diagnozy. A nie, nas maly mal ROK kazdy DEN hnacku.

sisiska
autor
2. apr 2012

@anjelicek26 co vylucili? myslis ine diagnozy? a priberal v pohode aj pri tych hnackach?

anjelicek26
2. apr 2012

@sisiska - nas mal sa narodil skor a odkedy dostaval prikrmy, tak to jeho crievka netravili poriadne, slo to nim prilis rychlo - napriek tomu nemaval bolesti a prospieval. Nestravene kusky mava malokedy a vravim z tych "beznych" potravin, co niekedy ma v stolici aj dospely. Mame dost okresany jedalnicek, viem, ktore veci ho prehanaju, tak som ich vylucila - jogurty, sladke müsli, sladky caj, dzus, hrusky, kukurica, a este par inych.. ale je to hodne lepsie ako par mesiacov dozadu, to ho prehnalo zarucene zo vsetkeho. Proste crievka nepracuju spravne ako by mali. Teraz ma krasne formovane kako a ja skacem kazdy den meter dvadsat ked to vidim, je to uz druhy mesiac co sa to upravilo... ako vravela lekarka... z tej diagnozy co ma treba len a len vyrast.

anjelicek26
2. apr 2012

@sisiska - alergiu na bkm, laktozu, celiakiu, vsetky krvne testy... mame este v maji termin na endoskopiu, uvidime, ci tam pojdeme, ked to bude nadalej dobre, uz sa drzi dva mesiace celkom slusne.

sisiska
autor
2. apr 2012

@anjelicek26 no tak nasa mava v stolici mrkvu, hrach, pomaranc, broskynu som jej doteraz nikdy nevidela, ale vcera ma to teda prekvapilo...

anjelicek26
2. apr 2012

@sisiska - vravim ak ti vyluci co spapa do 6 hodin tak ma velmi zrychlene travenie a urcite by som to spomenula lekarke. V tomto veku ma vylucit co spapa najskor po 18 hodinach, aspon to nam vravela lekarka tu...

sisiska
autor
2. apr 2012

@anjelicek26 a nemoze to byt tymi antibiotikami? nemozu jej to travenie zhorsovat?

anjelicek26
2. apr 2012

@sisiska - to ja neviem, nas mal antibiotika 1x a zmena nebola, ale u neho to pri jeho kakani uz ani horsie byt nemohlo si myslim...

sisiska
autor
2. apr 2012

@anjelicek26 a probiotika vam nepomahali pri tych hnackach?

volske_oci
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tunzal
2. apr 2012

@sisiska môže to byť aj od antibiotík, dávaš nejaké probiotiká k tomu? vyčkajte kým doberie lieky potom skús zase broskyne a uvidíš, dovtedy nestresuj, hlavne ked nemá hnačku, len nestrávené kúsočky.

anjelicek26
2. apr 2012

@sisiska - u nas probiotika nemali ziaden efekt.

pingu1
2. apr 2012

@sisiska jednoznacne je to z atb. nasa ked uziva, tak ju prezenie takmer vsetko

martuska75
2. apr 2012

Celkom ste ma baby ukludnili s tou mrkvou 😉 lebo Nina ju tiež nestrávila tak som myslela že je to problém a mrkvu jej stále mixujem len do polievky. Takže myslíte ž j to OK? Kukuricu ndávam a hrašok šúpem takž tiž je to ok. len tá mrkva ma trápila, lebo okrem toho že je nestrávená ak ju len roztlačím tak ju bolí bruško.

anjelicek26
2. apr 2012

@martuska75 - mne lekarka vravela - kukurica, hrasok, mrkva, zeler, granatove jablko, to je v stolici u dietata velmi casto, lebo stravenie trva minimalne 24h a to vela deti vyluci skor.

sisiska
autor
2. apr 2012

@tunzal ved praveze probiotika davam, tak som z toho zmatena...ale aj naposledy som probiotika pri antibiotikach davala a aj tak mala vo vytere z hrdla premnozene kvasinky...

sisiska
autor
2. apr 2012

@martuska75 a to zmixovanu mrkvu najdes v stolici? to ako vyzera? normalne cervene "pyre" v stolici? zaujima ma to, lebo ja som prave rozmyslala, ze skusim tu mrkvu zmixovat a uvidim, co sa stane, ale potom som si povedala, ze zmixovanu ju v stolici tak ci tak asi neuvidim..aj keby tam bola, ci?

sisiska
autor
2. apr 2012

@anjelicek26 pises, ze kukurica, hrasok, mrkva, zeler, granatove jablko, to je v stolici u dietata velmi casto, lebo stravenie trva minimalne 24h a to vela deti vyluci skor...a broskyne nespominala? alebo este ine ovocie a zeleninu?

sisiska
autor
2. apr 2012

@pingu1 a davate pri antibiotikach aj probiotika? nasu zatial velmi neprehana, teda nema nejak vyrazne redsiu stolicu, ale mala nestraveny broskynovy kompot...teda vylucila ho velmi rychlo, mozno preto bol nestraveny...

anjelicek26
2. apr 2012

@sisiska - nie len toto, inak by som to napisala, nie 😕 Pockaj, co bude, ked sa dostanete z choroby.

martuska75
2. apr 2012

@sisiska ále čoby 😀 Práv preto ju mixujem , lebo ked tú mrkvu len roztlačím tak ňou komplet len prebehne a nájdem ju v plienke.

sisiska
autor
2. apr 2012

@martuska75 a iba mrkvu?

sisiska
autor
2. apr 2012

@martuska75 teda mam na mysli, ci iba mrkvu mava tvoja dcerka nestravenu?