icon

Nezaújem otca o dieťa

trudy123
10. okt 2018

Ahojte som slobodná mama. Chcem sa spýtať ako to celé zvládate vy slobodné mamičky. Hlavne ak otec dieťaťa nemá takmer žiaden záujem o dieťa. Mám takmer ročného chlapca,je krásny, šikovný. Jeho otec sa na nás vykašľaľ,ešte si spravil aj dieťa s druhou. Čo sa týka financí tak to mi prispieva. Len ma štve,že sa na neho veľmi málo pýta. A celkovo malý poriadne ani nevie kto je jeho otec keďže ho chodí pozerať len veľmi málo. Mám úžasnú rodinu,ktorá mi veľmi pomáha. Zaujímajú ma však vaše rady,príbehy slobodných mám. Ďakujem

tinatitti
10. okt 2018

@prevenar to je pravda, ale dá sa ju povedať citlivejšie. Nie do zraneného ešte kopnúť

dskjhfdlkdjhl
10. okt 2018

@tinatitti Treba to brat tak, ze poriadny kon Ta nekopne, len nejaka kalika.

mircalla
10. okt 2018

@prevenar Vsetci vecia, ze si hejter, luzer, xenofobny extremista a v podstate zly clovek. Takze slovo pravda v tvojom prevedeni - nuz....svoj komicke. V realne o tebe ani bicykel nik neopre, tak si rad zly a vybijas si zlost a zatrpknutost aspon tu
V podstate je jedine riesenie ignorovat ta. Mas rad publicitu, je ti jedno aku. Podla mna si psychicky chory a neviem, ci o tom vies, ale asi to aspon tusis. Tvoje prispevky a statusy hovoria same za seba.
Kvalitni chlapi maju zaujmy hodne chlapa, nie hejtovat na zenskom fore. Si totalny odpad a nie je nic menej atraktivne pre akukolvek zenu ako ty

senta_sofia
10. okt 2018

@janulka1802 ak niekedy citala, co pise a je s tym v pohode, tak potom plati vrana k vrane sada a moze si tu mlady pan vypisovat o tom, kto si ako dobre vybral

deti95060810
10. okt 2018

@prevenar napísal si v podstate pravdu...áno zlý výber partnera...ale ako naučíš dieťa že kto je kvalitný partner a ktorý už menej? Myslíš že zaľúbený človek si dá povedať ?..😉🙄

deti95060810
10. okt 2018

prešla som si podobným...dieťa do 15 rokov nevedelo kto je jeho otec...hoc býval o 3 ulice ďálej...
V súčasnosti to už vie, ale vzťah medzi nimi nie je žiadny....

mircalla
10. okt 2018

@deti95060810 To nie je len o zalubenosti, ani to tak jednoducho nefunguje. ludia si mozu prestat rozumiet a to aj po dlhorocnom manzelstve. Uzavries to tym, ze zly vyber partnera? Neda sa to takto pausalizovat. Ano, niekedy je to nevhodny vyber partnera.
Dvaja ludia ako Prevenar si moze spolu super rozumiet, pre inych ludi by bol taky clovek peklo. Ide aj o kompatibilitu. Nastasie nikto nie je dokonaly

zuzinapipina
10. okt 2018

@trudy123 nas nechal ex ked mal maly 6 mesiacov, a zaujem nema ziadny, platit plati, aj kef biedne, neni schopny ani napisat jednu sms, ze ako sa maly ma. Dnes su pomaly uz 2 roky co odisiel, a nic lepsie sa nam stat ani neomhlo radsej ziadny otec ako takýto. Aj ked mi je sice luto, ze nema o malého väčší záujem, žiaľ na mojho6ex sa rodičia vykašlali tiež tak sa to dalo aj cakat, aj keď som verila stále v zazrak(kto nezazije, neuverí) , ale rozprávam mu o ňom často a všetko len v dobrom. Hovorím ze byva moc ďaleko, ale ze ho ma aj tak rad a ked bude väčší tak ho príde pozrieť. A zatiaľ si my nájdeme takého tatinka, ktorý bude pri nas stále a bude nas lubit najviac na svete. A ze je super, ze ma dvoch tatinkov 🙂 vsetko to chce cas, kym sa to cele utrasie a všetko bude zase fajn 🙂 a mozno už zajtra stretnes niekoho 🙂 a je suoer ze mas uzasnh rodinku, ktorá ti pomáha, ja mam tiež a musim povedat, ze bez mojich rodičov by som to asi nezvládala 🙂 vďakaBohuZaNich, aj za všetko ako to je, vďaka takýmto veciam rastieme a stávame sa silnejsimi 🙂

duun
10. okt 2018

Kokso.. pozrela som na túto tému aj preto, lebo som tipovala, kedy vytiahne prevenar svoju obľúbenú muzičku: "TY si vinná! TRP! sliepka blbáááá!" :D Vážne, nesklamal! Akurát rozmýšľam, kde má pritakávačov a parťákov - nechcem písať nicky, aby sa náhodou nepridali :D :D ale všetky vieme, kto to sú.. Baby, čo keby sme ho navrhli na kandidáta na prezidenta, tam sú už prihlásení aj kadejakí nekompletní a mal by náplň práce = nechodil by zavadzať sem. Ak by sme vedeli, že sa už neukáže, možno by sme nazbierali aj dosť podpisov :D

ebi88
10. okt 2018

@prevenar a muz samozrejme nemoze za to ze je xujko, on pri plodeni nebol a nemal rozmyslat nad tym ze sa moze stat otcom a o dieta santreba starat. Ak uz tak su vinni obaja.

diablikovci
10. okt 2018

@prevenar áno chcela si aj dobrovoľne užiť, mat dobrovoľne sex, ale už nechcela dobrovoľne aby do nej vypustil spermie...

katrinka34
10. okt 2018

Ja som vyrastala cely život bez otca a nepoznám ho dodnes :( ale viem, že moja mama nemala na neho dobre spomienky a tak mi o ňom radšej ani nerozprávala :( neplatil a asi ani nevie, kto som ale ja to vnímam tak, že radšej nepoznať otca ako ho poznať a trápiť sa kvôli nemu. Vymažte ho zo svojho života, nesnaž sa silou mocou malému vykresľovať úžasného otca ... je dobre mu povedať, že áno, máš otca, je to ten a ten a tým to konci ;). Bude to lepšie pre teba aj pre malého ;) ver mi

nini1010
11. okt 2018

@zuzinapipina Celmi pekny a silny prispevok.len rozmyslam o tom,a naozaj nehodnotim iba uvazujem,ci je dobre mu takto pozitivne vykreslovat otca.lebo uplne chapem ze dieta potrebuje citit ze ho rodicia lubia,ze ho rodic neodvrhol ale ci mu tym nenastavis nerealne ocakavania a raz bude strasne sklamane.Tazko to hodnotit.Urcite ale robis to,co citia ze je pre tvoje dieta najspravnejsie,o tom som presvedcena.

majaxy
11. okt 2018

@prevenar fiha schovaj sa pod paplón a nerieš.

zuzinapipina
11. okt 2018

@nini1010 vies on odisiel hlavne kvoli mne vraj, ze som hlupa atd... 🤐, ale jeho celkovo nebavil ten zivot s malym, dokonca ho nechytil ani na ruky skoro pocas tych 6 mesiacov... Ale on nie je v hlbke duse zly človek a verim, ze sa ludia menia a ze tento nas drobcek prisiel na svet aby nas kompletne zmenil a u mna sa to stalo, u mojho ex to casom pride tiez si myslim, ked bude maly vacsi, pochopi o co prišiel, co zanedbal, aky vzacny cas s nim stratil. Teraz si to este neuvedomuje, ale raz anto pride 🙂 pisala som raz o tom vsetkom aj clanok, ak chces prrcitaj si 🙂 lebo nie vzdy som mala takyto postoj.
https://www.modrykonik.sk/blog/zuzinapipina/article/mama-je-ta-ktora-moze-cez-dieta-zmenit-69gz5c/

xxxkatka
11. okt 2018

@prevenar skoda, ze ani tvoju zenu nenaucili rodicia ako si spravne vybrat partnera a teraz musi trpiet s takym debilom ako si ty. No hold blby vyber partnera...

dskjhfdlkdjhl
11. okt 2018

@xxxkatka myslis, ze on ma zenu?

peter2404
11. okt 2018

najhorsie na @prevenar je to, ze ma pravdu..
kocky serie vas to, vsak ? 😉

tinatitti
11. okt 2018

@peter2404 Vies, mna ani tak nestve to, ci ma alebo nema pravdu. Su veci, v ktorych pravdu ma, ale ide o sposob podania. Ked je niekto uz na dne a zroneny a ked urobil chybu, ktorej si je vedomy a nesie za nu aj nasledky, tak nepotrebuje este do seba kopnut... isteze, mozno vacsina zien si pomysli, no vybrala si zleho partnera a teraz je sama, ale nehodi jej to do tvare. Chapes? V tom je rozdiel. Darmo uz teraz budes sudit niekoho za to, co spravil predtym. Co bolo, uz sa neodstane a kopat do bezradneho cloveka ... na co je to dobre?

mircalla
11. okt 2018

@peter2404 ďalší hejter, čo ostal sam, priznal si to v inej téme. Takže sa tiež môžeš označiť že debila, čo si nevie vybrať....

xima
11. okt 2018

@zuzinapipina napisala si to veľmi krásne v tom blogu. . vôbec mi nepripadáš ako hlúpa, ako sa o tebe vyjadril otec tvojho dieťaťa.. možno na teba čaká lepší partner (verím tomu), a na malého lepší ocko ako tento biologický. Tak ako si napísala, on prišiel o veľa. Možno dozreje a uvedomí si, a bude sa chcieť vrátiť, otázne je či by si ho ešte vôbec po tom všetkom chcela. Je biologický otec, ale to neznamená že by bol ten najlepší, verím že na teba a malého čaká niekto kto vám ukáže aké to je, byť milovaný nadovšetko ❤️

peter2404
11. okt 2018

@tinatitti
podla mna to podal normalne..
a dokonca si myslim ze jeho rada je ta najhodnotnejsia zo vsetkych - totiz naozaj s v prvom rade treba uvedomit vlastny podiel viny a z tejto pozicie dalej konat..

a vy ostatne ju mozete kludne pomojkat ;)

@mircalla
prides mi taka divoka, neskrotena, paci sa mi to :P

mircalla
11. okt 2018

@peter2404 ale veď nik netrdí, že tam nie je vlastný podiel viny, ale tu majú 2.

beky1813
11. okt 2018

@peter2404 dalsi frustrovany chlap na zenskom fore? Gratulujem, ako ublizeny chlap dokaze z jedneho odseku vycitat, ze zena je na vine zo zlym vyberom partnera.

prevenar
11. okt 2018

@peter2404 ...to vies, "OSOBNA ZODPOVEDNOST" a jej nasledky , to tu neradi pocuvaju ..co mi je uplne jedno , kedze nic to meneni na tom ,ze kazda vie ,ze toho partnera - otca si vybrala sama a dobrovolne ..ten clovek bol rovnaky vzdy , nikto sa "nezmenil" , len ona to proste nechcela vidiet, lebo sledovala nieco uplne ine co mala .

teraz je tu vysledok, tak rychlo to hodit na nieco ine , len nie na seba ..na okolnosti, neschopnost spoznat partnera , na jeho zle vlastnosti , na to ,ze on je "debil" a na dalsich 1000 inych dovodov ..chyba samozrejme len ten jeden realny a to otazka - preco som mala dieta zrovna s nim - preco som si vybrala jeho a ni niekoho ovela lepsieho. osobna zodpovednost je svina , lebo plati vzdy bez ohladu na to ci sa niekto z nech chce virtualne vykrutit, ale nie ..a to je vnutorne jasne uplne kazdemu .

mircalla
11. okt 2018

@prevenar Kde si cital, ze to na niekoho hodila a ze nechce prevziat zodpovednost? Oprav ma ak sa mylim, otazka nebola, kto je zodpovedny za tuto situaciu otazka bola - otec nejavi zaujem o dieta.
Okrem toho su situacie, kde sa par rozisiel a otec zaujem javi. Takze tu miesas bludy.
Tiez su pary, kde dovtedy vzorny otecko ci aj matka po x rokoch manzelstva najde noveho partnera, ma novu rodinu a deti a svoje deti s prvym partnrom uplne kasle. Stava sa to tak v 99% pripadoch prave muzom. Tvoje chapanie veci je tak jednoduchucke ako ty sam.

xima
11. okt 2018

@prevenar a osobná zodpovednosť muža je kde?? Áno nevybrala si partnera dobre, ale to je to, že muž sa vie rýchlo zbaviť zodpovednosti.. to žena ostáva tehotná a s dieťaťom.. áno žena si ma správne partnera vybrať, ale dnes je každý druhý muž sebec ktorý sa vyhne zodpovednosti keď príde k takejto situácii!

stanulienkat
11. okt 2018

Vsetky mamicky,co ste prispeli,mozete hovorit co chcete,ale @prevenar ma pravdu!! Minimalne polovica slobodnych mamiciek zostala zbuchnuta,pretoze nerozmyslsli dopredu viac akp par dni. Po prve viem,ze nechranym stykom mozem otehotniet a po druhe parrnera dostatocne musim spoznavat,kym si s nim NAPLANUJEM dieta. Takze otca svojho buduceho dietata spoznavam aj par rokov a budujem si vztah a zazemie aby sme sa spolocne pripravili na dieta a svoj spolocny zivot. Bohuzial velmi malo ludi to takto robi. Zase neodsudzujem ak sa niekto po par rokoch rozvedie,ale to je o inom. Start dietata do zivota ma byt iny. Chvalabohu,ze autorka ma aspon oporu v rodine.

duun
11. okt 2018

peter2404 žije!! čakala som, kedy si príde aj on kopnúť :D Dlho som jeho ukazovanie prstom a podrýpavanie nečítala, až som sa bála, že sa mu podarilo mať šťastný a spokojný život a neriešiť koňa. Škoda, úprimne by som želala spokojnosť každému, čo má rozbabraný život.

duun
11. okt 2018

@peter2404 rovnaký verklík.. Áno, chápeš správne, že toto je fórum, kde sa chodia ženy vyžalovať a "pomojkať". Je to naším zvykom, preto sme tak nastavené a tak riešime zvyčajne problémy. Smola, ak ti to vadí, nemáš šancu to zmeniť, iba sem prestať chodiť rýpať. Chlapci, ventilujte si svoje vzťahové problémy menej konfrontačným spôsobom, všetky nás tu už unavuje donemoty vám vysvetľovať, že VŽDY situáciu vytvoria DVAJA. Za dieťa je zodpovedný AJ OTEC. A situáciu je povinný riešiť AJ OTEC. Ak teda.. aby som použila váš obľúbený motív, bol, chudák znásilnený.. Odbavujete sa tým, že vinu hádžete VŽDY a výlučne iba na ženu, neponúkate žiadne riešenia, iba sa pokúšate vyvolávať flame war a pocity viny. RIEŠENIE? ako má podľa teba konať? Veď sa o dieťa zodpovedne stará a trápi ju to, že otec nejaví záujem! Má za ním chodiť a dieťa mu podstrkávať pod nos? Čo má robiť? Tovje riešenie je zjavne také, aby si doma neustále búchala hlavu o stenu "som krava, vybrala som si zle, som blbá, som chudera.." a chlap je voľný sokolíček, bez viny, bez zodpovednosti, lebo veď "chlapi sú takí, čo čakáš, sliepka!" Choďte s tým ukazovaním prstom na ženy do čerta obaja.