icon

Nočná nespavosť ročného dieťaťa. Poradíte niečo?

juliett7
8. sep 2011

Ahojte mame doma 13 mesacneho drobca a strasne zle spi v noci. Kazde dve hodky je hore a strasne place, niekedy sa ani utisit neda. Ak mate nejake rady, sem s nimi. 🙂

juliett7
autor
20. sep 2011

NO ahojte baby, tak ako dnes spali vasi drobci? Moj na pocudovanie celkom dobre, ale pripisujem to pocasiu, lebo je nejake uprsane a tak sa mu asi viacej chce spinkat

ootaznik
20. sep 2011

@juliett7 ..no u nas katastrofa noc, to asi preto, ze som vcera pisala pozitivne 🙂 mala bola hore kazde dve hodiny, samozrejme s placom, chcela byt len prisata......no vobec sme sa nevyspali :(

juliett7
autor
20. sep 2011

@ootaznik snad to dneska bude lepsie. Oliver spi cca hodku a uz bol raz hore s placom, tak som zvedava, co to bude za noc

juliett7
autor
20. sep 2011

@aliza dala si dnes tu Sedaliu?

aliza
20. sep 2011

ahojte, no maly prave zaspal, tak uvidime. vcerajsia noc u nas tiez kupodivu v pohode, parkrat sa zobudil, ale bez revu, stacilo dat cumlik a raz som ho dala k sebe do postele a dalo sa.

@juliett7 este som nedala, sme vsetci chori z tohto blbeho anglickeho pocasia a chcem pockat, kym maly nebude uplne fit, aby som mohla vylucit, ze ta nespavost nebola z choroby lebo mam take podozrenie, ze ho v tu urevanu noc bolelo usko.

simonavanova
20. sep 2011

@aliza nie si v tom sama, tiež nemyslím, že je to zúbkami, malá bola od narodenia hore celé noci, ako zacítila, že leží rev a rev, keď sa (už za pár dní to bude rôčik) narodil malý, všetci sme oslavovali ako krásne spinká a papa. Pravidelne jedenkrát za noc hore o pol tretej, nakojila a spal do rána. Tak to trvalo do pol roka a odvtedy je ako jeho sestrička reve a reve. Hore aj 10-12krát za noc a to sa nonstop prehadzuje a mrví. Zúbkov má už 12 a nespí a nespí. Však u malej to od 2,5roka skončilo a začala spávať celé noci tak sa vytešujem,že už len 1,5roka a budeme krásne spinkávať. Až si nezmyslím ďalšie bábo 😝 😝 hihi

aliza
20. sep 2011

@simonavanova tak 1,5 roka snad este vydrzim 😀 a dalsie uz ani nahodou 😝, iba keby krasne spinkalo cele noci, haha

ootaznik
21. sep 2011

dobre rano, tak ako ste spinkali? my zase o nicom, teda mohlo to byt horsie alebo aj lepsie
....pekny den prajem 🙂

juliett7
autor
21. sep 2011

@simonavanova No to sa mam eeste na co tesi 1,5 roka 🙂

juliett7
autor
21. sep 2011

@ootaznik No noc horor hotovy, maly zacal haslat, tak neviem, asi to bolo aj tym, ale od 11 tej do 2 hej bol hore a plakal. A potom kazdu hodinu rev az pokial o 9 tej nevstal. Hotovy horor

juliett7
autor
21. sep 2011

@aliza mas pravdu, radsej pockaj, pokial budete zdravi, aj tu je na nic pocasie, take premenlive a to nerobi drobcovi dobre

aliza
21. sep 2011

ahojte, tak aj nasa noc bola 'naprt', maly sice neplakal, ale kazdu hodinu sa budil a sadal si, zakazdym som dala cumlik a ulozila ho a ani nie do hodiny uz zase sedel 😠 a od 6 je hore. Tak som si musela ist urobit radost do mesta, nakupovat a tak 😀. A k tomu pocasiu, no my asi mame alergiu na toto sibnute anglicke pocasie, vsetci sme ufufnani, dcera mala aj horucky, co je dost neobvykle, nezvykne byt vobec chora. Ale ani sa necudujem, ked rano je 9 stupnov! 😠 a poobede to vyjde aj na 16, ale pridu mraky a je 13 a stale fuka studeny vietor....my uz normalne v zimnych bundach, ciapkach, malemu uz asi aj fusak vytiahnem! a to sme boli dost otuzili, ale ako sme sa pred takmer 3 tyzdnami vratili z SK, nevieme sa vobec aklimatizovat.

juliett7
autor
21. sep 2011

@aliza No to poznam, my sme s manzelom zili 3 roky v Irsku a stale ked sme boli doma, po navrate tam, sme sa pochoreli z toho ich pocasia. Tak nech sa cim skorej uzdravite

aliza
21. sep 2011

@juliett7 dakujem. Dcera uz vyzera fajn, aj maly, len ja s muzom mame stale dutiny chytene a kasleme. cely den do seba pcham kadeco, vitaminy, med, probiotika....
a dalsia noc pred nami 😝, tak co, bude lepsia alebo horsia? nechajme sa prekvapit 😉

juliett7
autor
23. sep 2011

@aliza No tak my sme znova chori. Pred tyzdnom sme dobrali ATB a od stredy strasne kasleme. Dnes som bola u Dr. a nasla mu zvysene hladiny nejakej latky, ktora s zvysuje pri alergiu. No super a maly je uplne zahlieneny chudacik. Tak najblizsiu dobu nas asi caka hora testov a vysetreni.

aliza
23. sep 2011

@juliett7 joj to ma mrzi, tak snad sa aspon podari zistit, ze co je vo veci. Tu u nas sa ATB na kasel vobec nedavaju, deti si to proste odkaslu....a fakt, mala mi kasle tak maximalne 1-2x za zimu. neviem, ci tie ATB nerobia len viac skody. Ale zahlienena som aj ja teraz, vykasliavam uz par dni, idem sa zadusit, tak ma drhne. Ale aspon deti su uz OK, tak snad to tak aj zostane. skore uzdravenie vam prajem, teda drobcovi!

juliett7
autor
23. sep 2011

@aliza No ved to aj mne sa zda, ze po tych ATB sa mu nejako znizila imunita a hned ho chytil nejaky virus. No uvidime, ako to bude s nami dalej. Dostali sme nejake cipky na alergicke prejavy a nejaky sirup na odhlienenie, no nie ATB, tie som uz nechcela a spinka mi na pocudovanie uz skoro 3 hodiny, co sa nam este nestalo 🙂

ootaznik
23. sep 2011

my sme obe boli chore pred 2m, ja som to chytila od malej :( ....uplne preeesne to iste, este aj atb sme mali rovnake
ako ste spinkali? my o nicom - nieco sa deje a neviem co, no cca 4d, zo dna na den zacala mala v noci chrapat, resp. ako nahle si lahne, aj pri kojeni, tak som uz vcera volala ORL dr. - tak jej mam dat fenistil a nieco do nosteka a ak neprejde, tak mame prist :( takze noci su take, ze ja nespim vobec, lebo drobec chrape a ona sa potom len strhava, takze obe o nicom :(

juliett7
autor
24. sep 2011

@ootaznik presne ako pises, aj nas maly chrape, a strhava sa. v stredu ideme k Dr.tak som zvedava co povie. No ked sa to zhorsi, pojdem uz v pondelok.

xlucia
24. sep 2011

@ootaznik
@juliett7 vase deti maju vysoko pravdepodbne po chorobe zvacsenu nosnu mandlu. preto chrapu. asi bude musiet ist von

juliett7
autor
24. sep 2011

@xlucia nestras, to dufam, ze nebude nas pripad

xlucia
24. sep 2011

@juliett7 nestrasim, ale vsimaj si, ci cez den dobre pocuje, lebo ak je mandla zvacsena, nezriedka tlaci vnutri na usko a dieta dobre nepoucuje, ide blizko k telke a toci sa jednym smerom, ktorym lepsie pocuje

juliett7
autor
24. sep 2011

@xlucia aha, tak si budem vsimat, ci nieco take nespozorujem. Diky za rady. A vy ste mali ten pripad?

xlucia
24. sep 2011

@juliett7 ano.aj kamoska. tej obaja synovia kvoli tomu skoncili s drenaznou trubickou na rok do ucha

juliett7
autor
24. sep 2011

@xlucia ach neprijemne. A ako sa to este prejavuje predtym, ako bude zle pocut, len tym chrapanim v noci?

xlucia
24. sep 2011

@juliett7 ano tym,ale najbezpecnejsi vonkajsi znak je ze permanentne aj cez den dycha ustami. proste nosom to nejde. upozornic ze zavri usta, dychaj nosom, a kym sa otocis dycha zas ustami

juliett7
autor
24. sep 2011

@xlucia budem sledovat, diky za rady 🙂

ootaznik
26. sep 2011

dobre ranko, tak my mame zase noc o nicom :( chrapanie uz ustava, zacala som malej podavat aj sirup hedelix a uz po prvej davke podstatna zmena k lepsiemu (no je to boj s tym podavanim liekov)
@juliett7 dajte vediet, ako ste dopadli u lekara
@xlucia mala dycha a aj vzdy dychala nosom, pocuje dobre, uska si nechyta, sople nema, nekasle, nekycha, tak neviem, ci by to mohla byt nosna mandla, tiez som mala z toho obavy a studovala na nete, tak teraz neviem, co mam robit :(

juliett7
autor
26. sep 2011

ta malycky uz nechrape a polepsilo sa mu, no stale kasle, tak som zvedava, aka bude ta dnesna noc.
@ootaznik aj my stale bojujeme pri podavani liekov, je to ako o zivot otvorit mu pusinku.

michaela5
Odpoveď bola odstránená